Een paar dagen geleden trok GW naar Jezus Redt in Giessenburg waar Joop van Ooijen zijn dak voorzien heeft van een kleurtje. De brave man heeft het aan de stok met azijnpissers die het niet kunnen verdragen dat hij zijn boodschap in koeienletters van het dak schreeuwt. In Vlaanderen werd er dan weer een vierkoppige politiepatrouille afgestuurd op een vrouw die in een wachtzaal van een ziekenhuis haar kind borstvoeding gaf. De dokter van het Aalsterse ziekenhuis die de politie waarschuwde kon de openbare zedenschennis van mevrouw niet tolereren. En dat terwijl nota bene het ziekenhuis nét borstvoeding aanmoedigt.

Dat het weer van de laatste weken er kan voor zorgen dat melk sneller zuur wordt is te begrijpen. Maar zouden de hittegolftemperaturen er ook voor zorgen dat de gemoederen om onbenulligheden verhit geraken? Voor een bepaald percentage kan de hoge temperatuur een rol spelen, maar is verdraagzaamheid niet stilaan een afstervende menselijke eigenschap aan het worden? Of is het net de onverdraagzaamheid dat de hoge toppen van onze ego moet verdedigen?

Er zijn legio gevallen waar buren elkaar dood wensen. Het lijkt met een futiliteit te escaleren naar bedreigingen. Soms loopt het zo uit de burenhand dat de politie of zelfs de rechtbank tussenbeide moeten komen. Ik weet één ding met zekerheid: het leven is veel te kort om ruzie te maken. Misschien moeten al die oververhitte mensen eens aan handoplegging doen, of op zijn minst eens voor de spiegel gaan staan.

Nu is het inderdaad niet zo leuk als je bovenbuur de kippenbouten van zijn barbecue op je stoep deponeert, maar daar valt toch over te praten? En daar lijkt net het schoentje te wringen. Het praten lukt wel, het luisteren naar de argumenten dan weer niet. Ook al beseft men dat de tegenpartij gelijk heeft, het beschermde egoschild wordt opgetrokken en de messen worden geslepen. En je hoort me niet zeggen dat het in bepaalde gevallen niet door de beugel kan. Buren kunnen - en meestal is dat zonder voorbedachten rade - lastige mensen zijn, om over de kinderen, de overhangende takken van een boom en de uitwerpselen van duiven nog te zwijgen.

Maar eigenlijk wou ik het niet hebben over banale burenruzies, maar over de helaasheid der verdraagzaamheid van de gewone dingen. Dat men aan een strand topless zit te genieten van de zon, tot jolijt van de meeste mannen, lijkt geen probleem. Maar owee als je een kind in het openbaar de borst geeft. Nu kijk ik ook graag naar blote borsten - ik ben een gezonde kerel -, maar als een vrouw haar kind de borst geeft, dan kijk je toch met een andere insteek naar de borsten, waar het erotische plaats maakt voor de schoonheid van het leven?

De helaasheid der verdraagzaamheid uit zich op vele fronten, denk maar aan politieke, godsdienstige en etnische achtergronden. Maar zouden we niet beter eerst de hand in eigen boezem steken? Liggen we zelf niet aan de basis van onverdraagzaamheid? Of vinden we het net leuk om de dag te beginnen met een potje ruzie en af te sluiten met een rondje boks? Ik ga het nog maar eens herhalen: het leven is veel te kort om ruzie te maken.

Lodewijck: Mmmm.... Ik vind het stuk nogal komkommertijdachtig voor deze site. Is een morele oproep wel verantwoord grenswetenschappelijk?

Overigens ben ik het inhoudelijk wel eens met je oproep, maar mijn punt is dat ik dat beter kwijt kan op www.nujij.nl e.d.

Misschien zie ik iets over het hoofd en heb ik daar nog wat toelichting op nodig. Is de grenswetenschappelijke vraag wellicht of onze moraliteit duaal (geworden) is, verschuift of afglijdt?

Don't grow up, it's a trap
Op 18-07-2010 19:02:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
welja: nee, de vraag is of hogere temperaturen ook onze ergernis omhoog helpt.
ja, vast wel. de ramen staan open , ook van de auto's, en er zitten en zijn meer mensen buiten te vinden. dat botst hier en daar wat sneller. het beste is om jezelf te beloven bij ergernis eerst jezelf af te vragen of dat terecht is of ben je vandaag wat overgevoelig. dan valt het vaak weer al mee. azijnpissers en muggenzifters hou je altijd en die moet je ook in hun waarde laten. gewoon omdraaien en negeren werkt het best. zoiets deed die mevrouw met kind aan de borst ook. zei had tenslotte meer dan groot gelijk.
Laatst zag ik iemand gelukkig staan te wezen.
Op 18-07-2010 19:59:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bud: Helaas is helaas niet altijd Helaas.
Maar vaak is het De-Dwaas die bijten moet in het Helle Aas!
Gelukkig geeft Onverdraagzaamheid een kijk op hoe een ander lijdt.
Het niet verdragen kunnen is een ander iets misgunnen.
Meestal door oude normen en waarden zal juist nu veel ontaarden.
Wanneer we het hebben over gevoel is De-Dwaas niet altijd een Fool.
Helaas eerder een Imbeciel die niet weet dat het is In-be-zield

I Am ! The kingkey light! Blowing the Winti right!
Op 19-07-2010 2:11:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
christal: Het is en blijft natuurlijk altijd een kwestie van normen en waarden. Bud beschrijft het juist, de onverdraagzaamheid begint vanuit vasthouden van enkel je eigen oordeel en visie.Pas als je deze durft los te laten en eens probeert om door de ogen van de ander te kijken zijn wij in staat begrip te tonen voor de ander zijn situatie.

Zelf leef ik al ruim een jaar in onmin met mijn buren. Begonnen vanuit een verschil van mening. Ruzie is het nooit geworden omdat ik mijzelf niet heb laten verleiden tot het retourneren van lasterlijke uitspraken.
Het was waarschijnlijk mijn naiviteit wat de oorzaak was van dit alles.
In pais en vree zaken open en eerlijk kunnen bespreken is wellicht niet voor een ieder weggelegd.
Nog altijd staat de deur hier open voor het uitspreken van de onenigheid maar hier is tot op heden nog geen gebruik van gemaakt.

Toch jammer als het zo gaat, vind ik..
Op 19-07-2010 5:35:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
B.A. Rabas: Er is absoluut meer sprake van onverdraagzaamheid. Hoever die onverdraagzaamheid gaat zie je overal om je heen. Mensen die gaan naast een school wonen en gaan dan klagen over de herrie van schreeuwende kinderen. Of ze gaan naast een boerderij wonen en dan klagen over de stank. Mensen kunnen niets meer accepteren en klagen bij het minste of geringste.
Ik denk, dus ik ben
Op 19-07-2010 10:25:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius: LOL @ "helaasheid"
I might just be saying that to get you mad...
Op 19-07-2010 11:34:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars: De kunst is om een beetje geduld op te brengen met dit mooie weer.
Sommige mensen moeten werken, terwijl anderen lekker vakantie hebben.
En als je de volgende dag vrij bent en je zit lekker met familie of vrienden te barbequeen met een borrel, hou je natuurlijk geen rekening met de buurman of -vrouw die er de volgende dag weer gewoon om 5 uur uit moet.
Leuk? Nee.
Begrijpelijk? Jazeker.

Voordat ik verhuisd ben woonde ik tegenover Sunparks.
Je wil niet weten hoeveel volk er op een mooie zomerdag langskomt.
En dat ging bijna nonstop door.
En als je een beetje stilte aan je kop wil voordat je gaat slapen, werkt dat niet bevorderlijk...
Tot je op een gegeven moment denkt: Lekker belangrijk of ze schreeuwen. Ik ben moe en ga nu slapen.
Dat werkt dus wel!

Cannot kill the Battery!!!
Op 19-07-2010 18:41:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: Alsof de muzak en de kwebbelende passage verhinderende en moeilijke blikken werpende troela's wanneer je vriendelijk om doorgang vraagt in de supermarkt niet genoeg zijn, besluit het betreffend bedrijf ook nog 's een toonladderkwelende groentenboer te moeten aannemen zodat de tolerantie het niveau van helaasheid dermate overstijgt dat de onlangs aangeschafte klop- en hamerboor maar niet met voorbedachte rade ten supermarkte moet meegenomen worden.
Grrrrrrlukkig heb ik tegenwoordig mijn eigen muziek in het oor (lang leve mp3-spelers), anders had ik al een moord begaan. En dit is geen grapje.
(bericht gewijzigd op 20-7-2010 5:17:03)
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 20-07-2010 5:07:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
artikel:

maar als een vrouw haar kind de borst geeft, dan kijk je toch met een andere insteek naar de borsten,


Inderdaad! Als een vrouw haar kind de borst geeft, dan kijk ik snel de andere kant op. Het is een vies schouwspel.

Persoonlijk begrijp ik niet goed dat vrouwen altijd alles bedekken, totdat ze zwanger zijn. Dan moet iedereen het ineens zien. Als ik moet plassen terwijl we visite hebben pak ik toch ook geen tijltje om gewoon tijdens het kringgesprek rond de coffietafel te gaan zitten pissen?

Wist je trouwens dat volgens wetenschappelijk onderzoek, bijna 80% van de vrouwen opgewonden raakt van borstvoeding geven? Is dat fout of is dat fout?
I might just be saying that to get you mad...
Op 20-07-2010 9:47:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider:
Clavius:


Wist je trouwens dat volgens wetenschappelijk onderzoek, bijna 80% van de vrouwen opgewonden raakt van borstvoeding geven? Is dat fout of is dat fout?


Hoe kan dat nou fout zijn. Ze zitten zich toch niet te verlustigen aan die baby ofzo?
Even gegoogled en wat ik al dacht: het is gewoon een lichamelijke reactie. In dit artikel staat dat zelfs slachtoffers van verkrachting ongewild en orgasme kunnen krijgen. Vindt je dat ook fout??
http://www.goedgevoel.be/gg/nl/448/Borstvoeding/article/detail/995132/2009/09/15/Een-soort-orgasme-door-borstvoeding-het-bestaat.dhtml
(bericht gewijzigd op 20-7-2010 10:45:53)
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 20-07-2010 10:44:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider:
Ja Horus:

Alsof de muzak en de kwebbelende passage verhinderende en moeilijke blikken werpende troela's wanneer je vriendelijk om doorgang vraagt in de supermarkt niet genoeg zijn, besluit het betreffend bedrijf ook nog 's een toonladderkwelende groentenboer te moeten aannemen zodat de tolerantie het niveau van helaasheid dermate overstijgt dat de onlangs aangeschafte klop- en hamerboor maar niet met voorbedachte rade ten supermarkte moet


Haha!
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 20-07-2010 10:48:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider:

Di foto bij het artikel van die Ass-heg is echt goed trouwens
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 20-07-2010 10:48:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
CCRider:

Clavius:


Wist je trouwens dat volgens wetenschappelijk onderzoek, bijna 80% van de vrouwen opgewonden raakt van borstvoeding geven? Is dat fout of is dat fout?


Hoe kan dat nou fout zijn. Ze zitten zich toch niet te verlustigen aan die baby ofzo?
Even gegoogled en wat ik al dacht: het is gewoon een lichamelijke reactie. In dit artikel staat dat zelfs slachtoffers van verkrachting ongewild en orgasme kunnen krijgen. Vindt je dat ook fout??
http://www.goedgevoel.be/gg/nl/448/Borstvoeding/article/detail/995132/2009/09/15/Een-soort-orgasme-door-borstvoeding-het-bestaat.dhtml


Waar zit het verschil? Een mannelijke pedo die een dergelijke 'gewone' lichamelijke reactie krijgt is in mijn ogen extreem fout bezig. Dat geld dan automatisch voor de vrouwelijke equivalent net zo goed. Ik doe niet aan geslachtsdiscriminatie. (Alleen eetpatronendiscriminatie, dat dan weer wel. )

Dus per ongeluk heeft het toch met het topic te maken. Waarom verdragen we dát dan weer wél?
(bericht gewijzigd op 20-7-2010 11:11:39)
I might just be saying that to get you mad...
Op 20-07-2010 11:09:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Radiation:
Clavius:

artikel:

maar als een vrouw haar kind de borst geeft, dan kijk je toch met een andere insteek naar de borsten,


Inderdaad! Als een vrouw haar kind de borst geeft, dan kijk ik snel de andere kant op. Het is een vies schouwspel.

Persoonlijk begrijp ik niet goed dat vrouwen altijd alles bedekken, totdat ze zwanger zijn. Dan moet iedereen het ineens zien. Als ik moet plassen terwijl we visite hebben pak ik toch ook geen tijltje om gewoon tijdens het kringgesprek rond de coffietafel te gaan zitten pissen?

Wist je trouwens dat volgens wetenschappelijk onderzoek, bijna 80% van de vrouwen opgewonden raakt van borstvoeding geven? Is dat fout of is dat fout?


Moest de melk uit het mannelijke geslachtsorgaan komen dan zouden er nog ergere dingen gebeuren.
Ge kunt er uw haar mee kammen!
Op 20-07-2010 11:12:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider:

Een pedo verlustigd zich aan een kind en wil sex ermee. Het is om te beginnen EERST een geestelijke reactie op een kind. ( fantasie/sex )
Een moeder wil gewoon haar kind voeden en krijgt een onbedoelde lichamelijke reactie erbij.

Dat verschil is hemelsbreed. Maar goed, niemand kan van jou verwachten dat te begrijpen.
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 20-07-2010 11:14:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider:
Radiation:

Moest de melk uit het mannelijke geslachtsorgaan komen dan zouden er nog ergere dingen gebeuren.

Touché
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 20-07-2010 11:16:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
welja: het gaat niet altijd om de lichamelijke reactie maar wel om de daadwerkelijke reactie lijkt me. het eerste is onopzettelijk en meestal heel natuurlijk. het tweede is welbewust en kan dus heel tegennatuurlijk zijn. er worden weer appels met peren vergeleken door iemand.
Laatst zag ik iemand gelukkig staan te wezen.
Op 20-07-2010 11:19:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
CCRider:

Een pedo verlustigd zich aan een kind en wil sex ermee. Het is om te beginnen EERST een geestelijke reactie op een kind. ( fantasie/sex )
Een moeder wil gewoon haar kind voeden en krijgt een onbedoelde lichamelijke reactie erbij.

Dat verschil is hemelsbreed. Maar goed, niemand kan van jou verwachten dat te begrijpen.


Precies.
Zoals een man ook een erectie kan hebben zónder opgewonden te zijn. Of geen erectie kan krijgen terwijl hij niets liever wil.
Is it electrickery?
Op 20-07-2010 11:28:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
Emie :

CCRider:

Een pedo verlustigd zich aan een kind en wil sex ermee. Het is om te beginnen EERST een geestelijke reactie op een kind. ( fantasie/sex )
Een moeder wil gewoon haar kind voeden en krijgt een onbedoelde lichamelijke reactie erbij.

Dat verschil is hemelsbreed. Maar goed, niemand kan van jou verwachten dat te begrijpen.


Precies.
Zoals een man ook een erectie kan hebben zónder opgewonden te zijn. Of geen erectie kan krijgen terwijl hij niets liever wil.Exact, maar die man, die louter een lichamelijke reactie heeft, terwijl die dat niet wil, wordt bij ontdekking, wél aangepakt. Want dan is het een verschrikkelijke man.

Enne, HOE controleren we dat die lichaamelijke reactie van die vrouw onbedoeld is? Wat doet die vrouw, die niet onbewogen blijft als ze haar kind zoogt, wanneer ze zielsalleen is tezamen met het kind?

Julllie duiden een verschil aan, maar dat verschil is gestoeld op een axioma.

De lichamelijke reactie uit in mijn ogen de intenties van de persoon.
I might just be saying that to get you mad...
Op 20-07-2010 11:42:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Radiation:
Clavius:

Emie :

CCRider:

Een pedo verlustigd zich aan een kind en wil sex ermee. Het is om te beginnen EERST een geestelijke reactie op een kind. ( fantasie/sex )
Een moeder wil gewoon haar kind voeden en krijgt een onbedoelde lichamelijke reactie erbij.

Dat verschil is hemelsbreed. Maar goed, niemand kan van jou verwachten dat te begrijpen.


Precies.
Zoals een man ook een erectie kan hebben zónder opgewonden te zijn. Of geen erectie kan krijgen terwijl hij niets liever wil.Exact, maar die man, die louter een lichamelijke reactie heeft, terwijl die dat niet wil, wordt bij ontdekking, wél aangepakt. Want dan is het een verschrikkelijke man.

Enne, HOE controleren we dat die lichaamelijke reactie van die vrouw onbedoeld is? Wat doet die vrouw, die niet onbewogen blijft als ze haar kind zoogt, wanneer ze zielsalleen is tezamen met het kind?

Julllie duiden een verschil aan, maar dat verschil is gestoeld op een axioma.

De lichamelijke reactie uit in mijn ogen de intenties van de persoon.


Gaap.
Ge kunt er uw haar mee kammen!
Op 20-07-2010 11:45:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Clavius:
De lichamelijke reactie uit in mijn ogen de intenties van de persoon.

Dan wil een impotente man dus eigenlijk geen seks? Waarom slikt hij dan toch Viagra?
Is it electrickery?
Op 20-07-2010 11:46:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
CCRider:

Clavius:

Wist je trouwens dat volgens wetenschappelijk onderzoek, bijna 80% van de vrouwen opgewonden raakt van borstvoeding geven? Is dat fout of is dat fout?


Hoe kan dat nou fout zijn. Ze zitten zich toch niet te verlustigen aan die baby ofzo?


Nee? Vanwaar dan de lichaamelijke bewijzen van die verlustiging?

CCRider:

Even gegoogled en wat ik al dacht: het is gewoon een lichamelijke reactie. In dit artikel staat dat zelfs slachtoffers van verkrachting ongewild en orgasme kunnen krijgen. Vindt je dat ook fout??
http://www.goedgevoel.be/gg/nl/448/Borstvoeding/article/detail/995132/2009/09/15/Een-soort-orgasme-door-borstvoeding-het-bestaat.dhtml


Er zijn ook mensen die een verkrachting naspelen, omdat ze dat opwindend vinden. Hoe past dát dan weer in het straatje?

En ja, iemand verkrachten is zeker erg fout. Dat zo'n vrouw dat opwindend vind en er resultaat van heeft is schrale troost.
I might just be saying that to get you mad...
Op 20-07-2010 11:52:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Mies:
Clavius:

En ja, iemand verkrachten is zeker erg fout. Dat zo'n vrouw dat opwindend vind en er resultaat van heeft is schrale troost.

En dit zegt het artikel:
"De zenuwuiteinden van het lichaam kunnen reageren op fysieke stimulatie, ook al interpreteert het brein de aanraking totaal anders. Dat betekent dat je lichaam opgewonden kan reageren op gedwongen seks, zoals een verkrachting, ook al wil je dat helemaal niet. Het gebeurt zelfs dat verkrachtingsslachtoffers spontaan een orgasme krijgen, met alle verwarde gevoelens van dien."
Een vrouw vindt het niet opwindend, het lichaam reageert opgewonden, ook al wil ze dat niet.
Verwarde gevoelens een schrale troost? Kom op zeg.
Op 20-07-2010 0:10:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
Mies:

Clavius:

En ja, iemand verkrachten is zeker erg fout. Dat zo'n vrouw dat opwindend vind en er resultaat van heeft is schrale troost.

En dit zegt het artikel:
"De zenuwuiteinden van het lichaam kunnen reageren op fysieke stimulatie, ook al interpreteert het brein de aanraking totaal anders. Dat betekent dat je lichaam opgewonden kan reageren op gedwongen seks, zoals een verkrachting, ook al wil je dat helemaal niet. Het gebeurt zelfs dat verkrachtingsslachtoffers spontaan een orgasme krijgen, met alle verwarde gevoelens van dien."
Een vrouw vindt het niet opwindend, het lichaam reageert opgewonden, ook al wil ze dat niet.


Akkoord, maar dan hebben we de appels en de peren nog. Vergelijk je nu een verkrachting met borstvoeden? De kans dat een vrouw het zogen stiekum best wel fijn vind ligt een, mwa wat zal ik zeggen, een flink stuk hoger als bij het verkrachten, lijkt je niet?

Daarbij google eens wat verder, op een aantal fora kom je er zelfs een aantal tegen die het gewoonweg toegeven, dat ze het fijn vinden. Rekening houdende met het taboe, kun je er van uit gaan dat het slechts een puntje van een ijsberg is.
I might just be saying that to get you mad...
Op 20-07-2010 0:24:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Mies:
Clavius:


Akkoord, maar dan hebben we de appels en de peren nog. Vergelijk je nu een verkrachting met borstvoeden? De kans dat een vrouw het zogen stiekum best wel fijn vind ligt een, mwa wat zal ik zeggen, een flink stuk hoger als bij het verkrachten, lijkt je niet?

Daarbij google eens wat verder, op een aantal fora kom je er zelfs een aantal tegen die het gewoonweg toegeven, dat ze het fijn vinden. Rekening houdende met het taboe, kun je er van uit gaan dat het slechts een puntje van een ijsberg is.

Nee hoor, ik vergelijk helemaal niets, ik reageerde alleen even op jouw opmerking dat "zo'n vrouw dat opwindend vind enz." , dat ging mij een beetje ver en klopte niet met het artikel.
Op 20-07-2010 0:37:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider: Clavius.... jij kan niet echt zo dom zijn....
Dat is toch niemand...

Zeg me dat je helemaal nep bent en dat ALLES wat je hier ooit gezegd hebt volkomen nep is... niemand is toch zo ignorant.. dat kan gewoon niet...
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 20-07-2010 14:25:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
welja: clavius weet zelfs het verschil tussen appels en peren niet,vandaar zijn verwarrende interpretaties van goed onderbouwde reactie's. zo, zo kan ie wel weer (naar mijzelf wijzend)
Laatst zag ik iemand gelukkig staan te wezen.
Op 20-07-2010 17:10:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
feevanniks: Borstvoeding geven doet de (na een zwangerschap flink uitgelubberde) baarmoeder samentrekken, wat een aangenaam gevoel kan geven.
Voor een gezond vrouwenlichaam is het namelijk heel functioneel wanneer een baarmoeder zo snel als mogelijk weer in staat van paraatheid is.
Op 20-07-2010 18:44:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
feevanniks: Daarbij is borstvoeding bewezen gezonder voor baby's.
De mens is niet voor niets een zoogdier.

Op 20-07-2010 18:46:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars: @ Thomas Renneboog

Het leven is inderdaad te kort om ruzie te maken.

En nu maar hopen dat de andere GW-ers dat ook een beetje door gaan krijgen...
Cannot kill the Battery!!!
Op 20-07-2010 20:50:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
feevanniks: Je zou ook kunnen stellen dat vrouwen die na een paar keer borstvoeding geprobeerd te hebben jankend opgeven niet de meest goede moeders zijn.
Op 20-07-2010 23:38:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
feevanniks:

Daarbij is borstvoeding bewezen gezonder voor baby's.
De mens is niet voor niets een zoogdier.

Helaas is de mens geen dier. En de borstvoeding van de moeder is bovendien louter en alleen gezond, mits de moeder gezond eet. Niet per definitie gezond dus. Sterker nog, als een baby gewoon de gezonde voeding krijgt, dan krijgt het veel meer gezonde stoffen binnen. Immers de moeder pikt er niet eerst uit wat ze zélf nodig heeft.

feevanniks:

Je zou ook kunnen stellen dat vrouwen die na een paar keer borstvoeding geprobeerd te hebben jankend opgeven niet de meest goede moeders zijn.

Dat slaat als een tang op een varken. Onderbouw eens iets...
I might just be saying that to get you mad...
Op 21-07-2010 8:56:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
B.A. Rabas:
Clavius:

feevanniks:

Daarbij is borstvoeding bewezen gezonder voor baby's.
De mens is niet voor niets een zoogdier.

Helaas is de mens geen dier. En de borstvoeding van de moeder is bovendien louter en alleen gezond, mits de moeder gezond eet. Niet per definitie gezond dus. Sterker nog, als een baby gewoon de gezonde voeding krijgt, dan krijgt het veel meer gezonde stoffen binnen. Immers de moeder pikt er niet eerst uit wat ze zélf nodig heeft.


Jaja een baby die andere gezonde voeding krijgt i.p.v. borstvoeding?
Welke voeding heb je het dan over? Andijvie stamppot?
Ik denk niet dat dat zal gaan.....
Ik denk, dus ik ben
Op 21-07-2010 9:31:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Radiation:
Clavius:

En de borstvoeding van de moeder is bovendien louter en alleen gezond, mits de moeder gezond eet. Niet per definitie gezond dus. Sterker nog, als een baby gewoon de gezonde voeding krijgt, dan krijgt het veel meer gezonde stoffen binnen. Immers de moeder pikt er niet eerst uit wat ze zélf nodig heeft.


Als de natuur geweten had dat borstvoeding niet voldoende gezond is dan had deze vast een fles- en een blikopener ipv tepels op de vrouwenborsten gezet.
Ge kunt er uw haar mee kammen!
Op 21-07-2010 10:03:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
Radiation:

Clavius:

En de borstvoeding van de moeder is bovendien louter en alleen gezond, mits de moeder gezond eet. Niet per definitie gezond dus. Sterker nog, als een baby gewoon de gezonde voeding krijgt, dan krijgt het veel meer gezonde stoffen binnen. Immers de moeder pikt er niet eerst uit wat ze zélf nodig heeft.


Als de natuur geweten had dat borstvoeding niet voldoende gezond is dan had deze vast een fles- en een blikopener ipv tepels op de vrouwenborsten gezet.

Dus de natuur is altijd beter dan de menselijke verbetering daarop?

Had ik moeten weten toen mijn vrouw op natuurlijk wijze aan het bevallen was en tijdens de bevalling bijna stierf. Gelukkig hebben de artsen, met al hun onnatuurlijke apparatuur en kennis, ons kindje te voorschijn gehaald en mijn vrouw weer keurig opgelapt.

En inderdaad, tandenpoetsen doen we ook niet meer hoor. De natuur heeft gezorgd voor een goed bacterieklimaat in ons lichaam, en dat zal voor onze mond ook wel gelden. Straks lopen we allemaal met een stralende kerngezonde glimlach, zo geel als de zon.

En als de natuur ons bestemd had als vliegende wezen, dan had die ons wel vleugels gegeven. Stoppen met die duivelsche praktyken!

Snap je nu hoe je uitspraak klinkt?

Sterker nog, mijn vrouw had te weinig voedingsstoffen in haar borstvoeding. Volume genoeg, maar het was wazig water. Ons kindje dronk en dronk, maar werd mager en ongezond. Hup kunstmatige voeding gekocht en probleem was opgelost.

De methodes van de natuur zijn niet zaligmakend. Integendeel, we zien steeds meer de noodzaak om de natuur te verbeteren. En dat geld niet alleen voor dit onderwerp.
I might just be saying that to get you mad...
Op 21-07-2010 10:33:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius: Maar al het offtopic ter zijde. Terug naar mijn eerste reactie?

Waarom moet zo'n ritueel als borstvoeden verdragen worden? Terwijl dit wél degelijk strafbaar gesteld staat. Namelijk als schennis van de openbare zedelijkheid?

(Eerlijk is eerlijk, ik vind het natuurlijk ook flauwe kul om er met politie op af te gaan. Jezelf tonen in het openbaar hoor je uit respect niet te doen.)
I might just be saying that to get you mad...
Op 21-07-2010 10:36:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eerlijk: Helaas zijn wij mensen ver van onze menselijke natuur verwijdert geraakt. Dat blijkt wel als mensen de politie bellen omdat een vrouw haar kind voedt, tijdens het lange wachten in het ziekenhuis. Had ze dan op de wc moeten gaan zitten, zoals iemand suggereert? Jij eet je broodje toch ook niet op de wc zeker?
Het voeden van een baby gebeurt meestal zo dat er niets van het moederlichaam zichtbaar is, maar mensen beginnen toch te griezelen omdat in onze maatschappij de vrouwenborst geassocieerd wordt met seks, en omdat ze vinden dat een baby daar niets mee te maken heeft. Wie is er dan fout bezig: de moeder, die haar kind de beste voeding geeft? Of de persoon die vindt dat borsten daar niet voor bedoeld zijn?

Clavius:

Sterker nog, mijn vrouw had te weinig voedingsstoffen in haar borstvoeding. Volume genoeg, maar het was wazig water. Ons kindje dronk en dronk, maar werd mager en ongezond. Hup kunstmatige voeding gekocht en probleem was opgelost.


Het is fijn dat er kunstvoeding bestaat voor de baby's die dat nodig hebben. Zonder veroordelend te willen worden, lijkt het mislukken van de borstvoeding in jullie geval te maken te hebben gehad met slechte voorlichting. Het wazige water waar jij het over hebt heet voormelk, daar groeit een baby inderdaad niet van. Bijna alle vrouwen zijn in staat borstvoeding te geven; helaas ontbreekt het in onze generatie aan de kennis die er ook voor nodig is, en die eeuwenlang werd doorgegeven van moeder op moeder. Totdat we gingen geloven dat de melkpoederindustrie beter voor onze kinderen kon zorgen.
Op 21-07-2010 11:28:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
Clavius:

feevanniks:

Daarbij is borstvoeding bewezen gezonder voor baby's.
De mens is niet voor niets een zoogdier.

Helaas is de mens geen dier. En de borstvoeding van de moeder is bovendien louter en alleen gezond, mits de moeder gezond eet. Niet per definitie gezond dus. Sterker nog, als een baby gewoon de gezonde voeding krijgt, dan krijgt het veel meer gezonde stoffen binnen. Immers de moeder pikt er niet eerst uit wat ze zélf nodig heeft.

Nieuwsflash!:
De mens is wel een dier.
Dat de mens zo arrogant is om te denken dat ze door hun vermeende hogere bewustzijnsniveau meer zijn dan de rest op deze planeet is een illusie. De mens is gewoon een zoogdier.
Kijk maar eens naar het DNA en vergelijk dit met organismes uit het direnrijk. Of snij eens een mens open en vergelijk dit met organismes uit het dieren rijk.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 21-07-2010 11:55:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
eerlijk:

Had ze dan op de wc moeten gaan zitten, zoals iemand suggereert? Jij eet je broodje toch ook niet op de wc zeker?

Het is dé aangewezen plaats om geslachtsdelen te ontbloten. Zouden we misschien daarom juist dáár "naar het toilet gaan"?
eerlijk:

lijkt het mislukken van de borstvoeding in jullie geval te maken te hebben gehad met slechte voorlichting. Het wazige water waar jij het over hebt heet voormelk, daar groeit een baby inderdaad niet van.


Maar na twee maanden 'voormelk' kun je denk ik wel veilig concluderen dat goede melk dusdanig lang op zich laat wachten dat het de moeite niet meer is. Zonder kunstvoeding, met louter 'natuurlijke gezonde voeding' had onze dochter het niet gehaald.
eerlijk:

Totdat we gingen geloven dat de melkpoederindustrie beter voor onze kinderen kon zorgen.


En dat deden ze gelukkig ook. Mensen worden steeds gezonder. Steeds ouder. Er is steeds minder babysterfte. En steeds minder kinderondervoeding.

Hadden we METEEN overgeschakeld op kunstmatige voeding. En hadden we GEEN wijkverpleegkundige gehad die geobsedeerd was met borstvoeding, dan had onze dochter die problemen in het begin niet gehad. Ze moest en zou 'natuurlijke voeding' krijgen, al ging ze er aan onderdoor! Collega's van mij die ook recentelijk vader geworden zijn klaagden ook al over die borstvoedingmaffia.

Nu zal ze niet zo lang meer worden als ze had kunnen zijn, voorspeld de kinderarts. Niks mis mee natuurlijk, een klein maar fijn meisje.

Detail saillant: De betreffende verpleegkundigen heeft zelf 4 kinderen. De jongste 2, 1,5jaar en 3jaar(!) krijgen nog steeds borstvoeding. Die van 3 loopt gewoon rond en trekt tussendoor gewoon mama's shirt omhoog om te gaan drinken. WAL-GE-LIJK. En dan die genietende kop van dat mens erbij.
I might just be saying that to get you mad...
Op 21-07-2010 0:08:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Sinds wanneer zijn borsten geslachtsdelen?

Clavius:
Detail saillant: De betreffende verpleegkundigen heeft zelf 4 kinderen. De jongste 2, 1,5jaar en 3jaar(!) krijgen nog steeds borstvoeding. Die van 3 loopt gewoon rond en trekt tussendoor gewoon mama's shirt omhoog om te gaan drinken. WAL-GE-LIJK. En dan die genietende kop van dat mens erbij.


Heb ik ook weleens gezien, bij een antroposofisch gezin. We zijn het niet gewend, het komt vreemd over, maar walgelijk vond ik het ook niet. En daarbij: die kinderen waren perfect gelukkig én kerngezond. Wat wil je nog meer.
Is it electrickery?
Op 21-07-2010 13:21:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
Emie :

Clavius:
Detail saillant: De betreffende verpleegkundigen heeft zelf 4 kinderen. De jongste 2, 1,5jaar en 3jaar(!) krijgen nog steeds borstvoeding. Die van 3 loopt gewoon rond en trekt tussendoor gewoon mama's shirt omhoog om te gaan drinken. WAL-GE-LIJK. En dan die genietende kop van dat mens erbij.


Heb ik ook weleens gezien, bij een antroposofisch gezin. We zijn het niet gewend, het komt vreemd over, maar walgelijk vond ik het ook niet. En daarbij: die kinderen waren perfect gelukkig én kerngezond. Wat wil je nog meer.De antroposofie staat beschreven als een occulte leer. Hier en daar op google zelfs als een foute duistere leer.

Wellicht walgde ik ervan omdat ik er, als man zijnde, gewoon niet aan moet denken. Zo'n vrouw raak je toch gewoon niet meer aan? Bleh...
I might just be saying that to get you mad...
Op 21-07-2010 13:36:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Clavius:
Wellicht walgde ik ervan omdat ik er, als man zijnde, gewoon niet aan moet denken. Zo'n vrouw raak je toch gewoon niet meer aan? Bleh...

Ik associeer een borst niet automatisch met seks. En er zullen ook vast mannen zijn die 't juist geil vinden. Zoveel mensen, zoveel wensen
Is it electrickery?
Op 21-07-2010 14:47:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
Emie :

Clavius:
Wellicht walgde ik ervan omdat ik er, als man zijnde, gewoon niet aan moet denken. Zo'n vrouw raak je toch gewoon niet meer aan? Bleh...

Ik associeer een borst niet automatisch met seks. En er zullen ook vast mannen zijn die 't juist geil vinden. Zoveel mensen, zoveel wensen


Ik kan eigenlijk geen enkel lichaamsdeel verzinnen die niets met s*x te maken heeft.
I might just be saying that to get you mad...
Op 21-07-2010 15:56:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Clavius:

Emie :

Clavius:
Wellicht walgde ik ervan omdat ik er, als man zijnde, gewoon niet aan moet denken. Zo'n vrouw raak je toch gewoon niet meer aan? Bleh...

Ik associeer een borst niet automatisch met seks. En er zullen ook vast mannen zijn die 't juist geil vinden. Zoveel mensen, zoveel wensen


Ik kan eigenlijk geen enkel lichaamsdeel verzinnen die niets met s*x te maken heeft.


Veelzeggende quote
Ik heb in de zorg gewerkt, zoveel naakte lichamen man/vrouw/jongvolwassene/kind gezien en gewassen, 't zou een slechte zaak zijn
Is it electrickery?
Op 21-07-2010 16:02:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
Emie :

Clavius:

Emie :

Clavius:
Wellicht walgde ik ervan omdat ik er, als man zijnde, gewoon niet aan moet denken. Zo'n vrouw raak je toch gewoon niet meer aan? Bleh...

Ik associeer een borst niet automatisch met seks. En er zullen ook vast mannen zijn die 't juist geil vinden. Zoveel mensen, zoveel wensen


Ik kan eigenlijk geen enkel lichaamsdeel verzinnen die niets met s*x te maken heeft.


Veelzeggende quote
Ik heb in de zorg gewerkt, zoveel naakte lichamen man/vrouw/jongvolwassene/kind gezien en gewassen, 't zou een slechte zaak zijn


Daarmee beaamde ik je zin "zoveel mensen, zoveel wensen".

Door het werken in de zorg ben je mensen anders gaan zien wellicht? Gaan objectificeren?
I might just be saying that to get you mad...
Op 21-07-2010 16:11:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Clavius:
Door het werken in de zorg ben je mensen anders gaan zien wellicht? Gaan objectificeren?


Ja, als je dagelijks mensen naakt ziet en ze ook aanraakt (wassen, wonden verzorgen etc.) dan neem je er meer afstand van, het seksuele aspect speelt geen rol. Bovendien vind ik het belangrijk dat je tijdens die handelingen contact maakt met je cliënt, dus praten, aankijken, vragen stellen en luisteren. Of het lichaam nou mooi of lelijk is, er woont altijd een mens in! (dus niet objectificeren maar holistisch kijken)

(bericht gewijzigd op 21-7-2010 18:41:20)
Is it electrickery?
Op 21-07-2010 16:24:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eerlijk: @Clavius: Een borst is geen geslachtsdeel. En als je toch in de Van Dale aan het snuffelen bent, mag je van mij zelf uitzoeken wat voormelk is. Ik wil hier geen discussie over jouw kind en jouw vrouw van gaan maken.

In de antroposofie gaat men ervan uit dat een baby negen maanden borstvoeding nodig heeft. De Wereld Gezondheids Organisatie raadt minimaal twee jaar borstvoeding aan. Het lijkt erop dat we achter lopen in Nederland!

Nog even over het artikel hierboven. Quote: "Het praten lukt wel, het luisteren naar de argumenten dan weer niet. Ook al beseft men dat de tegenpartij gelijk heeft, het beschermde egoschild wordt opgetrokken en de messen worden geslepen." Het lijkt erop dat Thomas Renneboog gelijk krijgt. ;-)
Op 21-07-2010 17:06:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Clavius:

Maar al het offtopic ter zijde. Terug naar mijn eerste reactie?

Waarom moet zo'n ritueel als borstvoeden verdragen worden? Terwijl dit wél degelijk strafbaar gesteld staat. Namelijk als schennis van de openbare zedelijkheid?

(Eerlijk is eerlijk, ik vind het natuurlijk ook flauwe kul om er met politie op af te gaan. Jezelf tonen in het openbaar hoor je uit respect niet te doen.)

Waarom niet?
Omdat jij je er aan ergert?
Dan kijk je toch gewoon een andere kant op.
Ik vind een vrouw die borstvoeding geeft helemaal niet storend.
Ik vind het erger als ik zie dat een moeder haar kind verwaarloosd.

Net als twee kerels die elkaar liefdevol staan te zoenen.
Het is mijn kopje thee niet, maar zij zijn gelukkig samen.
Wie ben ik dan om daar wat van te zeggen?

De wereld kan best een beetje meer liefde gebruiken.
Cannot kill the Battery!!!
Op 21-07-2010 21:11:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
welja:
Marsepars:

Clavius:

Maar al het offtopic ter zijde. Terug naar mijn eerste reactie?

Waarom moet zo'n ritueel als borstvoeden verdragen worden? Terwijl dit wél degelijk strafbaar gesteld staat. Namelijk als schennis van de openbare zedelijkheid?

(Eerlijk is eerlijk, ik vind het natuurlijk ook flauwe kul om er met politie op af te gaan. Jezelf tonen in het openbaar hoor je uit respect niet te doen.)

Waarom niet?
Omdat jij je er aan ergert?
Dan kijk je toch gewoon een andere kant op.
Ik vind een vrouw die borstvoeding geeft helemaal niet storend.
Ik vind het erger als ik zie dat een moeder haar kind verwaarloosd.

Net als twee kerels die elkaar liefdevol staan te zoenen.
Het is mijn kopje thee niet, maar zij zijn gelukkig samen.
Wie ben ik dan om daar wat van te zeggen?

De wereld kan best een beetje meer liefde gebruiken.
marsepars, ik hoop dat je ooit ook vader word. dat kind heeft dan een van de beste vaders die een kind kan wensen.
Laatst zag ik iemand gelukkig staan te wezen.
Op 22-07-2010 11:35:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
Marsepars:

Dan kijk je toch gewoon een andere kant op.

Ok, als ik bij jou voor je deur tegen een lantaarnpaal aan ga staan pissen, kijk je dan ook gewoon de andere kant op? Je kijkt maar gewoon de andere kant op. Het is een heel natuurlijk proces hoor!
Marsepars:

Ik vind een vrouw die borstvoeding geeft helemaal niet storend.
Ik vind het erger als ik zie dat een moeder haar kind verwaarloosd.

Klopt helemaal. Maar wat heeft het er mee te maken?
[/quote]
Net als twee kerels die elkaar liefdevol staan te zoenen.
Het is mijn kopje thee niet, maar zij zijn gelukkig samen.
[/quote]
Appels met peren. De wet zegt dat openbare schennispleging niet mag, de betreffende bijlage benoemd voorts het ontbloten van de vrouwenboezem als schennis. Zoenen mag sowieso weer wél, maakt niet uit of het twee mannen zijn. Een redelijk groot verschil dus.
Marsepars:

De wereld kan best een beetje meer liefde gebruiken.

Liefde zat, we zijn niet voor niks met 7 miljard... Maar heeft er weer niets mee te maken. De wereld kan best een beetje meer respect gebruiken.
Waarom is het in Nederland normaal dat schilderijen van varkens van de muur moeten worden gehaald, omdat Moslims zich daaraan storen? (Tlgr. 22-07) Terwijl als een vrouw haar boezem èn publiek toont NIEMAND daar wat over mag zeggen? Is dat niet krom?

Dat is nu de Nederlandse verdraagzaamheid. We zijn héél verdraagzaam, tenzij, mits, alhoewel... Lees wel even de kleine lettertjes! Want het ligt er nogal aan wie je bent, waar je vandaan komt, wat je doet, welke status, etc...

Ander voorbeeld

Mijn autochtone, beide hard werkende, oom en tante zijn sinds oktober 2009 dakloos. Ze staan op een wachtlijst van maar liefst 8 jaar! Maar een afghaanse asielzoeker wordt binnen een maand in een prachtig appartement gestouwd. (Tlgr. 20-07) Voorlopig gratis, want werk heeft hij nog niet. Werkt dit de onverdraagzaamheid niet enorm in de hand?!
I might just be saying that to get you mad...
Op 22-07-2010 0:04:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
Clavius:


Mijn autochtone, beide hard werkende, oom en tante zijn sinds oktober 2009 dakloos. Ze staan op een wachtlijst van maar liefst 8 jaar! Maar een afghaanse asielzoeker wordt binnen een maand in een prachtig appartement gestouwd. (Tlgr. 20-07) Voorlopig gratis, want werk heeft hij nog niet. Werkt dit de onverdraagzaamheid niet enorm in de hand?!


Ik werk met daklozen en ik kan je geruststellen: voor nederlandse daklozen is heel wat meer geregeld dan voor 'illegalen' die echt aan hun lot worden overgelaten. En hoe triest het verhaal ook zal zijn van je oom en tante het lijkt mij stug dat hun levensverhaal meer ellende zal kennen dan die Afghaan die niet voor niets zijn geboortegrond ontvlucht is. Voor de werkelijke oorzaak van de lange wachtlijsten voor woningen moet je bij de privatisering van de woningbouwverenigingen en de absurde macht van de vastgoedsector zijn. Het is ook echt niet zo dat die Afghaan het huis inpikt waar anders jouw tante had gewoond. Wees blij dat de nederlandse staat voor de verandering een keer voor een fatsoenlijke oplossing kiest.
(bericht gewijzigd op 22-7-2010 12:53:19)
Op 22-07-2010 0:51:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo: edit vanwege dubbele posting.
(bericht gewijzigd op 22-7-2010 12:54:20)
Op 22-07-2010 0:52:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
Samblo:

Wees blij dat de nederlandse staat voor de verandering een keer voor een fatsoenlijke oplossing kiest.


Hoe durf je dergelijke discriminatie 'fatsoenlijk' te noemen. Iedereen weet dat positieve discriminatie helemaal niet bestaat. Het werkt onverdraagzaamheid in de hand. Als olie op het vuur zelfs.

Als bepaalde groepen NIET voor werden getrokken, omdat ze uit een ander land komen, dan waren de PVV en VVD dit jaar NIET de grote winnaars geworden.

Als iedereen een eerlijke en dezelfde kans hier zou krijgen en daar ook eerlijk en evenveel moeite voor moest doen, dan was NL een stuk verdraagzamer. Want dààr gaat het in deze topic over. Niet over die details waar je meteen in duikt. Het zijn maar voorbeelden.

En je pleidooi over de illegalen... Is het niet volledig terecht dat die aan hun lot worden overgelaten dan? Wat is anders het nut van legaal zijn? Kijk eens goed naar de betekenis van het woord.
I might just be saying that to get you mad...
Op 22-07-2010 13:12:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius: Wat ik hier allemaal mee wil zeggen is: Zodra de ene, op basis van geslacht/ras/afkomst/etc, méér rechten heeft dan de ander, terwijl de situatie hetzelfde of vergelijkbaar is, dan kweekt men onverdraagzaamheid.
I might just be saying that to get you mad...
Op 22-07-2010 13:16:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
Clavius:

Wat ik hier allemaal mee wil zeggen is: Zodra de ene, op basis van geslacht/ras/afkomst/etc, méér rechten heeft dan de ander, terwijl de situatie hetzelfde of vergelijkbaar is, dan kweekt men onverdraagzaamheid.


Ben ik met je eens. Enige is dat in het voorbeeld wat jij gaf de situatie volkomen verschillend is. Enerzijds iemand die wegens een levensbedreigende situatie zijn land ontvlucht en in een totaal vreemde plek komt waar hij geen enkel sociaal netwerk heeft, anderzijds twee mensen die hun hele leven al ergens wonen en al helemaal in dat systeem ingekapseld zitten en zich om een bepaalde reden niet kunnen handhaven in dat systeem.
Op 22-07-2010 13:29:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
Clavius:

Samblo:

Wees blij dat de nederlandse staat voor de verandering een keer voor een fatsoenlijke oplossing kiest.


Hoe durf je dergelijke discriminatie 'fatsoenlijk' te noemen. Iedereen weet dat positieve discriminatie helemaal niet bestaat. Het werkt onverdraagzaamheid in de hand. Als olie op het vuur zelfs.


Als je mijn post goed had gelezen had je begrepen dat er in dit geval geen sprake is van discriminatie. Nogmaals: het is echt niet zo dat jou oom en tante geen huis hebben OMDAT een enkele asielzoeker dit wel heeft. En haha, ja ik heb ook met asielzoekers gewerkt en ik kan je vertellen dat die mensen hier niet bepaald in de watten worden gelegd. Soms zelfs op het onterende af.

Clavius:

Als bepaalde groepen NIET voor werden getrokken, omdat ze uit een ander land komen, dan waren de PVV en VVD dit jaar NIET de grote winnaars geworden.


Als er in Nederland niet een hele grote groep domme ontevreden schapen zouden wonen die hun eigen falen alleen kunnen behappen door te wijzen naar anderen zouden de PVV en VVD niet de grote winnaars zijn geworden.

Clavius:

Als iedereen een eerlijke en dezelfde kans hier zou krijgen en daar ook eerlijk en evenveel moeite voor moest doen, dan was NL een stuk verdraagzamer. Want dààr gaat het in deze topic over. Niet over die details waar je meteen in duikt. Het zijn maar voorbeelden.


Juist, als het in nederland niet zo was dat je bij voorbaat kansloos bent op een sollicitatie wanneer er een arabisch klinkende naam onder je sollicitatiebrief staat zou het een stuk verdraagzamer zijn.

Clavius:

En je pleidooi over de illegalen... Is het niet volledig terecht dat die aan hun lot worden overgelaten dan? Wat is anders het nut van legaal zijn? Kijk eens goed naar de betekenis van het woord.


Wat mij betreft houden mensenrechten niet op bij door de staat ingevoerde classificaties.
Op 22-07-2010 13:40:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
Samblo:

Als je mijn post goed had gelezen had je begrepen dat er in dit geval geen sprake is van discriminatie. Nogmaals: het is echt niet zo dat jou oom en tante geen huis hebben OMDAT een enkele asielzoeker dit wel heeft.

Dat doet er ook helemaal niet toe. Er wordt een verschil gemaakt. Dat hoeft toch niet aan elkaar gelinkt te zijn zeker?!
Samblo:

En haha, ja ik heb ook met asielzoekers gewerkt en ik kan je vertellen dat die mensen hier niet bepaald in de watten worden gelegd. Soms zelfs op het onterende af.

Waarom blijven ze dan tóch HIER komen? Omdat ze het hier zo slecht hebben? Daarom geloof ik je uitspraak hier niet.
Samblo:

Als er in Nederland niet een hele grote groep domme ontevreden schapen zouden wonen die hun eigen falen alleen kunnen behappen door te wijzen naar anderen zouden de PVV en VVD niet de grote winnaars zijn geworden.

Als je achtergesteld wordt, omdat je autochtoon bent en keihard werkt dan ligt dat niet aan het eigen falen. Of is je stinkende best doen falen, in jou optiek?

Samblo:

Juist, als het in nederland niet zo was dat je bij voorbaat kansloos bent op een sollicitatie wanneer er een arabisch klinkende naam onder je sollicitatiebrief staat zou het een stuk verdraagzamer zijn.

Heeft misschien een reden? Immers, iedere ander buitenlands klinkende naam, Japans, Chinees, Indisch, Russisch, Pools, Afrikaans, etc, maakt dan weer wél genoeg kans. Maar gek genoeg blijken die Arabische mensen die zó vaak een teleurstelling voor de werkgever blijken te zijn, minder kans te maken. Heeft niets met onrechtvaardigheid te maken, maar met ervaring van de werkgever.
I might just be saying that to get you mad...
Op 22-07-2010 14:38:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
Samblo:

Clavius:

Wat ik hier allemaal mee wil zeggen is: Zodra de ene, op basis van geslacht/ras/afkomst/etc, méér rechten heeft dan de ander, terwijl de situatie hetzelfde of vergelijkbaar is, dan kweekt men onverdraagzaamheid.


Ben ik met je eens. Enige is dat in het voorbeeld wat jij gaf de situatie volkomen verschillend is. Enerzijds iemand die wegens een levensbedreigende situatie zijn land ontvlucht en in een totaal vreemde plek komt waar hij geen enkel sociaal netwerk heeft,

"In een totaal vreemde plek KOMT"? Nee: Naar een totaal vreemde plek toe gaat. Dat doet die asielzoeker zelf hoor, hij spoelt hier niet aan.
Samblo:

anderzijds twee mensen die hun hele leven al ergens wonen en al helemaal in dat systeem ingekapseld zitten en zich om een bepaalde reden niet kunnen handhaven in dat systeem.


Je treed wéér in details; details die je niet eens allemaal kent. De situatie van mijn oom en tante is jou totaal onbekend, en tóch lukt het jou om te wegen wie waar nu het meeste recht op heeft. Dat is uiterst knap. Dat is toch een glashard bewijs van een vooroordeel. Dat zaait toch echt onverdraagzaamheid.

Zijn we, ondanks de details, toch weer ontopic.

Wegen wie waar het meeste recht op heeft, zaait ALTIJD onverdraagzaamheid. De details van de situaties maken daarbij NIETS uit. Het is immers absoluut onmogelijk om ALLE details te kennen.

Als zo'n Afghaanse asielzoeker gewoon net zo lang moest wachten, en net zo hard moest werken als een ieder ander hier, dan had niemand er zich aan gestoord.
(bericht gewijzigd op 22-7-2010 15:10:21)
I might just be saying that to get you mad...
Op 22-07-2010 14:59:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
Clavius:

Dat doet er ook helemaal niet toe. Er wordt een verschil gemaakt. Dat hoeft toch niet aan elkaar gelinkt te zijn zeker?!

Er wordt een verschil gemaakt omdat het twee totaal verschillende situaties zijn die los van elkaar bestaan.
Clavius:

Waarom blijven ze dan tóch HIER komen? Omdat ze het hier zo slecht hebben? Daarom geloof ik je uitspraak hier niet.

Zo groot is de instroom niet als de media doen geloven. Veel mensen willen ook helemaal niet naar Nederland maar moeten hier wel blijven omdat je in Europa asiel moet aanvragen in het eerste land waar je aankomt. Nederland is nu eenmaal een centraal punt in internationaal verkeer. Verder vergissen veel mensen zich nog steeds in de humaniteit van nederland en is als een rat leven nog steeds beter dan helemaal niet leven.
Clavius:

Als je achtergesteld wordt, omdat je autochtoon bent en keihard werkt dan ligt dat niet aan het eigen falen. Of is je stinkende best doen falen, in jou optiek?

Dat mensen die hun stinkende best doen falen in Nederland ligt niet aan de buitenlanders maar aan de onmenselijke eisen die onze maatschappij aan de mensen stelt. Hoezo achtergesteld omdat je autochtoon bent? Een vriend van mij kreeg urgentieverklaring in Amsterdam omdat hij een dakloze autochtone geboren amsterdammer was.
Clavius:

Heeft misschien een reden? Immers, iedere ander buitenlands klinkende naam, Japans, Chinees, Indisch, Russisch, Pools, Afrikaans, etc, maakt dan weer wél genoeg kans. Maar gek genoeg blijken die Arabische mensen die zó vaak een teleurstelling voor de werkgever blijken te zijn, minder kans te maken. Heeft niets met onrechtvaardigheid te maken, maar met ervaring van de werkgever.

Met een poolse of afrikaanse naam hoef je je sollicitatiebrief ook niet te versturen hoor.
Ik vind dit allemaal zo zielig en bekrompen klinken. "O wij zijn achtergesteld en kijk er zijn ook nog een paar buitenlanders die niet als stront worden behandeld!!!"
Op 22-07-2010 15:05:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo: Waaruit concludeer jij dat ik jouw oom en tante geen huis gun? Ik gun IEDEREEN een huis. Ik zeg alleen dat je naar andere zaken moet kijken dan de buitenlanders om die problemen aan te gaan.
En waarom beschuldig je mij van het ingaan op details terwijl ik alleen de details die jij met grote gebaren naar voren brengt bespreek om de grote lijnen te verduidelijken?

Op 22-07-2010 15:08:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
Clavius:

Wegen wie waar het meeste recht op heeft, zaait ALTIJD onverdraagzaamheid. De details van de situaties maken daarbij NIETS uit.


Ben blij dat je het toegeeft Clavius. Wat mij betreft hebben die Afghaan en jouw familie evenveel recht op een huis. Jij bent degene die weegt dat de ene meer recht heeft dan de ander.
Op 22-07-2010 15:10:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
Samblo:

Clavius:

Wegen wie waar het meeste recht op heeft, zaait ALTIJD onverdraagzaamheid. De details van de situaties maken daarbij NIETS uit.


Ben blij dat je het toegeeft Clavius. Wat mij betreft hebben die Afghaan en jouw familie evenveel recht op een huis. Jij bent degene die weegt dat de ene meer recht heeft dan de ander.

Fout, dat beweer ik juist niet. De huidige Nederlandse samenleving kent de één meer rechten toe dan de ander. En daar ben ik het niet mee eens. (Lezen?)

Situatie is simpel, ik zal em nog een keer schetsen:

1. Afghaan komt in Nederland en heeft binnen een maand een huis. 2. Mijn oom en tante komen op straat te staan en komen op een wachtlijst van 8 jaren.

Beide dakloos, beide buiten hun schuld.

Verdere details doen er niet toe. Want dán begint het wegen wie meer recht heeft dan de ander. Dat de mensen in kwestie niets met elkaar te maken hebben ook niet. Immers, de situatie is exact hetzelfde: Ze zijn in Nederland en hebben geen dak boven het hoofd.

Tóch, maakt de Nederlandse samenleving een verschil. En ik zeg dat dat onterecht is, onrechtvaardig, dat ze beide even veel recht hebben op een huis. En dat déze situatie onverdraagzaamheid creert.
I might just be saying that to get you mad...
Op 22-07-2010 15:18:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo: Hoezo doen verdere details er niet toe? Omdat ze niet in je straatje passen? De details doen er wel zeker toe, al is het alleen maar omdat de zaak van de Afghaan door een andere instantie wordt afgehandeld dan die van jouw familie en we dus over twee onvergelijkbare grootheden spreken.

Maar ik ben het zeker met je eens dat Nederland wel wat voortvarender mag zijn in de aanpak van de daklozenproblematiek. En ik vrees dat het met het nieuwe kabinet nog erger gaat worden. VVD wil de huren drastisch verhogen terwijl voor veel mensen de maandelijkse huur nu al nauwelijks op te brengen is. Vervelende is dat veel van diezelfde lui die straks door dit beleid in de problemen zullen komen de beschuldigende vingertjes naar de buitenlanders zullen wijzen en weer VVD zullen stemmen bij de volgende verkiezingen.
Op 22-07-2010 15:27:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
welja: @clavius waarom ga je niet in de politiek. dan heb je ook wat te vertellen over de dingen die je zo dwars zitten. alleen mekkeren helpt niet.
(bericht gewijzigd op 22-7-2010 17:00:34)
Laatst zag ik iemand gelukkig staan te wezen.
Op 22-07-2010 17:00:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
welja:

Marsepars:

Clavius:

Maar al het offtopic ter zijde. Terug naar mijn eerste reactie?

Waarom moet zo'n ritueel als borstvoeden verdragen worden? Terwijl dit wél degelijk strafbaar gesteld staat. Namelijk als schennis van de openbare zedelijkheid?

(Eerlijk is eerlijk, ik vind het natuurlijk ook flauwe kul om er met politie op af te gaan. Jezelf tonen in het openbaar hoor je uit respect niet te doen.)

Waarom niet?
Omdat jij je er aan ergert?
Dan kijk je toch gewoon een andere kant op.
Ik vind een vrouw die borstvoeding geeft helemaal niet storend.
Ik vind het erger als ik zie dat een moeder haar kind verwaarloosd.

Net als twee kerels die elkaar liefdevol staan te zoenen.
Het is mijn kopje thee niet, maar zij zijn gelukkig samen.
Wie ben ik dan om daar wat van te zeggen?

De wereld kan best een beetje meer liefde gebruiken.
marsepars, ik hoop dat je ooit ook vader word. dat kind heeft dan een van de beste vaders die een kind kan wensen.


Nou, het staat niet op de planning...
Maar er zijn sommige individuen die denken dat ik niet helemaal goed ben.
Dat mogen ze denken: we leven tenslotte in een vrij land.
Cannot kill the Battery!!!
Op 22-07-2010 17:23:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Clavius:

Marsepars:

Dan kijk je toch gewoon een andere kant op.

Ok, als ik bij jou voor je deur tegen een lantaarnpaal aan ga staan pissen, kijk je dan ook gewoon de andere kant op? Je kijkt maar gewoon de andere kant op. Het is een heel natuurlijk proces hoor!
Marsepars:

Ik vind een vrouw die borstvoeding geeft helemaal niet storend.
Ik vind het erger als ik zie dat een moeder haar kind verwaarloosd.

Klopt helemaal. Maar wat heeft het er mee te maken?

Marsepars:

Net als twee kerels die elkaar liefdevol staan te zoenen.
Het is mijn kopje thee niet, maar zij zijn gelukkig samen.

Appels met peren. De wet zegt dat openbare schennispleging niet mag, de betreffende bijlage benoemd voorts het ontbloten van de vrouwenboezem als schennis. Zoenen mag sowieso weer wél, maakt niet uit of het twee mannen zijn. Een redelijk groot verschil dus.
Marsepars:

De wereld kan best een beetje meer liefde gebruiken.

Liefde zat, we zijn niet voor niks met 7 miljard... Maar heeft er weer niets mee te maken. De wereld kan best een beetje meer respect gebruiken.
[/quote]
Wat verwacht je dan?
Als je het antwoord niet wilt weten, stel de vraag dan niet.
Ik uit hier alleen mijn mening, meer niet.
Maar blijkbaar wist je het antwoord zelf al voordat je de vraag stelde...
(bericht gewijzigd op 22-7-2010 17:27:25)
Cannot kill the Battery!!!
Op 22-07-2010 17:26:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
feevanniks: @Clavius,
Als ik je goed begrijp was jullie plan aanvankelijk om je kind wel borstvoeding te geven maar is dat niet gelukt. Dit heeft jouw kijk op borstvoeding nogal beinvloed volgens mij.
Met "respect" heb ik niet zoveel. Het is een term die te pas en te onpas wordt gebruikt en zodoende weinig inhoud heeft. Maar dat is persoonlijk natuurlijk.
Op 22-07-2010 17:47:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
welja: @marsepars er is niks mis mee als je geen kinderen in de planning hebt en daarnaast toch graag kinderen ziet. anderen kunnen nooit en te nimmer bepalen hoe je je leven inricht. dat bepaal alleen jij. ik wou ook niet zeuren dat je kinderen zou moeten hebben. enkel aangeven dat je een fantastische vader zou kunnen zijn. that's all.
Laatst zag ik iemand gelukkig staan te wezen.
Op 22-07-2010 20:11:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
welja:

@marsepars er is niks mis mee als je geen kinderen in de planning hebt en daarnaast toch graag kinderen ziet. anderen kunnen nooit en te nimmer bepalen hoe je je leven inricht. dat bepaal alleen jij. ik wou ook niet zeuren dat je kinderen zou moeten hebben. enkel aangeven dat je een fantastische vader zou kunnen zijn. that's all.

Ik begreep precies hoe je het bedoelde dus voelde me ook absoluut niet aangevallen.
Maak je geen zorgen!
En dank voor het compliment, al weet ik niet of dat helemaal terecht is.

Ik vind kinderen best leuk, maar hoef ze zelf niet te hebben.
Nu vind ik ze eigenlijk veel leuker, want wel de lusten maar niet de lasten.
Cannot kill the Battery!!!
Op 22-07-2010 20:27:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lodewijck: Conclusie

Gezien aantal en kwaliteit van de de reacties past het artikel dus goed in de komkommertijd. Goede feeling en timing van de redaxie!
Don't grow up, it's a trap
Op 25-07-2010 16:33:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: Ik ben onverdraagzaam als ik mensen dingen zie doen die ik mijn kinderen juist verbied of anders aanleer.
Ik erger me mateloos aan mensen die een snoeppapiertje, leeg blikje of flesje op de grond gooien. Dan zeg ik er vaak wat van, waarbij ik dan opmerk dat dat papiertje, blikje of flesje ook gewoon meekon toen er nog wat inzat. Waarom dan niet meenemen naar huis of een (andere) vuilnisbak?

Ik ben afgelopen weken op vakantie geweest en als ik zie hoe mensen de toiletten en douches achterlaten, vraag ik me af hoe het er bij hun thuis uitziet. Ik kan er echt geen begrip voor hebben. Is dat onverdraagzaam?

Vrouwen die hun kind de borst geven is een prachtig gezicht en dat dat kan in het openbaar is fantastisch. Maar in Nederland zeuren veel vrouwen om een privéplek in winkels om te voeden. Wie is er dan onverdraagzaam? De winkelier die daar geen ruimte voor beschikbaar stelt of de vrouw die niet accepteert dat ze in Nederland open en bloot mag voeden?
(bericht gewijzigd op 25-7-2010 21:59:04)
No shit, Sherlock
Op 25-07-2010 21:57:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden