NASA heeft zijn plannen om opnieuw met een bemande ruimtemissie naar de maan terug te keren in de vrieskast gestoken, maar videogamers kunnen vandaag nog naar het maanoppervlak dankzij een gratis online game van NASA. In de online game 'Moonbase Alpha' kunnen spelers in een futuristisch 3D-decor een exploratieteam op de Zuidpool van de maan vervoegen. En dan loopt het plotsklaps stevig fout.

Nog maar net in de rol van astronaut slaat een meteoriet in op de levensvoorzieningseenheid van de basis. Terwijl kostbare seconden wegtikken moeten de speler en zijn team de eenheid zo snel mogelijk herstellen om de zuurstofvoorziening weer operationeel te krijgen.

Om de missie tot een goed einde te kunnen brengen beschikken de spelers van de 'first-person explorer'-game over een interactief commandocentrum, een maanrover en mobiele roboteenheden. "Deskundig gebruik en een optimale verdeling van de beschikbare bronnen zijn de sleutels tot het succes van het team", zegt NASA.

Let's all go to the moon. It's now or never... ever... ever... ever.

Moonbase Alpha on Steam, about, game info, instructions.
Moonbase Alpha game download.

Eekhoorntje: Pas maar op: wanneer je het te goed doet, word je door de NASA geronseld om irl problemen op de maan op te lossen.
Op 08-07-2010 2:16:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Prutschwerk:
Eekhoorntje:

Pas maar op: wanneer je het te goed doet, word je door de NASA geronseld om irl problemen op de maan op te lossen.


Stargate Universe?
Op 08-07-2010 9:40:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden