Mijn allereerste blog op GW was een bespreking van Robert Boyles boek over de oorsprong en geneeskracht van edelstenen. Voor de meeste mensen is het idee dat een steen geneeskrachtig kan zijn totale waanzin. Vallend in dezelfde categorie als gnomen, boskabouters en elfjes. Nu is het inderdaad zo dat veel edelsteentherapeuten menen contact met engelen te hebben of toegang tot de "Akasha Kronieken" verkrijgen. Zaken die een rechtgeaarde grenswetenschapper niet meteen naar de prullenbak kan verwijzen, maar toch ook niet meteen als heilige waarheid zal omhelzen.

Amethist! http://www.yunphoto.net/hl/

Boyle attendeerde ons op de mineralen waaraan volgens hem edelstenen hun geneeskracht te danken hebben. En dat is niet gek gedacht.

Calcium, Zink, Natrium, IJzer, Magnesium, maar ook, Goud, Zilver, Aluminium, Magnesium, Silicium, het blijft slechts een kleine opsomming van de aanwezige ijzers en mineralen die je in een edelsteen kan tegenkomen. Okee, er zitten mineralensporen in een edelsteen. En dan? Hoe komt het eruit? Bij een nikkelallergie zien we hoe het dragen van sieraden of kledingstukken (ritssluitingen) met nikkel een behoorlijke heftige uitslag kan veroorzaken. Waarom zou de huid dan niet ook de mineraal-elementen die zich in edelstenen verschuilen kunnen opnemen?
De aanwezige mineralen is een van de pijlers waarop de theorie van de edelsteentherapie gestoeld is, maar er zijn er meer.

Een ander, meer in het oog springend aspect van een mooie steen is de kleur. Dat de kleur van een ruimte mensen hun regenboog kristal www.crystalquest.nl/gemoedstoestand beïnvloedt is bekend, maar voert het niet wat ver dat de kleur van een steentje heilzaam kan zijn? Kan je dan niet beter gewoon een mooi stukje glas kopen of een andere kleur peertje indraaien? Wanneer je echter je ogen trakteert op een mooi gekleurde steen merk je wel verschil. Bekijk een keer aandachtig een mooi stuk bergkristal waarin diafragma's versmolten zitten en geniet hoe het licht regenboogjes uit de steen weerkaatst. Je zal zien dat een stukje glas of een beschilderde muur al snel verbleekt.

Kristallen worden veel gebruikt voor industriële toepassingen. Een van de bijzondere eigenschappen van kristallijn gesteente is het piezo-elektrisch effect. Stenen kunnen dus elektriciteit Ruwe citrien http://gemstoneshop.nlgenereren. Dit aspect werd al door Boyle gesignaleerd, maar niet verder uitgediept. Dit brengt ons op het derde verschijnsel waar de edelsteentherapie zich op baseert: de zeer zuivere trillingsfrequentie van edelstenen. Dat elk object bestaat uit trillende atomen is algemeen bekend. Bij stenen (uitgezonderd de amorfe steensoorten) zijn die atomen in een zeer regelmatig kristalrooster gevangen. Volgens de edelsteentherapie werkt de zuivere trilling van een steen door op de drager ervan.

De Duitse natuuronderzoeker Michael Gienger is de belangrijkste auteur op het gebied van edelsteentherapie. Hij heeft zeer uitgebreid onderzoek gedaan naar de fysieke, mentale, psychische en spirituele effecten die edelstenen op mensen hebben. Ondanks dat hij het spirituele dus erkent houdt hij zich verre van de hocus pocus waar veel andere auteurs op dit gebied zich in verliezen. Zijn Handboek geneeskrachtige stenen is verplichte kost voor iedereen die zich in dit onderwerp wil verdiepen.

inochiyo: ik verzamel zulke stenen, en er is wel degelijk iets aanwezig in die stenen.
toen ik voor het een zonnesteen had, had ik die naast mijn bed gelegd ik had zulke grote moeite om de slaap te vatten, en werd zeer vroeg wakker, na 3 dagen vond ik in een boek dat je zonnesteen best niet naast je bed legt omdat het interfereert met je slaap. ik heb toen de steen veel verder van mn bed gelegd en heb nooit meer last gehad van dit probleem
Op 07-08-2010 9:15:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Interessant weer, zeker voor mensen die hier voor het eerst van horen denk ik.
Is it electrickery?
Op 07-08-2010 9:17:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Grounded: Misschien is 't interessant om eens van een specifieke steen uit te leggen wat zijn vermeende werking is. En hoe hij - heel specifiek - werkt.
God? Dat ben je zelluf!
Op 07-08-2010 10:40:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Grounded:

Misschien is 't interessant om eens van een specifieke steen uit te leggen wat zijn vermeende werking is. En hoe hij - heel specifiek - werkt.

Wil ik best doen, heb er enkele boeken over, maar ik ben niet thuis deze week. Zal toch op internet ook wel te vinden zijn? Hier bijvoorbeeld: http://www.stenensieraad.nl/steen_rozenkwarts.html
Kan wat zweverig klinken allemaal, maar het is veel info over een enkele steen. Het HOE zit 'm (dacht ik) vooral in de trillingsfrequentie en heeft te maken met resonantie. Elk orgaan heeft nl. ook zijn eigen natuurlijke trilling en als er onbalans is, kan dat verholpen worden door met een steen mee te resoneren. Ik geloof meer in de onstoffelijke, dus puur energetische werking, dan het opnemen van mineralen door de huid (want stenen hebben ook effect als ze niet op de huid worden gebruikt).
Placebo-effect zal ook zeker meespelen. Maar who cares, genezen doet het lichaam zelf, en als dat zonder chemische troep is, des te beter!
Is it electrickery?
Op 07-08-2010 10:55:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Aanvulling:
De 7 hoofdchakra's worden geassocieerd met kleuren die overeenstemmen met (half)edelstenen die invloed hebben op het betreffende chakra.
Bijvoorbeeld:
Kruinchakra: paars/violet, steen die erop werkt: amethist

Als je last hebt van hoofdpijn, is het niet zinvol een rode steen te gebruiken, want die werkt op het wortelchakra.
Als je die kleuren onthoudt (regenboog) grijp je dus intuïtief naar de juiste kleur steen.

Voordelen: nul bijwerkingen, stenen koop je eenmalig, baat het niet dan schaadt het zeker ook niet (in tegenstelling tot medicijnen), het is een sieraad voor je huis of op je lichaam.
(bericht gewijzigd op 7-8-2010 11:30:14)
Is it electrickery?
Op 07-08-2010 11:26:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plakband: Ik denk: Placebo. Maar wel een heel mooie soort placebo's. Vind kristallen en quartzen en zo geweldig.
ech?
Op 07-08-2010 19:49:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Plakband:

Ik denk: Placebo. Maar wel een heel mooie soort placebo's. Vind kristallen en quartzen en zo geweldig.

Je (men, in 't algemeen) kan ermee experimenteren mocht je daar zin in hebben. Loop eens een paar weken met een steen op zak zonder dat je de (vermeende) werking kent, en observeer je gedachten, gevoelens, lichaam, emoties etc. met veel aandacht. Noteer of onthoud dat, en controleer na een week of twee drie of er overeenkomst is met wat de steen volgens het boekje doet.
(Even alle info vergeten dan die ik hierboven gaf. Niet spieken!)
Is it electrickery?
Op 07-08-2010 21:40:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bert(AWRvB): Ik vermoed dit:
Het lichaam produceert ook energie die het niet kan verwerken waardoor het lichaam positief/negatief wordt geladen. De steentjes die op het lichaam worden gedragen verhelpen blijkbaar dit probleem.

Een of andere professor, een bioloog die ook in Afrika in het veld (savanne, woestijn,oerwoud) onderzoek doet, claimt dat dieren (de mens is ook een dier) het teveel aan energie via de handen en voeten afvoeren met behulp van biologische zendertjes. Oorspronkelijk liep de mens ook op vier poten. Dat teveel aan energie wordt via de poten de grond in gestuurd waardoor het dier minder goed zichtbaar is. Als een dier die overtollige energie niet de grond in stuurt maar zichtbaar uitstraalt dan is dat dier beter zichtbaar en dus eerder een prooi. Die steentjes kunnen dus die energie omzetten en of onschadelijk maken en of ervoor zorgen dat die energie wel gebruikt kan worden door het lichaam van het dier.
Op 08-08-2010 1:21:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Platoon: Dit doet mij herinneren aan iets wat ik lang geleden las. Bij een Afrikaanse stam slikten de vrouwen kleine witte steentjes als voorbehoedmiddel. Dit was voor de pil was uitgevonden, dus het was geen imitatie. En het zal geholpen hebben want waarom zou zo'n gewoonte anders in stand blijven.
Op 08-08-2010 8:35:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lifetime:
Platoon:

Dit doet mij herinneren aan iets wat ik lang geleden las. Bij een Afrikaanse stam slikten de vrouwen kleine witte steentjes als voorbehoedmiddel. Dit was voor de pil was uitgevonden, dus het was geen imitatie. En het zal geholpen hebben want waarom zou zo'n gewoonte anders in stand blijven.

Omdat ze nie beter weten , misschien!
Live kost Time
Op 08-08-2010 13:51:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider:
En ik blijf bij mijn buitenaardse Moldaviet stenen.
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 08-08-2010 21:51:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
CCRider:


En ik blijf bij mijn buitenaardse Moldaviet stenen.

Wat doen die voor je?
Is it electrickery?
Op 08-08-2010 22:13:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
todo: Ik was er ook sceptisch over, maar heb toch ooit een carneool aan een halsketting gekocht omdat die volgens de boekjes bij mij hoorde, maar ook omdat ik het een mooie steen (kleur) vond.
Een paar weken later las ik dat je de steen af en toe op kunt (moet) laden door 'm een paar uur in een glas water in het zonlicht te zetten.
Toen ik dat gedaan had, stond ik dus met een glas "geladen water" in m'n handen. Vlakbij stond een plant die er niet al te florissant aan toe was, het was altijd al een beetje een bleek plantje, wat ik ook deed.
Daar heb ik dat water dus ingekieperd, en een week later stond die plant weer helemaal rechtop en begon te bloeien, voor het eerst.
Call me crazy.

Edit: dat was ongeveer een jaar geleden. Hij bloeit nog regelmatig, en krijgt ongeveer 4x per jaar zo'n glas pepwater . En altijd ziet-ie er na een week weer als nieuw uit.
(bericht gewijzigd op 8-8-2010 22:22:42)
Op 08-08-2010 22:16:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
todo:

Ik was er ook sceptisch over, maar heb toch ooit een carneool aan een halsketting gekocht omdat die volgens de boekjes bij mij hoorde, maar ook omdat ik het een mooie steen (kleur) vond.
Een paar weken later las ik dat je de steen af en toe op kunt (moet) laden door 'm een paar uur in een glas water in het zonlicht te zetten.
Toen ik dat gedaan had, stond ik dus met een glas "geladen water" in m'n handen. Vlakbij stond een plant die er niet al te florissant aan toe was, het was altijd al een beetje een bleek plantje, wat ik ook deed.
Daar heb ik dat water dus ingekieperd, en een week later stond die plant weer helemaal rechtop en begon te bloeien, voor het eerst.
Call me crazy.

Dat vind ik persoonlijk leuker dan 'keihard wetenschappelijk bewijs'!

Reikiwater werkt ook op planten. (Dit kan ik dus niet met placebo - waar ik een groot fan van ben - verklaren.)
Is it electrickery?
Op 08-08-2010 22:20:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Steenslagen:
Otto Vervloed:


De Duitse natuuronderzoeker Michael Gienger is de belangrijkste auteur op het gebied van edelsteentherapie. Hij heeft zeer uitgebreid onderzoek gedaan naar de fysieke, mentale, psychische en spirituele effecten die edelstenen op mensen hebben. Ondanks dat hij het spirituele dus erkent houdt hij zich verre van de hocus pocus waar veel andere auteurs op dit gebied zich in verliezen. Zijn Handboek geneeskrachtige stenen is verplichte kost voor iedereen die zich in dit onderwerp wil verdiepen.


De boeken van Gienger zijn prachtig! Ook 'De bijzondere kracht van Helende Stenen' van Gisela Schreiber is zeer de moeite waard. In Benjamin Adamah's 'Nulpunt-Revolutie' staan eveneens interessante zaken over stenen, zoals exorcisme met sneeuwvlokobsidiaan, of met dezelfde steen griep in tien minuten genezen.
Op 09-08-2010 0:18:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Steenslagen:
CCRider:


En ik blijf bij mijn buitenaardse Moldaviet stenen.

Geen financiële zorgen meer met Moldaviet, heet het. Maar niet buitenaards toch? Volgens Gienger ontstond moldaviet toen 15 miljoen jaar geleden een reusachtige meteoriet neerkwam in wat nu de Nördlinger Ries krater heet. Gienger: "Een deel van de door de botsing ontstane stukken gesmolten gesteente werd 400 kilometer ver door de lucht geslingerd. Dit vloeibare gesteente koelde tijdens die vlucht af en viel in het gebied van de tegenwoordige Moldau op Aarde neer. Op de oevers van de Moldau wordt nu moldaviet aangetroffen, dat zijn naam ook hieraan te danken heeft."
Op 09-08-2010 0:27:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Richa: Hm interessant om deze dingen over edelstenen te lezen. Ik geloof wel in de kracht van edelstenen, maar ik denk/dacht altijd dat de uitwerking hééél erg subtiel is, zo subtiel dat je je beter kunt richten tot concretere (meer stoffelijke) middelen zoals kruiden om een resultaat te bereiken. Ik heb jaren geleden eens in een mijn zelf prachtige kwarts mogen uithakken. Het zand en steen zit er nog aan, maar het is zo mooi en puur, ik ga eens kijken wat er gebeurt als ik het bij me draag, of zou het ongeslepen niet zo goed werken en moet het een bewerkte en gepolijste steen zijn, weet iemand dat??
Op 09-08-2010 16:00:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
Richa:

Hm interessant om deze dingen over edelstenen te lezen. Ik geloof wel in de kracht van edelstenen, maar ik denk/dacht altijd dat de uitwerking hééél erg subtiel is, zo subtiel dat je je beter kunt richten tot concretere (meer stoffelijke) middelen zoals kruiden om een resultaat te bereiken. Ik heb jaren geleden eens in een mijn zelf prachtige kwarts mogen uithakken. Het zand en steen zit er nog aan, maar het is zo mooi en puur, ik ga eens kijken wat er gebeurt als ik het bij me draag, of zou het ongeslepen niet zo goed werken en moet het een bewerkte en gepolijste steen zijn, weet iemand dat??


Ongepolijst is beter dan gepolijst!
(bericht gewijzigd op 9-8-2010 16:09:47)
Op 09-08-2010 16:09:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Richa: @Otto, dank je. het is trouwens een amberkleurig stuk bergkristal met wat brokjes calciet eraan vast. Dan laat ik het lekker zo zitten, met steen, zand en al.
Op 10-08-2010 10:28:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bramsan:
inochiyo:

toen ik voor het een zonnesteen had, had ik die naast mijn bed gelegd ik had zulke grote moeite om de slaap te vatten, en werd zeer vroeg wakker, na 3 dagen vond ik in een boek dat je zonnesteen best niet naast je bed legt omdat het interfereert met je slaap. ik heb toen de steen veel verder van mn bed gelegd en heb nooit meer last gehad van dit probleem


wel een mazzel dat je slechts 3 dagen later al dat boek vond!

(bericht gewijzigd op 10-8-2010 13:53:19)
Op 10-08-2010 13:52:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Fik2000: Is er ook wetenschappelijk bewijs van de invloed van stenen?
Op 10-08-2010 22:56:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
Fik2000:

Is er ook wetenschappelijk bewijs van de invloed van stenen?


Helaas: alleen grenswetenschappelijk bewijs. Al heeft Gienger wel uitgebreid onderzoek verricht met een groot aantal testpersonen. Ook werken stenen op planten en dieren wat het onwaarschijnlijk maakt dat het enkel een placebo-effect is. Boyle was natuurlijk wel een hard-core wetenschapper, maar hij ging er vanuit dat het geneeskrachtig effect een feit was en onderzocht enkel het waarom van deze virtue.
(bericht gewijzigd op 12-8-2010 1:54:56)
Op 10-08-2010 23:13:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
todo:
Fik2000:

Is er ook wetenschappelijk bewijs van de invloed van stenen?

Je kunt het bewijs ook deduceren met logica.
In ieder mens zit een percentage mineralen en metalen, zonder welke we niet eens zouden kunnen bestaan. Het verhogen of verlagen van dat percentage van dergelijke materialen heeft dus ook invloed op ons functioneren. Door stenen op de huid te dragen, neemt je lichaam extra mineralen en metalen op of geeft ze juist af.
Denk aan een nikkel-allergie: een rode plek bij het knoopje van je spijkerbroek.
Op 11-08-2010 7:04:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lampie: Als Haarlemmer kom ik regelmatig door de kleine houtstraat. In deze leukste winkelstraat van Nederland, volgens de gemeenteborden aan de rand van de stad, bevind zich een klein winkeltje gespecialiseerd in (half)edelstenen en kristallen, Godea genaamd. Zelf ben ik een grote liefhebber van deze schatten der aarde, vooral de ruwe onbewerkte brokken bekoren mij. Regelmatig kom ik in die winkel en ik ben iedere weer verrast door de energie die zich in die winkel bevind. Je voelt er echt de kracht van de stenen die daar liggen uitgestald. Als je de kristallen in je hand neemt voel je ook hun energie. Je merkt dan dat je door bepaalde kristallen wordt aangetrokken terwijl ander je niet interesseren. Kom je er een aantal weken later en ben je in een andere gemoedstoestand dan zijn het just weer ander kristallen die hun invloed op je uitoefenen, stenen die je de vorige keer niet eens zag liggen. Ik blijf het wonderlijk vinden en voel dan ook vaak een bewondering en liefde als ik zo'n kristal n mijn handen hou en mijn hart ervoor open. Voor iedereen die van kristallen en mineralen houdt is dit winkeltje een aanrader.
Op 15-08-2010 11:51:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Shogun: Doe maar eens een rozenkwarts op je nachtkastje leggen. Het liefst niet in de buurt van je eletrische wekker; (die moet je sowieso niet dicht bij je bed hebben) en merk zelf maar eens hoe lekker je de volgende dag wakker zult worden. Eigen ervaring en geef dit advies dan ook aan een ieder door. Wees je ervan Bewust is al een mooie start...
(bericht gewijzigd op 7-12-2010 0:04:32)
Op --0 0:03:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Shogun: [quote=todo]
Fik2000:

Is er ook wetenschappelijk bewijs van de invloed van stenen?


Maar wat zegt dat dan?

Eeuwen geleden geloofde men toch ook stellig, dat de aarde plat was, wetenschappelijk bepaald.

Wetenschap zie ik meer als conditonele feiten,
en in "de wetenschap" dat, iets zo zal werken.
Vroeger werdt "de wetenschap" aan den goden toevertrouwd maar de mens is en blijft een nieuwsgierig aagje en het ratio, ego neemt daar de lead in.
(bericht gewijzigd op 7-12-2010 0:12:57)
Op --0 0:11:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
drumstroker: Placebo werkt ook... Of het nou echt werkt of ''placebo'' werkt... Het werkt
Jij leidt geen leven... Het leven leidt jou...
Op --0 0:43:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden