Lieve kleine meid. Eindelijk ben je daar dan. In het ziekenhuis, want thuis bevallen was geen optie meer. Daarvoor liet je net iets te lang op je wachten. Negen maanden en achttien extra dagen lang droeg je moeder je met zich mee. Ik kon slechts in haar navel praten, in de hoop dat je er iets van oppikte. Aanraken kon niet. Ik knuffelde en streelde de buik, wetende dat jij erin zat. Ik verzorgde en bediende waar ik kon. Nu pas weet ik waar ik zo naar verlangd heb. Je bent een liefdesbaby en dat mag je gerust weten. Dat moet je weten! Je papa was een ongelukje en dat heeft hij ook mogen weten. Het droeg aan weinig bij. Jij bent anders. Speciaal, al was het dan alleen voor de twee mensen die voor je leven hebben gezorgd. Verder ben je niet speciaal want volgens dr. Phil is het ongezond om dat tegen je kind te zeggen.

Lieve Lieve
(Lieve Lieve)

Alles is energie en nog het meest representatief daarvan is klank. Men zegt wel eens dat alles is geboren uit geluid, het oergeluid. Over je naam, de klank die je het meest zult horen in je leven, zijn we niet licht gegaan. Net als jij moest het bij ons passen. Het werd Lieve. Onze Lieve Deleye. Ook genoemd naar je kranige Vlaamse overgrootoma Godelieve, maar vooral gekozen voor de zachtheid die in de naam verscholen zit. En wees gerust: assertiviteit, zelfstandigheid en zelfkracht zullen we je bijbrengen. Je hoeft echt niet alleen maar lief te zijn. Dat is papa ook niet...

Te midden alle beweging staat mijn wereld even stil. Niet alleen jij bent geboren, ook ik opnieuw. Van jou hoeft het niet, maar mijn balletjes zijn aan het indalen. Alle superlatieven die men me vertelde over het krijgen van een kind blijken te kloppen. En hoe! Jouw nieuwe blik op zaken zal mijn gegroeide starheid van ongekende frisheid voorzien. Ongekend ja, want ik herinner me niet meer hoe het is om baby te zijn. Dat moet ik nu van jou leren, kleine lieve Lieve. Nu pas zal ik me ten volle bewust worden wat mijn ouders voor mij hebben gedaan. Of niet hebben gedaan, want iedere medaille heeft twee kanten. De mijne zelfs drie, want ook de zijkant, het scherpe randje, is belangrijk. Wat men vooral vergeet te vertellen, over het krijgen van een kind, is hoe surreëel het is. En hoe opmerkelijk het is dat hersenen in recordtempo nieuwe bruggen slaan.

Nieuw leven, nieuwe prioriteiten
(Nieuw leven, nieuwe prioriteiten)

Er zijn mensen die zeggen dat iemand slechts kinderen 'neemt' om egoïstische redenen. Ze zeggen dat een kind helemaal geen verrijking is, en dat er al genoeg mensen op de planeet zijn. Dat we nog het best te vergelijken zijn met een kanker die over de planeet waart. Ze zeggen zoveel, en misschien hebben ze wel gelijk. De soort waar jij ook toe behoort is nog het best in vernietiging en andere vormen van kapotmaken. Gelukkig is daar ook de liefde, de compenserende tegenpool waar we nét zo goed in uitblinken en waar we jou - op gezonde, strenge wijze - mee zullen overladen. In theorie, want de perfecte opvoeding bestaat niet. Of het nu linksom of rechtsom is: we zullen je ongetwijfeld ongewild emotioneel beschadigen. Een perfecte opvoeding schijnt niet te bestaan, dus je zult soms wat te klagen hebben. Niet getreurd, daardoor word je sterker, krachtiger en je goed bewust van de mooie lelijke wereld waarin je opgroeit. En die zachte naam, Lieve, daarvan verwachten we stiekem een beetje dat je het ergens onderwijl gaat compenseren en daardoor zal uitgroeien tot een dame met respect en zelfrespect, met eer en geweten, met een vol verstand en even vol hart. Sterk en krachtig, maar vooral een Lieve.

De geboorte verliep via een keizersnede. Ik zat aan het hoofd van de moeder en kon meekijken met de chirurgen. Hoewel ik me zorgeloos opstelde om de moeder niet in mjn paniek mee te sleuren, was ik bang. Nog nooit zo bang geweest! Wat als Karin sterft, want ik zag toch wel erg veel bloed en drukke chirurgen? Wat als de baby sterft? Want dat had ook nog gekund. Je wil er niet aan denken, maar toch komen die gedachtes zonder schuldgevoel op je afgestormd. Gelukkig waren ze onterecht want toen de dokter je uit de baarmoeder tilde was haar eerst opmerking: 'wat een mooi kindje, het is net een kleine boeddha'. En gelijk had ze, Lieve was goed voorzien van spekrandjes. Love handles.

Het eerste aanschouwen
(Het eerste aanschouwen)

Na de keizersnede, toen Karin dicht werd genaaid, kreeg ik kleine Lieve een minuut of 20 in mijn armen. Helemaal alleen op de kamer, in een donker hoekje want van licht gaan ze krijsen als een duiveltje op wijwater. Ik keek naar de verschrompelde schoonheid en zocht aspecten van Karin en mij. Mijn kin, Karins lippen, mijn haarkleur en zo te zien ook textuur. Eén oogje ging open. Van het helderste blauw dat ik ooit gezien heb, de diepste spiegel. Er zat een levensvlam in, want het oogje fonkelde en straalde dat ik er even van schrok. Schoonheid kan ook beangstigend zijn. Het was alsof ik in mijn ogen keek, maar dan anders. Ook alsof ik in Karins ogen keek, maar dan anders.

Enfin, even naar de feiten. Sterrenbeeld: Leeuw, geboren op 26 juli om 22:50, geslacht: vrouwelijk, gewicht: 4,660 kilogram, lengte: 54 centimeter, naam: Lieve Francina Mathilde Deleye, en vooral, gezond: ja! Dit alles na een zwangerschap die 2 weken en 4 dagen te lang duurde volgens de norm. Alles probeerde men uiteindelijk om de zwangerschap te versnellen, maar de kleine bleek een echte grenswetenschapster en bewandelde de geboortegrenzen. De moeder moest de laatste week daarom ook dagelijks het ziekenhuis bezoeken en er uiteindelijk ook 6 nachten blijven. Wat volgt is een leven. Goede invloeden welkom!

Mams en haar Lieve
(Mams en haar Lieve)
Radiation: PROFICIAT! En trouwens ook nog hulde aan de verwoording van wat er zich binnen in een bekommerde papa afspeelt. We love Lieve! Benieuwd naar haar redacteurennaam.
(bericht gewijzigd op 27-7-2010 13:43:38)
Ge kunt er uw haar mee kammen!
Op 27-07-2010 13:43:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Wat mooi! En je hebt gelijk, er wordt je van te voren veel niet verteld. Kan ook niet, het is onbeschrijflijk, te groots voor woorden.
Collega vader pinkt traantje weg!
(bericht gewijzigd op 27-7-2010 13:44:04)
Is it electrickery?
Op 27-07-2010 13:43:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: Prachtig welkomstwoord!
No shit, Sherlock
Op 27-07-2010 13:51:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider:

Ever so sweet..
En gefeliciteerd ( maar dat heb ik geloof ik al een keer of wat gezegd... )
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 27-07-2010 13:53:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars: Godverdikkie, 3.14po!
Je hebt even een mooi blog in elkaar getikt.
Al kan je volgens mij lang niet je gevoel in woorden omzetten.

Blij om te weten dat met moeder en kind alles goed is.
Hoe is het met de vader?
Cannot kill the Battery!!!
Op 27-07-2010 14:00:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Marsepars:

Godverdikkie, 3.14po!
Je hebt even een mooi blog in elkaar getikt.
Al kan je volgens mij lang niet je gevoel in woorden omzetten.

Blij om te weten dat met moeder en kind alles goed is.
Hoe is het met de vader?


Die z'n balletjes dalen in.
United as one. Divided by zero.
Op 27-07-2010 14:01:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Constantia Oomen: 0
(bericht gewijzigd op 27-7-2010 14:06:52)
Zolang er slachthuizen zijn, zullen er oorlogen zijn. Leo Tolstoj
Op 27-07-2010 14:06:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.: Geweldig. Van harte gefeliciteerd! En welkom uiteraard aan Lieve.

Altijd heerlijk, zo'n nieuw wondertje! Wens jullie oprecht een heel mooi en plezierig leven met z'n drieen. Geef de kleine maar een dikke knuffel van mij.
Op 27-07-2010 14:15:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DM90: Gefeliciteerd. een mooier wonder bestaat niet!
Op 27-07-2010 14:42:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars: Bovenste foto:
Wie heeft de wijsvinger van Lieves rechterhand gejat?
Cannot kill the Battery!!!
Op 27-07-2010 14:47:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: Ook vanaf deze kant van harte gefeliciteerd aan de moeder en vader! Goed om te horen dat alles goed is verlopen, misschien moet moeder wel blij zijn met een kijzersnede, want aan het gewicht en lengte te zien zou het wel eens een zware bevalling geweest kunnen zijn .
Komende tijd wel eventjes rustiger aan doen met bloggen, want er zijn nu even andere mensen die je meer nodig hebben.
Geniet er van en nogmaals van harte gefeliciteerd aan alle drie.

Ok, nu weer de orde van de dag: beschuit met muisjes en bier!
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 27-07-2010 14:54:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.:
rudiev:

Ok, nu weer de orde van de dag: beschuit met muisjes en bier!


Beschuit met muisjes en bier...??!! Mag het ook een bakkie leut zijn? De drank bewaren we dan wel voor later.
Op 27-07-2010 15:48:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: Mooi!!(Even een traantje weg pinken)
(bericht gewijzigd op 27-7-2010 15:54:18)
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 27-07-2010 15:54:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
welja: een prachtrede voor een heel mooie dochter. wat zal ze hier later trots op zijn. heel veel geluk samen.
Laatst zag ik iemand gelukkig staan te wezen.
Op 27-07-2010 16:27:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Duzzan: Heel mooi geschreven, chapeau.

Moeders & Vaders, gefeliciteerd met Lieve!

Lieve, welkom op Aarde, geniet van je verblijf en maak er wat moois van!
Vet Stoere Tekst
Op 27-07-2010 16:27:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plakband: Gefeliciteerd! Verheug me nu al op het eerste interview met Lieve op GW . En geniet deze dagen nog maar flink van je nachtrust .
(bericht gewijzigd op 27-7-2010 16:33:29)
ech?
Op 27-07-2010 16:33:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider:
Sten Oomen:

Het kind kiest


Precies wat ik altijd zeg! Ik ben ruim 6 weken te vroeg geboren maar ik was jarig die dag he... beejte lullig om dan te blijven zitten.
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 27-07-2010 16:43:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Constantia Oomen: 0
(bericht gewijzigd op 27-7-2010 16:57:39)
Zolang er slachthuizen zijn, zullen er oorlogen zijn. Leo Tolstoj
Op 27-07-2010 16:57:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
CCRider:

Sten Oomen:

Het kind kiest


Precies wat ik altijd zeg! Ik ben ruim 6 weken te vroeg geboren maar ik was jarig die dag he... beejte lullig om dan te blijven zitten.

Cannot kill the Battery!!!
Op 27-07-2010 17:10:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DogStar: Mijn gelukwensen voor het nieuwe ouderstel en voor de kleine Lieve natuurlijk! Dat het leven Lieve maar veel mooie momenten mag schenken!!
Niks is wat t lijkt te zijn, evenmin is het anders
Op 27-07-2010 18:32:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
JohnvR1966: Proficiat!
Een nieuwe ziel en daarmee weer een wat mooiere wereld!
Wees er maar trots op dat jullie dat samen tot stand hebben mogen brengen....
Scientia potestas est
Op 27-07-2010 19:14:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
A. Hemelwandelaar: Gefeliciteerd!
"When an inner situation is not made concious, it appears outside as fate" ~ C.G. Jung
Op 27-07-2010 19:54:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eenheid: Van hart proficiat, Tim, Karin en Deleye!
Op 27-07-2010 20:20:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nupeet: Lieve, leven is wonderbaarlijk, welkom en liefs.
Unity in the Heart of Diversity
Op 27-07-2010 21:18:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
weerman: Ook van mij welgemeende felicitaties, goede gezondheid gewenst, rust lekker uit en geniet van en met elkaar..!
Op 27-07-2010 22:02:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Buff: Schreeuwt: 'Van Harte Gefeliciteerd. *
Ik ben ook gek... :P
Op 27-07-2010 22:29:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sa2_hidup: En gefeliciteerd met de uitbreiding!!

Veel geluk!
Op 27-07-2010 22:53:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Gefeliciteerd man
En zowel aan uw dochter, maar ook uw vrouw en jezelf:
Heel veel geluk en een goede gezondheid toegewenst
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 27-07-2010 23:08:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
kay-nine: trots
blijheid
verwondering
grenzeloze liefde

Het zijn slechts woorden maar oh oh, de betekenis ervan ervaren kan men als zo'n wonder is geschied.

Gefeliciteerd papa en mama, gefeliciteerd.
Ik heb geen onderschrift.
Op 27-07-2010 23:54:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
omegazeroday: Wow! Gefeliciteerd!
Op 28-07-2010 0:47:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Van harte gefeliciteerd!!!!!!!
Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 28-07-2010 7:43:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
MBR: GEFELICITEERD! Geweldig voor jullie en mooie post ook!
toevallig..?
Op 28-07-2010 8:34:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
G: Prachtig geschreven, kippevel-momentje! Ik zou er haast zelf aan beginnen (laat de vrouw het nog maar even niet horen

Van harte gefeliciteerd!
Op 28-07-2010 9:30:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
NewDayNL: Dat GW zo lang moge bestaan,
Dat Lieve de bijdragen van moeder en vader zal overtreffen.
Verfijnen, verbreden, verdiepen - de zin van bewuste evolutie.
Mooi kind, bijzonder & indrukwekkend verslag, gelukkige ouders, fijne tijd!
Het was altijd groter dan we dachten dat het was
Op 28-07-2010 9:36:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ioannes: gefeliciteerd met Lieve
Op 28-07-2010 9:59:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
almythe: Van Harte Gefeliciteerd met de geboorte van jullie mooie Dochter!!
Heel mooi geschreven!
Op 28-07-2010 11:00:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Gefeliciteerd met jullie prachtige baby!!
Carpe diem homo universalis
Op 28-07-2010 11:18:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Scientias.nl: Van harte gefeliciteerd met dit prachtige wonder! Geniet ervan met z'n drietjes!
Groetjes jullie collega's,
Tim & Caroline
Op 28-07-2010 0:24:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lindaatje: http://gratishoroscoop.com/

LIEVE, vrouw
Gorinchem 0 Nederland 26/07/2010 22:50 - Juliaanse Dag 2455404.37
Tijdverschil met GMT -2.00 - Sterrentijd 17.28
Breedte 51.50 - Lengte -4.58
Zodiak 0.00 Placidus Orbs:0

Zon Leeuw 3.46 Ascendant Vissen 10.41
Maan Waterman 12.34

Wat een prachtcombinatie Een krachtige Leeuw van karakter en LIEVE Vissen als ascendant en maan in waterman. Een krachtige dame,gevoelig met een heldere geest.

Heel hartelijk gefeliciteerd dat ze maar veel geluk en liefde mag brengen en andersom natuurlijk ook.

KNUFFIES EN KUSJES
CAUTE - Behoedzaamheid
Op 28-07-2010 0:31:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Denise: Jurgen en Karin npg eens gefeliciteerd met jullie prachtige lieve dochter Je ziet op de foto toch dat ze al wat voor sprong heeft op een boreling van ongeveer 3 kg Amaai ze mag er zijn !!!
Jurgen je bent erin geslaagd om de diepste puntjes van je hart op papier te zetten .Mooi gedaan man Zo zal ze altijd weten dat ze welkom was van papa en mama Het is ontroerend hoe je het beschrijft Geniet er nu samen maar van ,maar vergeet elkaar ook niet he !!Wij wensen jullie samen heel veel geluk en liefde
Heel veel liefs van ons uit roeselare en een dikke pieper voor alle drie
Denise
Op 28-07-2010 13:09:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Mehdi: Vanuit het verre oosten felicitaties met het kleine wonder!!
Veel geluk, liefde en pampers!
,. Waar een wil is ben ik weg,..!
Op 28-07-2010 14:59:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Safan: Congrats en drink er eentje van mij

Ben dit jaar ook voor de eerste keer vader geworden, dan stel je inderdaad andere prioriteiten.
Op 28-07-2010 16:48:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
xzns: Gefeliciteerd en nu snel slapen zolang het nog kan.
(en zelfs daar wen je heel snel aan)
Op 29-07-2010 1:10:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lange wapper: Ik had nooit gedacht dat zùlk geluk een vader tot een getalenteerde dichter kon omtoveren ... Gelukwensen aan jullie drie !
Op 29-07-2010 10:06:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Hermes:
lindaatje:

http://gratishoroscoop.com/

LIEVE, vrouw
Gorinchem 0 Nederland 26/07/2010 22:50 - Juliaanse Dag 2455404.37
Tijdverschil met GMT -2.00 - Sterrentijd 17.28
Breedte 51.50 - Lengte -4.58
Zodiak 0.00 Placidus Orbs:0

Zon Leeuw 3.46 Ascendant Vissen 10.41
Maan Waterman 12.34

Wat een prachtcombinatie Een krachtige Leeuw van karakter en LIEVE Vissen als ascendant en maan in waterman. Een krachtige dame,gevoelig met een heldere geest.

Heel hartelijk gefeliciteerd dat ze maar veel geluk en liefde mag brengen en andersom natuurlijk ook.

KNUFFIES EN KUSJES


Dit is een erg leuke stand!

Heel hartelijk Gefeliciteerd mensen!
fsdas
Op 29-07-2010 0:10:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
merlijne: Hartelijk Gefeliciteerd met jullie prachtige dochter!
Op 29-07-2010 18:25:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rozemie: Prachtig nieuws ! van harte gefeliciteerd.
Wij wensen jullie drietjes een prachtig leven en een hoopvolle toekomst. We zijn er zeker van dat de ouders er alles zullen aan doen om het haar naar haar zin te maken. Voor je het weet verovert de lieve Lieve de harten van iedereen rondom haar, geniet ervan !
Wij wensen stillekes dat ook de grootouders zullen meegenieten van dit kleine wondertje : zo'n kindje doet wat met je gevoelens, nietwaar Jurgen?
Het allerbeste voor alledrie !
Yvan en Roos - Dendermonde
Op 29-07-2010 20:41:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
rozemie:

Wij wensen stillekes dat ook de grootouders zullen meegenieten van dit kleine wondertje : zo'n kindje doet wat met je gevoelens, nietwaar Jurgen?

Geen idee, ik vermoed van wel. Aan de andere kant, als de Vlaamse grootouders meegenieten doen ze't alleszins erg stillekes. Hoewel mijn Nederlandse schoonouders, althans mijn schoonma want mijn schoonpa vindt nors dat ik niet genoeg geld op mijn rekening heb, erg betrokken is, kan ik niet zeggen dat het met mijn eigen ouders zo is. Laatste wat mijn pa vele maanden geleden tegen me zei was dat hij blij zou zijn moest hij nooit mijn kind te zien krijgen. Toen wist hij nog niet dat Karin zwanger was, dus laat ons zeggen dat hij niet wist wat hij zei. Misschien laten ze iets van zich horen als ze het geboortekaartje krijgen. Al bestaat de kans dat ze - typisch - zullen zeggen weer niets gekregen te hebben. Ik houd overal rekening mee, zelfs met een gebrek aan Vlaamse grootouders. We zien wel, ik heb momenteel belangrijker dingen om me op te focussen dan die permanent donkere wolken uit het verleden.

Ze is zo lief! Zelfs als ze krijst of haar pamper volkakt. Wat ze beiden als de beste kan. En toch is het nu al zwaarder dan ik vantevoren had ingeschat. Pittig, wat zo'n klein mormel in je oproept.
United as one. Divided by zero.
Op 29-07-2010 21:56:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars: @ 3.14po

Het belangrijkste is dat jullie het met z'n drietjes goed hebben.
De rest is bonus. Ja, toch?

Ik wens jullie alle geluk en liefde van de wereld toe, maar dat wisten jullie denk ik al...
Cannot kill the Battery!!!
Op 29-07-2010 23:16:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Marsepars:

@ 3.14po

Het belangrijkste is dat jullie het met z'n drietjes goed hebben.
De rest is bonus. Ja, toch?

Ik wens jullie alle geluk en liefde van de wereld toe, maar dat wisten jullie denk ik al...


Yep, op alle fronten.
Op dit eigenste moment weer een hoop gedoe rondom de borstvoeding. Ze wil maar telkens niet volhouden, tenzij de kraamverzorgster er is. We doen vast iets niet helemaal goed. Morgen beter opletten.
United as one. Divided by zero.
Op 29-07-2010 23:28:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
TISWEERDRUKOPTW:
3.14po:

rozemie:

Wij wensen stillekes dat ook de grootouders zullen meegenieten van dit kleine wondertje : zo'n kindje doet wat met je gevoelens, nietwaar Jurgen?

Geen idee, ik vermoed van wel. Aan de andere kant, als de Vlaamse grootouders meegenieten doen ze't alleszins erg stillekes. Hoewel mijn Nederlandse schoonouders, althans mijn schoonma want mijn schoonpa vindt nors dat ik niet genoeg geld op mijn rekening heb, erg betrokken is, kan ik niet zeggen dat het met mijn eigen ouders zo is. Laatste wat mijn pa vele maanden geleden tegen me zei was dat hij blij zou zijn moest hij nooit mijn kind te zien krijgen. Toen wist hij nog niet dat Karin zwanger was, dus laat ons zeggen dat hij niet wist wat hij zei. Misschien laten ze iets van zich horen als ze het geboortekaartje krijgen. Al bestaat de kans dat ze - typisch - zullen zeggen weer niets gekregen te hebben. Ik houd overal rekening mee, zelfs met een gebrek aan Vlaamse grootouders. We zien wel, ik heb momenteel belangrijker dingen om me op te focussen dan die permanent donkere wolken uit het verleden.

Ze is zo lief! Zelfs als ze krijst of haar pamper volkakt. Wat ze beiden als de beste kan. En toch is het nu al zwaarder dan ik vantevoren had ingeschat. Pittig, wat zo'n klein mormel in je oproept.


Vlaanderen zal nooit of te nimmer ver weg zijn.
't is weer druk op 't werk. Jaja.
Op 30-07-2010 11:02:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Zorro:
TISWEERDRUKOPTW:

3.14po:

rozemie:

Wij wensen stillekes dat ook de grootouders zullen meegenieten van dit kleine wondertje : zo'n kindje doet wat met je gevoelens, nietwaar Jurgen?

Geen idee, ik vermoed van wel. Aan de andere kant, als de Vlaamse grootouders meegenieten doen ze't alleszins erg stillekes. Hoewel mijn Nederlandse schoonouders, althans mijn schoonma want mijn schoonpa vindt nors dat ik niet genoeg geld op mijn rekening heb, erg betrokken is, kan ik niet zeggen dat het met mijn eigen ouders zo is. Laatste wat mijn pa vele maanden geleden tegen me zei was dat hij blij zou zijn moest hij nooit mijn kind te zien krijgen. Toen wist hij nog niet dat Karin zwanger was, dus laat ons zeggen dat hij niet wist wat hij zei. Misschien laten ze iets van zich horen als ze het geboortekaartje krijgen. Al bestaat de kans dat ze - typisch - zullen zeggen weer niets gekregen te hebben. Ik houd overal rekening mee, zelfs met een gebrek aan Vlaamse grootouders. We zien wel, ik heb momenteel belangrijker dingen om me op te focussen dan die permanent donkere wolken uit het verleden.

Ze is zo lief! Zelfs als ze krijst of haar pamper volkakt. Wat ze beiden als de beste kan. En toch is het nu al zwaarder dan ik vantevoren had ingeschat. Pittig, wat zo'n klein mormel in je oproept.


Vlaanderen zal nooit of te nimmer ver weg zijn.


U roept?
Tornado, get the fuck up here!
Op 30-07-2010 11:26:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
TISWEERDRUKOPTW:
Zorro:

TISWEERDRUKOPTW:

3.14po:

rozemie:

Wij wensen stillekes dat ook de grootouders zullen meegenieten van dit kleine wondertje : zo'n kindje doet wat met je gevoelens, nietwaar Jurgen?

Geen idee, ik vermoed van wel. Aan de andere kant, als de Vlaamse grootouders meegenieten doen ze't alleszins erg stillekes. Hoewel mijn Nederlandse schoonouders, althans mijn schoonma want mijn schoonpa vindt nors dat ik niet genoeg geld op mijn rekening heb, erg betrokken is, kan ik niet zeggen dat het met mijn eigen ouders zo is. Laatste wat mijn pa vele maanden geleden tegen me zei was dat hij blij zou zijn moest hij nooit mijn kind te zien krijgen. Toen wist hij nog niet dat Karin zwanger was, dus laat ons zeggen dat hij niet wist wat hij zei. Misschien laten ze iets van zich horen als ze het geboortekaartje krijgen. Al bestaat de kans dat ze - typisch - zullen zeggen weer niets gekregen te hebben. Ik houd overal rekening mee, zelfs met een gebrek aan Vlaamse grootouders. We zien wel, ik heb momenteel belangrijker dingen om me op te focussen dan die permanent donkere wolken uit het verleden.

Ze is zo lief! Zelfs als ze krijst of haar pamper volkakt. Wat ze beiden als de beste kan. En toch is het nu al zwaarder dan ik vantevoren had ingeschat. Pittig, wat zo'n klein mormel in je oproept.


Vlaanderen zal nooit of te nimmer ver weg zijn.


U roept?


Resideert gij nu in Vlaanderen misschien?
(bericht gewijzigd op 30-7-2010 11:40:40)
't is weer druk op 't werk. Jaja.
Op 30-07-2010 11:32:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: Vriend & collega Thomas Renneboog is trouwens de Peter. Gekozen om zijn knotwilgkarakter, goeie invloed en natuurlijk de Vlaamse factor. Altijd een liefkozende babysit als we naar of door Vlaanderen reizen.
United as one. Divided by zero.
Op 30-07-2010 11:38:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Zorro: Zorro is ongrijpbaar en kan overal tevoorschijn komen.
Tornado, get the fuck up here!
Op 30-07-2010 11:38:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Kirk Lazarus:
Zorro:

Zorro is ongrijpbaar en kan overal tevoorschijn komen.

Ook in mijn kelder?
I'm a dude, playing a dude, disguised as another dude!
Op 30-07-2010 11:42:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Zorro:
3.14po:

Vriend & collega Thomas Renneboog is trouwens de Peter. Gekozen om zijn knotwilgkarakter, goeie invloed en natuurlijk de Vlaamse factor. Altijd een liefkozende babysit als we naar of door Vlaanderen reizen.


Mijn avatar doet plotseling vreemd.

Natuurlijk is de juffer altijd welkom. Alleen gewassen en ververst aanleveren. Ben niet zo handig met pampers.
Belief or trust in the truth or trustworthiness
Op 30-07-2010 11:48:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Zorro:
Kirk Lazarus:

Zorro:

Zorro is ongrijpbaar en kan overal tevoorschijn komen.

Ook in mijn kelder?


Je hebt geen kelder....
Tornado, get the fuck up here!
Op 30-07-2010 11:50:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Kirk Lazarus:
Zorro:

Kirk Lazarus:

Zorro:

Zorro is ongrijpbaar en kan overal tevoorschijn komen.

Ook in mijn kelder?


Je hebt geen kelder....

Daar gaat mijn grap.
I'm a dude, playing a dude, disguised as another dude!
Op 30-07-2010 11:56:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Zorro:
Kirk Lazarus:

Zorro:

Kirk Lazarus:

Zorro:

Zorro is ongrijpbaar en kan overal tevoorschijn komen.

Ook in mijn kelder?


Je hebt geen kelder....

Daar gaat mijn grap.


Mensen met een knotwilgkarakter hebben van nature gevoelige antennes.
Tornado, get the fuck up here!
Op 30-07-2010 0:02:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat:
Zorro:

Kirk Lazarus:

Zorro:

Kirk Lazarus:

Zorro:

Zorro is ongrijpbaar en kan overal tevoorschijn komen.

Ook in mijn kelder?


Je hebt geen kelder....

Daar gaat mijn grap.


Mensen met een knotwilgkarakter hebben van nature gevoelige antennes.


Tenzij je ze knot
"We're all mad here."
Op 31-07-2010 9:23:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Hubble: Pipo proficiat!
Wie mooi is van binnen is ook mooi van buiten
Op 31-07-2010 0:28:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
christal: Big news!!!! We've got milk!!!!
x karin
Op 31-07-2010 17:38:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
christal:

Big news!!!! We've got milk!!!!
x karin

Ehhh...

Want dat was er eerst niet?
Cannot kill the Battery!!!
Op 31-07-2010 18:07:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Marsepars:

christal:

Big news!!!! We've got milk!!!!
x karin

Ehhh...

Want dat was er eerst niet?

Nee, duurt een tijdje. En zeker na een keizersnede is het maar de vraag of dat uberhaupt lukt omdat het de eerste dagen een flesje krijgt en daarna lijdt aan tepel-speen-verwarring, waardoor de baby niet meer wil zogen. Vandaag was de eerste dag dat dat helemaal zelfstandig lukte.
United as one. Divided by zero.
Op 31-07-2010 18:12:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
3.14po:

Marsepars:

christal:

Big news!!!! We've got milk!!!!
x karin

Ehhh...

Want dat was er eerst niet?

Nee, duurt een tijdje. En zeker na een keizersnede is het maar de vraag of dat uberhaupt lukt omdat het de eerste dagen een flesje krijgt en daarna lijdt aan tepel-speen-verwarring, waardoor de baby niet meer wil zogen. Vandaag was de eerste dag dat dat helemaal zelfstandig lukte.

Oké!

Good news, indeed!
Cannot kill the Battery!!!
Op 31-07-2010 18:15:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Marsepars:

Oké!

Good news, indeed!

Ik had liever gehad dat er bier uitkwam. Kon ik ook nog meezogen.
United as one. Divided by zero.
Op 31-07-2010 18:44:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
3.14po:

Marsepars:

Oké!

Good news, indeed!

Ik had liever gehad dat er bier uitkwam. Kon ik ook nog meezogen.

Misschien is dat wel in te stellen.
Moet je aan het knopje draaien, of zo.
Ik heb er natuurlijk geen reet verstand van, maar je kan het altijd proberen...


Over bier gesproken: Au votre santé!
(En nu maar hopen dat ik het goed getikt heb...)
(bericht gewijzigd op 31-7-2010 18:52:22)
Cannot kill the Battery!!!
Op 31-07-2010 18:50:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Marsepars:

Over bier gesproken: Au votre santé!
(En nu maar hopen dat ik het goed getikt heb...)

Close: à votre santé. Maar de bedoeling was duidelijk. Insgelijks.
United as one. Divided by zero.
Op 31-07-2010 19:38:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: Geen zorgen, voor een extra vrouw is er altijd wel een plekje op deze wereld.

Proficiat, well done & welcome
Op 31-07-2010 21:55:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
3.14po:

Marsepars:

Oké!

Good news, indeed!

Ik had liever gehad dat er bier uitkwam. Kon ik ook nog meezogen.

I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 01-08-2010 2:17:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Ja Horus:

3.14po:

Marsepars:

Oké!

Good news, indeed!

Ik had liever gehad dat er bier uitkwam. Kon ik ook nog meezogen.Cannot kill the Battery!!!
Op 01-08-2010 19:28:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
patrick380: Al jaren ben ik een trouwe bezoeker/lezer van Grenswetenschap.nl. Ik schaam me diep, maar nu pas plaats ik mijn eerste bericht ;-)

Beste Tim en Karin, van harte proficiat met de geboorte van jullie prachtige dochter Lieve en mijn complimenten voor de mooie teksten in jullie Blog. Ik las deze een paar uur naar de bevalling van mijn tweede zoontje (Thomas, geboren op 28/07 om 02:30).
(bericht gewijzigd op 10-8-2010 10:00:05)
Op 10-08-2010 9:58:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Met Lieves eerste verjaardag in zicht, heb ik dit nog eens herlezen. Prachtig.
Is it electrickery?
Op --0 21:19:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden