Al sinds mijn jeugd droom ik ervan schrijver te worden (evenals uitvinder, ondernemer, filosoof en karateleraar - maar dat even terzijde). Echter, een boek uitgegeven krijgen is nog een hele toer. Dit is voor groot deel aan de procedure te danken. Iemand stuurt een manuscript op, dat vervolgens op een stapel komt te liggen en dan misschien ooit een keer vluchtig doorgekeken wordt door een uitgever. Echter, aangezien sommige uitgevers meer dan 1000 manuscripten per maand binnen krijgen is de kans vrij klein dat jouw manuscript net aandachtig genoeg gelezen wordt (als het überhaupt al gelezen wordt) om door de selectie te komen. Kan dit niet anders? Jazeker, lang leve de 21e eeuw!

Sinds kort is er een oplossing voor dit probleem. Tenpages, een digitaal alternatief om je manuscript uitgegeven te krijgen. Schrijvers kunnen er de eerste 10 pagina's van hun manuscript op zetten(of meer) en geïnteresseerden kunnen vervolgens aandelen kopen van het manuscript. De opbrengst van de aandelen wordt gebruikt om het drukken van de boeken te bekostigen. Wanneer 2000 aandelen verkocht zijn wordt het manuscript uitgegeven en komt dit in de winkels te liggen. Zowel de aandeelhouders als de schrijver verdienen vervolgens royalties op de verkoop.

Deze (in Nederland) nieuwe manier om boeken uitgegeven te krijgen is een stuk democratischer dan de oude procedure. Niet langer bepaalt één persoon welke manuscripten uitgegeven worden en in de winkel komen te liggen. Vanaf nu bepalen de lezers het zelf. De aandelen kun je zien als stemmen. Alleen manuscripten met genoeg stemmen worden uitgegeven.

Dat deze nieuwe manier van uitgeven hard nodig was blijkt wel uit de casestudies uit het verleden. Uitgevers zitten er nogal eens naast wanneer ze manuscripten afwijzen. J.K.Rowlings' Harry Potter en Tolkiens Lord of the Rings werden ook meerdere malen afgewezen door uitgevers voordat ze eindelijk gepubliceerd werden.

Kyosaki op Tenpages

Voor diegenen die de blogreeks over luiheid aansprak en graag meer willen lezen over goede luiheid is er goed nieuws. Het manuscript Tao der Goede Luiheid staat nu ook op Tenpages. Hierin gaan we dieper op de stof in en met name op de praktische toepassing. Denk hierbij aan tips om onder zinloze taken en discussies uit te komen. Op dit moment zijn er nog zo'n 1983 aandelen verkrijgbaar dus wees er snel bij!

Voor meer informatie, en het inkijken van het manuscript klik hier. Alvast hartelijk bedankt.

Whyme: Hmm, interessante website. Ik zal eens gaan kijken
pluk de nacht, slapen kan altijd nog.
Op 22-07-2010 15:18:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bud: Yeah!
Wees eens Lui als je God en Geniet van Genot?
Eerst een Manuscriptje schrijven
En je in je boekenkast inlijven
Heb je Pech? Stemmen TaalAristocraten je wel weg!
I Am ! The kingkey light! Blowing the Winti right!
Op 22-07-2010 18:12:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CrystalEyez: Inderdaad, interessant webstekje. Zouden ze Belgjes ook toelaten? Want de BTW-perikelen zijn anders alhier dan aldaar.
| Ik weet niet wat ik niet weet |
Op 23-07-2010 11:00:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
I Am ! The kingkey light! Blowing the Winti right!
Op 23-07-2010 0:38:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Whyme: 't loopt nog niet echt hard he?
pluk de nacht, slapen kan altijd nog.
Op 24-07-2010 17:39:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pizza!: ook niet vaak doorgeklikt zie ik, maar wat niet kan kan nog komen
Op 24-07-2010 19:16:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden