Moet je instemmend knikken na het lezen van de titel? Heb je daadwerkelijk een 666-merkteken op het voorhoofd of de rechterhand? Dan wordt het tijd om jezelf te reinigen met gewijd water, vervolgens in brand te steken en dan snel weghollen vooraleer een christelijke biddende medemens je te pakken heeft.

666, The Omen uit 1976De gezondere gelover zal natuurlijk niet zoeken naar fysieke 666-tekens, die weet immers dat zoiets hollywood-fantasie is, afkomstig uit de trilogie The Omen waarvan deel 1 binnenkort ge-remaked in de bioscoop opdoemt. Eigenlijk waren er 4 Omen-films, maar de laatste is dermate slecht dat ik die graag vergeet. Datum dat de remake verschijnt: 06-06-06, een duivels PR-grapje van de producenten. (trailer)

Inhakend op de mythe van 666 viert Rotterdam op 06-06-06 zijn 666-jarig bestaan. Daarna start een periode van zes maanden activiteiten. Apart om je geboortedag te vieren rondom de apocalyptische antichristus uit de bijbel. De website Rotterdam666jaar.nl heeft meer informatie over de festiviteiten; details over het openingsfeest lees je op de site van de gemeente Rotterdam zelf..

Over 666 zijn veel theorieen. Als satanskandidaten passeren John Lennon, Bill Gates, de paus en keizer Nero de revue. Anderen houden het bij het duivels barcodesysteem, of een onderhuids geimplanteerde chip die bestemd is voor personenidentificatie. Fanatiekelingen noemen het gehele internet demonisch omdat WWW in het Hebreeuws voor 666 zou staan. De eerste Apple-PC ging voor de prijs van 666,66 dollar over de toonbank en daardoor werd het bedrijf van Steve Jobs ook kandidaat voor de functie antichristus.
Op 666Watch.org vind je een kleine verzameling van technologische interpretaties omtrent het mysterieus getal. En zo zijn er veel van dat soort sites waar elk in het getal 666 vindt wat hij erin zoekt.
Niet al het addergebroed vermengt zich sluiks en stiekem onder de bevolking om langzaam de weg naar wereldheerschappij voor te bereiden. Haunted America Tours toont je de kinderen van Satan. De Devil Babies zien er geen lievertjes uit. Het aandeel van photoshop wordt onbesproken gelaten.

SAmmy TANgheOf Sammy Tanghe een duivelskind is weet ik niet, maar het lijkt er aardig op. In de Belgische televisieserie Het Eiland viel te zien dat deze man handtekent met SAmmy TANghe. Zijn geboortedag is 06-06-1966 en hij spreekt zonder problemen achterstevoren. Gelukkig helemaal fictie, deze engerd. In deze korte video zie je hem langskomen om naar de borsten van Roos van Acker te kijken.

Op Wikipedia vinden we de wiskundige eigenschappen van het getal 666. Persoonlijk ben ik geneigd het meer in de getallenleer te zoeken, mede omdat Johannes in de Apocalyps liet opschrijven dat het getal van het beest berekend moet worden. Hij noteerde dit zo'n 500 jaar na de dood vanPythagoras, dus de noodzakelijke kennis om 666 op een geometrische (te berekenen) manier te brengen was reeds lang aanwezig. Getallen- en patronenleer is hetgeen waar vele (zoniet alle) religies op zijn gestoeld. Vandaar ook de gelijksoortige patronen in religieuze kunst of architectuur en het interreligieus terugkomen van dezelfde getallen. Nummers en cijfers vertegenwoordigen in die context niets anders dan processen die in de natuur terug te vinden zijn. Dat is net zo duivels of demonisch als je het zelf wil maken. Meer over deze stelling vind je in het artikel 666 - Het Sacrale Beest. Op deze website vind je nog numerologische leukigheden over het getal 666. Tijdens het lezen kun je altijd nog luisteren naar radio 666.

Wie na het lezen van dit blogje angstig en paniekerig in een hoekje zit kan voor verdere invulling van deze gevoelens terecht op digitale jojo Xerson.nl. Daar wordt, het zal weer eens niet waar zijn, een buitenaardse invasie op 6-6-2006 verwacht.

Samengevat: de gevallen engelen zullen neer dalen, Satan trekt zijn broekspijpen op en de dag des oordeels komt ieders voeten nat maken. O ja, tegen de avond zijn we waarschijnlijk allemaal dood en zitten we samen met Beëlzebub aan de barbecue om heidenen met een sausje te overgieten. Interesse in hoaxes en de gevolgen van een eenzijdig beeld op religieus gedachtegoed? Klik dan hier.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden