Een filmpje op YouTube laat zien hoe een pasgeboren baby naakt op een tafelblad ligt. Het jongetje huilt erbarmelijk. Hij wordt opgetild, maar niet om te troosten. Koelbloedig legt een verpleegster hem op de weegschaal. Het kind strekt zijn armpjes uit.
“Ja, ga maar kijken”, zegt iemand tegen de moeder. Iedereen, ook de moeder is vol van het resultaat, bijna negen pond!
De boodschap is duidelijk: kinderen zijn er voor jouw status.
Terloops legt iemand het papiertje onder de weegschaal recht, terwijl de baby ligt te brullen. Hoe de baby zich voelt, die ze al ruim een minuut laten liggen, is minder belangrijk dan een stuk papier. Het is bijna net zo onterend als de veeproductie.
Op het geboortekaartje zal trots het aantal grammen prijken.

Welkom!
(Welkom! Tijd om te presteren...)

Al vanaf de geboorte moet het kind ‘scoren’. Het consultatie-/indoctrinatiebureau legt de nadruk op schema’s en resultaten. Het kind moet om de zoveel uur eten, moet minimaal zoveel groeien in kilo’s. Het kind moet apart slapen en moet vooral zijn kop leren houden.
Ze moesten eens weten wat een baby voelt als het huilt van de honger, of als het gesepareerd is en tevergeefs ‘roept’ om iemand. Als het kind zich niet aanpast aan de wensen en dagindeling van de omgeving, stellen ouders en deskundigen met ijskoude berekening dat de baby zijn zin door probeert te drijven, dat het kind je manipuleert. Een kind dat niet rationeel kan denken of zijn gevoel in woorden uit kan drukken. Aan de kreten en lichaamstaal gaan we zonder pardon voorbij.

Ouders kirren van trots als het kind zijn eerste stapjes zet of de eerste woordjes uitspreekt en prijzen het kind. Aan die blijdschap zitten grenzen. Als het nieuwe ervan af is, is het vooral lastig. Kinderen die proberen iets te vertellen of mama of papa roepen. Dan een ouder die net doet of ie niets hoort. Als het kind gefrustreerd raakt en op een vervelender manier aandacht gaat trekken, is het weer een lastpak. Maar hoe zou jij je voelen als je probeert iets te delen en iemand houdt zich doof?
Een kind heeft niets te willen en moet stilzitten.

In de kleuterklas mogen kinderen nog veel spelen, maar vanaf groep drie is het meestal afgelopen met die vrolijkheid. Scholen gaan, op bepaalde uitzonderingen na, uit van modellen en leeftijd. Een systeem bepaalt wat en wanneer een kind iets moet doen. Ouders en leerkrachten zijn trots of tevreden bij mooie cijfers.
Wat als de kwaliteiten van een kind ergens anders liggen dan bij de voorgekauwde lesstof en het kan zich niet goed concentreren? Wat gebeurt er met het kind? Het zal zich dom voelen, te horen krijgen dat het meer zijn best moet doen. Of de school dringt aan het kind te laten testen op stoornissen.

Het onderzoek en de diagnose volgen. Veel ouders zien hun kind niet meer zoals het is, maar als 'ziek'. Ze zijn teleurgesteld door de diagnoses en prognoses en vinden het moeilijk om nog van dit 'probleemgeval' te houden. Het kan immers nooit aan de vooropgestelde verwachtingen voldoen. "Je bent mijn zoon/dochter niet meer". Zo’n vonnis valt niet zelden, al dan niet in die woorden.
Sommige ouders zijn juist blij, dat ze weten wat er met hun kind is. Zeker als er thuis ook problemen waren. Nu ligt het tenminste niet aan de opvoeders. Het ligt aan het kind. Het is niemands schuld, maar er is 'iets niet goed', in het hoofd van het kind.

Veel kinderen moeten voor hun ouders of onderwijzers op allerlei gebieden uitblinken. Het is niet genoeg als het kind zichzelf is en gaat voor waar zijn interesse ligt. Ik kende op de basisschool een meisje. Als zij 19 van de 20 dicteewoordjes goed had, baalde zij, want "Nu wordt mijn moeder weer boos". Als ze alles goed had kreeg zij een gulden. We waren acht of negen jaar!

Dan de middelbare school. "Wat, mijn kind naar het VMBO?!"
De kwaliteit van veel scholen is twijfelachtig, maar daar gaat het ze vaak niet eens om. Ze vinden dat hun kind naar het gymnasium zou moeten kunnen, of op z’n minst het VWO.
Andere ouders houden aspiraties van hun kinderen juist tegen, om ze tegen mislukking en tegenslag te beschermen. Vooral als ze menen dat hun kind 'iets mankeert'. Het liefst nemen ze hun kinderen alles uit handen.
Zoveel meningen. Wat steeds terugkomt is dat het kind weinig tot geen inspraak heeft. Het leven wordt bepaald door de mening van anderen.

Je hebt geluk met ouders die je begrijpen en aanvoelen. Je koesteren. Ouders bij wie je altijd terecht kunt. Waar je in warmte en veiligheid kunt groeien, net zo geborgen als in de buik van je moeder. Zoals de natuur het bedoeld heeft.
De eerste stapjes naar zelfstandigheid moedigen ze aan, maar je weet dat je altijd kunt terugvallen als je dat nodig hebt.
Je mag dankbaar zijn als je ouders een school voor je zoeken en vinden, waar ze vanuit het kind denken, in plaats van een model. Waar je je op je eigen manier kunt ontwikkelen, met ouders die achter je staan en zien hoe uniek je bent.
 
Vind je kinderen maar vervelend en lastig, koop een teddybeer en word geen moeder of vader.
Bassie22: "ON"-voorwwardelijke liefde van ouders voor hun kind...?????
Nieuw Bewust Zijn
Op 12-07-2010 8:28:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Hubble: Als kind had ik dit al door en besloot ik in dit leven zelf geen kinderen te nemen. Kan er niet tegen als een ander gaat bepalen hoe je je moet gedragen. Is als volwassene al moeilijk om buiten de lijnen te denken zonder gek te worden verklaard. Dus laat staan hoe vervelend dit voor kinderen is. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen en zie ik heus wel ouders die heel blij zijn met hun kinderen en de opvoeding geven die ze verdienen, maar helaas kan ik ze maar op 1 hand tellen.
Wie mooi is van binnen is ook mooi van buiten
Op 12-07-2010 8:52:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
artikel:

Je hebt geluk met ouders die je begrijpen en aanvoelen. Je koesteren. Ouders bij wie je altijd terecht kunt. Waar je in warmte en veiligheid kunt groeien, net zo geborgen als in de buik van je moeder. Zoals de natuur het bedoeld heeft.
De eerste stapjes naar zelfstandigheid moedigen ze aan, maar je weet dat je altijd kunt terugvallen als je dat nodig hebt.
Je mag dankbaar zijn als je ouders een school voor je zoeken en vinden, waar ze vanuit het kind denken, in plaats van een model. Waar je je op je eigen manier kunt ontwikkelen, met ouders die achter je staan en zien hoe uniek je bent.


Mag een teiltje?

Waarom zet iemand een kind op de wereld? Niet om de wereld een gunst te doen, want we zijn al met veels te veel mensen op de aarde. Ook niet om dat kind een plezier te doen, want zo'n paradijs is de wereld niet. Een ouder die écht om zijn kindje geeft, zet het dus niet eens op de wereld.

Wie blijft er dan over? Ten behoeven van wie wordt het kindje verwekt? Wat is het nut? Juist, voor de ouders zelf. Een kind wordt puur uit eigenbelang op de wereld gezet. Uit biologische drang of puur ter vermaak. (Óf omdat je je gedwongen voelt je eigen ouders kleinkinderen te geven, maar dat heeft weer meer met slappe ruggengraten te maken.)

Ik heb mijn dochter op de wereld gezet omdat IK en mijn vrouw daar zin in hadden. En natuurlijk proberen we ons kind zo gelukkig mogelijk te laten worden. Maar volgens mij is zelfs dat eigenbelang. ☺
I might just be saying that to get you mad...
Op 12-07-2010 9:49:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
The Boognish: Al deze "fantastische" (pre) natale zorg is louter gericht op een gederformeerde geestelijke ontwikkeling. Zodat we ons hele leven het geluk buiten onszelf "moeten" zoeken als opgejaagde consumptie slaafjes.
Op 12-07-2010 9:49:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
welja: goed stuk. als iedereen dit nu zou lezen en dat er dan eens met iedereen over gepraat werd... dat zou misschien heel veel kinderen redden en in de toekomst veel minder ontspoorde mensen opleveren. de medische industrie heeft dan wel enorme verliezen en psychiaters gaan massaal failliet maar dat verbeterd de wereld ook gelijk een beetje
Laatst zag ik iemand gelukkig staan te wezen.
Op 12-07-2010 9:49:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivoryke^: Sorry maar ik vind dit stukje voor het grootste deel ontzettend kortzichtig, negatief, en met vlagen gewoon dom.

Hoe je het ook draait of keert, een kind heeft begeleiding nodig in zijn prille leventje. Natuurlijk pakt lang niet iedereen (ouders en scholen en andere instituten) dit even goed op. Maar zonder deze zouden kinderen compleet ontsporen.

En dan nog de zogename "prestaties" voor het CB, er -moet- niets gehaald worden, maar het weten van bepaalde cijfers zorgt wel dat je in de belangrijkste eerste maanden een beter zicht hebt op een al dan niet goede ontwikkeling van het lijfje. Sorry hoor maar gezondheid lijkt me toch wel belangrijk.

Verders ben ik het wel eens dat er mensen zijn die kinderen nemen om het hebben. Wel is het kortzichtig om de indruk te wekken dat iedereen die kinderen heeft ook bewust de keuze maakt om een kind te "nemen". Kinderen krijg je hoor, als je gezegend bent.
Moeten is een keuze...
Op 12-07-2010 9:59:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
Ivoryke^:

Wel is het kortzichtig om de indruk te wekken dat iedereen die kinderen heeft ook bewust de keuze maakt om een kind te "nemen". Kinderen krijg je hoor, als je gezegend bent.


"Kinderen krijgen" klinkt altijd alsof men een bepaalde ziekte gekregen heeft. Of dat het om een ongelukje gaat. Ik ga er altijd vanuit dat men heel weloverwogen besluit om aan kinderen te beginnen. Daarom vind ik de term "kinderen nemen" een stuk mooier klinken.
I might just be saying that to get you mad...
Op 12-07-2010 10:07:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
Clavius:

Ivoryke^:

Wel is het kortzichtig om de indruk te wekken dat iedereen die kinderen heeft ook bewust de keuze maakt om een kind te "nemen". Kinderen krijg je hoor, als je gezegend bent.


"Kinderen krijgen" klinkt altijd alsof men een bepaalde ziekte gekregen heeft. Of dat het om een ongelukje gaat. Ik ga er altijd vanuit dat men heel weloverwogen besluit om aan kinderen te beginnen. Daarom vind ik de term "kinderen nemen" een stuk mooier klinken.

''nemen'' doet mij altijd direct aan huisdieren denken. een hond neem je. of een kat. maar een kind niet vindt ik.
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 12-07-2010 10:13:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
studentje:

Clavius:

Ivoryke^:

Wel is het kortzichtig om de indruk te wekken dat iedereen die kinderen heeft ook bewust de keuze maakt om een kind te "nemen". Kinderen krijg je hoor, als je gezegend bent.


"Kinderen krijgen" klinkt altijd alsof men een bepaalde ziekte gekregen heeft. Of dat het om een ongelukje gaat. Ik ga er altijd vanuit dat men heel weloverwogen besluit om aan kinderen te beginnen. Daarom vind ik de term "kinderen nemen" een stuk mooier klinken.

''nemen'' doet mij altijd direct aan huisdieren denken. een hond neem je. of een kat. maar een kind niet vindt ik.


Het nemen van een huisdier moet óók altijd een weloverwogen beslissing zijn. Het nemen van een kind heeft alleen nóg verstrekkender gevolgen. Ik vind nemen een correcte term.

Krijgen geeft een beetje aan alsof het vanzelf gaat. En dat de verantwoordelijkheid ervoor net zo vanzelf komt. Maar ook die moet je nemen.
I might just be saying that to get you mad...
Op 12-07-2010 10:25:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Nemen of krijgen - je kan er ook totaal door verrast worden zoals in ons geval. Dat was gewoon: 'Hier ben ik, deal er maar mee!' En wat was dat kereltje welkom!
Maar goed, on topic.
Ik ben het wel eens met de auteur, er moet te veel, er wordt te veel in gemiddelden gedacht en gemeten, ouders zijn ego-trippers, naar kinderen wordt te weinig geluisterd. Nee, zij moeten luisteren en volgen, en aan de verwachtingen voldoen, want anders...
Aan de andere kant is het goed dat kinderen regelmatig door professionals worden gezien, want niet elke ouder zal alle mogelijke problemen altijd herkennen. Of om het wat harder te zeggen: er zijn veel ouders die geeneens een kind verdienen. Dus die kinderen mogen blij zijn dat er af en toe een mede-opvoeder (leerkracht) of controleur (CB, huisarts) is, die zich ermee durft te bemoeien.
Het is kortom niet zo zwart-wit, en ik vermoed dat de auteur erg vanuit eigen slechte ervaringen schrijft.
Maar wel goed om het eens zo te belichten.
Ik heb persoonlijk ook zeer, zeer slechte ervaringen met jeugdhulpverlening en aanverwante instanties, en ben zeker van plan dit nog verder aan te kaak te stellen, maar gelukkig slaan ze heel af en toe ook wel de spijker op z'n kop en wordt er een kind echt geholpen.
Is it electrickery?
Op 12-07-2010 11:47:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
welja:
Clavius:

studentje:

Clavius:

Ivoryke^:

Wel is het kortzichtig om de indruk te wekken dat iedereen die kinderen heeft ook bewust de keuze maakt om een kind te "nemen". Kinderen krijg je hoor, als je gezegend bent.


"Kinderen krijgen" klinkt altijd alsof men een bepaalde ziekte gekregen heeft. Of dat het om een ongelukje gaat. Ik ga er altijd vanuit dat men heel weloverwogen besluit om aan kinderen te beginnen. Daarom vind ik de term "kinderen nemen" een stuk mooier klinken.

''nemen'' doet mij altijd direct aan huisdieren denken. een hond neem je. of een kat. maar een kind niet vindt ik.


Het nemen van een huisdier moet óók altijd een weloverwogen beslissing zijn. Het nemen van een kind heeft alleen nóg verstrekkender gevolgen. Ik vind nemen een correcte term.

Krijgen geeft een beetje aan alsof het vanzelf gaat. En dat de verantwoordelijkheid ervoor net zo vanzelf komt. Maar ook die moet je nemen.

kinderen graag willen/kinderwens
Laatst zag ik iemand gelukkig staan te wezen.
Op 12-07-2010 13:17:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
maridd: Ik ben gek op kinderen daarom heb ik ze niet. Ik realiseer me dat opvoeden en de verantwoordelijkheid dragen voor een kind het allermoeilijkste is wat er is. En toch is dat hetgeen waar niemand ooit een diploma voor hoeft te halen. Er wordt een (bijna) ziekelijke nadruk gelegd op prestaties van een kind, allerlei vaardigheden worden er door het strotje geduwd, maar de vaardigheid om ooit zelf een kind opvoeden is daar niet bij. Er is een stilzwijgende "afspraak" dat iedereen dat van nature al wel kan. En dat is een misvatting!
Boldly going nowhere.
Op 12-07-2010 13:19:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Nog even en de kids moeten al in de derde maand van de zwangerschap naar school. Als ze dan geboren worden kunnen ze al feilloos Chopin spelen en schaken ze beter dan Kasparov.
Vooruitgang is dat zullen we maar zeggen. Niets is meer echt, zelfs niet de tieten van je moer.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 12-07-2010 13:39:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vosje:
Tekst:

Wat als de kwaliteiten van een kind ergens anders liggen dan bij de voorgekauwde lesstof en het kan zich niet goed concentreren? Wat gebeurt er met het kind? Het zal zich dom voelen, te horen krijgen dat het meer zijn best moet doen. Of de school dringt aan het kind te laten testen op stoornissen.


Dat was het geval bij mijn zusje, het was iedere dag huilend thuiskomen..
If time doesn't matter, distance also won't.
Op 12-07-2010 14:27:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nabuco0: Haha, dat heb je in een competitiemaatschappij.
Alleen de winnaar telt de rest zijn waardeloze losers.
Hoeveel Nederlanders voelen zich vandaag rot na de "loserprestatie" van 11juli......Competitiesport is shit en verdwazing
We gaan naar een totale objectivering van de mens... intriest.
Dank zij de commercialisering weet men de prijs van alles maar de waarde van iets..... dat is te veel gevraagd.
Leve de globalisering en de brave NEW WORLD.
Op 12-07-2010 14:28:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sarah Norton:
Emie :

Dus die kinderen mogen blij zijn dat er af en toe een mede-opvoeder (leerkracht) of controleur (CB, huisarts) is, die zich ermee durft te bemoeien.
Het is kortom niet zo zwart-wit, en ik vermoed dat de auteur erg vanuit eigen slechte ervaringen schrijft.
Maar wel goed om het eens zo te belichten.
Ik heb persoonlijk ook zeer, zeer slechte ervaringen met jeugdhulpverlening en aanverwante instanties, en ben zeker van plan dit nog verder aan te kaak te stellen, maar gelukkig slaan ze heel af en toe ook wel de spijker op z'n kop en wordt er een kind echt geholpen.Ik geloof ook dat toezicht belangrijk is, vooral op hoe kinderen worden behandeld. Alleen werken instanties vaak (niet altijd) juist mishandeling in de hand, door de ouders te leren signalen te negeren (!) Ik denk dat dat ook aangehaald wordt in het artikel, de manier van werken. Niet of het überhaupt zin heeft dat deskundigen naar de kinderen omkijken.
Ook staat de gemiddelde Westerse mens ver van de natuur af en houdt ook geen rekening meer met hoe kinderen van nature in elkaar zitten.
Op 12-07-2010 14:34:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
A. Hemelwandelaar: Helder artikel.
"When an inner situation is not made concious, it appears outside as fate" ~ C.G. Jung
Op 12-07-2010 14:38:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Mr. X.:
Sarah Norton:

Emie :

Dus die kinderen mogen blij zijn dat er af en toe een mede-opvoeder (leerkracht) of controleur (CB, huisarts) is, die zich ermee durft te bemoeien.
Het is kortom niet zo zwart-wit, en ik vermoed dat de auteur erg vanuit eigen slechte ervaringen schrijft.
Maar wel goed om het eens zo te belichten.
Ik heb persoonlijk ook zeer, zeer slechte ervaringen met jeugdhulpverlening en aanverwante instanties, en ben zeker van plan dit nog verder aan te kaak te stellen, maar gelukkig slaan ze heel af en toe ook wel de spijker op z'n kop en wordt er een kind echt geholpen.Ik geloof ook dat toezicht belangrijk is, vooral op hoe kinderen worden behandeld. Alleen werken instanties vaak (niet altijd) juist mishandeling in de hand, door de ouders te leren signalen te negeren (!) Ik denk dat dat ook aangehaald wordt in het artikel, de manier van werken. Niet of het überhaupt zin heeft dat deskundigen naar de kinderen omkijken.
Ook staat de gemiddelde Westerse mens ver van de natuur af en houdt ook geen rekening meer met hoe kinderen van nature in elkaar zitten.


Dat valt ook niet mee voor ouders die tenslotte zelf ook van jongs af aan een door de maatschappij bepaald keurslijf aangemeten hebben gekregen. Wanneer je als ouders probeert intuïtief te bemoeder/vaderen wordt je dat door allerlei regelgeving onmogelijk gemaakt. Al heeft je kind bijvoorbeeld een toprapport - ga je drie dagen voor de vakantie ermee weg, staat er al een leerplichtgestapodude aan je bel te trekken.
Op 12-07-2010 14:45:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : MrX heeft gelijk, er is niets zo moeilijk als jezelf ontworstelen aan een systeem. Zowel op maatschappelijk als innerlijk niveau. Oude patronen loslaten, hoe lekker ook, het is niet makkelijk.
Kritisch naar je eigen ouderschap blijven kijken en leren van je fouten. Wij hobbelen voort.
Is it electrickery?
Op 12-07-2010 14:53:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nabuco0: Kinderen "krijg" je niet en "nemen" doe je ook niet.
Kinderen vallen je toe... toevallig... ze worden in de wereld geworpen. Totaal machteloos en hulpeloos en kinderen doen een beroep op het medeleven , altruïsme, verantwoordelijkheid, liefde van deze die ze toevalt, kinderen eisen inspanningen en opofferingen maar geven ook voldoening en liefde.
Christus heeft gezegd uw kinderen zijn uw kinderen niet... dus ze zijn nooit een bezit maar een verantwoordelijkheid ze zijn tijdelijk aan je toevertrouwd tot ze zelfstandig in de wereld staan en dit kunnen "EXsisteren" is de beloning voor deze die kinderen opvoedt.
De zin van het kinderen opvoeden ligt in je eigen groei en onbaatzuchtigheid. Een kind dat je toevalt aanvaard je zonder te vragen waarom en je helpt het op weg in de wereld. Klinkt dat melig? Soms denk ik dat dat idd melig klinkt maar het is de enig zinnige uitleg die ik kon bedenken als agnost
Op 12-07-2010 15:09:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
GM: Kinderen neem je niet en krijg je niet. Zoals Kahlil Gibran het zo mooi zei:

Je kinderen zijn je kinderen niet. Zij zijn de zonen en dochters van 's levens hunkering naar zichzelf.
Zij komen door je, en hoewel zij bij je zijn, behoren ze je niet toe.
Je mag hun je liefde geven, maar niet je gedachten,
Want zij hebben hun eigen gedachten.
Je mag hun lichaam huisvesten, maar niet hun ziel,
Want hun ziel toeft in het huis van morgen, dat je niet
bezoeken kunt, zelfs niet in je dromen.
Je mag proberen hun gelijk te worden, maar tracht niet
hen aan je gelijk te maken.
Want het leven gaat niet terug, nog blijft het dralen bij gisteren
Jullie bent de bogen, waarmee je kinderen als levende
pijlen worden weggeschoten.
De boogschutter ziet het doel op de weg van het oneindige en
hij buigt je met zijn kracht, opdat zijn pijlen snel en ver zullen vliegen.
Laat het gebogen worden door de hand van de
boogschutter een vreugde voor je zijn:
want zoals hij de vliegende pijl lief heeft,
zo mint hij ook de boog die standvastig is.
Op 12-07-2010 15:32:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bud: Hmmm! Wat een Baby gebler!
Een Feit blijft, dat je een kind Neemt wanneer je het Krijgt
Vader worden is geen Kunst ! Vader blijven een grote Gunst
Vaak afhankelijk v/d moeders want dat zijn vaak de Loeders.
Geloof me ik kan het weten, ik heb er 2 van verschillende daten.
I Am ! The kingkey light! Blowing the Winti right!
Op 12-07-2010 15:44:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : @GM, dat is zeker mooi! En vast geen toeval dat het de tweede keer is deze week, dat ik deze tekst te horen/lezen krijg.
Is it electrickery?
Op 12-07-2010 15:46:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9:

Ik kende op de basisschool een meisje. Als zij 19 van de 20 dicteewoordjes goed had, baalde zij, want "Nu wordt mijn moeder weer boos". Als ze alles goed had kreeg zij een gulden. We waren acht of negen jaar!


Het zou wel leuk zijn om te weten wat er van dit meisje terecht is geklomen miscchien is ze wel Advocate, genwetenschapper oid ..

wie zegt dat het onjuist is om je kinderen zo te stimuleren ?
Op 12-07-2010 15:50:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
nabuco0:

Kinderen "krijg" je niet en "nemen" doe je ook niet.
Kinderen vallen je toe... toevallig...

Leg dat eens verder uit? Het is toch de beslissing van de ouders of ze wél of niet stoppen met anticonceptie, of niet? Dat heeft niets met toeval te maken.
nabuco0:

kinderen eisen inspanningen en opofferingen maar geven ook voldoening en liefde.

Jah, op die laatste twee wacht ik al sinds de geboorte van mijn dochter.
nabuco0:

De zin van het kinderen opvoeden ligt in je eigen groei en onbaatzuchtigheid. Een kind dat je toevalt aanvaard je zonder te vragen waarom en je helpt het op weg in de wereld.

Nabucoo, waarom besluit iemand kinderen op de wereld te zetten? Ik bedoel, waar komt concreet de kinderwens vandaan? De wereld is er niet bij gebaat, het kind zelf al helemaal niet: Wie heeft dan nut van het produceren van een kind?
nabuco0:

Klinkt dat melig?

Enorm.
I might just be saying that to get you mad...
Op 12-07-2010 16:11:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Tunnelforce9:

artikel:

Ik kende op de basisschool een meisje. Als zij 19 van de 20 dicteewoordjes goed had, baalde zij, want "Nu wordt mijn moeder weer boos". Als ze alles goed had kreeg zij een gulden. We waren acht of negen jaar!


Het zou wel leuk zijn om te weten wat er van dit meisje terecht is geklomen miscchien is ze wel Advocate, genwetenschapper oid ..

wie zegt dat het onjuist is om je kinderen zo te stimuleren ?

Het kan ook zijn dat ze papierprikker is maar wel enorm gelukkig. Je doet het nu een beetje voorkomen alsof advocaat en genwetenschapper iets geweldigs is.
Voor mij liever geluk dan status, macht, geld of goederen!
Ik hoop voor dit meisje dat ze liefde en geluk gevonden heeft. Maar misschien moet ze eerst nog wat rommel van haar schouders schudden, met dank aan 'stimulerende' ouders.
(bericht gewijzigd op 12-7-2010 16:16:51)
Is it electrickery?
Op 12-07-2010 16:16:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9:
GM:

Je kinderen zijn je kinderen niet. Zij zijn de zonen en dochters van 's levens hunkering naar zichzelf.
Zij komen door je, en hoewel zij bij je zijn, behoren ze je niet toe.
Je mag hun je liefde geven, maar niet je gedachten,
Want zij hebben hun eigen gedachten.
Je mag hun lichaam huisvesten, maar niet hun ziel,
Want hun ziel toeft in het huis van morgen, dat je niet
bezoeken kunt, zelfs niet in je dromen.
Je mag proberen hun gelijk te worden, maar tracht niet
hen aan je gelijk te maken.
Want het leven gaat niet terug, nog blijft het dralen bij gisteren
Jullie bent de bogen, waarmee je kinderen als levende
pijlen worden weggeschoten.
De boogschutter ziet het doel op de weg van het oneindige en
hij buigt je met zijn kracht, opdat zijn pijlen snel en ver zullen vliegen.
Laat het gebogen worden door de hand van de
boogschutter een vreugde voor je zijn:
want zoals hij de vliegende pijl lief heeft,
zo mint hij ook de boog die standvastig is


Zo jij bent zeker in de vorige eeuw blijven hangen ??? Wat een onzin

als je zo over kinderen denkt kun je ze beter opgeven ter adoptie
ik kan het alleen maar lezen als een vrijbrief voor de jeugd en dat ouders zich niet moeten drukmaken met wat hun kinderen aangaat omdat ze het niet zouden "snappen"omdat het over de toekomst gaat OMG
(bericht gewijzigd op 12-7-2010 16:19:41)
Op 12-07-2010 16:16:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Waar baseer je dat harde oordeel op, TF9?
Is it electrickery?
Op 12-07-2010 16:17:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9: *edit
Op 12-07-2010 16:21:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
GM:
Tunnelforce9:

GM:

Je kinderen zijn je kinderen niet. Zij zijn de zonen en dochters van 's levens hunkering naar zichzelf.
Zij komen door je, en hoewel zij bij je zijn, behoren ze je niet toe.
Je mag hun je liefde geven, maar niet je gedachten,
Want zij hebben hun eigen gedachten.
Je mag hun lichaam huisvesten, maar niet hun ziel,
Want hun ziel toeft in het huis van morgen, dat je niet
bezoeken kunt, zelfs niet in je dromen.
Je mag proberen hun gelijk te worden, maar tracht niet
hen aan je gelijk te maken.
Want het leven gaat niet terug, nog blijft het dralen bij gisteren
Jullie bent de bogen, waarmee je kinderen als levende
pijlen worden weggeschoten.
De boogschutter ziet het doel op de weg van het oneindige en
hij buigt je met zijn kracht, opdat zijn pijlen snel en ver zullen vliegen.
Laat het gebogen worden door de hand van de
boogschutter een vreugde voor je zijn:
want zoals hij de vliegende pijl lief heeft,
zo mint hij ook de boog die standvastig is


Zo jij bent zeker in de vorige eeuw blijven hangen ??? Wat een onzin

als je zo over kinderen denkt kun je ze beter opgeven ter adoptie
ik kan het alleen maar lezen als een vrijbrief voor de jeugd en dat ouders zich niet moeten drukmaken met wat hun kinderen aangaat omdat ze het niet zouden "snappen"omdat het over de toekomst gaat OMG

Text is tijdloos.
Je mag ook gewoon zeggen dat je het niet begrijpt wat er staat...
Op 12-07-2010 16:26:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : TF9, zo interpreteer ik die tekst totaal niet.
Ik lees: kinderen 'heb' (bezit) je niet. Je taak als ouder is om ze in liefde te begeleiden, niet in een keurslijf of je eigen voorkeur te dwingen.
Ik heb, als vader van twee pubers, in de loop der jaren geleerd dat je het kind moet volgen; in die zin dat het kind zelf aangeeft welke richting het op wil. Als je goed kijkt, zie je wie je kind is, en wat jij als ouder het beste kunt doen om het te helpen.

Dat mag je vorige eeuw vinden, ik ben blij dat ik het ontdekt heb. Ik zat al te lang vast in 'ze hebben niks te willen, ouders bepalen', maar ben erg gelukkig dat ik uit die gevangenis bevrijd ben!
Is it electrickery?
Op 12-07-2010 16:28:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
B.A. Rabas: Ik hoor iedereen zeuren over kinderen en het nut ervan.....ik hoor niemand over het feit dat die kinderen straks meebetalen aan ons pensioen.....hoe meer kinderen er zijn, hoe beter het pensioen.
Ik denk, dus ik ben
Op 12-07-2010 16:47:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
B.A. Rabas: Kinderen zijn een verrijking voor je leven....echt een eye-opener wat nou belangrijk is en wat niet. Liefde geven en liefde krijgen van je eigen bloed is het mooiste wat er is. Ook geeft het een antwoord op de vraag wat nu de zin van het leven is: Kinderen krijgen is de zin van het leven. De reden dat je bestaat is om je voort te planten opdat de genen overleven....hoewel dat voor sommige niet aan te raden is, maar dat terzijde. Trouwens wel opvallen dat je overal diploma's voor moet halen om iets te mogen (bijvoorbeeld auto-rijden of één of ander beroep uitoefenen) terwijl iedereen zomaar een kind op de wereld kan zetten, zelfs de grootste onbenullen....
Ik denk, dus ik ben
Op 12-07-2010 16:51:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
B.A. Rabas:

Kinderen zijn een verrijking voor je leven....echt een eye-opener wat nou belangrijk is en wat niet.

Mwa, of ik wist al wat belangrijk was, óf mijn kwartje is nog steeds niet gevallen. Begrijp me niet verkeerd, we lachen ons rot om onze dochter. Ze is onze eigen persoonlijke clown, maar een verrijking voor ons leven?

Op wat voor manier zijn kinderen dan een verrijking voor het leven? Wat heeft het jou gebracht behalve begrip voor wat belangrijk is?
B.A. Rabas:

Liefde geven en liefde krijgen van je eigen bloed is het mooiste wat er is.

Dat zeggen vrouwen met een kinderwens ja, maar laat je niets wijsmaken hoor!

B.A. Rabas:

Ook geeft het een antwoord op de vraag wat nu de zin van het leven is: Kinderen krijgen is de zin van het leven. De reden dat je bestaat is om je voort te planten opdat de genen overleven...

Is dat alles? Is dat de rede dat men op de wereld gezet wordt? Niet meer? Alléén maar om zelf weer een kind op de wereld te zetten? Wat een ongelooflijk zinloze sneeuwbal van nutteloosheid, zou dat zijn. Welke verlosser stopt die waanzin?

B.A. Rabas:

Trouwens wel opvallen dat je overal diploma's voor moet halen om iets te mogen (bijvoorbeeld auto-rijden of één of ander beroep uitoefenen) terwijl iedereen zomaar een kind op de wereld kan zetten, zelfs de grootste onbenullen....

Helemaal mee eens. Dat komt omdat het een menselijk grondrecht is om kinderen te krijgen. Tenminste, zo wordt het beschouwd. Of dat heden ten dagen, nu we met ons bijna 7 miljard exemplaren onszelf de das dreigen om te doen, nog wel zo actueel is, is weer wat anders.

Grappig is om een onderzoekje te doen welke beroemde mensen, die écht veel betekend hebben voor de mensheid, allemaal kinderloos gebleven zijn. In dat aspect maken kinderen meer kapot, dan drank weer goed kan maken.
I might just be saying that to get you mad...
Op 12-07-2010 17:05:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Clavius:
Begrijp me niet verkeerd, we lachen ons rot om onze dochter. Ze is onze eigen persoonlijke clown, maar een verrijking voor ons leven?


Clavius:
Jah, op die laatste twee wacht ik al sinds de geboorte van mijn dochter.


Met 'die laatste twee' doel je op (ontvangen)liefde en voldoening.

Ehh... Clavius, meen je dit? Is dit wat je je dochter te geven hebt?!
Is it electrickery?
Op 12-07-2010 17:27:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bud: Ha-LoL ! Hier worden we lekker dol!
Hier iets om te lezen, de rest zal mij een worst wezen
Een kind neem je doordat je het krijgt! Waardoor je zwijgt.
Maar het is zeker niet van jou omdat je ervan hou.
Voor een man blijft de liefste meid, Zij die door kinderen niet lijdt
Worden vrouwen Moeders dan worden ze "Vaak" Loeders !
De beste Moeder/Hoeder is een Loeder van een Opvoeder >
En om echt Eerlijk te wezen zal ik dan ook niet vrezen,
dat wat ik Beaam ik hou alleen van een vrouw met een mooi lichaam.
Wil hier iemand nog een mooie kleuter? Speel maar met mijn Leuter
Maar je moet wel op mooie banden staan?
Anders is jouw BlaasBaan naar de Maan
Krijg iemand al Tintelingen? Dan gaan we deze Hymn Zingen!

I Am ! The kingkey light! Blowing the Winti right!
Op 12-07-2010 17:36:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Sinterklaas zat te bedenken wat hij bud zou schenken.
Op 12-07-2010 18:01:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
eoi:

Sinterklaas zat te bedenken wat hij bud zou schenken.

En weer bezorgt EOI mij een lach!
Is it electrickery?
Op 12-07-2010 18:16:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivoryke^:
Clavius:

nabuco0:

Kinderen "krijg" je niet en "nemen" doe je ook niet.
Kinderen vallen je toe... toevallig...

Leg dat eens verder uit? Het is toch de beslissing van de ouders of ze wél of niet stoppen met anticonceptie, of niet? Dat heeft niets met toeval te maken.


Ik vind het daadwerkelijk lachwekkend dat iemand kan denken dat alle kinderen tegenwoordig geboren worden uit de bewuste keuze te stoppen met anticonceptie. Om het dan nog maar nieteens te hebben over de mensen die wel die keuze bewust maken maar niet in staat zijn om kinderen op de wereld te zetten.
Moeten is een keuze...
Op 12-07-2010 18:25:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Ivoryke^:

Clavius:

nabuco0:

Kinderen "krijg" je niet en "nemen" doe je ook niet.
Kinderen vallen je toe... toevallig...

Leg dat eens verder uit? Het is toch de beslissing van de ouders of ze wél of niet stoppen met anticonceptie, of niet? Dat heeft niets met toeval te maken.


Ik vind het daadwerkelijk lachwekkend dat iemand kan denken dat alle kinderen tegenwoordig geboren worden uit de bewuste keuze te stoppen met anticonceptie. Om het dan nog maar nieteens te hebben over de mensen die wel die keuze bewust maken maar niet in staat zijn om kinderen op de wereld te zetten.


Mijn zoon kwam dwars door de pil heen. Die had gewoon extreem veel zin om hier te zijn
Tot zover 'bewust stoppen met anticonceptie'...
Is it electrickery?
Op 12-07-2010 18:29:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars: Ik heb geen kinders dus veel recht van spreken heb ik niet, maar ben je daar als ouders niet zelf bij; bij de opvoeding van je kinderen?

En waarom zou je geen kinderen nemen?
Vraag eens aan je ouders (mocht je ze nog hebben, maar dat weet ik natuurlijk niet) waarom ze jou gekregen hebben.
Of zouden we allemaal moetjes zijn?

En die verschrikkelijke kutwereld waarin je ze op zou moeten voeden?
Sodemieter toch op met dat achterlijke argument!
70 jaar geleden: Dát was een slechte tijd om een koter te krijgen.
Moet je kijken wat we allemaal hebben.
Een kind wordt tegenwoordig krankzinnig van alle luxe, als je niet oplet.
Cannot kill the Battery!!!
Op 12-07-2010 18:36:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Dat is juist een reden om geen kinderen te krijgen marsepars, het krankzinnig maken van kinderen en dat heeft evenveel kans tegenwoordig als 20 euro winnen met een kraslot.

Als een kind niet de drugswereld inglijd dan wel de buisinesswereld.
En verder heb ik geen zin om er over door te kleppen want anders zit ik vanavond nog op gw en ik wil suikoden 1 gaan spelen nu.
Op 12-07-2010 18:47:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bud: hihihi ! Een Tip Voor Sinterklaas in zijn botenhut
Wil je iets geven wat rijmt er dan op bud
I Am ! The kingkey light! Blowing the Winti right!
Op 12-07-2010 18:49:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Wees maar blij dat je geen kids hebt Mars. Dan hoef je ook niet midden in de nacht je bed uit omdat er een draak in de kast zit.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 12-07-2010 18:52:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Safan: Ho je gooit hier wel een hoop dingen door elkaar, mijn 3,5 maand oude zoon had een geboortegewicht van 4,275 kg. Had dit minder geweest dan was ik even tevreden, denken jullie dat mensen daar allemaal met die zever bezig zijn. Prestaties op school dat is een andere zaak, je moet een diploma hebben om ergens te kunnen geraken.
Op 12-07-2010 18:55:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nabuco0: aan Clavius:

Beste, denk eerst na, en vraag pas dan om verklaring.

--De ouders (in spé kunnen beslissen wat ze willen het is de natuur of het toeval dat maakt dat men al of niet kinderen krijgt en welke kinderen etc.... (stoppen met anticoceptie garandeert je geen kinderen net zo min als anticonceptie garandeert dat je geen kinderen zal hebben)
--Net omdat kinderen geen objecten zijn kan je ze niet "verplichten" om liefde te geven, daartoe moet de ouder ze opvoeden en als het ware , als het ware! zeg ik! verleiden. (Kinderen en zelfs baby's hebben een wil en karakter, het zijn geen robots die je stuurt naar waar je wilt, er komt daar iets anders dan enkel jouw wil in het spel)
--Beste vriend het gaat hier niet om een beslissing maar om een toeval . Als het toeval je een kind toewijst dan kan je ofwel je verantwoordelijkheid opnemen en dit zwakke wezentje helpen of als dat te moeilijk is bestaat de mogelijkheid om het te geven aan adoptieouders. Wanneer je het kind niet aanneemt ga je de ervaring van het opvoeden missen . (Adoptieouders zijn de enigen die een kind kunnen kiezen of als het ware kunnen krijgen)
Over de zin van de dingen kan oneindig gebakkeleid worden omdat wij individuen zelf de zin der dingen bepalen . Er bestaat geen intrinsieke noch absolute zin . Elke mens geeft zijn zin aan de dingen!
OK meningen verschillen, dus : "melig"dan.
De gusibus et coloribus non disputandum
Op 12-07-2010 19:12:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Safan:

Prestaties op school dat is een andere zaak, je moet een diploma hebben om ergens te kunnen geraken.

Daar ben ik het niet mee eens. Enerzijds omdat een diploma steeds minder waard wordt, anderzijds omdat in het bedrijfsleven een diploma hoogstens een indicatie is en geen garantie en nogmaals anderzijds zijn de zelfredzamen vaak zonder hoog diploma. Ik heb erg weinig collega´s (zelfstandig ondernemer) met een diploma hoger dan de middelbare school. Persoonlijk vind ik een diploma een zwaar overschat maatschappelijk keurslijf.
United as one. Divided by zero.
Op 12-07-2010 19:18:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Helemaal met je eens 3,14po. De waarde van een mens is niet te bepalen met een papiertje. Een briljante ziel heeft geen bevestiging nodig in de vorm van een diploma.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 12-07-2010 19:25:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Tetzmol:

Wees maar blij dat je geen kids hebt Mars. Dan hoef je ook niet midden in de nacht je bed uit omdat er een draak in de kast zit.

Tetzmol.

Maar dat zijn wel weer leuke dingen om te onthouden!
Ware het niet dat ik bang ben voor het donker én voor draken...
Cannot kill the Battery!!!
Op 12-07-2010 19:28:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lange wapper: Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat deze benadering werd geschreven door iemand die geen kinderen heeft, die alles beschouwt vanop een leerstoel en niet naast het bedje van zijn eerstgeborene. Het is een wiskundige (misschien ...) maar zéker géén vader of moeder !!!
Op 12-07-2010 20:38:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
welja:
Clavius:

B.A. Rabas:

Kinderen zijn een verrijking voor je leven....echt een eye-opener wat nou belangrijk is en wat niet.

Mwa, of ik wist al wat belangrijk was, óf mijn kwartje is nog steeds niet gevallen. Begrijp me niet verkeerd, we lachen ons rot om onze dochter. Ze is onze eigen persoonlijke clown, maar een verrijking voor ons leven?

Op wat voor manier zijn kinderen dan een verrijking voor het leven? Wat heeft het jou gebracht behalve begrip voor wat belangrijk is?
B.A. Rabas:

Liefde geven en liefde krijgen van je eigen bloed is het mooiste wat er is.

Dat zeggen vrouwen met een kinderwens ja, maar laat je niets wijsmaken hoor!

B.A. Rabas:

Ook geeft het een antwoord op de vraag wat nu de zin van het leven is: Kinderen krijgen is de zin van het leven. De reden dat je bestaat is om je voort te planten opdat de genen overleven...

Is dat alles? Is dat de rede dat men op de wereld gezet wordt? Niet meer? Alléén maar om zelf weer een kind op de wereld te zetten? Wat een ongelooflijk zinloze sneeuwbal van nutteloosheid, zou dat zijn. Welke verlosser stopt die waanzin?

B.A. Rabas:

Trouwens wel opvallen dat je overal diploma's voor moet halen om iets te mogen (bijvoorbeeld auto-rijden of één of ander beroep uitoefenen) terwijl iedereen zomaar een kind op de wereld kan zetten, zelfs de grootste onbenullen....

Helemaal mee eens. Dat komt omdat het een menselijk grondrecht is om kinderen te krijgen. Tenminste, zo wordt het beschouwd. Of dat heden ten dagen, nu we met ons bijna 7 miljard exemplaren onszelf de das dreigen om te doen, nog wel zo actueel is, is weer wat anders.

Grappig is om een onderzoekje te doen welke beroemde mensen, die écht veel betekend hebben voor de mensheid, allemaal kinderloos gebleven zijn. In dat aspect maken kinderen meer kapot, dan drank weer goed kan maken.
clavius, ik heb hier niet genoeg ruimte.
Laatst zag ik iemand gelukkig staan te wezen.
Op 12-07-2010 22:43:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
welja: @clavius, een kind is er niet voor jouw entertainment en als je dat wel zo ziet vraag ik mij af hoe dat kind er is gekomen. wat doe je als ze niet zo grappig is maar verdriet heeft. ik heb al eens ouders hun kind zien uitlachen als het verdrietig was. een betere manier om zo'n klein hartje te breken is er niet. ik hoop echt van harte dat je zeer snel gaat zien dat een kind wel zeker een verrijking van je leven is. als je dat niet lukt ben je geen ouder maar eigenaar en dat stinkt gewoon.B.a.barabas heeft in mijn ogen volledig gelijk en waarom deel je dat allemaal op en analyseer je het zo? wil je bewijzen dat je gelijk hebt. sorry,maar niet heus. als ik mensen als jij bezig hoor wordt ik geweldig kwaad.
(bericht gewijzigd op 12-7-2010 22:51:13)
Laatst zag ik iemand gelukkig staan te wezen.
Op 12-07-2010 22:50:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
welja:
Tetzmol:

Wees maar blij dat je geen kids hebt Mars. Dan hoef je ook niet midden in de nacht je bed uit omdat er een draak in de kast zit.

Tetzmol.

het mooiste wat een vader kan doen. de draken verslaan waarom zou je daar niet voor uit je bed willen komen.
Laatst zag ik iemand gelukkig staan te wezen.
Op 12-07-2010 22:53:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
welja:
Marsepars:

Ik heb geen kinders dus veel recht van spreken heb ik niet, maar ben je daar als ouders niet zelf bij; bij de opvoeding van je kinderen?

En waarom zou je geen kinderen nemen?
Vraag eens aan je ouders (mocht je ze nog hebben, maar dat weet ik natuurlijk niet) waarom ze jou gekregen hebben.
Of zouden we allemaal moetjes zijn?

En die verschrikkelijke kutwereld waarin je ze op zou moeten voeden?
Sodemieter toch op met dat achterlijke argument!
70 jaar geleden: Dát was een slechte tijd om een koter te krijgen.
Moet je kijken wat we allemaal hebben.
Een kind wordt tegenwoordig krankzinnig van alle luxe, als je niet oplet.
het maakt niet uit in welke tijd je kinderen krijgt. ook van negentig plussers weet ik dat er toen goede en slechte ouders waren. daar zit het hem in en niks anders. als je niet onvoorwaardelijk van je kinderen houd ben je eigenlijk niet geschikt ze op te voeden.
Laatst zag ik iemand gelukkig staan te wezen.
Op 12-07-2010 22:57:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
welja:

@clavius, een kind is er niet voor jouw entertainment en als je dat wel zo ziet vraag ik mij af hoe dat kind er is gekomen. wat doe je als ze niet zo grappig is maar verdriet heeft. ik heb al eens ouders hun kind zien uitlachen als het verdrietig was. een betere manier om zo'n klein hartje te breken is er niet. ik hoop echt van harte dat je zeer snel gaat zien dat een kind wel zeker een verrijking van je leven is. als je dat niet lukt ben je geen ouder maar eigenaar en dat stinkt gewoon.B.a.barabas heeft in mijn ogen volledig gelijk en waarom deel je dat allemaal op en analyseer je het zo? wil je bewijzen dat je gelijk hebt. sorry,maar niet heus. als ik mensen als jij bezig hoor wordt ik geweldig kwaad.

Ik vroeg me hierboven al af of Clavius het meent. Kan het me namelijk niet voorstellen dat iemand het zo ziet, dus ik vermoedde/hoop dat het met een knipoog of iets van provocerende humor gezegd werd.
Is it electrickery?
Op 12-07-2010 22:58:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Bud:

hihihi ! Een Tip Voor Sinterklaas in zijn botenhut
Wil je iets geven wat rijmt er dan op bud


Flut. En Sint is blut.
(bericht gewijzigd op 12-7-2010 23:03:28)
Is it electrickery?
Op 12-07-2010 23:03:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
welja: dit is grenswetenschap en geen opinie blad. dat weet ik ook wel. mijn verontschuldigingen aan de redactie. dit onderwerp raakt me nu eenmaal. we zijn allemaal kinderen geweest en als je het zelf goed had weet iedereen toch voorbeelden van kinderen die een rotleven hebben gehad. je ziet het nog steeds erger worden ook. en als er dan niemand van zo'n kind houd of het in ieder geval voor hem of haar opneemt dan is de rest van het leven eenzaam en zonder vertrouwen. er word vaak veel te licht gedacht over kinderen. gelukkig zijn er ondertussen mensen aan het werk die zelfs jong volwassenen weer proberen bij te brengen dat ze ook belangrijk zijn. iets wat hun ouders niet konden of wilden. de ouders die het niet zo goed schijnen doen hebben vaak ook een minder geslaagd thuis gehad. en zo blijft de fout groeien in plaats van afnemen.
Laatst zag ik iemand gelukkig staan te wezen.
Op 12-07-2010 23:04:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh: De basis van de fout ligt in het feit dat mensen hun eigen leven zien als een statussymbool.

In werkelijkheid schieten ze met losse flodders naar luchtkastelen terwijl verderop een everzwijn op spit hangt te midden van een eensgezinde groep.

Wie oren heeft....
ALLES IS WAAR
Op 13-07-2010 0:58:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
ThoTh:

De basis van de fout ligt in het feit dat mensen hun eigen leven zien als een statussymbool.

In werkelijkheid schieten ze met losse flodders naar luchtkastelen terwijl verderop een everzwijn op spit hangt te midden van een eensgezinde groep.

Wie oren heeft....

Mee eens. Ik zou er zelfs nog 'schijnbaar eensgezinde groep' van maken, want zo eensgezind is men doorgaans niet als je aan de oppervlakte krast.
United as one. Divided by zero.
Op 13-07-2010 1:16:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sarah Norton:
lange wapper:

Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat deze benadering werd geschreven door iemand die geen kinderen heeft, die alles beschouwt vanop een leerstoel en niet naast het bedje van zijn eerstgeborene. Het is een wiskundige (misschien ...) maar zéker géén vader of moeder !!!


Wiskundige? Leg die eens uit.
Op 13-07-2010 9:15:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: ik begrijp de intentie van het blog wel, maar wel erg kort door de bocht.
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 13-07-2010 10:00:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
welja:

een kind is er niet voor jouw entertainment en als je dat wel zo ziet vraag ik mij af hoe dat kind er is gekomen. wat doe je als ze niet zo grappig is maar verdriet heeft.


Dan troost ik haar natuurlijk. Waar heb ik anders gezegd dan?
welja:

Ik hoop echt van harte dat je zeer snel gaat zien dat een kind wel zeker een verrijking van je leven is.

Nu spreek je jezelf tegen: Hierboven zeg je dat een kind niet voor mijn eigenbelang ter wereld komt. En nu zeg je dat een kind een verrijking is voor mijn leven. Dus wél ten behoeven van mijzelf!? Ik begrijp het niet.

Als je meent wat je zegt dan wil je me vast ook wel een handje helpen. Voor de tweede maal vraag ik waar die verrijking em dán in zit? Liefde?

Krijg je échte liefde van een kind? Of is het louter afhankelijkheid? Wat zegt de haat die een puber jegens zijn ouders heeft daarover? Was die liefde die het kind voor en na de puberjaren échte liefde? Of gewoon afhankelijkheid en vervolgens schuldgevoel?

Doet me aan een oud liedje denken: Youtube eens op 'op een mooie pinksterdag' van Leen Jongewaard. Het is de keiharde waarheid, die gezongen wordt.

Als ik naar mezelf kijk, dan begrijp ik niet dat mijn ouders mij ter wereld hebben gebracht. In hun tijd moest het nog van de pastoor. Die smoes hebben ze. Van mij had het niet zo gehoeven. Het is belachelijk wat ze mij allemaal gegeven hebben en wat ze daardoor zelf hebben moeten ontberen. Het lukt me niet om in te zien, welk nut ze van mijn grootbrenging gehad hebben. Ze hadden zichzelf zo'n goed leven kunnen geven. Twee keer in de week ga ik langs mijn moeder die nu alleen is. Uit liefde? Nee, uit schuldgevoel. Ik moet er langs gaan, want anders is ze alleen. Maar ja, waar moet je over praten? Dat is alles wat ze eraan over heeft gehouden.
welja:

waarom analyseer je het zo?

Voor analyseren ben ik opgeleid.
I might just be saying that to get you mad...
Op 13-07-2010 10:40:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
welja:
Clavius:

welja:

een kind is er niet voor jouw entertainment en als je dat wel zo ziet vraag ik mij af hoe dat kind er is gekomen. wat doe je als ze niet zo grappig is maar verdriet heeft.


Dan troost ik haar natuurlijk. Waar heb ik anders gezegd dan?
welja:

Ik hoop echt van harte dat je zeer snel gaat zien dat een kind wel zeker een verrijking van je leven is.

Nu spreek je jezelf tegen: Hierboven zeg je dat een kind niet voor mijn eigenbelang ter wereld komt. En nu zeg je dat een kind een verrijking is voor mijn leven. Dus wél ten behoeven van mijzelf!? Ik begrijp het niet.

Als je meent wat je zegt dan wil je me vast ook wel een handje helpen. Voor de tweede maal vraag ik waar die verrijking em dán in zit? Liefde?

Krijg je échte liefde van een kind? Of is het louter afhankelijkheid? Wat zegt de haat die een puber jegens zijn ouders heeft daarover? Was die liefde die het kind voor en na de puberjaren échte liefde? Of gewoon afhankelijkheid en vervolgens schuldgevoel?

Doet me aan een oud liedje denken: Youtube eens op 'op een mooie pinksterdag' van Leen Jongewaard. Het is de keiharde waarheid, die gezongen wordt.

Als ik naar mezelf kijk, dan begrijp ik niet dat mijn ouders mij ter wereld hebben gebracht. In hun tijd moest het nog van de pastoor. Die smoes hebben ze. Van mij had het niet zo gehoeven. Het is belachelijk wat ze mij allemaal gegeven hebben en wat ze daardoor zelf hebben moeten ontberen. Het lukt me niet om in te zien, welk nut ze van mijn grootbrenging gehad hebben. Ze hadden zichzelf zo'n goed leven kunnen geven. Twee keer in de week ga ik langs mijn moeder die nu alleen is. Uit liefde? Nee, uit schuldgevoel. Ik moet er langs gaan, want anders is ze alleen. Maar ja, waar moet je over praten? Dat is alles wat ze eraan over heeft gehouden.
welja:

waarom analyseer je het zo?

Voor analyseren ben ik opgeleid.
ik denk je te begrijpen maar ga eerst bedenken hoe ik moet antwoorden
Laatst zag ik iemand gelukkig staan te wezen.
Op 13-07-2010 10:59:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bud: Oeps !
Wat een leven de Sint is Blut en kan niets meer geven.
Weg is het "Heilig" Idool. Wat nu als Statussymbool ?
Iets rond & Licht van Aard? Zoiets als een wit Paard?
Laat nu de kinderen komen Er zijn nu nieuwe dromen.


I Am ! The kingkey light! Blowing the Winti right!
Op 13-07-2010 11:33:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Clavius, ik zie het zo: jij bent er voor je dochter, niet andersom. Over het waarom en de pijn die mensen elkaar en zichzelf aandoen, kun je lang nadenken maar dat is doorgaans niet zo constructief. Je kan ook wel gaan analyseren wat het nut is van je moeder bezoeken uit schuldgevoel. Ik word er serieus een beetje triest van, als ik 't lees.
Niet alle pubers gaan hun ouders haten. Ze ontworstelen zich, ze maken zich vrij, gaan hun eigen weg, maken hun eigen keuzes en fouten, en dat is ook de bedoeling. Als je ze daartoe gewoon de ruimte geeft, zullen ze je heus niet gaan haten.
Is it electrickery?
Op 13-07-2010 11:33:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
Emie :

Clavius, ik zie het zo: jij bent er voor je dochter, niet andersom.

Klopt, ik en mijn vrouw hebben haar op de wereld gezet, wij zijn verantwoordelijk voor haar. En die verantwoordelijkheid nemen we ook volledig. We wisten vantevoren waar we aan begonnen. Het is een GI-GAN-TISCHE klus. Maar we hebben er tussendoor zeker ook plezier van. Maar voldoening of verrijking?!
Emie :

Je kan ook wel gaan analyseren wat het nut is van je moeder bezoeken uit schuldgevoel. Ik word er serieus een beetje triest van, als ik 't lees.

Het IS ook triest. Maar het is de waarheid, en die is (voor mij) nu eenmaal het belangrijkste.
Emie :

Niet alle pubers gaan hun ouders haten. Ze ontworstelen zich, ze maken zich vrij, gaan hun eigen weg, maken hun eigen keuzes en fouten, en dat is ook de bedoeling. Als je ze daartoe gewoon de ruimte geeft, zullen ze je heus niet gaan haten.

Misschien haten ze de ouders niet, maar ze kwellen de ouders wel tot op het bot. Onbedoeld misschien dan. Er is zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Quest oktober 2008: 1. Pubers kúnnen zich simpelweg niet plaatsen in de belevingswereld van een ander. 2. Ze kúnnen geen emoties aflezen vanaf andermans gezicht. 3. Bij het zien van de ouders komen stoffen vrij in de hersenen als adrenaline en andere stoffen die een mens klaarmaakt voor de strijd.
I might just be saying that to get you mad...
Op 13-07-2010 0:14:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Had je verwacht dat het makkelijk zou zijn
Klopt, die feiten over pubers. Maar ik ervaar de puberteit van mijn kroost niet als een kwelling. Eerder heb ik met ze te doen, soms. En zo erg is het ook allemaal niet, het hoort erbij, het is de natuur.
Het ouderschap heeft mij erg veel geleerd, dat alleen al vind ik een verrijking. Nog los van het ervaren van onvoorwaardelijke liefde.
Is it electrickery?
Op 13-07-2010 0:22:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
Ivoryke^:

Sorry maar ik vind dit stukje voor het grootste deel ontzettend kortzichtig, negatief, en met vlagen gewoon dom.

Hoe je het ook draait of keert, een kind heeft begeleiding nodig in zijn prille leventje. Natuurlijk pakt lang niet iedereen (ouders en scholen en andere instituten) dit even goed op. Maar zonder deze zouden kinderen compleet ontsporen.

En dan nog de zogename "prestaties" voor het CB, er -moet- niets gehaald worden, maar het weten van bepaalde cijfers zorgt wel dat je in de belangrijkste eerste maanden een beter zicht hebt op een al dan niet goede ontwikkeling van het lijfje. Sorry hoor maar gezondheid lijkt me toch wel belangrijk.

Verders ben ik het wel eens dat er mensen zijn die kinderen nemen om het hebben. Wel is het kortzichtig om de indruk te wekken dat iedereen die kinderen heeft ook bewust de keuze maakt om een kind te "nemen". Kinderen krijg je hoor, als je gezegend bent.

Ik vind het stuk ook erg negatief. Net of er geen leuke dingen aan kinderen beleefd kunnen worden.
Ik heb geen kinderen, maar wel een nichtje en begrijp dat kinderen opvoeden zwaar is, maar misschien moet er iets minder naar de minder leuke kanten gekeken worden en zal er misschien meer genoten moeten worden van de leuke kanten. Toen ze nog jong was vond ik het al kijken na wat zo'n kind doet leuk om te zien. Toen ze nog niet kon lopen en toch op d'r kont zittend met 1 been de kamer doorcrossde. Of toen ze net ging lopen de hele kamer door liep en alles maar leuk vond(tenminste ze lachte). Toen ze een jaar of 2 was en ik met d'r van blokken torens bouwde. Of hoe blij een kind kan zijn als ze bepaalde dingen voor het eerst gedaan heb. Leuk toch allemaal....
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 13-07-2010 0:33:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lindaatje: Ik ben helemaal verknipt. Ik heb alleen hamstertjes. En in mijn puberteit gedroeg mijn moeder zich als de puber. Altijd maar demonstreren o.a. tegen de oorlog in Vietnam, flirten met jonge kerels, altijd ontevreden en het ergste was dat ze haar gezondheid verwaarloosd heeft, wat ik als achttienjarige al constateerde. Twee jaar later was ze dood. Ik moest een opleiding volgen die haar aansprak, mij niet. Puberende dochters contra menopauzale moeders, oef.
Ik vind dat ik recht heb op geenkindbijslag. Door alle kinderlozen krijgt Moeder Aarde adempauze en even rust.
(bericht gewijzigd op 13-7-2010 12:42:08)
CAUTE - Behoedzaamheid
Op 13-07-2010 0:38:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
B.A. Rabas:

Ik hoor iedereen zeuren over kinderen en het nut ervan.....ik hoor niemand over het feit dat die kinderen straks meebetalen aan ons pensioen.....hoe meer kinderen er zijn, hoe beter het pensioen.

Moet er wel werk zijn voor al die kinderen. Het steekt ietsjes anders in elkaar hier. In afrika werkt het nog wel vaak op jouw manier, maar dan zorgen de kinderen later voor de ouders.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 13-07-2010 0:43:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
welja:

Tetzmol:

Wees maar blij dat je geen kids hebt Mars. Dan hoef je ook niet midden in de nacht je bed uit omdat er een draak in de kast zit.

Tetzmol.

het mooiste wat een vader kan doen. de draken verslaan waarom zou je daar niet voor uit je bed willen komen.


Klopt, het is prachtig om te doen.

...Maar als het de 12 keer diezelfde nacht is, en je hebt daardoor nog geen oog dicht gedaan, en je moet er om 05:30 uur uit, en het gaat zo iedere nacht, dàn piep je anders.

Een kind denkt louter aan zichzelf. Dat is ook wetenschappelijk bewezen, pas tijdens de opvoeding, na het 7e of 8e levensjaar ontwikkeld een kind pas medeleven. Smeken om te mogen slapen heeft geen enkele zin. Op mededogen hoef je niet te hopen.

Uiteindelijk leer je om vlug even te checken of alles in orde is. En dan maar laten huilen. Uiteindelijk leert het kind dat het geen zin heeft om de longen uit het lijf te huilen.

Een wijze les voor de ouder... Wat een verrijking.
I might just be saying that to get you mad...
Op 13-07-2010 0:45:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
GM:

Tunnelforce9:

GM:

Je kinderen zijn je kinderen niet. Zij zijn de zonen en dochters van 's levens hunkering naar zichzelf.
Zij komen door je, en hoewel zij bij je zijn, behoren ze je niet toe.
Je mag hun je liefde geven, maar niet je gedachten,
Want zij hebben hun eigen gedachten.
Je mag hun lichaam huisvesten, maar niet hun ziel,
Want hun ziel toeft in het huis van morgen, dat je niet
bezoeken kunt, zelfs niet in je dromen.
Je mag proberen hun gelijk te worden, maar tracht niet
hen aan je gelijk te maken.
Want het leven gaat niet terug, nog blijft het dralen bij gisteren
Jullie bent de bogen, waarmee je kinderen als levende
pijlen worden weggeschoten.
De boogschutter ziet het doel op de weg van het oneindige en
hij buigt je met zijn kracht, opdat zijn pijlen snel en ver zullen vliegen.
Laat het gebogen worden door de hand van de
boogschutter een vreugde voor je zijn:
want zoals hij de vliegende pijl lief heeft,
zo mint hij ook de boog die standvastig is


Zo jij bent zeker in de vorige eeuw blijven hangen ??? Wat een onzin

als je zo over kinderen denkt kun je ze beter opgeven ter adoptie
ik kan het alleen maar lezen als een vrijbrief voor de jeugd en dat ouders zich niet moeten drukmaken met wat hun kinderen aangaat omdat ze het niet zouden "snappen"omdat het over de toekomst gaat OMG

Text is tijdloos.
Je mag ook gewoon zeggen dat je het niet begrijpt wat er staat...

Ik heb geen kinderen, maar volgens mij zegt de tekst iets als dat je je kinderen hun eigen pad moet laten bewandelen en dat ze zich ieder op hun eigen manier ontwikkelen. Je kan ze bijstaan, maar moet ze niet naar je hand zetten. Respecteer dat ze anders dan jij zijn.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 13-07-2010 0:49:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sarah Norton: ''Krijg je échte liefde van een kind? Of is het louter afhankelijkheid?''

Ik denk allebei. Een kind is sowieso afhankelijk. Maar als je een goede band hebt met je kind, is er ook liefde van beide kanten.
Ieder mens dat geboren wordt, heeft het potentieel om te houden van en ook te haten. Hoe die balans is, hangt natuurlijk van talloze factoren af.
Op 13-07-2010 0:51:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
Clavius:

B.A. Rabas:

Kinderen zijn een verrijking voor je leven....echt een eye-opener wat nou belangrijk is en wat niet.

Mwa, of ik wist al wat belangrijk was, óf mijn kwartje is nog steeds niet gevallen. Begrijp me niet verkeerd, we lachen ons rot om onze dochter. Ze is onze eigen persoonlijke clown, maar een verrijking voor ons leven?

Op wat voor manier zijn kinderen dan een verrijking voor het leven? Wat heeft het jou gebracht behalve begrip voor wat belangrijk is?

Is er door de komst van je kind niets dan bij je veranderd Clavius? Dat je opeens dingen anders ziet, of je opeens andere prioriteiten heb die voor jou ook belangrijk zijn.

Ik respecteer je woorden, maar als je je afvraagd of je dochter wel een verrijking van jouw/jullie leven is, dan zet ik toch een beetje me vraagtekens. Tuurlijk begrijp ik dan een kind niet per definitie een verrijking van je leven is, hoe hard dit ook kan klinken. Maar jou woorden komen een beetje over alsof je het niet altijd even leuk vind. Tuurlijk zijn er bij een kind de nodige minder leuke aspecten, maar wegen die op tegen de leuke aspecten?

Wat is voor jou een verrijking van je leven? Is iets wat iets positiefs in je leven bijdraagd niet een verrijjking van je leven?

Zomaar wat vragen, misschien begrijp ik je niet goed, ik als kinderloze, maar je woorden komen wat kil en negatief over op mij.
Clavius:

B.A. Rabas:

Liefde geven en liefde krijgen van je eigen bloed is het mooiste wat er is.

Dat zeggen vrouwen met een kinderwens ja, maar laat je niets wijsmaken hoor!

En een man hier, want B.A. Rabas is een man, en volgens mij spreekt B.A. Rabas uit ervaring.
>>>
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 13-07-2010 13:01:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: >>>
Clavius:

B.A. Rabas:

Ook geeft het een antwoord op de vraag wat nu de zin van het leven is: Kinderen krijgen is de zin van het leven. De reden dat je bestaat is om je voort te planten opdat de genen overleven...

Is dat alles? Is dat de rede dat men op de wereld gezet wordt? Niet meer? Alléén maar om zelf weer een kind op de wereld te zetten? Wat een ongelooflijk zinloze sneeuwbal van nutteloosheid, zou dat zijn. Welke verlosser stopt die waanzin?

Ga heen er vermedigvuldig U... hihi
Zin van het leven??....Uhm... is er niet.. uiteindelijk dan... Nee, de zin van het leven zal voor iedereen anders zijn... maar uiteindelijk toch allemaal zinloos
Overigens is dit een hele andere aparte discussie, dus zin van het leven is.... :
< vul zelf maar in >
End of discussion.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 13-07-2010 13:02:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
welja:
rudiev:

Ivoryke^:

Sorry maar ik vind dit stukje voor het grootste deel ontzettend kortzichtig, negatief, en met vlagen gewoon dom.

Hoe je het ook draait of keert, een kind heeft begeleiding nodig in zijn prille leventje. Natuurlijk pakt lang niet iedereen (ouders en scholen en andere instituten) dit even goed op. Maar zonder deze zouden kinderen compleet ontsporen.

En dan nog de zogename "prestaties" voor het CB, er -moet- niets gehaald worden, maar het weten van bepaalde cijfers zorgt wel dat je in de belangrijkste eerste maanden een beter zicht hebt op een al dan niet goede ontwikkeling van het lijfje. Sorry hoor maar gezondheid lijkt me toch wel belangrijk.

Verders ben ik het wel eens dat er mensen zijn die kinderen nemen om het hebben. Wel is het kortzichtig om de indruk te wekken dat iedereen die kinderen heeft ook bewust de keuze maakt om een kind te "nemen". Kinderen krijg je hoor, als je gezegend bent.

Ik vind het stuk ook erg negatief. Net of er geen leuke dingen aan kinderen beleefd kunnen worden.
Ik heb geen kinderen, maar wel een nichtje en begrijp dat kinderen opvoeden zwaar is, maar misschien moet er iets minder naar de minder leuke kanten gekeken worden en zal er misschien meer genoten moeten worden van de leuke kanten. Toen ze nog jong was vond ik het al kijken na wat zo'n kind doet leuk om te zien. Toen ze nog niet kon lopen en toch op d'r kont zittend met 1 been de kamer doorcrossde. Of toen ze net ging lopen de hele kamer door liep en alles maar leuk vond(tenminste ze lachte). Toen ze een jaar of 2 was en ik met d'r van blokken torens bouwde. Of hoe blij een kind kan zijn als ze bepaalde dingen voor het eerst gedaan heb. Leuk toch allemaal....
dat is ook de toegevoegde waarde van een kind. je zit vol liefde en aandacht te kijken hoe zo,n kind zich ontwikkeld wetende dat je beide levens sterk verbonden zijn maar toch ieder een eigen ziel. een wondertje waar je ooit ook zelf geweest bent.
Laatst zag ik iemand gelukkig staan te wezen.
Op 13-07-2010 13:08:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
welja: @clavius, je zegt dat je 2 x per week uit plichtsbesef naar je moeder gaat. Voor jouw had je er niet hoeven zijn. daar zit volgens mij de pijn.
ik zelf begreep als kind helemaal niet wat ik hier deed. ik vond er werkelijk geen bliksem aan. zo leuk was het niet bij ons thuis. ik had altijd het gevoel te worden uitgelachen om dat thuis en dat ik niet goed genoeg voor ouders van vriendinnetjes en vriendjes was. heb jij een fijne kindertijd gehad of ben je alleen materieel niks tekort gekomen. het is heel belangrijk dat je je als kind van harte gewenst voelt. dat geeft je later veel zelfvertrouwen. het gaat hier dan om zuivere liefde tussen ouder en kind. dat is onbetaalbaar en onvervangbaar. door alles te analyseren krijg je nuchtere cijfers. dat is prima voor de praktische kant van de zaken maar niet als het over de diepe gevoelens van genegenheid gaat die je voor je kind kunt voelen. dat gevoel bepaald ook deels of je de beslissingen die je neemt ook werkelijk in het belang van je kind zijn ipv voor jezelf. je zegt dat je ouders zo veel hebben in moeten leveren. is dat wel zo. hebben ze dat zelf zo ervaren of maak jij dat er van. of, veel erger, had jij van die ouders die het constant nodig vonden dat onder je neus te wrijven bij alles wat je kreeg of mocht. zelf heb ik om die reden gebroken met mijn moeder die echt niet zo veel voor me deed.
Laatst zag ik iemand gelukkig staan te wezen.
Op 13-07-2010 13:22:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
welja: @clavis, geen tekstruimte meer, dus hier verder. je vind dat ik mezelf tegenspreek als ik stel dat je kind er niet is voor je eigen entertainment maar wel voor voor verrijking van je leven. je verward kortstondig plezier met levensgeluk. ik weet ook nog precies hoe ik me voelde als mijn kind ziek was. hoe ik haar kleine handje zachtjes vasthield zodat ze wist dat ik er was. oké, ik moest er niet vroeg uit en dat scheelt natuurlijk. ik herinner me de momenten dat ze me s'nachts zachtjes wakker maakte zodat haar vader niet wakker werd. bang door een enge droom maar wetend dat ik direkt me ging om haar te troosten. daar denk ik nog altijd met dankbaarheid aan terug. dat ik de kans had het veel beter te doen dan mijn ouders en daar pluk ik nog steeds de vruchten van. mijn kind komt niet op verplicht bezoek. dat heb ik haar ook altijd verboden. zonde van beider tijd. beter samen dingen ondernemen op de juiste tijd en juiste plaats. veel gemakkelijker als je je kind nooit beliegt en zeker met geen schuldgevoel opzadelen. het resultaat is dat je belogen word zoals jij je moeder in feite bedriegt. je doet jezelf tekort, echt. stop met analyseren van je kind en geniet met volle teugen. zoek naar oplossingen voor die momenten dat je slaap hard nodig is en je kind een onrustige periode doormaakt. een kind is niet zelfzuchtig, een kind wil kunnen voelen dat je er altijd voor haar bent.
ik hoop dat ik het zo een beetje heb uit kunnen leggen en het spijt me dat ik even kwaad werd. voel die liefde voor je kind altijd en je zult met de tijd voelen hoeveel je kind van jou houd.
Laatst zag ik iemand gelukkig staan te wezen.
Op 13-07-2010 13:39:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9: Ik blijf bij mijn mening dat het niet de goede moanier is om met kinderen om te gaan, je moet als ouders er juist bovenop zitten(niet te opvallend) en juist precies weten wat er speelt bij je kinderen en doortastend zijn..

ook moet je niet te licht denken over de hobby's en tijdsverdrijf van je kinderen en als het ware mee-groeien met je kinderen.

WANT we ziojn NOOIT te oud om te leren en zelfs van je eigen kinderen kuhn je veel leren dnek aan hun verfrissende kijk wanneer ze jong zijn. en de vragen van een kind zijn altijd eerlijke vragen.

het is verkeerd om te denken dat je kinderen van een andere genereatie zijn en dat je ze helemaal zult kunnen begrijpen/volgen maar dit is juist wat je wel moet doen ook voor je eigen ontwikkeling.

als ik zie tegenwoordig hoe kinderen zich misdragen dan denk ik vaak: Hebben de ouders staan slapen ?
(bericht gewijzigd op 13-7-2010 14:41:53)
Op 13-07-2010 13:41:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Martijn: In de trant van Walter de Rochebrune;

Een lekker wijf heb ik wel, maar kinderen, daar ben ik tegen behandeld!
It's life Jim, but not as we know it.
Op 13-07-2010 14:22:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sarah Norton:
Clavius:


Klopt, het is prachtig om te doen.

...Maar als het de 12 keer diezelfde nacht is, en je hebt daardoor nog geen oog dicht gedaan, en je moet er om 05:30 uur uit, en het gaat zo iedere nacht, dàn piep je anders.

Een kind denkt louter aan zichzelf. Dat is ook wetenschappelijk bewezen, pas tijdens de opvoeding, na het 7e of 8e levensjaar ontwikkeld een kind pas medeleven. Smeken om te mogen slapen heeft geen enkele zin. Op mededogen hoef je niet te hopen.

Uiteindelijk leer je om vlug even te checken of alles in orde is. En dan maar laten huilen. Uiteindelijk leert het kind dat het geen zin heeft om de longen uit het lijf te huilen.

Een wijze les voor de ouder... Wat een verrijking.


Je hebt het over baby's, begrijp ik? (een ouder kind kan naar je toe komen als er wat is)
Ik heb nooit begrepen waarom baby's zo lang alleen moeten doorbrengen. Misschien is dat de reden dat je 12 keer per nacht uit bed moest. Omdat een baby bang is alleen gelaten te worden?
De natuur van baby's zit zo in elkaar dat ze altijd bij je willen zijn.
Een jong aapje ligt ook altijd tegen de moeder aan.
Een separatie kan heel angstig zijn voor een hulpeloze baby. http://www.natuurlijkouderschap.org/de-bron-van-liefde-en-angst-laat-een-baby-nooit-alleen-huilen/
Een baby kan nog niet nadenken of zichzelf gerust stellen en beleeft tijd heel anders dan volwassenen. Als het de bedoeling was dat baby's al op zichzelf aangewezen zijn een nachtlang, zouden ze zelfstandiger worden geboren.
Een baby heeft ook nog geen ego (ik-besef) dus kan het niet zelfzuchtig zijn.
Waarom mogen baby's niet bij de ouders slapen in deze maatschappij?
Maar ik begrijp ook dat je een eenzame jeugd hebt gehad. Ik hoop dat je het te boven komt.
(bericht gewijzigd op 13-7-2010 14:43:46)
Op 13-07-2010 14:42:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9: Wijze woorden Sarah je hebt geliujk maar,

Sarah Norton:

Waarom mogen baby's niet bij de ouders slapen in deze maatschappij?
Maar ik begrijp ook dat je een eenzame jeugd hebt gehad. Ik hoop dat je het te boven komt.

er wordt geadviseerd om je kind in ledikantje te leggen en niet in je eigen bed omdat er in het verleden nog al eens wat kinderen zijn overledfen in het bed van hun ouders omdat je in je slaap behoorlijk kunt woelen en een baby-tje is best kwetsbaar als ie geen lucht meer krijgt
(bericht gewijzigd op 13-7-2010 14:48:06)
Op 13-07-2010 14:47:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sarah Norton:
Tunnelforce9:

Wijze woorden Sarah je hebt geliujk maar,

Sarah Norton:

Waarom mogen baby's niet bij de ouders slapen in deze maatschappij?
Maar ik begrijp ook dat je een eenzame jeugd hebt gehad. Ik hoop dat je het te boven komt.

er wordt geadviseerd om je kind in ledikantje te leggen en niet in je eigen bed omdat er in het verleden nog al eens wat kinderen zijn overledfen in het bed van hun ouders omdat je in je slaap behoorlijk kunt woelen en een baby-tje is best kwetsbaar als ie geen lucht meer krijgt

Zijn daar harde bewijzen voor? Volgens dit artikel kan een kind veilig bij je in bed, mits je met een aantal dingen rekening houdt:
http://www.natuurlijkouderschap.org/samen-slapen-en-verstikking-bestaat-de-kans-dat-ik-op-mijn-kind-rol/
Anders kun je het kind ook in een eigen bedje, maar wel in dezelfde kamer laten slapen.

Het kind buiten je zicht laten slapen is ook niet veilig, want als het kind dan ergens verstrikt in raakt, zie je en hoor je het niet.

Overigens goed om kritisch te blijven
Op 13-07-2010 14:56:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
rudiev:

Clavius:

Op wat voor manier zijn kinderen dan een verrijking voor het leven? Wat heeft het jou gebracht behalve begrip voor wat belangrijk is?

Is er door de komst van je kind niets dan bij je veranderd Clavius? Dat je opeens dingen anders ziet, of je opeens andere prioriteiten heb die voor jou ook belangrijk zijn.

Nee, dezelfde dingen zijn nog steeds even belangrijk. Ik heb nu alleen veel minder tijd voor die dingen.
rudiev:

Maar jou woorden komen een beetje over alsof je het niet altijd even leuk vind.

Daar maak ik geen geheim van hoor. Het is ook niet altijd even leuk. De schaarse leuke momenten moeten gekoesterd en herinnerd worden, want veel zijn het er niet.
rudiev:

Tuurlijk zijn er bij een kind de nodige minder leuke aspecten, maar wegen die op tegen de leuke aspecten?

Zie boven. Wegen de leuke aspecten wel op tegen de minder leuke?
rudiev:

Zomaar wat vragen, misschien begrijp ik je niet goed, ik als kinderloze, maar je woorden komen wat kil en negatief over op mij.

Mijn ervaring is dat het krijgen van een kind, en het opvoeden ervan, (vooral door vrouwen) veel optimistischer voorgesteld wordt, dan het in werkelijkheid blijkt te zijn. Zie het maar als een waarschuwing.
I might just be saying that to get you mad...
Op 13-07-2010 14:57:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
Sarah Norton:

Je hebt het over baby's, begrijp ik? (een ouder kind kan naar je toe komen als er wat is)

Echt niet, ik zorg er wel voor dat ze onze slaapkamerdeur niet open krijgt. En anders doet mijn vrouw dat wel, want die denkt er hetzelfde over.
Sarah Norton:

Een jong aapje ligt ook altijd tegen de moeder aan.

Gelukkig zijn we geen beesten. Sommige moeder aapjes eten hun kindje op. (Zoek maar eens op monkey cannibalism.)
Sarah Norton:

Dat was in ons geval wel de oplossing. Onze dochter leerde dat huilen geen enkele zin heeft. Een wijze les voor de toekomst. Huilen heeft geen functie.
Sarah Norton:

Waarom mogen baby's niet bij de ouders slapen in deze maatschappij?

Sowieso voor het verstikkingsgevaar. En bovendien zou dat desastreus zijn voor de intieme relatie tussen de vader en moeder. Persoonlijk moeten wij er ook niet aan denken.
Sarah Norton:

Maar ik begrijp ook dat je een eenzame jeugd hebt gehad. Ik hoop dat je het te boven komt.

Waar haal je dat uit? Ik heb juist een verstikkende jeugd gehad. Kwam niks tekort, zowel op materieel nivo als wat liefde betreft.
I might just be saying that to get you mad...
Op 13-07-2010 15:15:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9: @Sarah, ja er zijn zeker wel bewijzen voor maak maar eens opnames boven het ledikant van een babytje, ze bewegen soms alle kanten op ..
(bericht gewijzigd op 13-7-2010 15:39:35)
Op 13-07-2010 15:33:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9:
Clavius:

Echt niet, ik zorg er wel voor dat ze onze slaapkamerdeur niet open krijgt. En anders doet mijn vrouw dat wel, want die denkt er hetzelfde over....Gelukkig zijn we geen beesten....


wat zeg je nou allemaal Clavius ?
(bericht gewijzigd op 13-7-2010 15:39:00)
Op 13-07-2010 15:37:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sarah Norton: Clavius,

als ik het zo begrijp had je liever geen kinderen gehad?

Sorry dat ik een verkeerde conclusie trok over je eigen jeugd overigens.

''Huilen heeft geen functie.''

Als je zulke dingen gaat roepen, vind ik het moeilijk om je nog serieus te nemen als discussiepartner.
Huilen is de enige manier om te communiceren voor een baby op afstand.

''Sowieso voor het verstikkingsgevaar''. Zie: http://www.natuurlijkouderschap.org/samen-slapen-en-verstikking-bestaat-de-kans-dat-ik-op-mijn-kind-rol/
"En bovendien zou dat desastreus zijn voor de intieme relatie tussen de vader en moeder. Persoonlijk moeten wij er ook niet aan denken''.
En dan noem je kinderen egoïstisch...

En o ja, we zijn wel dieren Wat anders? Zijn we zoveel beschaafder?
(bericht gewijzigd op 13-7-2010 15:48:35)
Op 13-07-2010 15:43:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Clavius:

Gelukkig zijn we geen beesten. Sommige moeder aapjes eten hun kindje op. (Zoek maar eens op monkey cannibalism.)

Sommige vaders neuken hun kinderen in een keldertje. (Zoek maar even op Fritzl)
United as one. Divided by zero.
Op 13-07-2010 15:44:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9: Ontopic: er wordt nogal afgereageerd in het artikel op de scholen maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je kind naar een montesori school te sturen deze hebben meer oog voor de leerling en hun capaciteiten
(bericht gewijzigd op 13-7-2010 15:49:49)
Op 13-07-2010 15:44:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sarah Norton:
Tunnelforce9:

@Sarah, ja er zijn zeker wel bewijzen voor maak maar eens opnames boven het ledikant van een babytje, ze bewegen soms alle kanten op ..

Dat lijkt me juist een reden om het tenminste bij je op de kamer te laten slapen. Dan ben je er bij als je kind verstrikt raakt onder de dekens.
Op 13-07-2010 15:45:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9:
Clavius:

Gelukkig zijn we geen beesten. Sommige moeder aapjes eten hun kindje op. (Zoek maar eens op monkey cannibalism.)


Trouwens mensen eten ook foetussen kijk maar in China daar gebruiken ze het als medicijn !!
en ook worden mummie's fijngemalen gebruikt in medicijnen ..
Op 13-07-2010 15:49:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9:
Sarah:

Dat lijkt me juist een reden om het tenminste bij je op de kamer te laten slapen. Dan ben je er bij als je kind verstrikt raakt onder de dekens.

lijkt me een goed plan gewoon in ledikantje naast je bed als het lange tijd goed gaat met babyfoon in eigen slaapkamertje .
Op 13-07-2010 15:53:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
welja: @clavius, ik voel pijn in mijn hart voor jouw kindje. je kunt niet verstikken in liefde, je kunt wel verstikken in het gedrag van claimende ouders. zoals ik al zei, je verwart het een met het ander. je weet volgens mij niet hoe het voelt als iemand verschrikkelijk veel van je houd. je kunt op die manier niet echt van je kind houden zoals het nodig heeft. ik vraag me eigenlijk ook af hoe jong je bent. en als je alleen met een vrouw samen bent om te neuken had je je moeten laten helpen door de uroloog. dan had je deze discussie nu niet hoeven voeren. oh, ja. als dit allemaal een opgefokt verzinsel van je is wens ik niet veel goeds meer toe. ik begin namelijk mijn twijfels te krijgen over zoveel openlijke liefdeloosheid.
Laatst zag ik iemand gelukkig staan te wezen.
Op 13-07-2010 15:59:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Tunnelforce9:

Ontopic: er wordt nogal afgereageerd in het artikel op de scholen maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je kind naar een montesori school te sturen deze hebben meer oog voor de leerling en hun capaciteiten

Vrije school idem, daar wordt naar de ontwikkeling en persoonlijke groei van de leerling gekeken, niet naar grafieken, cijfers en prestaties.
Is it electrickery?
Op 13-07-2010 16:04:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
welja:

Je kunt niet verstikken in liefde, je kunt wel verstikken in het gedrag van claimende ouders.

Ik denk dat dat inderdaad een betere omschrijving is voor mijn eigen ouders. Doch, geloof ik dat ze dat claimen wel uit liefde deden.
welja:

zoals ik al zei, je verwart het een met het ander. je weet volgens mij niet hoe het voelt als iemand verschrikkelijk veel van je houd.

Integendeel, mijn vrouw en ik hebben een hele goede relatie. In zeven jaar huwelijk hebben we nog geen enkele ruzie gehad. We weten letterlijk alles van elkaar. En we houden enorm van elkaar.
welja:

ik vraag me eigenlijk ook af hoe jong je bent.

35

welja:

en als je alleen met een vrouw samen bent om te n****n had je je moeten laten helpen door de uroloog. dan had je deze discussie nu niet hoeven voeren. oh, ja. als dit allemaal een opgefokt verzinsel van je is wens ik niet veel goeds meer toe. ik begin namelijk mijn twijfels te krijgen over zoveel openlijke liefdeloosheid.

Daar geef ik niet eens antwoord op.
I might just be saying that to get you mad...
Op 13-07-2010 16:22:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lange wapper: Wel Sarah, dat "wiskundige" was inderdaad een moeilijk woord. Op dit ogenlik schoot me niets beters te binnen, maar ik bedoelde eigenlijk een droogstoppelige professor die vanuit zijn ivoren toren eens gauw aan het plebs wilde uitleggen "hoe het hoort". Gesnopen ? (sorry voor het laattijdig antwoord)
Op 13-07-2010 18:26:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider:

Clavius, ik heb zelf geen kinderen en wil ze ook absoluut niet.
Maar ik bergrijp precies wat je bedoelt en ben het helemaal met je eens.

Die verheerkijking van kinderen is zo'n bullshit. Voorlopig zouden we er allemaal beter aan doen ons even niet voort te planten en daarbij zijn de meeste kinderen helemaal zo lief niet ( tenzij uit eigenbelang idd )
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 13-07-2010 19:31:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.: in de meeste landen is het nemen van kinderen gelukkig zwaar verboden, er zal vast iets in de zin van kinderen verwekken bedoelt worden...

en kinderen krijgen gebeurt ook alleen maar als je madonna heet en in malawi rond gaat lopen...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 13-07-2010 20:31:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
CCRider:

Clavius, ik heb zelf geen kinderen en wil ze ook absoluut niet.
Maar ik bergrijp precies wat je bedoelt en ben het helemaal met je eens.

Die verheerkijking van kinderen is zo'n bullshit. Voorlopig zouden we er allemaal beter aan doen ons even niet voort te planten en daarbij zijn de meeste kinderen helemaal zo lief niet ( tenzij uit eigenbelang idd )

1 kind per 2 ouders, en dat een paar generaties lang, of anders totale hongersnood en watertekorten nog binnen ons stukje leven...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 13-07-2010 20:36:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
rudiev:

Je kan ze bijstaan, maar moet ze niet naar je hand zetten. Respecteer dat ze anders dan jij zijn.

Of: respecteer dat ze anders zijn dan jij zou willen dat ze zijn.

En daar wil ik nog aan toevoegen: wie het krijgt, mag het houden.
Cannot kill the Battery!!!
Op 13-07-2010 20:44:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bramsan:
Ron B.:

1 kind per 2 ouders, en dat een paar generaties lang, of anders totale hongersnood en watertekorten nog binnen ons stukje leven...


eeuhm dus deze theorie gaat niet op?;

2.1 Kids: Stable Population:
Op 13-07-2010 23:05:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
Bramsan:

Ron B.:

1 kind per 2 ouders, en dat een paar generaties lang, of anders totale hongersnood en watertekorten nog binnen ons stukje leven...


eeuhm dus deze theorie gaat niet op?;

2.1 Kids: Stable Population:


We moeten natuurlijk ook nog wat extra kanonnenvlees voor onze oorlogen produceren...
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 14-07-2010 3:01:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sarah Norton:
lange wapper:

Wel Sarah, dat "wiskundige" was inderdaad een moeilijk woord. Op dit ogenlik schoot me niets beters te binnen, maar ik bedoelde eigenlijk een droogstoppelige professor die vanuit zijn ivoren toren eens gauw aan het plebs wilde uitleggen "hoe het hoort". Gesnopen ? (sorry voor het laattijdig antwoord)


Ja, gesnopen.
Ik wist wel wat 'wiskundige' betekent, alleen niet in dit verband. Ik vind het meer een opiniestuk.
Op 14-07-2010 9:07:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
CCRider:

Clavius, ik heb zelf geen kinderen en wil ze ook absoluut niet.
Maar ik bergrijp precies wat je bedoelt en ben het helemaal met je eens.

Die verheerkijking van kinderen is zo'n bullshit.


Precies, nog sterker gezegd. Die verheerlijking van kinderen is nog gevaarlijk ook. Het is ten nadele van die kinderen.

Ikzelf ben er altijd rotsvast van overtuigd geweest dat ik geen kinderen hoefde. Echter, overal waar je komt hoor je: "Het is een verrijking!", "Kinderen opvoeden is het mooiste dat me overkomen is." tot zelfs: "Iemand die geen kinderen neemt weet niet wat die mist." Uiteindelijk zijn we inderdaad overtuigd geraakt dat we inderdaad iets zouden missen als we geen kinderen namen. Vrienden, familie en kenissen komen altijd met de top-10 mooiste verhalen. Maar de rest houden ze voor zich.

Het mooiste dat mij overkomen is, is nog altijd mijn vrouw. Ik denk dat wij aan elkaar al lang genoeg hadden gehad. Gelukkig, denkt mijn vrouw er precies zo over.

Wat ik wilde zeggen, die verheerlijking zorgt er wel voor dat er kinderen geboren worden bij mensen die eigenlijk geen behoefte hebben aan kinderen.

En dat wil zeer zeker niet zeggen dat onze dochter het slecht gaat krijgen bij ons. Wellicht zelfs het tegenovergestelde. Maar ik weet wel zeker dat we een heel mooi stuk van ons leven in de kliko geworpen hebben.

Voorbeeld: ik mis mijn vrouw enorm. Ik zie haar iedere dag hoor, maar ze staat steeds in dienst van onze dochter. Ze is er maar voor een kwart bij. En de andere helft van de tijd, wanneer zij niet in dienst staat van onze dochter, dan sta ik juist in dienst van onze dochter. Uiteindelijk, om 7 uur, als kind op bed ligt, zijn we pas écht bij elkaar. De avond is dan te kort, iedere dag wordt het 1 uur 's nachts om er weer tegen 6 uur uit te komen. We hebben elkaar zo veel te delen. Ik kan me voorstellen dat als je relatie al niet zo super is, dat dat dan geen bezwaar is. Maar bij ons heeft het een impact.
I might just be saying that to get you mad...
Op 14-07-2010 9:33:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
The Boognish: Kinderen zijn Hinderen (Jacob Cats).
Ikzelf heb geen kind(wens), maar een hond. Ook daar moet ik mijn ego (in mindere mate) voor aan de kant zetten. Maar omdat ik (en mijn vriendin) gek zijn op onze hond voelt dat niet als een bezwaar. Sterker nog; het is een verrijking in ons leven. Ik smeer alleen niet iedereen die het wil horen een hond aan; anders mis je echt wat in je leven.
Bepaal zelf BEWUST wat je wilt en laat je niet leiden door al die opgedrongen meningen. Levert alleen maar teleurstellingen op.

Ik ben buschauffeur, ik weet dus ALLES van jengelende kinderen.......
Op 14-07-2010 9:57:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
The Doctor: Mijn ouders hebben blijkbaar veel status (hier spreekt de oudste van negen).

Kinderen zijn net als de gemiddelde Porsche: Het grootste deel van de tijd zijn ze strontvervelend, maar als iemand probeert om ze af te pakken...

(No offense tegen alle Porsche-liefhebbers)
Going down like the Titanic!
Op 14-07-2010 10:21:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nemesis: Hongersnood door te veel mensen?
Die hongersnood is er altijd al geweest omdat de welvaart niet gelijk verdeeld is.
En de natuur/aarde regelt het zelf wel als er echt te veel mensen zijn door natuurrampen en steeds meer onvruchtbaarheid.(ik las ergens 1 op de 5 stellen hebben geen kinderen, bewust of ongewild weet ik niet )
Zouden de gezinnen nog maar 1 kind krijgen dan gaan we ook problemen krijgen, wie zorgt er voor al die bejaarden?
Doorwerken tot je 80+ !
Op 14-07-2010 11:00:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Clavius:

CCRider:

Clavius, ik heb zelf geen kinderen en wil ze ook absoluut niet.
Maar ik bergrijp precies wat je bedoelt en ben het helemaal met je eens.

Die verheerkijking van kinderen is zo'n bullshit.


Precies, nog sterker gezegd. Die verheerlijking van kinderen is nog gevaarlijk ook. Het is ten nadele van die kinderen.

Dat hangt er allemaal vanaf hoe je er zelf mee omgaat en wat je precies verrijking noemt, vermoed ik.
Ik vind het een verrijking op mezelf in die mate dat ik een kant van mezelf ontdek die anders nooit gezien zou worden. Aan iedere oude herinnering komt een nieuwe zijde en ik krijg herinneringen terug die door een eigen soms traumatische jeugd verdrongen waren, waardoor ik mijn verleden qua context kan bijsturen. Dat was natuurlijk niet de reden om voor een kind te gaan, maar toch iets wat ik in retrospectief als zeer belangrijk voordeel ervan zie. Een verrijking dus.
United as one. Divided by zero.
Op 14-07-2010 11:03:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Verheerlijking is sowieso link, of het nou om kinderen gaat, het ouderschap, een voetbalploeg of een charismatisch leider.
Dat er hier ouders zeggen dat kinderen hun leven verrijkt hebben, is niet hetzelfde als die kinderen verheerlijken.
Ik ben gewoon blij dat ze in mijn leven zijn! Dat ik ze zie opgroeien en ontwikkelen ervaar ik als iets heel moois en waardevols. Is dat verheerlijken? Voor mijn gevoel niet. Is gewoon liefde
Is it electrickery?
Op 14-07-2010 0:58:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider:

Ja jij kan makkelijk praten Emie,
jij hebt leuke kinderen
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 14-07-2010 13:28:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
CCRider:

Ja jij kan makkelijk praten Emie,
jij hebt leuke kinderen


Da's waar
Is it electrickery?
Op 14-07-2010 14:14:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9: Ik vind het toch wel erg raar dat jullie geen kinderen willen hebben

het zit juist in je genen om het wèl te willen..

en net zoals met (bijna) alle dingen in het leven moet je eerst even door het zuur bijten alvorens bij het zoete te komen dit geld ook voor kinderen.

Straks hebben jullie de meeste commentaar omdat er te weinig mensen aan je bed staan in het verzorgingshuis, kinderen zijn best prettig op latere leeftijd namelijk.
Op 14-07-2010 14:22:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
Marsepars:

rudiev:

Je kan ze bijstaan, maar moet ze niet naar je hand zetten. Respecteer dat ze anders dan jij zijn.

Of: respecteer dat ze anders zijn dan jij zou willen dat ze zijn.

En daar wil ik nog aan toevoegen: wie het krijgt, mag het houden.


Die laatste zin zei een vriend ook wel eens.. nadat ie rondriep 'zijn er nog vrouwen die moeder willen worden??? .. hier staat de vader".

Overigens geen succesvolle versierzin..
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 14-07-2010 14:35:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
Bramsan:

Ron B.:

1 kind per 2 ouders, en dat een paar generaties lang, of anders totale hongersnood en watertekorten nog binnen ons stukje leven...


eeuhm dus deze theorie gaat niet op?;

2.1 Kids: Stable Population:


De reden hierachter is om de huidige wereldbevolking te laten krimpen, want op de huidige manier krijgen we zeker een overbevolking met hongersnoden en watertekorten (en nog wel meer). Paar generaties dus 1 kind, dan krimpt de wereldbevolking, daarna kan het weer voor een bepaalde tijd vrijgegeven worden.
Kijk bijvoorbeeld maar naar china, daar hebben ze ook een beleid wat betreft kinderen verwekken/krijgen/nemen.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 14-07-2010 14:38:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: De grap is dat alleen de goedbedoelende en dus nuttige mensen geen kinderen nemen, het schorum van de wereld gaat gewoon door met kinderen eruit pompen omdat dat vaak financieel voordeel geeft (ja omgekeerde wereld. Maar dat is tegenwoorig normaal)

Dus krijg je steeds meer domme figuren op de wereld en steeds minder intellectuelen.

Ik blijf erbij dat ik in zoals de wereld om mij heen is.. geen kinderen neem, maar zou ik in een natuurlijkere omgeving terecht komen dan wil ik best kinderen.
Op 14-07-2010 14:46:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
Tunnelforce9:

Ik vind het toch wel erg raar dat jullie geen kinderen willen hebben

het zit juist in je genen om het wèl te willen..

en net zoals met (bijna) alle dingen in het leven moet je eerst even door het zuur bijten alvorens bij het zoete te komen dit geld ook voor kinderen.

Straks hebben jullie de meeste commentaar omdat er te weinig mensen aan je bed staan in het verzorgingshuis, kinderen zijn best prettig op latere leeftijd namelijk.

Iets wat in je genen zit hoeft niet altijd tot uiting te komen. Andere factoren zijn ook van belang wil het wel tot uiting komen.
Ene kant mooi dat sommige geen kinderen willen, dat compenseert weer met de fokkers. Aan de andere kant brengt het, als het steeds vaker voor gaat komen, een gevaar op voor de mensheid. Dat gevaar schuilt hem in de genetische code. Hierdoor kunnen ongewild sterke genen verloren gaan welke misschien ooit eens de mensheid in gevaar kan brengen. Ook hebben steeds meer stellen hulp nodig bij het verwekken van een kind. Als dit 'defect' door wordt gegeven aan het kind blijft het probleem bestaan en wordt wellicht steeds groter.
Misschien wordt straks onze enige hoop tot overleven genetische manipulatie(of iets als de last mimzy )
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 14-07-2010 14:51:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9: @EOI

Ja, zoals in Israel daar is het standaard dat als je in Kolonisten nederzetting woont dat je minstens 10 kinderen hebt .. en al die kinderen worden geindoctrineerd net zoals hier in Nederland in de Bijbelgordel daar zit het echte kwaad niet zozeer bij de minder intelligente die veel kinderen zouden krijgen .
(bericht gewijzigd op 14-7-2010 15:26:43)
Op 14-07-2010 15:25:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sarah Norton:
Clavius:


Ikzelf ben er altijd rotsvast van overtuigd geweest dat ik geen kinderen hoefde. Echter, overal waar je komt hoor je: "Het is een verrijking!", "Kinderen opvoeden is het mooiste dat me overkomen is." tot zelfs: "Iemand die geen kinderen neemt weet niet wat die mist." Uiteindelijk zijn we inderdaad overtuigd geraakt dat we inderdaad iets zouden missen als we geen kinderen namen. Vrienden, familie en kenissen komen altijd met de top-10 mooiste verhalen. Maar de rest houden ze voor zich.Ik ben het er wel mee eens, mensen nemen/krijgen veel te vaak kinderen die ze dan ten slotte als een last ervaren. Ik vraag me van heel veel mensen af waarom ze eraan begonnen zijn.
Ik kan iedereen aanraden om eens een tijdje vrijwilligerswerk te doen met kinderen, of mee te draaien in gezinnen met kinderen, zodat ze ervaren hoe kinderen zijn en weten waar ze aan beginnen.
Op 14-07-2010 17:07:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
welja: kinderen zijn leuk als ze gelukkig zijn. en wie zorgt er voor dat ze gelukkig zijn. juist , de ouders.
Laatst zag ik iemand gelukkig staan te wezen.
Op 14-07-2010 20:17:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Bramsan:

Ron B.:

1 kind per 2 ouders, en dat een paar generaties lang, of anders totale hongersnood en watertekorten nog binnen ons stukje leven...


eeuhm dus deze theorie gaat niet op?;

2.1 Kids: Stable Population:


als je er van uit gaat dat 1 bejaardenverzorger voor minimaal 2 mensen zorgt dan kom je al een heel eind (en in de werkelijkheid ligt dat nu ook al vele malen hoger, ik denk dat het juist heel erg goed voor de werkgelegenheid zou kunnen zijn)

ook door de automatisering verwacht men btw dat steeds minder mensen evenveel of meer werk zullen verrichten, we hebben heel erg veel bejaarden nodig om uiteindelijk voor alle jongeren werk te houden, geen ouderen word straks gelijk aan geen werk

(maar ik ga dus wel van een drastisch vermindering van het aantal mensen uit, niet van een stabilisatie van het huidige aantal)
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 14-07-2010 21:04:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Isis: Jee wat veel reacties.... zegt toch veel !!!
En jee wat veel mensen hebben geen kinderen/willen geen kinderen .... uit overtuiging ( negatieve )

En jee wat een negatief stuk over ouders.
Wie heeft dit blog geschreven ????

Ik heb wel kinderen, 2 zonen nu 23 en 27. Heb ze helaas voor het grootste deel alleen moeten grootbrengen. Dat was en is niet makkelijk. Ze zijn wat mij betreft geboren uit liefde .
Vader één liet ons na twee weken na de geboorte in de steek ( had in het geheim ineens een ander maar kwam daar niet voor uit) en met vader twee was het nogal steeds gespannen Hij was vaak agressief . Dat liep niet goed.
Ik heb ze altijd ruimte gegeven om zichzelf te zijn.
Ik weet dat er ook wel ouders zijn die hun kinderen graag ergens in willen duwen. Hoge verwachtingen hebben.
Ouders die hun kind weinig liefde geven enz Dat kunnen ze dan zelf ook niet.Wellicht hebben ze dat zelf ook niet geleerd.
De meeste ouders echter houden echt van hun kinderen. Doen het zo goed als ze kunnen.
Ik ben zelf ouder en weet hoe moeilijk het is om dat te zijn. Ik heb het mezelf nooit gemakkelijk gemaakt. Eerder te moeilijk.
Kinderen kwamen op de eerste plaats. Moest leren mezelf ook weer belangrijk te vinden. Gaat beter nu
Maar ik kan jullie één ding zeggen :
De liefde die je voor je kinderen hebt is met niets anders te vergelijken.
Dat begrijp je alleen als je zelf kinderen hebt.

(bericht gewijzigd op 14-7-2010 21:09:40)
Op 14-07-2010 21:08:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Tunnelforce9:

Ik vind het toch wel erg raar dat jullie geen kinderen willen hebben

het zit juist in je genen om het wèl te willen..

en net zoals met (bijna) alle dingen in het leven moet je eerst even door het zuur bijten alvorens bij het zoete te komen dit geld ook voor kinderen.

Straks hebben jullie de meeste commentaar omdat er te weinig mensen aan je bed staan in het verzorgingshuis, kinderen zijn best prettig op latere leeftijd namelijk.

dan is er vast iets mis met mijn genen, want ik voel dus echt geen enkele drang om de problemen op deze planeet nog erger te maken

zelfs een hond "nemen" vind ik eigenlijk al zielig voor de hond want dan zit dat beest meer alleen thuis dan dat hij gezelschap heeft van mij... (en ik van hem)

en dat door het zuur heen bijten, daarmee bedoel je ongeveer 15 tot 20 jaar zeker, tot ze weer het huis uit gaan

en aangezien we nu al een flink hoge werkeloosheid hebben denk ik niet dat we binnen mijn leven een tekort gaan zien van verzorgers, ik weet zo wel een paar op te noemen die nu maar al te graag werk willen hebben in die sector, maar dat niet kunnen vinden...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 14-07-2010 21:15:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Isis: vergeten jullie allemaal vooral niet dat jullie zélf kinderen zijn geweest??????
Er wordt gepraat over "kinderen" als het een apart soort wezens zijn, die vooral veel last veroorzaken.

Als jullie ouders er ook zo over gedacht hadden dan waren jullie er niet geweest.

En sommigen doen als of kinderen krijgen van een soort lagere orde is.
Ja vooral eoi ..... die spant de kroon.
Op 14-07-2010 21:19:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Isis:

Jee wat veel reacties.... zegt toch veel !!!
En jee wat veel mensen hebben geen kinderen/willen geen kinderen .... uit overtuiging ( negatieve )

(knip)
De liefde die je voor je kinderen hebt is met niets anders te vergelijken.
Dat begrijp je alleen als je zelf kinderen hebt.

ik ben helemaal niet negatief over kinderen, ik hou echt wel van kinderen maar zie mijzelf in deze wereld geen kinderen opvoeden (en dat op basis van diverse wel doordachte overwegingen die ik niet allemaal uit ga leggen), en dat wil ik eerder een bewuste keuze noemen (mocht het "per ongeluk" gebeuren dan sta ik er ook echt wel voor)

wb die laatste opmerking, daar kan ik mij dus wel aan irriteren, je kan niet oordelen over wat een ander kan voelen, spreekt dus puur en alleen voor jezelf, je kan namelijk niet weten hoe een ander zoiets ervaart
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 14-07-2010 21:26:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Isis:

vergeten jullie allemaal vooral niet dat jullie zélf kinderen zijn geweest??????
Er wordt gepraat over "kinderen" als het een apart soort wezens zijn, die vooral veel last veroorzaken.

Als jullie ouders er ook zo over gedacht hadden dan waren jullie er niet geweest.

En sommigen doen als of kinderen krijgen van een soort lagere orde is.
Ja vooral eoi ..... die spant de kroon.

Hoezo, geweest?
Ik ben het nog steeds en hoop het zo lang mogelijk vol te houden!

Maar vind je het vreemd dat er zoveel mensen zijn hier die geen kinderen hebben?
Hoezo dan?
(bericht gewijzigd op 14-7-2010 21:31:46)
Cannot kill the Battery!!!
Op 14-07-2010 21:28:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Isis:

vergeten jullie allemaal vooral niet dat jullie zélf kinderen zijn geweest??????
Er wordt gepraat over "kinderen" als het een apart soort wezens zijn, die vooral veel last veroorzaken.

Als jullie ouders er ook zo over gedacht hadden dan waren jullie er niet geweest.

En sommigen doen als of kinderen krijgen van een soort lagere orde is.
Ja vooral eoi ..... die spant de kroon.

ik ben jong geweest, maar heb nauwelijks de tijd gehad om kind te zijn, wat ook 1 van die overwegingen is die ik meeneem in mijn besluit, de eerste die ook een vinger uit zou steken naar mijn kind overleeft het niet, ook nog zo'n reden...

en als mijn ouders er zo over gedacht hadden dan was ik er nog steeds geweest, ik was namelijk de 3de en mijn ouders wilden maar 2 kinderen, denk even na voor je zomaar wat roept...

lagere orde zal ik nooit zeggen, ik zie het meer als een bewuste keuze over wat je bij wilt dragen aan deze planeet, en kinderen is 1 van die dingen waar geen gebrek aan is (zo staat adopteren voor mij bijvoorbeeld hoger op de lijst dan eigen kinderen krijgen om diezelfde reden)
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 14-07-2010 21:32:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Veel reacties is toch goed, Isis. Teken dat het onderwerp leeft en dat er nog mensen zijn die hierover nadenken.
Is it electrickery?
Op 14-07-2010 21:39:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9:
RonB:

ik ben helemaal niet negatief over kinderen, ik hou echt wel van kinderen maar zie mijzelf in deze wereld geen kinderen opvoeden (en dat op basis van diverse wel doordachte overwegingen die ik niet allemaal uit ga leggen), en dat wil ik eerder een bewuste keuze noemen (mocht het "per ongeluk" gebeuren dan sta ik er ook echt wel voor)


Je moet je niet te veel aantrekken van anderen je neemt geen kinderen voor anderen maar voor jouw en je vriendin.

de rest is allemaal onzin, waar een wil is is een weg.
Op 14-07-2010 22:26:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Isis:
Emie :

Veel reacties is toch goed, Isis. Teken dat het onderwerp leeft en dat er nog mensen zijn die hierover nadenken.

Zo bedoelde ik het ook
Dat het veel los maakt blijkbaar.
Op 14-07-2010 23:15:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
Isis:

vergeten jullie allemaal vooral niet dat jullie zélf kinderen zijn geweest??????
Er wordt gepraat over "kinderen" als het een apart soort wezens zijn, die vooral veel last veroorzaken.

Dat klopt ook, ikzelf veroorzaakte vroeger als kind ook heel veel last. Het liefste zou ik ontkennen wat een mormel ik was. Mijn ouders hielden van mij, dat zou ikzelf echt niet gedaan hebben.
Isis:

Als jullie ouders er ook zo over gedacht hadden dan waren jullie er niet geweest.

Als mijn ouders mij niet op aarde, had ik het dan slechter gehad? Ik snap je punt eigenlijk niet.
Isis:

En sommigen doen als of kinderen krijgen van een soort lagere orde is.
Ja vooral eoi ..... die spant de kroon.

Het is een dierlijke behoefte, vooral van de moeders. De hormonen zeggen dat ze kinderen moeten krijgen en stellen alles in werking om daaraan te voldoen. Daar komt de term "klapperende eierstokken" vandaan. Als het jeukt, moet je krabben. Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen waarbij de geest de baas is over het lichaam. Dat is géén slecht teken.
I might just be saying that to get you mad...
Op 15-07-2010 8:57:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
The Boognish: Het "nemen" van kinderen vindt plaats op het snijvlak van onze dierlijke driften en onze ziel wensen.
We zijn als ge-engineerde/evolueerde aapjes nog steeds slaaf van de (ongeremde) sexuele driften tot voortplanting en zouden zonder ziel/geest het bij de konijnen af doen/voortplanten.
Tegenover deze drift staat de ziel en het verstand. Verstand zegt dat het niet handig is om je 14e zwanger te worden of er een stuk of 8 uit te poepen.
Jouw ziel is echter op een pad van groei over meerdere levens (reincarnatie) alle mogelijke ervaringen aan het beleven die een ziel kan beleven. Het hebben/krijgen van kinderen is van een "lagere/dierlijkere" ervaringsorde en ik heb in mijn vorige levens klaarblijkelijk al genoeg luiers verschoond. Mijn ziel/hart heeft mij al zeer jong ingefluisterd dat kinderen mijn (verdere) ziel ontwikkeling in de weg zitten.
Ik gun een ieder zijn geluk met hun kind(eren). Maar gun mij mijn geluk zonder. Het begint gelukkig over te waaien, maar hoe vaak ik niet "heb moeten verantwoorden" dat ik geen kinderen wil......
(bericht gewijzigd op 15-7-2010 8:59:02)
Op 15-07-2010 8:57:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
The Boognish:

maar hoe vaak ik niet "heb moeten verantwoorden" dat ik geen kinderen wil......


Ik weet precies wat je daar bedoelt. Het is achterlijk dat mensen zich daarvoor moeten verantwoorden. Ikzelf woon in zo'n dorp waar als je na 2 jaar huwelijk nog geen kind hebt er meteen een roddel over je gaat: "Die zullen wel geen kinderen kúnnen krijgen, arme mensen..." Begeleid door een afkeurend hoofdschudden.

Dat alleen al had voor mij bijna een reden geweest om geen kind te nemen. Puur om te pesten. (Hihi... Zo sta ik ook graag op zondag pontificaal mijn auto te wassen en m'n dakgoten schoon te maken. Heerlijk die ge-hervormden en griffo's die dan vanachter de gordijnen afkeurend toekijken. Want alleen dáár doen ze het voor, zodat anderen zien hoe erg ze dat vinden. Maar dat ter zijde...)
I might just be saying that to get you mad...
Op 15-07-2010 10:02:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider:

Idd! Heel mooi gezegd Clavius en Boognish.
Over kinderen krijgen wordt vaak helemaal niet nagedacht. Vraag maar eens aan een ouder: Waarom?
Veel verder dan dat het natuurlijk is om te willen komen ze vaak niet.
Maar verder nadenken over de impact en gevolgen..ho maar..
Dus ja het is mijns inziens ook eerder van een lagere orde ....

Ik heb nooit kinderen gewild en daar ook nooit aan getwijfeld.
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 15-07-2010 10:08:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider:
The Boognish:

maar hoe vaak ik niet "heb moeten verantwoorden" dat ik geen kinderen wil......

Dat doe ik echt niet.

Ik zeg met alle liefde van de wereld tegen kersverse ouders die aan mijn hoofd zeuren
wat ik vind van kinderen ( krijgen ) Gna gna
Ik verantwoord me voor helemaal niemand en zeker niet in dit geval.

Daar moet je niemand de lengte voor geven.

Ook leuk: Omdraaien. Geen antwoord geven op de vraag ( as if... tss ) maar gaan zeuren waarom ze
geen dieren hebben ( of wat dan ook ) Is hetzelfde verhaal toch? Ik vind dieren veel leuker dan kinderen en je hebt er ook meer aan. Ga ik toch ook niet over mekkereen.

Nogmaals, ik verantwoord me voor niemand en ik kan dit soort fratsen heel goed afleren bij anderen
hoor.

Ik doe t graag.
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 15-07-2010 10:18:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider: Ik ben trouwens echt wel blij voor mensen die kinderen krijgen. Zolang ze maar niet aan mijn hoofd zeuren waarom ik ze niet wil.
Zeuren isafschuwelijk, ik doe het nooit dus mag ook zeker niemand het tegen mij doen.
Wie zeurt krijgt straf.
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 15-07-2010 0:51:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
maridd: 'K heb me op mijn 25ste al laten pasteuriseren.... Nooit spijt van gehad. Maar al die jaren dat mensen er over hebben gezeurd, en gevraagd "en....wanneer komen er baby's?". Gek werd ik er van. En dan werd ik ook nog uitgemaakt voor egoist, maar wie doe je eigenlijk mee tekort als je geen kinderen wil, en je man wil ze ook niet? Niemand toch? Volgens mij denken vrijwillig kinderlozen er over na, en mensen die kinderen krijgen niet allemaal. Mijn standaard vraag was op een gegeven moment "waarom wil jij ze wel". En die antwoorden waren - als ze het al wisten - ook niet om vrolijk van te worden.
(bericht gewijzigd op 15-7-2010 17:54:32)
Boldly going nowhere.
Op 15-07-2010 17:53:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars: @ maridd

Dat heb ik nou altijd met: Mars, waarom heb je nou nog geen vriendin? Wanneer word je nou eens volwassen?

Dat werkt als een rode lap op een stier, eerlijk waar.

Maar voor kinderen krijgen sta ik op zich wel open.
Als ik een leuke dame tref en het is allemaal oké, dan misschien wel.
Maar misschien ook niet.

Ik mis het niet in ieder geval op dit moment en als ik zo om me heen kijk en zie leeftijdsgenoten van mij lopen met een paar koters, denk ik vaak: Prijs jezelf gelukkig, Mars! Jij heb tenminste je vrijheid nog.
Cannot kill the Battery!!!
Op 15-07-2010 18:30:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
CCRider:

Zeuren isafschuwelijk, ik doe het nooit dus mag ook zeker niemand het tegen mij doen.


Ja nu geloof ik het niet meer hoor. Een vrouw die niet zeurt. Dat is als: 'Een minister die niet liegt.'
I might just be saying that to get you mad...
Op 16-07-2010 10:25:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
B.A. Rabas:
rudiev:

Clavius:

B.A. Rabas:

Liefde geven en liefde krijgen van je eigen bloed is het mooiste wat er is.

Dat zeggen vrouwen met een kinderwens ja, maar laat je niets wijsmaken hoor!

En een man hier, want B.A. Rabas is een man, en volgens mij spreekt B.A. Rabas uit ervaring.
>>>

Inderdaad ik heb 2 kinderen. Denk je nou echt dat als het allemaal zo ellendig zou zijn, dat ik er na de 1e nog 1 zou willen?
Nee het is prachtig om een kind te zien groeien en lief te hebben. En om liefde terug te ontvangen.
Clavius, volgens mij had jij beter ervan af kunnen zien, gezien je reacties. Zo ondankbaar voor het wonder dat je gegeven is.
Ik denk, dus ik ben
Op 16-07-2010 11:30:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
CCRider:


The Boognish:

maar hoe vaak ik niet "heb moeten verantwoorden" dat ik geen kinderen wil......

Dat doe ik echt niet.

Ik zeg met alle liefde van de wereld tegen kersverse ouders die aan mijn hoofd zeuren
wat ik vind van kinderen ( krijgen ) Gna gna
Ik verantwoord me voor helemaal niemand en zeker niet in dit geval.

Daar moet je niemand de lengte voor geven.

Ook leuk: Omdraaien. Geen antwoord geven op de vraag ( as if... tss ) maar gaan zeuren waarom ze
geen dieren hebben ( of wat dan ook ) Is hetzelfde verhaal toch? Ik vind dieren veel leuker dan kinderen en je hebt er ook meer aan. Ga ik toch ook niet over mekkereen.

Nogmaals, ik verantwoord me voor niemand en ik kan dit soort fratsen heel goed afleren bij anderen
hoor.

Ik doe t graag.Do as you please!
Cannot kill the Battery!!!
Op 16-07-2010 22:19:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider:
Clavius:

CCRider:

Zeuren isafschuwelijk, ik doe het nooit dus mag ook zeker niemand het tegen mij doen.


Ja nu geloof ik het niet meer hoor. Een vrouw die niet zeurt. Dat is als: 'Een minister die niet liegt.'

Geloof het maar....
Ik doe het nooit

Zeuren is verboden voor iedereen, zelfs voor mij.
Het eerste gebod zou veranderd moeten worden in:

gij zult niet zeuren
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 17-07-2010 20:44:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
CCRider:

Clavius:

CCRider:

Zeuren isafschuwelijk, ik doe het nooit dus mag ook zeker niemand het tegen mij doen.


Ja nu geloof ik het niet meer hoor. Een vrouw die niet zeurt. Dat is als: 'Een minister die niet liegt.'

Geloof het maar....
Ik doe het nooit

Zeuren is verboden voor iedereen, zelfs voor mij.
Het eerste gebod zou veranderd moeten worden in:

gij zult niet zeuren

Wel een kleine kanttekening bij die regel graag:

gij zult niet zeuren(Uitgezonderd voor Mars)

Nu is ie goed!
Cannot kill the Battery!!!
Op 17-07-2010 21:14:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden