Bij Pearl Harbor denkt niemand aan een paarlen strand op Hawaï. Sinds de aanval van het Japanse leger op de daar gelegen Amerikaanse vloot op 7 december 1941 is die naam onlosmakelijk verbonden met die gebeurtenis. Volgens de geschiedenisboekjes was dit een ongeprovoceerde verrassingsaanval, een enorme laagheid die de VS wel dwong mee te doen aan de Tweede Wereldoorlog. De feiten hebben de geschiedenisboekjes echter achterhaald. Via de Freedom of Information Act kwamen documenten naar buiten die bewezen dat President F.D. Roosevelt allang op de hoogte was van de komende aanval en deze zelfs min of meer had uitgelokt. Voor het echte leeswerk over dit onderwerp raden wij u dit boek aan van Robert B. Stinnett uit 1999. Voor het echte kijkwerk is de propagandafilm Pearl Harbor uit zomer 2001 enkel interessant voor sociologisch onderzoek. Het leek ons dan ook beter om u te trakteren op de uitstekende BBC-documentaire The Pearl Harbor Sacrifice.

 


Platoon: Wie niet het hele boek wil lezen kan hier terecht: http://www.geschiedenisleraar.info/page9/page3/files/pearl.pdf
Op 30-08-2010 9:02:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: Pearl Harbor, het zinken van de Lusitania, Tonkin-incident, 9/11 - als er geen aanleiding is om een oorlog te beginnen, dient die maar gecreëerd te worden. Slachtoffers zijn collateral damage, in het licht van de oneindig grote belangen van de banken die in allerlei wapentuig en andere militaire overhead investeren.
"En effet, l'histoire n'est que le tableau des crimes et des malheurs."(Voltaire)
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 30-08-2010 9:16:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ourobouros: Er zijn twee geschiedenissen: de officiële die bol staat van de leugens, en de ware, waarin de echte aanleidingen van gebeurtenissen te vinden zijn.

Honoré de Balzac (1799-1850)
niets is iets, niet?
Op 30-08-2010 0:35:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
antitoerisme : godsammme is er dan niks waar de amerikanen niet zelf stiekem achter zitten?

Alles dat ik zeg wordt herhaald door een zwoel vrouwenkoortje
Op 30-08-2010 14:17:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Ja Horus:

Pearl Harbor, het zinken van de Lusitania, Tonkin-incident, 9/11 - als er geen aanleiding is om een oorlog te beginnen, dient die maar gecreëerd te worden. Slachtoffers zijn collateral damage, in het licht van de oneindig grote belangen van de banken die in allerlei wapentuig en andere militaire overhead investeren.
"En effet, l'histoire n'est que le tableau des crimes et des malheurs."(Voltaire)

[sarcasme]
Dat is niet waar. Dat is allemaal complothoax gelul.
[/sarcasme]
Cannot kill the Battery!!!
Op 30-08-2010 17:36:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Olav: Onder onze eigen neuzen werden aanslagen gepleegd door "bendes" zoals de CCC en de Rode Brigades - bewapend en gestuurd door de overheden van Europese landen via hun Gladio-organisaties. Het doel: het zaaien van angst en onrust. Zodat de regeringen hun gangen konden gaan. Topcriminelen als Mieremet en Holleeder werden geholpen met wapens, gekocht van belastinggeld, om de lucratieve drugsstroom door te laten gaan. Tot in de hoogste kringen was men hiermee bekend. Onderzoeker Van Traa, die een tip van de sluier optilde, werd dood langs de snelweg gevonden...

Niet alleen de Amerikaanse regering wordt door ratten bevolkt, dus.

http://www.prorepublica.nl/artikel.aspx?a=100828_Gladio_1&t=Oranje+Gladio+netwerk+guerrilla

http://www.prorepublica.nl/artikel.aspx?a=100829_Gladio_2&t=Oranje+Gladio+netwerk+guerrilla
Op 30-08-2010 21:48:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
jspreen:
Olav:

Onder onze eigen neuzen werden aanslagen gepleegd door "bendes" zoals de CCC en de Rode Brigades - bewapend en gestuurd door de overheden van Europese landen via hun Gladio-organisaties. Het doel: het zaaien van angst en onrust. Zodat de regeringen hun gangen konden gaan.


Dat waren de "terroristen" van toen. Nu worden we opgezeteld met de islam terroristen. Wie daar achter zitten ? Ja, precies. Regeringen die hun gang willen kunnen gaan.
Op 31-08-2010 21:32:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Olav: Ach, laten we deze er nog maar eens in gooien:Ik kan hem zo gauw niet vinden maar er circuleert nog ergens een filmpje met Jean Pierre van Rossem over zijn ontmoeting met Osama Bin Laden in de directie van een Zwitserse zakenbank.

Hoezo, de wereld is een beetje anders dan in het 8-uur journaal?
Op 31-08-2010 22:50:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ourobouros:
Olav:

Ik kan hem zo gauw niet vinden maar er circuleert nog ergens een filmpje met Jean Pierre van Rossem over zijn ontmoeting met Osama Bin Laden in de directie van een Zwitserse zakenbank.Bedankt voor de links

One day, The truth shall prevail!
(bericht gewijzigd op 2-9-2010 0:42:34)
niets is iets, niet?
Op 02-09-2010 0:42:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Olav: zeer bedankt, ourobouros!
Op 02-09-2010 23:22:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden