Ongetwijfeld komt je de volgende uitspraak je bekend voor: "Je bent wat je eet". Maar hoe letterlijk moeten we deze uitspraak nemen? En hoe houdt dit verband met de essentie van ons vleselijk lichaam? Kan het zijn dat anders dan op de vraag "wie ben jij?", we wel een eenduidig antwoord kunnen vinden op de vraag "wat ben jij?"

Ons lichaam is opgebouwd uit cellen, maar waar komt de grondstof voor deze cellen vandaan? Uit onze voeding. De persoon die je voor je ziet in de spiegel is het resultaat van het effectief omzetten van voeding in de cellen die nu je lichaam vormen. Er van uitgaande dat zo ongeveer elke 7 jaar je volledige lichaam elke cel vervangen heeft zou je kunnen stellen dat de jij die je in de spiegel ziet het resultaat is van je eetpatroon van de laatste 7 jaar. Elke cel nu in je lichaam begon ooit als voeding die jij naar binnen werkte.

Hiervan uitgaande kom je tot de conclusie dat vegetariërs uiteindelijk echt plantaardig zijn, gezien bijna alle bouwstoffen die samen hun lichaam vormen uit plantaardige bronnen komen. Vaste bezoekers van de McDonalds zouden uiteindelijk zelf in essentie een Big Mac worden. En mocht je iemand voor oude taart uitmaken kon je nog wel eens dichter in de buurt komen dan je zou verwachten. Nu zou je met dit in gedachten eens kritisch je eetpatroon onder de loep kunnen nemen om de volgende vraag te beantwoorden:

Waar ben jij van gemaakt?

Gerard: Tja, oude taart, maar hoe zit het met een jong kippie, een lekker ding, een brok, stuk of stoot, waar zijn die dan van gemaakt?
'Don't forget rule number 6'
Op 06-07-2010 8:58:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
oesermaatra0069: ben ik nu een plantje (vegetarier?)
Jij bent er gloeiend bij, Bommel. Wat is je naam? zei Brigadier Bullebas.
Op 06-07-2010 10:08:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jawadde: Volgens Rudolf Steiner, nemen we in wezen geen enkele cel op. Het enige wat in onze darmen zou gebeuren, is de transfer van de trilling (van energie dus) van het voedsel dat we tot ons nemen op plaatsen waar nieuwe cellen aangemaakt worden. De trillingsgraad van het voedsel dat we opnemen, zou dus bepalend zijn voor de wijze waarop nieuwe cellen aangemaakt worden. Eten zou daarmee gelinkt kunnen worden aan synchroniciteit. De cellen van voedsel met een hogere of fijnere energiewaarde/structuur zouden kwaliteitsvoller zijn dan lagere energie. Dit is een hypothese, en gelieve dit ook zodanig te bekijken. Ik wil er enkel maar mee zeggen dat we wellicht veel minder van alles afweten dan we zelf denken. Aangezien wij cellen van voedsel als materie waarnemen, vergeten we wel eens dat het eigenlijk energie is in een vorm zoals wij deze waarnemen. Water bv. alleen al (de belangrijkste voedingsstof van ons lichaam) kan duizenden verschillende energie waarden bevatten. Waarom denk je dat water uit een puur zuivere bergbeek zo "sprankelend" is, tegenover water bij ons uit de kraan dat agressief behandeld werd met allerlei chemische processen? Water is dus niet zo maar water; net zoals voedsel niet zomaar voedsel is. PS: De farmaceutische industrie zou weten hoe, ik zeg maar (bijvoorbeeld!) 30 % van de voedingswaarde uit voedsel te kunnen filteren. Van die dertig procent zou men dan vitaminepillen maken, die wij dan (duur) als extra vitamines kunnen kopen, omdat ons 70% waarde voedsel niet langer voldoende is om ons in alles te voorzien. Ik weet niet of dit waar is, want ik ken er zelf niets van, maar ik zou er alleszins niet van verschieten. Die vitaminepillen moeten wel ergens vandaan komen, niet? Die vitamines, ook energie, zit niet zo maar in de grond.
Op 06-07-2010 10:15:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
oesermaatra0069:

ben ik nu een plantje (vegetarier?)

..en is mijn biefstukje nu ook vegatarisch?
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 06-07-2010 10:18:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
studentje:

oesermaatra0069:

ben ik nu een plantje (vegetarier?)

..en is mijn biefstukje nu ook vegatarisch?

Dit is een goeie opmerking studentje!
Maar deze plantaardige voedingstoffen worden omgezet om dierlijke vetten en vlees te maken, net als bij de mens die alleen plantaardig eet.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 06-07-2010 0:08:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9:
Jawadde:

Aangezien wij cellen van voedsel als materie waarnemen, vergeten we wel eens dat het eigenlijk energie is in een vorm zoals wij deze waarnemen.


daarom wordt er op elk product in de winkel een voedingswaarde gegeven, ENERGIE en koolhydraten enz.. hoe meer Joules hoe meer energie er in de producten zitten ...ook van de vetten staat op de verpakking allang of het dierlijk of plantaardig is en of het onverzadigt dan wel verzadigt is .

We Weten 100% zeker dat er energie wordt omgezet naar spiermassa e.d vanuit je maag dit weten we allangg en de maag en darmbacterien verteren ons voedsel en maken de energie "vrij"en deze wordt vervolgens naar de desbetreffende lichaams deel gebracht wellicht door het lymfesysteem.
(bericht gewijzigd op 6-7-2010 12:24:23)
Op 06-07-2010 0:23:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
kwast: @Jawadde

je zit al aardig op de goede weg, ons voedsel bestaat uit energie trillingen. Dus onbewerkt vers voedsel heeft een hoog energie waarde, maar zodra we deze gaan bewerken d.m.v. verhitten en mengen van niet organische stoffen reduceren we de energie waarde tot bijna nul. (zoals suiker is puur vergif voor ons)
Ons lichaam werkt ongeveer tussen de 5000 tot 10.000 Hz. (elke mens heeft zijn eigen frequentie, daarom reageert iedereen anders op zijn voedsel en omgeving) En bewerkte voedingsmiddelen halen nog niet eens de 3000 Hz, dus deze onttrekken energie aan ons lichaam. Maar energie krijgen we niet alleen van onze voeding ook uit onze omgeving en de zon.
Dan speelt er ook nog het zuur/base verhaal mee en ook of verkoelend of verwarmend voedsel consumeert. (dit heeft niets met de temperatuur van je voedsel te maken)
Op het gebied van voeding en gezondheid slaan we de plank volkomen mis. We werken nu tegen de natuur in terwijl we juist met de natuur samen moeten werken.
(bericht gewijzigd op 6-7-2010 12:45:38)
Op 06-07-2010 0:44:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9: @kwast heb je hier ook bewijzen voor ? ik vraag me af wat voor frequentie een batterij heeft ..die slaat ook energie op... net zoals een biologische entiteit.
Op 06-07-2010 0:58:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
maridd: .........Michael Pollan, die met dit verhaal zijn bestseller The omnivore’s dilemma uit 2006 begon, schat dat de westerse mens vandaag vooral uit maïs bestaat, want melkproducten, kweekvis, kip en rund zijn allemaal gekweekt op maïs, maar ook onze eigen Stella, alle softdrinks, meergranenbroden, frituurolie, stropen, energierepen en koekjes halen hun winst uit de goedkope stroom maïs en de glucosestroop die eruit wordt gewonnen, allemaal uit de VS van A.

http://www.foodlog.nl/kennis/bericht/culinair_ontdekt_suikermais/

Lees de hele blog en ontdek dat je achterlijk wordt van mais. Verklaart dus ook weer een hoop!
Boldly going nowhere.
Op 06-07-2010 14:00:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9: Aanvulling op Maridd:

Geconcentreerde Fructose Mais siroop is schadelijk en het gebruik is wijdversprijd.

Gewichtstoename door glucose-fructosestroop

De zoetstof glucose-fructosestroop, ook bekend als glucose- fructose siroop of HFCS, wordt in verschillende producten gebruikt. Frisdranken, koekjes, chips, snoep en ijs zitten er vol mee. In de jaren tachtig begon de Verenigde Staten en Canada de maissiroop (glucose fructose stroop) te verwerken in producten.

diabetes is sindsdien erg in opkomst evenals obesitas



hier vind je nog meer info :
http://www.uitdaging.net/gezond/HFCS_zoetstof.html

(bericht gewijzigd op 6-7-2010 14:33:31)
Op 06-07-2010 14:27:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
maridd: @Tunnulforce9
Boldly going nowhere.
Op 06-07-2010 15:02:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
kaaskopjeffrey: er is niks te eten man alles is onrein en vies
~1~ alles is shit hello im medicated how are you ?
Op 08-07-2010 18:52:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
kaaskopjeffrey:

er is niks te eten man alles is onrein en vies

Kaas?
United as one. Divided by zero.
Op 08-07-2010 18:57:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars: Ik eet (zo goed als) alles, dus ik ben gemaakt van alles, dus ik ben alles.
Al zeg ik ik, maar eigenlijk heb ik het over mijn lijf...

@ maridd

Die maïs; is die niet gepatenteerd door Monsanto?
Cannot kill the Battery!!!
Op 08-07-2010 18:59:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pizza!: Hoe denken jullie dat ik op deze schermnaam ben gekomen. Wordt er nu weer een beetje meer 1, oven staat al aan.
Op 08-07-2010 19:05:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
3.14po:

kaaskopjeffrey:

er is niks te eten man alles is onrein en vies

Kaas?

Da's bedorven melk en melk is voor babies...
Cannot kill the Battery!!!
Op 08-07-2010 19:11:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
rudiev:

studentje:

oesermaatra0069:

ben ik nu een plantje (vegetarier?)

..en is mijn biefstukje nu ook vegatarisch?

Dit is een goeie opmerking studentje!
Maar deze plantaardige voedingstoffen worden omgezet om dierlijke vetten en vlees te maken, net als bij de mens die alleen plantaardig eet.

en zo blijf je bezig:

"dat vegetariërs uiteindelijk echt plantaardig zijn"

en dat koeien deels "vlees"eters zijn, want veel van de mineralen in de natuur komen niet uit het plantenleven (de insecten die ze oppeuzelen daar nog los van), maar worden wel weer opgegeten, zij het direct of via de planten die dit uit de bodem opnemen...

alle atomen op deze planeet hebben al minimaal duizenden keren onderdeel uitgemaakt van zowel planten als ook van dieren, alles is 1
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 11-07-2010 18:55:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2016Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden