Al geruime tijd breng ik u berichten over de mysterieuze ziekte Morgellons. Morgellons is een ziekte waarbij de patiënten menen geïnfecteerd te zijn door parasieten die onderhuids rondkruipen en waarvan de meeste doktoren menen dat het slechts om een waanidee gaat. Het Amerikaanse ‘Federal Center for Disease and Preventoin (CDC)’start binnenkort een uitgebreid onderzoek met als doel om voor eens en altijd vast te stellen of het een waanidee, een parasiet of iets ander is. Tot het CDC gesproken heeft duiken we nog éénmaal kort in het fenomeen Morgellons en kunt u een leuke prijs winnen door te gokken wat de uitslag van het CDC zal zijn.

Morgellons, de symptomen.

Onverklaarbare wondjes en zweertjes die niet helen.
Vreemd materiaal wat het meest lijkt op gekleurde draadjes of zwarte korreltjes die uit of door de huid komen.
Chronische vermoeidheid.
Verminderde concentratie en aantasting korte termijn geheugen.
Pijn in spieren en gewrichten.
Het gevoel hebben dat er iets onder de huid rondkruipt.

Morgellons, de meest gangbare diagnoses.

Delusional parasitosis, het waanidee hebben door parasieten geïnfecteerd te zijn.
Huidaandoeningen zoals vormen van schurft, eczeem of acné.
Associaties met de ziekte van Lyme.

Morgellons, de historie.

Een Brits wetenschapper identificeert in 1674 voor het eerst de mysterieuze ziekte bij kinderen die lijden aan een soort huiduitslag waarbij er vreemde ‘haren’ door de huid heen breken. Hij noemt de aandoening ‘Morgellons’.
In 2002 start een Amerikaanse moeder uit Zuid Carolina een stichting (Morgellons Research Foundation) nadat haar kinderen lijden aan Morgellons maar niet serieus worden genomen door de regulieren artsen.
2005, bijna 2000 patiënten wereldwijd hebben zich als lijder van de ziekte bij het Morgellons Research Foundation laten registreren.
2006, het CDC besluit onder publieke druk de ziekte serieus te onderzoeken.

Morgellons, de mening van artsen en onderzoekers.

Waanidee of aandachttrekkerij.
Waanidee of paranoïde ten gevolge van drugs gebruik.
Huidaandoening (schurft, eczeem, etc.)
Schimmels.
Huisstof of haren die in open gekrabde wondjes zijn terecht zijn gekomen.
Parasieten of vuil van buitenaf door insecten op of in de wondjes aangebracht.
Draadjes van kleding die op of in de wondjes achterblijven.
‘Draadjes’ op cellulose gelijkend of plantaardig materiaal..
Nog niet geclassificeerde parasieten.

Morgellons, een case studie.

Pat Miller (49) uit San Francisco is een Morgellons patiënt. Het begon bij hem met een jeukend gevoel op het achterhoofd. Langzaam maar zeker ontstonden er kleine zweertjes die uitgroeide tot diepe zwarte 'kratertjes' in de huid. Miller heeft het gevoel alsof er iets rond kruipt op en in zijn hoofdhuid. Miller bezocht 11 verschillende artsen.


( Pat Miller toont triest de kratertjes op zijn schedel )

Dermatologen waren van mening dat het om gewone ‘mee-eters’ ging terwijl artsen uit ander vakgebieden het waanidee ‘delusional parasitiosis’ als diagnose stelden. Volgens Miller namen geen van de door hem bezochte artsen de moeite om een microscoop te gebruiken of een diepgravend onderzoek in te stellen.

Miller was ervan overtuigd niet ‘gek’ te zijn en onderwierp zich aan een uitgebreid psychiatrisch onderzoek om het argument van een waanidee van tafel te vegen. Hij liet zich door een psychiater onderzoeken en behandelen en daarbij slikte hij anti-psychotische geneesmiddelen. Uiteindelijk moesten zowel de psychiater als betrokken therapeuten toegeven dat Miller niet leed aan waanideeën terwijl zijn Morgelons klachten wel aanhielden.

Uiteindelijk nam hij een combinatie van antibiotica, anti-parasitaire en schimmelwerende geneesmiddelen die zijn conditie verbeterde. Hoewel hij niet helemaal genezen was voelde hij zich na deze medicatie wel beter. Miller zet zijn strijd voort om aan te tonen dat de artsen te laks zijn klachten hadden weggewuifd.

Morgellons, een parasiet? Een waanidee? Of toch maar een gewone huidaandoening? Iedereen kijkt reikhalzend uit naar de uitslag van het CDC tot die tijd kunt u hieronder uw mening kwijt en kunt u gokken op wat de uitslag van het CDC zal zijn.

Degene die de uitslag van het CDC het beste vooraf weet te verwoorden wint een pot wormendrop.

Gerelateerd aan deze publicatie:
Edmund:
arend ter horst:

EEN BEETJE LAAT ,
HOE KAN IK VAN JULLIE SITE ZIJN GEWEERD, ZONDER GEREAGEERD TE HEBBEN?

Je bent niet van de site geweerd geweest. Neem even contact op met ons zodat we kunnen kijken wat het probleem is.
(bericht gewijzigd op 30-3-2008 23:50:08)
Op 30-03-2008 23:50:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Een arts die iets niet onderzoekt maar wel zegt dat je je iets verbeeld is geen echte arts, het is een prutser, een labbekak. Maar zo zijn er veel, teveel en dat geld niet alleen voor artsen.
Liever niet: ga op zoek naar een arts die je wel serieus neemt. Ga tevens op internet op zoek naar wat er allemaal te vinden is over dit onderwerp. Ga, als je het aan durft, zelf eens onderzoeken of bepaalde voedingsmiddelen en vitamines invloed hebben, het lichaam is erop gebouwd om ongewenste bezoekers de deur te wijzen, dit zou in dit geval ook wel eens kunnen werken, maar misschien werk je het onbedoeld tegen, dus geen industrie-zooi eten of drinken (cola, voorbewerkte zooi in blik, pot, noem maar op) Neem een tijd hoge doseringen Ascorbinezuur (=Vit.C) kijk of dat resultaat heeft, kwaad kan het niet.
'Don't forget rule number 6'
Op 22-08-2008 6:32:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
lieverniet:

http://www.loraco.nl/artikel/lerares_genezen_van_morgellons_sid-10-363.htm
moet je dit lezen,ik ga meteen dat spul aanschaffen

Zilver is wel giftig, anders zou het ook geen desinfecterende werking hebben. Dat neemt niet weg dat het wel een goed middel zou kunnen zijn. Ik rangschik zilver onder de metalen die een beetje giftig zijn, niet zo als lood, kwik, cadmium en dergelijke, maar toch.
Via google kwam ik ook hier terecht:
http://morgellonsgroup.proboards23.com/index.cgi?board=remedies&action=display&thread=1555
Daar wordt een "onderzoek" beschreven, dat gaat over enkele dagen, terwijl de gevolgen van metaalvergiftigingen over vele jaren bekeken moeten worden, dus pas op met dit soort info.
Verder is het vooral het eigen afweersysteem dat zo goed mogelijk moet zijn, vermijdt stress, eet gezond en slaap vooral goed, liefst met het raam open.
Overigens wel weer eens typerend voor de huidige gang van zaken dat er een bloed onderzoek gedaan wordt dat niet specifiek op jou klacht gericht is. Geruststelling noemen ze dat. Wie is er nou gek?
'Don't forget rule number 6'
Op 27-08-2008 6:22:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden