Een nieuwe orde bij de Schotse Bisschoppelijke Kerk veroorzaakt een heleboel controverse door alle mannelijke verwijzingen naar God te schrappen. De nieuwe kerkelijke vorm van verering - die woorden zoals 'Heer', 'Hij' en 'Hem' verwijdert uit hun diensten - is een poging om God te erkennen als zijnde 'boven ieder geslacht'. Traditionalisten bekritiseren de veranderingen van de nieuwe orde omdat ze niet verenigbaar zijn met wat er in de Bijbel te lezen staat.

De wijzigingen van de nieuwe orde moeten een alternatief bieden voor de gevestigde liturgie uit 1982 die - net als de Bijbel - naar God als mens verwijst. De nieuwe controversiële orde, die door priesters die het moeilijk hebben om een mannelijke God te aanvaarden gebruikt kan worden, zag zijn ontstaan in een samenwerking van het comité van de liturgie van de Schotse Bisschoppelijke Kerk met de Faith & Order Board of General Synod en het College van Bisschoppen.

Priester Stuart Hall, van de Scottish Prayer Book Society en Honorary Professor of Divinity bij de Universiteit van St. Andrews, vindt de aanpassingen overbodig. Volgens Hall dekt het woord 'man' (in het Engels) - vooral onder wetenschappers - beide geslachten: "zij die proberen om verwijzingen naar God als Vader en Christus als zijn Zoon te minimaliseren creëren controverse; het Nieuwe Testament staat namelijk doorzeeft van dit soort referenties."

Tijdens de laatste algemene synode van de kerk hadden vrouwelijke priesters gevraagd waarom God nog steeds als mens werd omschreven. Verschillenden onder hen wijzigden de zegen op het einde van hun dienst van 'In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest' naar 'In de naam van de Schepper, de Verlosser en de Gezegende.

Priester Darren McFarland, voorzitter van het comité van de liturgie van de Schotse Bisschoppelijke Kerk, verduidelijkt de koerswissel van de nieuwe orde door te stellen dat ze enkel een aangepast taalgebruik invoeren wanneer het op het geslacht van God aankomt: "God staat boven ieder geslacht. We zeggen niet dat God niet mannelijk is. God is ook vrouwelijk. Het probleem is een correcte, algemene aanduiding te vinden voor iets wat eigenlijk niet te beschrijven valt."

randell: En ik altijd maar denken dat God een grote grijze baard heeft...
Op 21-09-2010 8:57:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Haplo: Ach, dit is ook alweer oude wijn in nieuwe zakken.

De feministische beweging en de vrijzinnigheid hebben dit al meerdere keren tevergeefs voorgesteld.

Verder kan ik me niet aan de indruk ontrekken dat deze schotse bisschoppelijk kerk in de marges van de kerkelijke samenlevingleving opereerd.

En dat is dan ook mijn trieste conclusie voor deze gemeenschap. Ondanks de hoogdravende woorden, is deze vrijzinnigheid op sterven na dood. Teruglopende ledentallen en sterke veroudering.

Ondanks twee eeuwen verlichting en secularisatie, viert het Religieus conservatisme hoogtij en meer dan ooit wordt de politieke wereldagenda door religie bepaald.

Wie zijn geschiedenis vergeet, is gedoemd het opnieuw mee te maken
Op 21-09-2010 9:56:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lange wapper: Volgens mij een verstandige conclusie. Zonder afbreuk te doen aan het principe dat er een allesomvattende intelligentie bestaat als oorzaak van ALLES, is het woord "god" overbodig. Het werd té veel vereenzelvigd met een "persoon" en, moest men overgaan tot het begrip"natuur", ik denk dat we dan dichter bij de waarheid zouden komen. Kortom: volgens mij géén verloochening van een god (waar ik voor op de knieën ga zitten), maar een aanvaarden van en een leven nààr de allesomvattende natuur.
Op 21-09-2010 10:11:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Het is een vent zonder ballen, dat verklaart veel!
'Don't forget rule number 6'
Op 21-09-2010 10:30:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
Het probleem is een correcte, algemene aanduiding te vinden voor iets wat eigenlijk niet te beschrijven valt.


De Onbeschrijfelijke?
The Unutterable?
No shit, Sherlock
Op 21-09-2010 10:31:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: wat een dom gelul, dit krijg je nou als je een monotheisme forceert uit een polytheisme, als je een god een man of vrouw wilt noemen hangt het er af over welke god van de honderd (of meer?) je spreekt.
Op 21-09-2010 10:47:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
eoi:

wat een dom gelul, dit krijg je nou als je een monotheisme forceert uit een polytheisme, als je een god een man of vrouw wilt noemen hangt het er af over welke god van de honderd (of meer?) je spreekt.


OOOOO! Jij komt vast in de hel!

No shit, Sherlock
Op 21-09-2010 11:00:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
janh:
randell:

En ik altijd maar denken dat God een grote grijze baard heeft...


Dat hoeft natuurlijk ook niet alles te zeggen:


Op 21-09-2010 11:03:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Joep: ' God staat boven ieder geslacht. We zeggen niet dat God niet mannelijk is. God is ook vrouwelijk'

Leuk. En hij (pardon zij pardon 'het') staat boven ieder geslacht?
Op 21-09-2010 11:35:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Joep: p.s. je kunt toch niet zeggen dat de G'd van het oude testament geen ballen had, typisch mannelijke eigenschappen. (wat een wraakbelust mannetje dat was.) Toch niet te onderschatten, want instituten en mensen komen geleidelijk (na duizenden jaar) eens los van monotheïstische godsbeelden. (En vergeet niet dat op puur werelds niveau vrijwel altijd het mannelijk geslacht bovenaan heeft gestaan in alle machtposities.) Heden wordt een begrip als God meer en meer anders beschouwd, in de natuurkunde heeft men het bv. over het Goddeeltje (God particle.) Een universele theorie die alles verklaard.
(bericht gewijzigd op 21-9-2010 12:01:03)
Op 21-09-2010 0:00:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wdawn: Een God is neutraal, dus man en vrouw.
Wat is het doel van een man en vrouw ? om weer één te zijn, dat betekend simpel weg dat mannen, vrouwelijker moeten worden en vrouwen mannelijker. Vind je de juiste balans dan ben je weer één en heb je heel wat minder probleempjes in je leven omdat je leven dan niet meer uit extremen bestaat, hierdoor heb je minder conflicten en ben je meestal gelukkiger.

Als er een god is dan moet deze wel neutraal zijn. Als god goed zou zijn dan hadden we hemel op aarde, is god slecht dan hebben we hell op aarde. God heeft ALLES gecreëerd in zijn eigen evenbeeld, daarbij hoort dan ook de DUIVEL .
triest zijn de "machtige", gelukkig zijn de domme.
Op 21-09-2010 14:03:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius: Als je de Bijbel leest dan is en blijft, alles dat hemels is, toch echt mannelijk.

- In Henoch verwekten Engelen nageslacht bij mensenvrouwen. "Zij begonnen in hen te gaan... etc... "

- Er is in de hele Bijbel geen enkele vrouwelijke engel te bespeuren.

- Er wordt letterlijk gezegd: "Man staat boven de vrouw, en God boven de man. De vrouw is gemaakt ten behoeven van de man, en de man ten behoeven van God."

- Jezus noemt God 'Vader', 'Hij', 'Hem', etc...

- "God schiep de man in zijn evenbeeld." De man lijkt dus op God. Waaruit blijkt dat God mannelijk is. God creeerde een evenwaardige gezellin voor de man, genaamd Lilith/Lilithu, maar deze wilde zich niet aan de man onderwerpen. Ze werd een demon. Later is de vrouw (Eva) uit de man gecreeerd, om de man te dienen.

Als feministen het niet eens zijn met een religie, dan moeten ze een andere religie zoeken. Als een religieuze stroming naar behoeven hun heilige geschriften aan passen aan de wensen van individuen, wat zegt dat dan over hun eigen waarheidsgehalte?
I might just be saying that to get you mad...
Op 21-09-2010 14:20:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Clavius-citeert-Bijbel:
Er wordt letterlijk gezegd: "Man staat boven de vrouw, en God boven de man. De vrouw is gemaakt ten behoeven van de man, en de man ten behoeven van God."


Clavius, hoe kijkt je vrouw hier tegenaan? Ik weet dat jullie een goede relatie hebben, maar...: sta jij boven haar?
Wel erg privé, maar ja. Ik vraag het me toch af.
Is it electrickery?
Op 21-09-2010 14:44:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wdawn: De bijbel was toch geschreven door een mens, dat verklaard alles .
De mens wilt zich altijd superieur voelen en in het begin hadden ze nog geen geld omdat te uiten, dus onderdruk je het geslacht dat fysiek het zwakst is de vrouw.
(bericht gewijzigd op 21-9-2010 15:34:55)
triest zijn de "machtige", gelukkig zijn de domme.
Op 21-09-2010 15:22:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:
wdawn:

De bijbel was toch geschreven door een mens, dat verklaard alles .
De mens wilt zich altijd superieur voelen en in het begin hadden ze nog geen geld omdat te uiten, dus onderdruk je het ras dat fysiek het zwakst is de vrouw.

Sinds wanneer is de vrouw een ras?
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 21-09-2010 15:29:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wdawn: "De mens wilt zich altijd superieur voelen en in het begin hadden ze nog geen geld / internet omdat te uiten" Toch Tetzmol .
(bericht gewijzigd op 21-9-2010 16:21:34)
triest zijn de "machtige", gelukkig zijn de domme.
Op 21-09-2010 16:20:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
Emie :

Clavius-citeert-Bijbel:
Er wordt letterlijk gezegd: "Man staat boven de vrouw, en God boven de man. De vrouw is gemaakt ten behoeven van de man, en de man ten behoeven van God."


Clavius, hoe kijkt je vrouw hier tegenaan? Ik weet dat jullie een goede relatie hebben, maar...: sta jij boven haar?
Wel erg privé, maar ja. Ik vraag het me toch af.


Geen probleem.

We behandelen elkaar als gelijken. We delen alles zo eerlijk mogelijk. Lusten en lasten.

In de Bijbel is de vrouw ondergeschikt aan de man. Doch verteld diezelfde Bijbel ook om onze naasten lief te hebben. Geen enkele vrouw zou dus last moeten hebben van die Bijbelse ondergeschiktheid. Zo is het gegaan, en zo is een rangorde tot stand gekomen, meer is het niet. Een IEDER die Jezus waarlijk accepteerd als verlosser is gered. Welke soort of maat mens dat is, maakt totaal niet uit.

Maw, het boeit mijn vrouw totaal niet.

Het is alleen fout om de teksten van een boek met, voor gelovigen, historische feiten, aan te passen naar individuele wensen. Dat is in het verleden al reeds veel té vaak gebeurd.

Als iemand bereid is de woorden van zijn God te verdraaien, omdat dat correcter is, wat zegt dat dan over zijn geloof? Juist, welk geloof?

Ik bedoel, als je daadwerkelijk geloofd in de woorden in die Bijbel, dan geloof je toch automatisch ook dat iedere wijziging een verdraaiing is?
I might just be saying that to get you mad...
Op 21-09-2010 16:33:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Dank Clavius, en ik ben het met je uiteenzetting ook eens. Daarom kan ik mijzelf ook onmogelijk Christen noemen. Ik lees de Bijbel en haal er inspiratie uit voor mijn eigen leven, maar dat doe ik ook met de werken van Johnny van Doorn of Shakespeare. (En tegenwoordig ook Jan Spreen )
Wel een vraagje m.b.t. deze:
Clavius:
Ik bedoel, als je daadwerkelijk geloofd in de woorden in die Bijbel, dan geloof je toch automatisch ook dat iedere wijziging een verdraaiing is?

Hoe weet je of de Bijbel zoals we hem nu lezen, niet al honderd keer verdraaid is in de loop van de geschiedenis? Eén verdraaiing is al genoeg om het 'niet-kloppend' te maken.
Is it electrickery?
Op 21-09-2010 16:41:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wdawn: De koran is beter want die is nog nooit gewijzigd , een argument van een moslim.
Ach doe gewoon wat je het beste lijkt in iedere situatie. Doe een ander niets aan wat je zelf ook niet zou willen.
Ik ben voor het leren vanuit ervaring, dingen zelf uitzoeken met behulp van verschillende naslag werken en de punten die je aanspreken toetsen in praktijk. Ik discrimineer niet in naslagwerken ik lees echt van alles, combineer alles, zie de gelijkenissen, en trek daaruit mijn eigen conclusie.

1 ding wat zeker is in deze wereld is dat waarheid niet meer te vinden is in boeken.
triest zijn de "machtige", gelukkig zijn de domme.
Op 21-09-2010 16:59:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan: Ik wilde er later naar verwijzen, maar met dit specifieke onderwerp lijkt het me handiger om het nu al te doen: Over dit onderwerp, en meerdere, ben ik met een website bezig (nog in de testfase dus lang niet af, en alleen nog maar in het engels):

Voor de meesten is het waarschijnlijk al ouwe koek. Menubalk (die nog aangepast moet worden) en titel zijn niet blijvend. (PM me voor feedback.)
(bericht gewijzigd op 22-9-2010 0:41:13)
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 21-09-2010 17:22:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Als die god almachtig is, de schepper van allesis en liefde is, dan had hij zijn schepping wel anders in elkaar gezet.
'Don't forget rule number 6'
Op 21-09-2010 17:24:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan:
Gerard:

Als die god almachtig is, de schepper van allesis en liefde is, dan had hij zijn schepping wel anders in elkaar gezet.


Het zijn de mensen die elkaar leed aandoen. Het hoort hoe dan ook bij het spel wat het leven is. De wet van karma zal mensen vroeg of laat wel de goede kant op sturen.
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 21-09-2010 17:27:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DM90: clavius, welk boek en welk vers komt die quote vandaan over de man die boven de vrouw staat?
Op 21-09-2010 19:16:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
Maan:

Gerard:

Als die god almachtig is, de schepper van allesis en liefde is, dan had hij zijn schepping wel anders in elkaar gezet.


Het zijn de mensen die elkaar leed aandoen. Het hoort hoe dan ook bij het spel wat het leven is. De wet van karma zal mensen vroeg of laat wel de goede kant op sturen.

het gaat me om het idee dat de gelovigen in zwaar tegenstrijdige kenmerken van hun godje geloven. Daarbij slaan sommigen van hen ook nog eens anders gelovigen overtuigd de hersens in.
'Don't forget rule number 6'
Op 21-09-2010 19:17:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars: Lekker belangrijk.
Of het nou een man of een vrouw is, ze heeft in ieder geval wel een goede smaak:
Cannot kill the Battery!!!
Op 21-09-2010 20:32:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan: En zo word ook steeds weer opnieuw door de tijden heen de Bijbel weer eens aangepast. Lekker consistent maar niet heus. De waarheid waar de kerk over spreekt is niets anders dan hun eigen interpretatie.

Wat betreft mijn onderzoek: Origine van het Oude Testament zijn de Soemerische mythen, welke op zijn beurt gelijkenissen heeft met de Griekse (Romeinse) en Noorse mythologie. "Mythe", volgens de officiële betekenis, wil overigens per definitie niet zeggen dat iets niet waar zou kunnen zijn.
(bericht gewijzigd op 21-9-2010 21:34:05)
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 21-09-2010 21:29:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat: Bij het lezen van de titel dacht ik even dat Jean-Marie Dedecker God met twee bakstenen had bewerkt.
(bericht gewijzigd op 21-9-2010 21:43:09)
"We're all mad here."
Op 21-09-2010 21:42:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
bizarro: God is niet mannelijk noch vrouwelijk, dit zijn termen die een geslachtstype aanduiden.

Je kunt de schepping niet met de schepper vergelijken.
Op 22-09-2010 0:21:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk: Als god een màn was had hij al lang zijn nederlaag toegegeven.
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 22-09-2010 1:02:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
el Vinci:

"In het begin was het Woord, het Woord was bij God en het Woord was God.
lees god verdoem mij toch eens een keer wat er staat beschreven !!

Als dit niet waar is is het hele boek bij-Bel&Eve een FA-BEL
Op 22-09-2010 1:19:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
Emie :

Wel een vraagje m.b.t. deze:
Clavius:
Ik bedoel, als je daadwerkelijk geloofd in de woorden in die Bijbel, dan geloof je toch automatisch ook dat iedere wijziging een verdraaiing is?

Hoe weet je of de Bijbel zoals we hem nu lezen, niet al honderd keer verdraaid is in de loop van de geschiedenis? Eén verdraaiing is al genoeg om het 'niet-kloppend' te maken.

Nou, ik weet eigenlijk wel zeker dat de bijbel, zoals we hem nu lezen, al héél vaak, veels te vaak, herschreven is. De vele verschillende huidige versies alleen al, zijn daar een bewijs van. Kijk maar eens op Biblija.net Daar kun je versen selecteren en de verschillende actuele versies, maar ook sterk verouderde versies naast elkaar zetten. Juist de stukken die gewijzigd zijn, vind ik altijd het interessantste. De échte oude vind je er natuurlijk niet terug.

Daarom lees ik ze allemaal. Liefst de zo origineel mogelijke teksten. Ergens in het midden van de gewijzigde beweringen zal iets van een waarheid zitten.
bizarro:

God is niet mannelijk noch vrouwelijk, dit zijn termen die een geslachtstype aanduiden.

Je kunt de schepping niet met de schepper vergelijken.

Doch doet de Schepper dat zélf wel: "Hij schiep de man naar Zijn gelijkenis."
I might just be saying that to get you mad...
Op 22-09-2010 11:08:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Met die gelijkenis worden de 10 sephirot bedoeld Clavius. Waarmee God zich manifesteerd en die ook in de mens gestoeld zijn
-God is uniek en op niets gelijkend
-God is absoluut en onveranderbaar en onveranderlijk
-God is immanent en vult de hele schepping
-God is alomtegenwoordig
-God is alwetend
-God kent de gedachten van elke mens
-God bestaat buiten de tijd. Hij kent de toekomst zoals hij het verleden kent.
Gods kennis is identiek aan diens oneindige wezen
-God is onmogelijk te bevatten
-God is God, dus man noch vrouw, met die gedachte zou je God beperken
-God is onstoffelijk en heeft derhalve geen fysieke vorm
-Gods macht is onbeperkt
-God bestaat buiten alles wat je door middel van termen zou kunnen beschrijven.
Elke verwijzing naar diens lichaam is slechts een metafoor waardoor je Gods gedrag wellicht beter kan begrijpen.
Ondanks dat de Thora een mannelijk persoonlijk voornaamwoord voor god gebruikt is God geslachtloos.Vele talen hebben mannelijke/vrouwelijke woorden in hun taal ingebouwd, maar dat betekent dus absoluut niet dat als mannelijk/vrouwelijk aangeduide ding een geslacht heeft.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 22-09-2010 11:25:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DM90: Wat ik trouwens nog leuker vind, het ons gebruik bij de duiding van god in de bijbel.
"En God zeide: Laat Ons mensen maken, naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis"

letterlijk gekopieerd uit de statenvertaling van de christelijke bijbel.
Op 22-09-2010 11:45:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: Volgens de Nieuwe Bijbelvertaling:

God zei: ‘Laten wij mensen maken die ons evenbeeld zijn, die op ons lijken; zij moeten heerschappij voeren over de vissen van de zee en de vogels van de hemel, over het vee, over de hele aarde en over alles wat daarop rondkruipt.’
God schiep de mens als zijn evenbeeld, als evenbeeld van God schiep hij hem, mannelijk en vrouwelijk schiep hij de mensen.


Volgens de Statenvertaling:

Ende Godt seyde: Laet ons Menschen maken, nae onsen beelde, nae onse gelijckenisse; ende dat sy heerschappye hebben over de Visschen der Zee, ende over het gevogelte des hemels, ende over het vee, ende over de geheele aerde, ende over al het kruypende gedierte, dat op der aerde kruypt.
Ende Godt schiep den Mensche nae sijnen beelde, nae den beelde Godts schiep hy hem: Man ende Wijf schiep hyse.


Waarom spreekt god hier over "wij" en "ons" als hij zichzelf lijkt te bedoelen? Verder heeft hij het alleen maar over "ik" en "mijn".
Foutje of een bedoeling?

Ik vind dat er een groot verschil kan zijn tussen "evenbeeld" en "nae sijnen beelde". In het eerste geval is het inderdaad een uiterlijk zoals god, maar in het tweede geval naar een beeld dat god heeft van zijn gedachten over hoe een mens eruit zou moeten zien.
Maar ja, dan kan ik het woord "gelijckenisse" weer niet plaatsen.
No shit, Sherlock
Op 22-09-2010 11:48:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9:
Clavius:

Elke verwijzing naar diens lichaam is slechts een metafoor waardoor je Gods gedrag wellicht beter kan begrijpen


God gedraagt zich ?? gedrag is een menselijke term misschien beter om te zeggen god was, is en blijft..

(ten minste als je in een god geloofd

lavius:

God is onstoffelijk en heeft derhalve geen fysieke vorm

Als hij onstoffelijk is dan klopt de bijbel iig voor geen meter ...
dan kan hij niet praten met mensen of engelen laten verschijnen of wat dan ook...

maw god is idd gewoon onzin...
er staan te veel tegenstellingen in de bijbel , zoals de romeinse keizers gladiatoren gebruikten als vermaak voor het gepeupel gebruiken de religies de helige geschriften om het gepeupel te vermaken..

zodat ze geen tijd hebben om stil te staan bij de dingen die om hun heen gebeuren en in hun naam... (bv oorlog voeren in irak etc.)
Op 22-09-2010 11:51:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius: Ik vermoed dat de gevallen waarin God over 'wij' en 'ons' spreekt, dat Hij Zichzelf en zijn engelen bedoeld.
(bericht gewijzigd op 22-9-2010 11:53:46)
I might just be saying that to get you mad...
Op 22-09-2010 11:53:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
el Vinci: Dit gaan we met zekerheid niet redden hier,

god is het woord en het woord is een code, een for-mu-le/for-mule/voor de mond/voor de muilezel/ zoals de code in DNA en lu-cifers en let-t(h)er(e)'s (let there be lu-cifers)

en god zeide, let there be light/lu-cifer (cijfer van licht)
Je moet hem, de code van god (h-er)kennen om hem te lezen en begrijpen om er een scheppend ma-god/dog-ma van te kunnen maken.

voor outsiders is het niet meer dan een figuurtje van licht of lu-cifer
veel succes ermee allemaal ...

wees gegroet
Op 22-09-2010 13:02:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: @el Vinci.

Maar verder gaat alles goed?
No shit, Sherlock
Op 22-09-2010 14:16:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
el Vinci: uitstekend Pieter, eerlijk gezegd gaat het steeds beter sinds ik me in god en zijn woord ben gaan verdiepen,
Hij de Heere(n) beloont me rijkelijk voor mijn onderzoek en heeft me inmiddels gevrijwaard van alle door kerk en staat en wetenschap en aanverwante corporaties opgelegde rechten, plichten en belastingen.

god (het woord) wil set(h) you free !!

have fun beste slaven van de hoer van Babylon
http://www.freedom-school.com/mary_elizabeth_croft.pdf

Op 22-09-2010 14:28:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Pieter:

@el Vinci.

Maar verder gaat alles goed?


Het kost wat tijd en moeite om zijn teksten te doorgronden, maar ik ben er - na aanvankelijk hevig protest en gesputter - eens open naar gaan kijken. Vond het toen toch wel interessant. (Onder andere topics.)

Je moet er wel net even zin in hebben, want het is erg cryptisch.
Is it electrickery?
Op 22-09-2010 14:29:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan:
Pieter:

Volgens de Nieuwe Bijbelvertaling:

God zei: ‘Laten wij mensen maken die ons evenbeeld zijn, die op ons lijken; zij moeten heerschappij voeren over de vissen van de zee en de vogels van de hemel, over het vee, over de hele aarde en over alles wat daarop rondkruipt.’
God schiep de mens als zijn evenbeeld, als evenbeeld van God schiep hij hem, mannelijk en vrouwelijk schiep hij de mensen.

Volgens de Statenvertaling:

Ende Godt seyde: Laet ons Menschen maken, nae onsen beelde, nae onse gelijckenisse; ende dat sy heerschappye hebben over de Visschen der Zee, ende over het gevogelte des hemels, ende over het vee, ende over de geheele aerde, ende over al het kruypende gedierte, dat op der aerde kruypt.
Ende Godt schiep den Mensche nae sijnen beelde, nae den beelde Godts schiep hy hem: Man ende Wijf schiep hyse.

Waarom spreekt god hier over "wij" en "ons" als hij zichzelf lijkt te bedoelen? Verder heeft hij het alleen maar over "ik" en "mijn".
Foutje of een bedoeling?

Ik vind dat er een groot verschil kan zijn tussen "evenbeeld" en "nae sijnen beelde". In het eerste geval is het inderdaad een uiterlijk zoals god, maar in het tweede geval naar een beeld dat god heeft van zijn gedachten over hoe een mens eruit zou moeten zien.
Maar ja, dan kan ik het woord "gelijckenisse" weer niet plaatsen.Heeft te maken met de afkomst van deze verhalen.
(bericht gewijzigd op 23-9-2010 4:33:30)
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 22-09-2010 14:37:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
el Vinci:
Maan:

Pieter:

Volgens de Nieuwe Bijbelvertaling:

God zei: ‘Laten wij mensen maken die ons evenbeeld zijn, die op ons lijken; zij moeten heerschappij voeren over de vissen van de zee en de vogels van de hemel, over het vee, over de hele aarde en over alles wat daarop rondkruipt.’
God schiep de mens als zijn evenbeeld, als evenbeeld van God schiep hij hem, mannelijk en vrouwelijk schiep hij de mensen.

Volgens de Statenvertaling:

Ende Godt seyde: Laet ons Menschen maken, nae onsen beelde, nae onse gelijckenisse; ende dat sy heerschappye hebben over de Visschen der Zee, ende over het gevogelte des hemels, ende over het vee, ende over de geheele aerde, ende over al het kruypende gedierte, dat op der aerde kruypt.
Ende Godt schiep den Mensche nae sijnen beelde, nae den beelde Godts schiep hy hem: Man ende Wijf schiep hyse.

Waarom spreekt god hier over "wij" en "ons" als hij zichzelf lijkt te bedoelen? Verder heeft hij het alleen maar over "ik" en "mijn".
Foutje of een bedoeling?

Ik vind dat er een groot verschil kan zijn tussen "evenbeeld" en "nae sijnen beelde". In het eerste geval is het inderdaad een uiterlijk zoals god, maar in het tweede geval naar een beeld dat god heeft van zijn gedachten over hoe een mens eruit zou moeten zien.
Maar ja, dan kan ik het woord "gelijckenisse" weer niet plaatsen.Heeft te maken met de afkomst van deze verhalen. Zie eerste hoofdstuk: http://home.planet.nl/~avoir037/test/ch01.html

lijkenis gelijkenis,
Het lijkt alsof dat of diegene een ander persoon(=masker) is. Iemand anders dus ofwel "some-body" "EL"" -se (EL is god van de handel) anders dan hij/zij is en daarmee dus een hand-EL'sfictie
Voor het wet(NAT/MAL)boek opgetekend bij-B-EL van Babylon bestaan er geen mensen van vlees en bloed maar enkel handelsficties/maskers ofwel personen en some body's aangekleed met een A-Dress ofwel een tweede huid welke eigendom is van de EL (de Heere(n) god(en) van de HAND(van)EL en hun heraldieke symbool/huid
Op 22-09-2010 15:00:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
el Vinci: jij leeft in de huid (heraldieke wapen) en naam van hare grajesteit onze surrogaat draagmoeder/MA en haar persoon(en) MA-sons (de passers en winkelhaken)!!

zo waar helpe haar god allemachtig, wat prachtig haha
Op 22-09-2010 15:04:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
el Vinci:
el Vinci:

jij leeft in de huid (heraldieke wapen) en naam van hare grajesteit onze surrogaat draagmoeder/MA en haar persoon(en) MA-sons (de passers en winkelhaken)!!

zo waar helpe haar god allemachtig, wat prachtig haha

In naam der koningin, ik beveel u (ik maak u tot mijn ondergeschikte letterlijk ik be-veel u, ofwel ik belaag u met (veel(en)) meerderen wanneer u niet naar me luisterd en/of geen belasting betaald enz.....
Op 22-09-2010 15:09:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: @el Vinci 22-9-2010 15:00:11

Oké?
Kun je ditzelfde trucje ook in het Frans en in het Duits?

En waarom gebruik je twee talen doorelkaar?
(bericht gewijzigd op 22-9-2010 15:11:27)
No shit, Sherlock
Op 22-09-2010 15:10:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Oi, oi, oi.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 22-09-2010 15:12:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
el Vinci:

jij leeft in de huid (heraldieke wapen) en naam van hare grajesteit onze surrogaat draagmoeder/MA en haar persoon(en) MA-sons (de passers en winkelhaken)!!

zo waar helpe haar god allemachtig, wat prachtig haha


Flapdrol heeft niet door dat dames niet toegelaten worden in tot de vrijmetselaardij.

Een vergelijkbaar clubje voor vrouwen zijn de weefsters. En die is ondergeschikt aan de vrijmetselaardij.
I might just be saying that to get you mad...
Op 22-09-2010 15:15:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
el Vinci: @Pieter, je had deze vraag al eerder gesteld meen ik,
Ons koningshuis en het engelse koningshuis zijn familie en gebruiken dus een met elkaar overeenstemmende ofwel familiar (fa(rao)-(ver)mili(oen) language (long witch) waarmee hun burgers worden behekst en zij als trouwe honden luisteren naar de bevelen van de clun van de passers en winkelhaken die "het woord" ofwel de toverspreuken of codex van hun god EL aan de nietsvermoedende slavenburgers verkondigen en ze daarmee in hun BAN(van KA=lucifer) houden !!

Op 22-09-2010 15:23:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
el Vinci:
el Vinci:

@Pieter, je had deze vraag al eerder gesteld meen ik,
Ons koningshuis en het engelse koningshuis zijn familie en gebruiken dus een met elkaar overeenstemmende ofwel familiar (fa(rao)-(ver)mili(oen) language (long witch) waarmee hun burgers worden behekst en zij als trouwe honden luisteren naar de bevelen van de clun van de passers en winkelhaken die "het woord" ofwel de toverspreuken of codex van hun god EL aan de nietsvermoedende slavenburgers verkondigen en ze daarmee in hun BAN(van KA=lucifer) houden !!

zij ver-TEGEN-woord-igen niets anders dan de BAN van KA ofwel de BANK en dus zowel de RECHT alsmede de MO(O)N-EY(E) BAN-KA's

leugens voor geld en macht dus.........

Op 22-09-2010 15:27:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan:
el Vinci:


lijkenis gelijkenis,
Het lijkt alsof dat of diegene een ander persoon(=masker) is. Iemand anders dus ofwel "some-body" "EL"" -se (EL is god van de handel) anders dan hij/zij is en daarmee dus een hand-EL'sfictie
Voor het wet(NAT/MAL)boek opgetekend bij-B-EL van Babylon bestaan er geen mensen van vlees en bloed maar enkel handelsficties/maskers ofwel personen en some body's aangekleed met een A-Dress ofwel een tweede huid welke eigendom is van de EL (de Heere(n) god(en) van de HAND(van)EL en hun heraldieke symbool/huid


Het Hebreeuwse "El" heeft te maken met de "scheppergod": http://nl.wikipedia.org/wiki/El_(god)
Het zou de eerste naam te zijn van de Hebreeuwse scheppergod, maar naar mijn mening kan "El" gewoon verwijzen naar iedere "god".

De Elohim/"engelen", ondergeschikt aan deze scheppergod, hebben dan ook namen die eindigen op "el", Michael, Raphael etc.

Ik heb ook weleens gelezen op Wikipedia over een zekere "El" als handelsgod maar daar kan ik nu niets meer over vinden, ook niet elders op internet. Het kan zijn dat dit uit een andere cultuur komt.
(bericht gewijzigd op 22-9-2010 15:52:33)
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 22-09-2010 15:28:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
el Vinci:

el Vinci:

@Pieter, je had deze vraag al eerder gesteld meen ik,
Ons koningshuis en het engelse koningshuis zijn familie en gebruiken dus een met elkaar overeenstemmende ofwel familiar (fa(rao)-(ver)mili(oen) language (long witch) waarmee hun burgers worden behekst en zij als trouwe honden luisteren naar de bevelen van de clun van de passers en winkelhaken die "het woord" ofwel de toverspreuken of codex van hun god EL aan de nietsvermoedende slavenburgers verkondigen en ze daarmee in hun BAN(van KA=lucifer) houden !!

zij ver-TEGEN-woord-igen niets anders dan de BAN van KA ofwel de BANK en dus zowel de RECHT alsmede de MO(O)N-EY(E) BAN-KA's

leugens voor geld en macht dus.........


Ik vind het echt allemaal heel prachtig. Echt waar En het klopt dat ik die vraag al eens eerder had gesteld. Ik was dat vergeten.
Dank je voor het opnieuw beantwoorden ervan.

Maar waarom alleen Nederlands-Engels? Hoe doe je dat in andere talen?
No shit, Sherlock
Op 22-09-2010 15:32:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
el Vinci:
el Vinci:

el Vinci:

@Pieter, je had deze vraag al eerder gesteld meen ik,
Ons koningshuis en het engelse koningshuis zijn familie en gebruiken dus een met elkaar overeenstemmende ofwel familiar (fa(rao)-(ver)mili(oen) language (long witch) waarmee hun burgers worden behekst en zij als trouwe honden luisteren naar de bevelen van de clun van de passers en winkelhaken die "het woord" ofwel de toverspreuken of codex van hun god EL aan de nietsvermoedende slavenburgers verkondigen en ze daarmee in hun BAN(van KA=lucifer) houden !!

zij ver-TEGEN-woord-igen niets anders dan de BAN van KA ofwel de BANK en dus zowel de RECHT alsmede de MO(O)N-EY(E) BAN-KA's

leugens voor geld en macht dus.........


immers geld is schuld en in de ban(van)ka vind je immers enkel maar figuurtjes van licht ofwel LU-CIFERS en angels en demons uit onze demonen-cratie !!!

je dient er voor te G-Loven en te ver-trouwen (een huwelijk/verbond mee aan te gaan) en dit uit vrije wil,
je moet jezelf aangeven aan de club van lucifer.
Dan zal lucifer je opnemen in zijn BAN(ka) en je bedwelmen met zijn heidense valse godsbeelden......
Op 22-09-2010 15:35:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
el Vinci:
el Vinci:

el Vinci:

el Vinci:

@Pieter, je had deze vraag al eerder gesteld meen ik,
Ons koningshuis en het engelse koningshuis zijn familie en gebruiken dus een met elkaar overeenstemmende ofwel familiar (fa(rao)-(ver)mili(oen) language (long witch) waarmee hun burgers worden behekst en zij als trouwe honden luisteren naar de bevelen van de clun van de passers en winkelhaken die "het woord" ofwel de toverspreuken of codex van hun god EL aan de nietsvermoedende slavenburgers verkondigen en ze daarmee in hun BAN(van KA=lucifer) houden !!

zij ver-TEGEN-woord-igen niets anders dan de BAN van KA ofwel de BANK en dus zowel de RECHT alsmede de MO(O)N-EY(E) BAN-KA's

leugens voor geld en macht dus.........


immers geld is schuld en in de ban(van)ka vind je immers enkel maar figuurtjes van licht ofwel LU-CIFERS en angels en demons uit onze demonen-cratie !!!

je dient er voor te G-Loven en te ver-trouwen (een huwelijk/verbond mee aan te gaan) en dit uit vrije wil,
je moet jezelf aangeven aan de club van lucifer.
Dan zal lucifer je opnemen in zijn BAN(ka) en je bedwelmen met zijn heidense valse godsbeelden......Onze Vader, die in de hem-EL zijt,
uw Naam worde geheiligd,
uw Rijk kome, (Nieuwe Wereld Orde)
uw wil geschiede op aarde zoals in de HEM-el.
Geef ons heden ons dagelijks brood,
en vergeef ons onze schuld (aan/van de BAN-KA),
zoals ook wij aan anderen hun schuld vergeven,
en leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.
Amen.

Uw NAAM worde geheiligd

hiermee wordt bedoeld dat een NAAM het hoogste goed is wat de mens kan bezitten (in de schriftsteller woorden goden wereld van handel en rechten),

jou naam en handtekening is het meest waardevolle bezit in de mo(o)n-ey(e) cult van de club van EL (ja maan hiermee wordt ook ENLIL de god van de HEM-EL en de Aarde/EA/ENKI mee bedoeld)

wij hebben onze naam verkocht aan de club van EL en hebben daarmee HUN SCHULDEN op onze schouders genomen !

(bericht gewijzigd op 22-9-2010 15:47:46)
Op 22-09-2010 15:37:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: Goh, katholieke opvoeding gehad, el Vinci?

Grifverkeerden doen dat Onze Vader nét wat anders.
No shit, Sherlock
Op 22-09-2010 15:41:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Pieter:

Goh, katholieke opvoeding gehad, el Vinci?

Grifverkeerden doen dat Onze Vader nét wat anders.

el Vinci vergeet ook het stukje dat ik het mooiste vind:

Want van U is het Koninkrijk
En de Kracht en de Heerlijkheid
Tot in de Eeuwigheid.
(Amen)


(bericht gewijzigd op 22-9-2010 16:03:50)
Is it electrickery?
Op 22-09-2010 16:02:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
el Vinci:
Pieter:

el Vinci:

el Vinci:

@Pieter, je had deze vraag al eerder gesteld meen ik,
Ons koningshuis en het engelse koningshuis zijn familie en gebruiken dus een met elkaar overeenstemmende ofwel familiar (fa(rao)-(ver)mili(oen) language (long witch) waarmee hun burgers worden behekst en zij als trouwe honden luisteren naar de bevelen van de clun van de passers en winkelhaken die "het woord" ofwel de toverspreuken of codex van hun god EL aan de nietsvermoedende slavenburgers verkondigen en ze daarmee in hun BAN(van KA=lucifer) houden !!

zij ver-TEGEN-woord-igen niets anders dan de BAN van KA ofwel de BANK en dus zowel de RECHT alsmede de MO(O)N-EY(E) BAN-KA's

leugens voor geld en macht dus.........


Ik vind het echt allemaal heel prachtig. Echt waar En het klopt dat ik die vraag al eens eerder had gesteld. Ik was dat vergeten.
Dank je voor het opnieuw beantwoorden ervan.

Maar waarom alleen Nederlands-Engels? Hoe doe je dat in andere talen?


De son's of MA (gog) (MA-SONS) gebruiken symbolen waarmee zij internationaal communiceren. Het ons burgers bekende woord is hun codex/toverspreuk waarmee men hun slaven bedwelmt ofwel het grote bos van "nothingham" in stuurt.

symbolen (archetypen) welke zijn gefundeerd op de ware aard van de natuur vormen de taal van de sons of MA-GOG/masons.

DAAROM raakt iedereen de weg kwijt in het (wet/nat/mal)boek opgetekend bij-Bel(ba-al) van de club van de valse goden/ schriftstellers auteurs bankiers FA(scisten)/RA-O's van babylon
Op 22-09-2010 16:12:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
el Vinci: haha, tsjaah ik ben ooit MIS-dienaar geweest doch ben daarmee gestopt vanwege de mysterieuze vaagheden en op zoek gegaan naar wat ik in dit valse angels en demons godenspel leek te MIS-sen.
Op 22-09-2010 16:16:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
el Vinci:
Emie :

Pieter:

Goh, katholieke opvoeding gehad, el Vinci?

Grifverkeerden doen dat Onze Vader nét wat anders.

el Vinci vergeet ook het stukje dat ik het mooiste vind:

Want van U is het Koninkrijk
En de Kracht en de Heerlijkheid
Tot in de Eeuwigheid.
(Amen)


De letter U staat ondermeer voor samengeklonterde materie en de daarmee verbonden zwaartekracht of EL-ectro-magnetisme.
De horsshoe (hoefijzer) is de schoen waarop Horus(Horse) die uit samengeklonterde sterrestofstofdeeltjes werdt gevormd is geschoend. Maar dergelijk materie c.q. uitsrpaken kan al heel snel voor heel wat verwarring zorgen en je in het bos van nothingham doen belanden,

onderzoek dit beter zelf en vorm je beeld

Op 22-09-2010 16:26:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
el Vinci:
el Vinci:

Emie :

Pieter:

Goh, katholieke opvoeding gehad, el Vinci?

Grifverkeerden doen dat Onze Vader nét wat anders.

el Vinci vergeet ook het stukje dat ik het mooiste vind:

Want van U is het Koninkrijk
En de Kracht en de Heerlijkheid
Tot in de Eeuwigheid.
(Amen)


De letter U staat ondermeer voor samengeklonterde materie en de daarmee verbonden zwaartekracht of EL-ectro-magnetisme.
De horsshoe (hoefijzer) is de schoen waarop Horus(Horse) die uit samengeklonterde sterrestofstofdeeltjes werdt gevormd is geschoend. Maar dergelijk materie c.q. uitsrpaken kan al heel snel voor heel wat verwarring zorgen en je in het bos van nothingham doen belanden,

onderzoek dit beter zelf en vorm je beeld


even aanvullend, onderzoek ook eens wat precies een koninkrijk inhoud want een koninkrijk is een uit de bron gevormd individe U en dus een door magnetisme en dus in de polariteit (positief - negatief goed en kwaad, yin en yang) gevormd sterrestof-energie beeld ofwel een image van bronenergie (the image of god) het beeld van god naar wie deze ons geschapen heeft

let wel dit maakt slechts deel uit van mijn ei-gen visie dus doe ermee wat je wil.

you are the magnat !
Op 22-09-2010 16:42:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : @el Vinci; erg interessant weer.

Ik hou het graag wat simpeler en interpreteer die regels als:

Je bent zelf God, je creëert je eigen leven met de kracht (=The Force ) die in ieder is - maar die je moet hervinden; je kern is eeuwig, kan niet geboren worden en niet sterven.
(bericht gewijzigd op 22-9-2010 16:52:56)
Is it electrickery?
Op 22-09-2010 16:52:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
el Vinci:
Emie :

@el Vinci; erg interessant weer.

Ik hou het graag wat simpeler en interpreteer die regels als:

Je bent zelf God, je creëert je eigen leven met de kracht (=The Force ) die in ieder is - maar die je moet hervinden; je kern is eeuwig, kan niet geboren worden en niet sterven.

maak het maar waar en bewijs het maar !

Hiermee verleg je je G-Loof, naar de Masons die met jou door god gegeven gratis energie en middelen hun zakken vullen vanwege de door hun woordcodes bewerkstelligde witchcraft wat ook precies hun bedoeling is. Ze drijven als parasieten op jouw energie en beletten je op zoek te gaan naar de ware IMAGE.

they got you by the balls or pussy........

maar zoals gezegd, het is je ei-gen keuze, jij bent de magneet en kan dus aantrekken en afstoten wat je wilt !
-
(bericht gewijzigd op 22-9-2010 17:07:42)
Op 22-09-2010 17:06:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
Emie :

@el Vinci; erg interessant weer.

Ik hou het graag wat simpeler en interpreteer die regels als:

Je bent zelf God, je creëert je eigen leven met de kracht (=The Force ) die in ieder is - maar die je moet hervinden; je kern is eeuwig, kan niet geboren worden en niet sterven.

Dit is ook meer wat ik denk. Hoe laat ik in het midden, maar alles wat de goden konden kunnen wij ooit ook als we willen.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 22-09-2010 17:10:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
Clavius:

Als je de Bijbel leest dan is en blijft, alles dat hemels is, toch echt mannelijk.

- In Henoch verwekten Engelen nageslacht bij mensenvrouwen. "Zij begonnen in hen te gaan... etc... "

- Er is in de hele Bijbel geen enkele vrouwelijke engel te bespeuren.

- Er wordt letterlijk gezegd: "Man staat boven de vrouw, en God boven de man. De vrouw is gemaakt ten behoeven van de man, en de man ten behoeven van God."

- Jezus noemt God 'Vader', 'Hij', 'Hem', etc...

- "God schiep de man in zijn evenbeeld." De man lijkt dus op God. Waaruit blijkt dat God mannelijk is. God creeerde een evenwaardige gezellin voor de man, genaamd Lilith/Lilithu, maar deze wilde zich niet aan de man onderwerpen. Ze werd een demon. Later is de vrouw (Eva) uit de man gecreeerd, om de man te dienen.

Als feministen het niet eens zijn met een religie, dan moeten ze een andere religie zoeken. Als een religieuze stroming naar behoeven hun heilige geschriften aan passen aan de wensen van individuen, wat zegt dat dan over hun eigen waarheidsgehalte?

Mjah, dit is de bijbel, en in andere religies zal het vast niet veel anders zijn dat de goden meestal mannelijk waren, uitzonderingen daargelaten. Maar laten we eerst maar eens over de oorsprong van deze verhalen discussieren voordat we echt aan kunnen nemen dat ze ook daadwerkelijk mannelijk, of vrouwlijk, waren. Er is mijn inziens(vermoede) te veel herschreven met allerlei bedoelingen.
Uiteindelijk is het één niet meer of minder dan het andere. Het één het het ander nodig. Evenwicht.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 22-09-2010 17:17:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
el Vinci:
rudiev:

Emie :

@el Vinci; erg interessant weer.

Ik hou het graag wat simpeler en interpreteer die regels als:

Je bent zelf God, je creëert je eigen leven met de kracht (=The Force ) die in ieder is - maar die je moet hervinden; je kern is eeuwig, kan niet geboren worden en niet sterven.

Dit is ook meer wat ik denk. Hoe laat ik in het midden, maar alles wat de goden konden kunnen wij ooit ook als we willen.


hoe laat ik het in het midden, dat is waar de masons nu juist mee spelen. Zij scheppen chaos in orde wat maakt dat mensen hun zelf-beeld (image van god) kwijtraken. Dit zelfbeeld kan dan worden gewijzigd en worden aangereikt ofwel worden gewijzigd en ge-re-claimed wat het doel en betekenis van reclame ook is namelijk het re-claimen van het zelfbeeld van je medemens voor eigen gewin !!
en hoe dat werkt en wat daarvan het resultaat is kun je afleiden aan het volgende,
de mens getransformeerd naar een gedomesticeerd beest.
Jou image gaat op jou Identiteitsbewijs vergezeld met de image van het 666 beest van baby-LION die je in je de naam en het woord van god hebben gevangen en hebben geknecht aan hun BAN-K

http://rescuechristianministries.com/jezus-christus.bmp
(bericht gewijzigd op 22-9-2010 17:48:26)
Op 22-09-2010 17:20:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Weten jullie wat het grote verschil is tussen 'half-god' Chris de Boden, God en de Duivel.

Nou, ik besta en ik heb een geslacht, het mannelijke geslacht in mijn geval. Maar zowel God als Lucifer bestaan niet echt fysiek!!!

En toch bestaat er iets van een god, maar niet in de vorm van een persoon, eerder in de vorm van het alles omvattende(incl. het kwaad) en zou je gerust het Omniversum kunnen noemen.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 22-09-2010 17:20:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
Tetzmol:

Met die gelijkenis worden de 10 sephirot bedoeld Clavius. Waarmee God zich manifesteerd en die ook in de mens gestoeld zijn
-God is uniek en op niets gelijkend
-God is absoluut en onveranderbaar en onveranderlijk
-God is immanent en vult de hele schepping
-God is alomtegenwoordig
-God is alwetend
-God kent de gedachten van elke mens
-God bestaat buiten de tijd. Hij kent de toekomst zoals hij het verleden kent.
Gods kennis is identiek aan diens oneindige wezen
-God is onmogelijk te bevatten
-God is God, dus man noch vrouw, met die gedachte zou je God beperken
-God is onstoffelijk en heeft derhalve geen fysieke vorm
-Gods macht is onbeperkt
-God bestaat buiten alles wat je door middel van termen zou kunnen beschrijven.
Elke verwijzing naar diens lichaam is slechts een metafoor waardoor je Gods gedrag wellicht beter kan begrijpen.
Ondanks dat de Thora een mannelijk persoonlijk voornaamwoord voor god gebruikt is God geslachtloos.Vele talen hebben mannelijke/vrouwelijke woorden in hun taal ingebouwd, maar dat betekent dus absoluut niet dat als mannelijk/vrouwelijk aangeduide ding een geslacht heeft.


Of je van god nu een hij of een zij maakt, het hele probleem is dat god gepersonifieerd wordt. Als ik in je hele verhaal met wat god is het woordje god vervangt door iets anders, dan lijkt het mij een stuk realistischer, en ik zie het nu om me heen....doe is een gok
(bericht gewijzigd op 22-9-2010 17:42:43)
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 22-09-2010 17:39:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Waar zullen we het woord God dan voor vervangen? Kerosine?
-Kerosine is uniek en op niets gelijkend
-Kerosinee is absoluut, onveranderbaar en onveranderlijk
-Kerosine is immanent en vult de hele schepping
Etc, etc.
Wordt een erg surrealistisch verhaaltje zo.
(bericht gewijzigd op 22-9-2010 18:00:18)
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 22-09-2010 17:57:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
Tetzmol:

Waar zullen we het woord God dan voor vervangen? Kerosine?
-Kerosine is uniek en op niets gelijkend
-Kerosinee is absoluut, onveranderbaar en onveranderlijk
-Kerosine is immanent en vult de hele schepping
Etc, etc.
Wordt een erg surrealistisch verhaaltje zo.

Dwaas...verdoemd zult gij zijn!
Gezien je reactie snap je het dus niet. En dat terwijl ik laat met refreshen was en Cris het antwoord eigenlijk al boven mijn tekst geeft. Het gaat gewoon over het universum.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 22-09-2010 18:18:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
el Vinci:
Chris de Boden:

Weten jullie wat het grote verschil is tussen 'half-god' Chris de Boden, God en de Duivel.

Nou, ik besta en ik heb een geslacht, het mannelijke geslacht in mijn geval. Maar zowel God als Lucifer bestaan niet echt fysiek!!!

En toch bestaat er iets van een god, maar niet in de vorm van een persoon, eerder in de vorm van het alles omvattende(incl. het kwaad) en zou je gerust het Omniversum kunnen noemen.


"Maar zowel God als Lucifer bestaan niet echt fysiek"

oh nee ? vertel dat eens tegen de god van jouw lu-ci(j)fertjes (bank)
of probeer die lu-cifertjes eens zonder schuldbekentenis te wijzigen.

verdoemd zult gij zijn en en worden verscheurd en verslonden door de mannen van namen en hun leeuwen van hun babylon

Op 22-09-2010 18:31:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Ja, en? What's in a word?
Kan je het beter nog Al noemen.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 22-09-2010 18:32:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
Pieter:
...

Maar waarom alleen Nederlands-Engels? Hoe doe je dat in andere talen?


Vraag ik me ook af.
Die woordspelletjes worden volgens mij erg f-Lauw. En sla-an ei-gen-lijk n-erg-ens op.

De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 22-09-2010 18:55:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
Luk:

Die woordspelletjes worden volgens mij erg f-Lauw. En sla-an ei-gen-lijk n-erg-ens op.


Foutje, het is "n-erg-en s-op".

No shit, Sherlock
Op 22-09-2010 19:11:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
Tetzmol:

Ja, en? What's in a word?
Kan je het beter nog Al noemen.

Ook ja
Maar het ging er mij vooral om dat het personifieren fout is. Vandaar ook de knipoog bij de tekst 'doe is een gok'.

je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 22-09-2010 19:15:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
el Vinci:

Chris de Boden:

Weten jullie wat het grote verschil is tussen 'half-god' Chris de Boden, God en de Duivel.

Nou, ik besta en ik heb een geslacht, het mannelijke geslacht in mijn geval. Maar zowel God als Lucifer bestaan niet echt fysiek!!!

En toch bestaat er iets van een god, maar niet in de vorm van een persoon, eerder in de vorm van het alles omvattende(incl. het kwaad) en zou je gerust het Omniversum kunnen noemen.


"Maar zowel God als Lucifer bestaan niet echt fysiek"

oh nee ? vertel dat eens tegen de god van jouw lu-ci(j)fertjes (bank)
of probeer die lu-cifertjes eens zonder schuldbekentenis te wijzigen.

verdoemd zult gij zijn en en worden verscheurd en verslonden door de mannen van namen en hun leeuwen van hun babylon

Niemand verscheurt mij...

Ik ben Mars, god van de oorlog en de dood.
Ik bestier de onderwereld. Satan houdt de boel draaiende, totdat ik wederkeer.
Ik ben de Absolute Alleenheerser in de hel!!!

En wat er op de bovenliggende verdiepingen gebeurt, zal mij aan m'n kont roesten.
De kelder is van mij.

Cannot kill the Battery!!!
Op 22-09-2010 19:18:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
el Vinci:
Marsepars:

el Vinci:

Chris de Boden:

Weten jullie wat het grote verschil is tussen 'half-god' Chris de Boden, God en de Duivel.

Nou, ik besta en ik heb een geslacht, het mannelijke geslacht in mijn geval. Maar zowel God als Lucifer bestaan niet echt fysiek!!!

En toch bestaat er iets van een god, maar niet in de vorm van een persoon, eerder in de vorm van het alles omvattende(incl. het kwaad) en zou je gerust het Omniversum kunnen noemen.


"Maar zowel God als Lucifer bestaan niet echt fysiek"

oh nee ? vertel dat eens tegen de god van jouw lu-ci(j)fertjes (bank)
of probeer die lu-cifertjes eens zonder schuldbekentenis te wijzigen.

verdoemd zult gij zijn en en worden verscheurd en verslonden door de mannen van namen en hun leeuwen van hun babylon

Niemand verscheurt mij...

Ik ben Mars, god van de oorlog en de dood.
Ik bestier de onderwereld. Satan houdt de boel draaiende, totdat ik wederkeer.
Ik ben de Absolute Alleenheerser in de hel!!!

En wat er op de bovenliggende verdiepingen gebeurt, zal mij aan m'n kont roesten.
De kelder is van mij.sorry, wederom een vals waanidee ingebracht door de club van hoeren van babylon.

niets is jouw eigendom, HELEMAAL NIETS. alles is van hare majesteit en haar masonclub tot jou naam aan toe,

so forget it, you are totally owned bij the EL-O-HIM(EL) moonculters/masons,
De SAT(ANISCHE) EL-LITE cult van de maan wiens oog (mo(o)n-eye) toe ziet op al wat je bent en wat je uitvreet.

THE SATAN OWNS YOU BY CONTRACT !!!
YOU DON'T GET IT DONT YOU EEH ?! HAHA FOOL(S) !!

they (the babylonians) love it when they're plan (to rule the world) comes together hahaha
Op 22-09-2010 19:58:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
el Vinci:
el Vinci:

Marsepars:

el Vinci:

Chris de Boden:

Weten jullie wat het grote verschil is tussen 'half-god' Chris de Boden, God en de Duivel.

Nou, ik besta en ik heb een geslacht, het mannelijke geslacht in mijn geval. Maar zowel God als Lucifer bestaan niet echt fysiek!!!

En toch bestaat er iets van een god, maar niet in de vorm van een persoon, eerder in de vorm van het alles omvattende(incl. het kwaad) en zou je gerust het Omniversum kunnen noemen.


"Maar zowel God als Lucifer bestaan niet echt fysiek"

oh nee ? vertel dat eens tegen de god van jouw lu-ci(j)fertjes (bank)
of probeer die lu-cifertjes eens zonder schuldbekentenis te wijzigen.

verdoemd zult gij zijn en en worden verscheurd en verslonden door de mannen van namen en hun leeuwen van hun babylon

Niemand verscheurt mij...

Ik ben Mars, god van de oorlog en de dood.
Ik bestier de onderwereld. Satan houdt de boel draaiende, totdat ik wederkeer.
Ik ben de Absolute Alleenheerser in de hel!!!

En wat er op de bovenliggende verdiepingen gebeurt, zal mij aan m'n kont roesten.
De kelder is van mij.sorry, wederom een vals waanidee ingebracht door de club van hoeren van babylon.

niets is jouw eigendom, HELEMAAL NIETS. alles is van hare majesteit en haar masonclub tot jou naam aan toe,

so forget it, you are totally owned bij the EL-O-HIM(EL) moonculters/masons,
De SAT(ANISCHE) EL-LITE cult van de maan wiens oog (mo(o)n-eye) toe ziet op al wat je bent en wat je uitvreet.

THE SATAN OWNS YOU BY CONTRACT !!!
YOU DON'T GET IT DONT YOU EEH ?! HAHA FOOL(S) !!

they (the babylonians) love it when they're plan (to rule the world) comes together hahaha
Je bent als een baksteen gevallen voor hun PRO-"PAGAN"-DA (recyclen van het koninkrijk van lucifer/satan)

Op 22-09-2010 20:05:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
el Vinci:


sorry, wederom een vals waanidee ingebracht door de club van hoeren van babylon.

niets is jouw eigendom, HELEMAAL NIETS. alles is van hare majesteit en haar masonclub tot jou naam aan toe,

so forget it, you are totally owned bij the EL-O-HIM(EL) moonculters/masons,
De SAT(ANISCHE) EL-LITE cult van de maan wiens oog (mo(o)n-eye) toe ziet op al wat je bent en wat je uitvreet.

THE SATAN OWNS YOU BY CONTRACT !!!
YOU DON'T GET IT DONT YOU EEH ?! HAHA FOOL(S) !!

they (the babylonians) love it when they're plan (to rule the world) comes together hahaha


Eh...

Ik geloof niet dat je me helemaal begrepen hebt...

Ik heb het namelijk niet over het sterflijke bestaan hier op Aard'.
Ik heb het over het stadium wanneer ik mijn laatste adem heb uitgeblazen.
Dan ben ik namelijk onoverwinnelijk. Gods gelijke.
Alleen ben ik dan de sjef van de onderwereld en alle verdoemde zielen die daarin huizen.
En zo te zien is een beetje humor jou ook vreemd...


En buiten dat: niemand bezit mij.
NIEMAND!!!
Toen niet. Nu niet. Straks niet.

Ik ben een vrije ziel.

En als jij denkt van niet, is dat jouw probleem.
Jij laat je zo te zien leiden door angst, so they got you by the balls!
Je hebt nog een lange weg te gaan...
(bericht gewijzigd op 22-9-2010 20:13:55)
Cannot kill the Battery!!!
Op 22-09-2010 20:12:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
el Vinci: Eén van meest weerzinwekkendste en lachwekkendste oude nalatenschappen waarop ik ooit ben gestoten is toch wel het gegeven dat de oude babeloniers ooit optekenden dat freemasonvader Enki-Satan (nu onze paus' in bezit was van ME wat `al wat is` en zijn geheimen omvatte.

hij bezat ME (is you is me is you to be or not to be hahaha

ze vertelden ook dat het ons rauw op de maag zou liggen als aan het einde de waarheid aan het licht zou komen,
nou hier heeft men daar kennelijk nog weinig last van,

hoop voor jullie dat het de komende jaren zo zal blijven als je de schuld van de BAN/KA´s in mag lossen als kind van hun rekening haha
Op 22-09-2010 20:17:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
el Vinci: sorry Marsepars, jij en ik bedoelen het allebei goed maar helaas voor jou, je snapt geen ene donder van het piramidespel van babylon !!
misschien maar beter ook, dus `no hard feelings`

ik kan je enkel wat handreikingen doen als je het wenst te begrijpen
bij deze , http://www.freedom-school.com/mary_elizabeth_croft.pdf
(bericht gewijzigd op 22-9-2010 20:24:34)
Op 22-09-2010 20:20:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
el Vinci:

sorry Marsepars, jij en ik bedoelen het allebei goed maar helaas voor jou, je snapt geen ene donder van het piramidespel van babylon !!
misschien maar beter ook, dus `no hard feelings`

Volgens mij heb jij iets te veel 'verkeerde informatie' tot je genomen.
Wees puur naar jezelf en laat je niet door angst leiden.
'Zij' kunnen je niet raken.
Hebben ze nooit gekund ook.
(bericht gewijzigd op 22-9-2010 20:26:03)
Cannot kill the Battery!!!
Op 22-09-2010 20:24:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
el Vinci:
Marsepars:

el Vinci:

Eén van meest weerzinwekkendste en lachwekkendste oude nalatenschappen waarop ik ooit ben gestoten is toch wel het gegeven dat de oude babeloniers ooit optekenden dat freemasonvader Enki-Satan (nu onze paus' in bezit was van ME wat `al wat is` en zijn geheimen omvatte.

hij bezat ME (is you is me is you to be or not to be hahaha

ze vertelden ook dat het ons rauw op de maag zou liggen als aan het einde de waarheid aan het licht zou komen,
nou hier heeft men daar kennelijk nog weinig last van,

hoop voor jullie dat het de komende jaren zo zal blijven als je de schuld van de BAN/KA´s in mag lossen als kind van hun rekening haha

Hoop je dat echt?
Dan ben je net zo erg als het volk dat je verafschuwt.
Ik hoop dat je met jezelf kan leven in de komende Eindtijd.
Sta er niet raar van te kijken als ze jou als eerste komen halen.
Maar als je wil, help ik je.
Zo ben ik ook wel weer...

wie of wat ik ben en waar ik vandaan durf ik gelijk Judas niet uitspreken maar kan je over het piramidespel waarin we verwikkeld zitten wel wat aanreikingen doen.
Deze is een mo(o)n-eye opener

http://www.freedom-school.com/mary_elizabeth_croft.pdf

en tsjaah what can i say, ik ben er al aan gewend dat men in plaats van de problemen aan te pakken de messenger liever om zeep helpt en wat dat betreft ben ik al duizend doden gestorven dus dat raakt me allemaal niet meer zo,
(bericht gewijzigd op 22-9-2010 20:29:57)
Op 22-09-2010 20:29:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
el Vinci:

Marsepars:

el Vinci:

Eén van meest weerzinwekkendste en lachwekkendste oude nalatenschappen waarop ik ooit ben gestoten is toch wel het gegeven dat de oude babeloniers ooit optekenden dat freemasonvader Enki-Satan (nu onze paus' in bezit was van ME wat `al wat is` en zijn geheimen omvatte.

hij bezat ME (is you is me is you to be or not to be hahaha

ze vertelden ook dat het ons rauw op de maag zou liggen als aan het einde de waarheid aan het licht zou komen,
nou hier heeft men daar kennelijk nog weinig last van,

hoop voor jullie dat het de komende jaren zo zal blijven als je de schuld van de BAN/KA´s in mag lossen als kind van hun rekening haha

Hoop je dat echt?
Dan ben je net zo erg als het volk dat je verafschuwt.
Ik hoop dat je met jezelf kan leven in de komende Eindtijd.
Sta er niet raar van te kijken als ze jou als eerste komen halen.
Maar als je wil, help ik je.
Zo ben ik ook wel weer...

wie of wat ik ben en waar ik vandaan durf ik gelijk Judas niet uitspreken maar kan je over het piramidespel waarin we verwikkeld zitten wel wat aanreikingen doen.
Deze is een mo(o)n-eye opener

http://www.freedom-school.com/mary_elizabeth_croft.pdf

en tsjaah what can i say, ik ben er al aan gewend dat men in plaats van de problemen aan te pakken de messenger liever om zeep helpt en wat dat betreft ben ik al duizend doden gestorven dus dat raakt me allemaal niet meer zo,

Ik wil je niet weghebben! Integendeel!!!
Dan ga ik één van de leukste GW-ers hier missen.

Maar ik heb al zoveel van die zin en onzin gezien dat ik er een beetje genoeg van krijg.
Wil de NWO of de Illuminati of de Vrijmetselarij of de Vereniging van Postbodes me dood hebben? So be it!
Willen ze een slaaf van me maken? Ze doen maar.
Het is alleen maar een Aards spelletje wat 'ze' niet lang meer volhouden.

En waarom heb je het steeds over een maan-cultus terwijl ze de zon verafgoden?
Cannot kill the Battery!!!
Op 22-09-2010 20:36:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
el Vinci:
Marsepars:

el Vinci:


sorry, wederom een vals waanidee ingebracht door de club van hoeren van babylon.

niets is jouw eigendom, HELEMAAL NIETS. alles is van hare majesteit en haar masonclub tot jou naam aan toe,

so forget it, you are totally owned bij the EL-O-HIM(EL) moonculters/masons,
De SAT(ANISCHE) EL-LITE cult van de maan wiens oog (mo(o)n-eye) toe ziet op al wat je bent en wat je uitvreet.

THE SATAN OWNS YOU BY CONTRACT !!!
YOU DON'T GET IT DONT YOU EEH ?! HAHA FOOL(S) !!

they (the babylonians) love it when they're plan (to rule the world) comes together hahaha


Eh...

Ik geloof niet dat je me helemaal begrepen hebt...

Ik heb het namelijk niet over het sterflijke bestaan hier op Aard'.
Ik heb het over het stadium wanneer ik mijn laatste adem heb uitgeblazen.
Dan ben ik namelijk onoverwinnelijk. Gods gelijke.
Alleen ben ik dan de sjef van de onderwereld en alle verdoemde zielen die daarin huizen.
En zo te zien is een beetje humor jou ook vreemd...


En buiten dat: niemand bezit mij.
NIEMAND!!!
Toen niet. Nu niet. Straks niet.

Ik ben een vrije ziel.

En als jij denkt van niet, is dat jouw probleem.
Jij laat je zo te zien leiden door angst, so they got you by the balls!
Je hebt nog een lange weg te gaan...


waar ik vandaan kom en wie of wat ik ben daarover doe ik zoals gezegd geen uitspraken en daar ontbreektekennelijk nog aan dat ik ook geen uitspraken doe over waar ik heen ga na mijn dood.
Is de ME namelijk niet bekend ofwel daar weet IK geen ene donder van.
Op 22-09-2010 20:46:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gayatri: Nergens wordt in de oorspronkelijke, Hebreeuwse, tekst van het Oude Testament het woord 'God' genoemd. Het woord 'God' komt volledig uit de magicien-mouw van de vertalers. In het begin van het boek Genesis, eerste boek van de bijbel, lezen wij "God sprak er zij Licht." Maar in de oorspronkelijke tekst staat nergens 'God'. Op die plaats staat 'Elohim'. Elohim is een mannelijk meervoud (im) van een vrouwelijke stam (Eloha = godin) Letterlijk staat er dus " 'Godin-goden' spraken er zij Licht." Dit meervoud verklaart ook waarom de mens werd gemaakt naar 'ons' beeld.
In het boek Exodus vragen de Israelieten aan Mozes met Wie hij toch steeds spreekt op de berg Sinai. Mozes vraagt het en krijgt als antwoord: IHVH (Jaweh). Letterlijk betekent IHVH = Ik Ben. Ook hier staat in de oorspronkelijke tekst nergens het woord 'God'.
Veel metafysische leren - zoals b.v. de Veda, het Boeddhisme, het oorspronkeleijke Hindoeisme, de Hermetische Leer - zijn geen godsdiensten.Zij duiden het Allerhoogste Principe aan als Brahman = Leegte. Brahman is onpersoonlijk, noch mannelijk noch vrouwelijk, ondoorgrondeliojk, onnoembaar, enz. Brahman komt nog het beste overeen met de Heilige Geest uit de Christelijke leer. "God is Geest" merkt Jezus op in het Johannesevangelie (in het Grieks geschreven). En merk op dat op ALLE schilderijen de Heilige Geest altijd hoger wordt afgebeeld dan 'god-de-vader' of 'god-de-zoon', die niets meer dan archetypen zijn.
Op 22-09-2010 20:55:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: Berg Horeb in de Sinaï
No shit, Sherlock
Op 22-09-2010 21:00:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
Marsepars:

Ik wil je niet weghebben! Integendeel!!!
Dan ga ik één van de leukste GW-ers hier missen.

Maar ik heb al zoveel van die zin en onzin gezien dat ik er een beetje genoeg van krijg.
Wil de NWO of de Illuminati of de Vrijmetselarij of de Vereniging van Postbodes me dood hebben? So be it!
Willen ze een slaaf van me maken? Ze doen maar.
Het is alleen maar een Aards spelletje wat 'ze' niet lang meer volhouden.

En waarom heb je het steeds over een maan-cultus terwijl ze de zon verafgoden?

Om een systeem zich te laten ordenen zal chaos vooraf moeten gaan.

Maar chaos bestaat in mijn inziens niet, maar laat ik het dan op volledige wanorde houden. Ook een ordenend systeem heeft een staat van meeste wanorde. De staat waaruit de meeste ordening plaats moet vinden om de juiste orde te krijgen.
(bericht gewijzigd op 22-9-2010 21:02:59)
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 22-09-2010 21:01:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
el Vinci: Ik heb het over de maancultus omdat de cult nu eenmaal zo heet en ook zo te werk gaat. De zon is immers de bron van onze energie ´de kernenergiegod en de maan vormt deze energie tot levende beelden in the image van god en dit in een cyclisch patroon van groei. bloei, regressie en recyclen.

Logisch dat de ma/sons is zonen van de moeder van de zon die dus het leven baart dus de maan dan ook als hun grote voorbeeld nemen. Zij kenden de werking van de kosmos destijds kennelijk ook al veel beter dan wij die en kennelijk is er ergens een energiegebrek opgetreden in het grote plaatje want de moonculters stelen onze energie en blijven steeds maar kou hebben gelijk reptilians die zich vooraleer op gang te komen eerst een poos moeten warmen aan de zonne/energie. De bankiers doen hetzelfde , zij hebben niks doen niks en warmen zich aan onze energie waarmee zij dan het spelletje van de schepping door de moeder maan naboot(s)en
Op 22-09-2010 21:02:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden:
Marsepars:

el Vinci:

Chris de Boden:

Weten jullie wat het grote verschil is tussen 'half-god' Chris de Boden, God en de Duivel.

Nou, ik besta en ik heb een geslacht, het mannelijke geslacht in mijn geval. Maar zowel God als Lucifer bestaan niet echt fysiek!!!

En toch bestaat er iets van een god, maar niet in de vorm van een persoon, eerder in de vorm van het alles omvattende(incl. het kwaad) en zou je gerust het Omniversum kunnen noemen.


"Maar zowel God als Lucifer bestaan niet echt fysiek"

oh nee ? vertel dat eens tegen de god van jouw lu-ci(j)fertjes (bank)
of probeer die lu-cifertjes eens zonder schuldbekentenis te wijzigen.

verdoemd zult gij zijn en en worden verscheurd en verslonden door de mannen van namen en hun leeuwen van hun babylon

Niemand verscheurt mij...

Ik ben Mars, god van de oorlog en de dood.
Ik bestier de onderwereld. Satan houdt de boel draaiende, totdat ik wederkeer.
Ik ben de Absolute Alleenheerser in de hel!!!

En wat er op de bovenliggende verdiepingen gebeurt, zal mij aan m'n kont roesten.
De kelder is van mij.
Nou, dan speel ik wel voor Petrus
Niemand is dan goed genoeg voor de hemel, Ik verwijs iedereen door naar Lucifer.
Kijk en in de kelder worden ze ook geweigerd, dus ontstaat er overbevolking op een veels te kleine Aarde
Lekker rustig hier boven
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 22-09-2010 21:07:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Chris de Boden:

Marsepars:


Niemand verscheurt mij...

Ik ben Mars, god van de oorlog en de dood.
Ik bestier de onderwereld. Satan houdt de boel draaiende, totdat ik wederkeer.
Ik ben de Absolute Alleenheerser in de hel!!!

En wat er op de bovenliggende verdiepingen gebeurt, zal mij aan m'n kont roesten.
De kelder is van mij.
Nou, dan speel ik wel voor Petrus
Niemand is dan goed genoeg voor de hemel, Ik verwijs iedereen door naar Lucifer.
Kijk en in de kelder worden ze ook geweigerd, dus ontstaat er overbevolking op een veels te kleine Aarde
Lekker rustig hier boven

Nee, hoor. Plek zat in de basement!
Gekwelde geesten klinken als muziek in mijn oren.
Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.
En mijn assistent Satan houdt van overwerk, dus iedereen blij.
Cannot kill the Battery!!!
Op 22-09-2010 21:14:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
el Vinci:
Gayatri:

Nergens wordt in de oorspronkelijke, Hebreeuwse, tekst van het Oude Testament het woord 'God' genoemd. Het woord 'God' komt volledig uit de magicien-mouw van de vertalers. In het begin van het boek Genesis, eerste boek van de bijbel, lezen wij "God sprak er zij Licht." Maar in de oorspronkelijke tekst staat nergens 'God'. Op die plaats staat 'Elohim'. Elohim is een mannelijk meervoud (im) van een vrouwelijke stam (Eloha = godin) Letterlijk staat er dus " 'Godin-goden' spraken er zij Licht." Dit meervoud verklaart ook waarom de mens werd gemaakt naar 'ons' beeld.
In het boek Exodus vragen de Israelieten aan Mozes met Wie hij toch steeds spreekt op de berg Sinai. Mozes vraagt het en krijgt als antwoord: IHVH (Jaweh). Letterlijk betekent IHVH = Ik Ben. Ook hier staat in de oorspronkelijke tekst nergens het woord 'God'.
Veel metafysische leren - zoals b.v. de Veda, het Boeddhisme, het oorspronkeleijke Hindoeisme, de Hermetische Leer - zijn geen godsdiensten.Zij duiden het Allerhoogste Principe aan als Brahman = Leegte. Brahman is onpersoonlijk, noch mannelijk noch vrouwelijk, ondoorgrondeliojk, onnoembaar, enz. Brahman komt nog het beste overeen met de Heilige Geest uit de Christelijke leer. "God is Geest" merkt Jezus op in het Johannesevangelie (in het Grieks geschreven). En merk op dat op ALLE schilderijen de Heilige Geest altijd hoger wordt afgebeeld dan 'god-de-vader' of 'god-de-zoon', die niets meer dan archetypen zijn.

nogmaals god is het woord en dus slechts een codex die energie kan vormen cq vervormen. De staf van EA is ook een slang en ook het kruis van de paus is een gebogen staf wat een verbogen rechte lijn is. Een letter is in de basis ook niets anders dan een gebogen lijn.

De heilige geest is inderdaad altijd hoger omdat niemand de ware geest van leven kent maar deze wel naar eigen inzicht kan redesignen aan de hand van de god van de letteren en het woord, EL, dus aan de hand van EL waarmee dan kan worden ge-HAND-EL-D

Op 22-09-2010 21:26:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
rudiev:

Marsepars:

Ik wil je niet weghebben! Integendeel!!!
Dan ga ik één van de leukste GW-ers hier missen.

Maar ik heb al zoveel van die zin en onzin gezien dat ik er een beetje genoeg van krijg.
Wil de NWO of de Illuminati of de Vrijmetselarij of de Vereniging van Postbodes me dood hebben? So be it!
Willen ze een slaaf van me maken? Ze doen maar.
Het is alleen maar een Aards spelletje wat 'ze' niet lang meer volhouden.

En waarom heb je het steeds over een maan-cultus terwijl ze de zon verafgoden?

Om een systeem zich te laten ordenen zal chaos vooraf moeten gaan.

Maar chaos bestaat in mijn inziens niet, maar laat ik het dan op volledige wanorde houden. Ook een ordenend systeem heeft een staat van meeste wanorde. De staat waaruit de meeste ordening plaats moet vinden om de juiste orde te krijgen.

Doe mij maar wanorde, dan.
Als alles volgens een strak plan loopt, word het zo saai...
Cannot kill the Battery!!!
Op 22-09-2010 21:32:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden:
Marsepars:

Chris de Boden:

Marsepars:


Niemand verscheurt mij...

Ik ben Mars, god van de oorlog en de dood.
Ik bestier de onderwereld. Satan houdt de boel draaiende, totdat ik wederkeer.
Ik ben de Absolute Alleenheerser in de hel!!!

En wat er op de bovenliggende verdiepingen gebeurt, zal mij aan m'n kont roesten.
De kelder is van mij.
Nou, dan speel ik wel voor Petrus
Niemand is dan goed genoeg voor de hemel, Ik verwijs iedereen door naar Lucifer.
Kijk en in de kelder worden ze ook geweigerd, dus ontstaat er overbevolking op een veels te kleine Aarde
Lekker rustig hier boven

Nee, hoor. Plek zat in de basement!
Gekwelde geesten klinken als muziek in mijn oren.
Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.
En mijn assistent Satan houdt van overwerk, dus iedereen blij.Natuurlijk laat ik wel een paar mooie dames door in de hemelpoort, geneest ze van het gat wat ze in de handen hebben, in ruil voor een...... hehehe

Ik moet wel wat om te naaien hebben, anders zo eenzaam zo alleen op die wolk
(bericht gewijzigd op 22-9-2010 23:12:42)
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 22-09-2010 23:08:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
el Vinci:
Vuurdans over Legal Positivism presented by William Roberts

http://www.argusoogradio.org/en/2010/09/vuurdans-%E2%80%93-14-september-2010/

beetje doorspoelen naar deel 2 waar Roberts begint
Op 23-09-2010 0:40:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Casus: @el vinci; volgens mij is het beter als je er even tussen uit gaat, want jij leeft niet meer, maar jij laat je leiden door dingen waar je niks aan hebt, etymologie is interessant, maar leven is leuker.
Het is hoe het is en het is overal hetzelfde.

en iedereen die in iets van een god gelooft, gelooft gewoon in zijn eigen geest(laat zich misleiden/overhalen door het onverklaarbare), en/of hij/zij geeft zijn geest een externe naam(GOD) DIt wilde god, dit moest van god. Je wilt het gewoon allemaal zelf.zogenaamde Boodschappers van god uit de oudheid hadden een goed karakter en wilde gewoon het leven op aarde beter maken voor de mens. later werd dit te pas en te onpas gebruikt voor materiële doeleinden. Dus in de bijbel kunnen ze beter praten over HEER/MEVROUW of helemaal weglaten
Op 23-09-2010 15:16:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
el Vinci: tsjaah je hoeft er niet in mee , jij hebt er kennelijk geen casus aan.
prima ok

Je naamkeuze zegt ook al dat je het naar je eigen lu-cifer (KA) of dat van zijn sus of zo mag invullen.
Maakt niet uit je bent immers in kontrakt (naam bij inschrijving in het geboorteregister) al van hem en zijn club.

Misschien lijkt het alsof ik er wat te ver in ga maar je kent me niet en weet ook niet waarom ik dit doe.

Jij meent misschien vrij te zijn en koning te zijn van je eigen leven doch helaas de feiten spreken veel en veel anders.

weet je mensen zijn momenteel enkel nog maar aardig (dus van de aarde) tegen elkaar in hun vrije tijd. De rest van de tijd gedragen ze zich als beesten. (zie je identiteits bewijs van het 666beest)

Het woord heeft als voornaamste functie dat we niet meer naar de aarde en/of elkaar hoeven te kijken en daarmee dus geen rekening meer met elkaar hoeven te houden. Het woord is immers onze hoogste god. Jouw woord tegen het mijne en wij zijn immers allemaal los van de aarde en wanen ons allemaal koning van ons eigen vermeende koninkrijk.
Enki (nu de paus) was zo een eigenzinnige denken-te-wetenschapperig voorbeeld die zich zijn eigen koninkrijk op de aarde toe-bedacht. Ik is de spiegel van KI waarvan KI staat voor het heel-alles en als ENKI sprak begon hij

IK-EN-KI ofwel IK met JULLIE en al wat is KI als tegenpartij !!
that's the Ki/Key

IK Ceasar, ging tesamen met zijn KI/key ten onder.

Dit staat weldra wederom te gebeuren het IK trekt het KI mee de afgrond in en geen IK die dit nog kan stoppen want de KI is vervuld met IKkey
Het antwoord op het geslacht van god lijkt me verder ook duidelijk.
hij/zij is een AN-U-NA-KI spiegel IK-AN-U-NA een LU-LU een gespiegeld dubbel licht(lu)wezen gelijk wij die onze IK-KI/key naar elkaar doorspiegelen.

MALE / FEMALE
MA de moeder, LE spiegel van EL (passer en winkelhaak, meten en denken en scheppen SATAN)
FE MA LE FEE de TOL van de passer en de winkelhaak (van het denken SATAN )

(bericht gewijzigd op 23-9-2010 17:15:55)
Op 23-09-2010 16:55:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Nou daar moet ik wel even op kauwen, el Vinci!
Is it electrickery?
Op 23-09-2010 17:14:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: ophouden met blowen is mijn advies aan el vinci, ten eerste praatte de sumerische beschaving niet in het nederlands en ten tweede is satan niet sumerisch maar arabisch.. (volk van ismael) ..en dus veel jonger.
Op 23-09-2010 18:03:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
el Vinci:
eoi:

ophouden met blowen is mijn advies aan el vinci, ten eerste praatte de sumerische beschaving niet in het nederlands en ten tweede is satan niet sumerisch maar arabisch.. (volk van ismael) ..en dus veel jonger.

ten eerste blow ik niet en advies heb ik ook niet echt nodig voor dit soort zaken.

"taal" ofwel "het woord van god" is zeer "tall" en kent zijn aftakkingen gelijk het miscellium van een paddestoel tot de energiebanen van een kernexplosie. De boodschap blijft er altijd in bewaard gelijk in ons DNA waarvan men eerst dacht dat er zomaar wat vage rotzooi / junk-DNA in zat. Deze junk bevat echter de hele evolutie (van de soort) en wordt ookwel mytho-chondriaal DNA wordt genoemd.
Een mythe is een oud sprookje of fairy tale en het woord fairytale klinkt exact als ferry-tail en welbeschouwd bevind zich het mtDNA in de staart van DNA en is tevens de ferry ofwel de pont of overbrugging tussen ons heden en ons verleden en onze toekomst die ons immers terug naar de bron uit het verleden zal leiden. Iedereen keert uiteindelijk immers terug naar de vader.
Wij hebben echter geen staart meer en in vergelijkbare vorm eveneens ook geen enkele binding meer met zowel ons verleden als met onze toekomst. De mens is een blindganger die elke koers welke hem wordt ingegeven achteloos aanneemt mits hem/haar maar meer en beter wordt beloofd. Beloven is echter woordzuiver loof wat van de boom af is gevallen en dus geen kontakt meer heeft met zijn stamboom. that's us ,ons IK is totaal los van al wat is het KI en we kruipen als rottend loof al lovende en rovende in onze eind/doodstrijd onze ondergang tegemoet.

Satan beschouw ik alszijnde de maan die alle leven controleert en beheerst op aarde. Het is een SAT-EL-LITE van AN (SAT-AN) ofwel een extern uitgepasserd en gemeten controle lichaam die de sterrestof op aarde cyclisch doet verbranden en recyclen.
Het woord "kadaster" uit onze mo(o)n-eye-cult betekent,
KA/Lucifer, DA= recyclen en STER = sterrestof.

Op 23-09-2010 18:43:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
Emie :

Pieter:

@el Vinci.

Maar verder gaat alles goed?


Het kost wat tijd en moeite om zijn teksten te doorgronden, maar ik ben er - na aanvankelijk hevig protest en gesputter - eens open naar gaan kijken. Vond het toen toch wel interessant. (Onder andere topics.)

Je moet er wel net even zin in hebben, want het is erg cryptisch.


Poe. Vind je het nog steeds zo interessant?
No shit, Sherlock
Op 23-09-2010 18:53:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Pieter:

Emie :

Pieter:

@el Vinci.

Maar verder gaat alles goed?


Het kost wat tijd en moeite om zijn teksten te doorgronden, maar ik ben er - na aanvankelijk hevig protest en gesputter - eens open naar gaan kijken. Vond het toen toch wel interessant. (Onder andere topics.)

Je moet er wel net even zin in hebben, want het is erg cryptisch.


Poe. Vind je het nog steeds zo interessant?

Ja, ik lees het wel met belangstelling.
Is it electrickery?
Op 23-09-2010 18:59:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Casus: El vinci:en waarom doe je dit dan? om mensen bewust te laten worden van de achterliggende betekenissen van verschillende woorden, zodat ze zich beter gaan gedragen en in harmonie met elkaar gaan leven of misshien EL gaan vereren? als dat zo is: welkom in de utopie.

Zoals eoi al zei: je haalt verschillende dingen door elkaar. hoe heet dat ook alweer door de bomen het bos niet meer zien?
of zeg ik dit omdat ik verbonden ben aan satan?
666<>betekent dat niet kaiser nero. dus gewoon een aardsfiguur.

maar eh: ik vind het wel interessant wat je allemaal schrijft, er moeten mensen zijn die dat doen.

Ps: ik ben een koning want mijn sterrebeeld is draak. . Vrij ben je nooit maar dat is samsara.

Op 23-09-2010 19:03:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Spreken is zilver, zwijgen is goud.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 23-09-2010 19:29:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
el Vinci:
Casus:

El vinci:en waarom doe je dit dan? om mensen bewust te laten worden van de achterliggende betekenissen van verschillende woorden, zodat ze zich beter gaan gedragen en in harmonie met elkaar gaan leven of misshien EL gaan vereren? als dat zo is: welkom in de utopie.

Zoals eoi al zei: je haalt verschillende dingen door elkaar. hoe heet dat ook alweer door de bomen het bos niet meer zien?
of zeg ik dit omdat ik verbonden ben aan satan?
666<>betekent dat niet kaiser nero. dus gewoon een aardsfiguur.

maar eh: ik vind het wel interessant wat je allemaal schrijft, er moeten mensen zijn die dat doen.

Ps: ik ben een koning want mijn sterrebeeld is draak. . Vrij ben je nooit maar dat is samsara.

ik doe dit om tal van redenen en voornamelijk voor mezelf. Ik verwacht niets van niemand, veelal denk ik eigenlijk hardop als ik mijn spinsels wegtik. Een soort van autoschrift wat wordt geactiveerd door sommige onderwerpen en reactie's van sommige reageerders.

Later kijk ik er dan weer eens naar terug om een oordeel erover te vellen.

Op dit moment komt er bijvoorbeeld niks in me op waar ik zelf achter zou staan en/of waar anderen eventueel iets mee zouden kunnen en zou moeten gaan brainstormen om iets op te tikken,
en dus laat ik het hier maar bij voor het moment .

tjsaah een kleine opmerking dan misschien,

De mens is zich nergens van bewust want de draadjes met de stamboom zijn echt los zoals ik eerder schreef. Men probeert voornamelijk nog slechts wat mooie figuurtjes van licht te maken en daar energie uit putten gelijk mo(o)ney(e). Gewoon wat figuurtjes van licht maken op een pc-beeldscherm en je dan koning wanen.
Ik bedacht me daarstraks dat dat eigenlijk een van de ziekelijke symptomen is van ons menselijk denken,
we wanen ons kings of the things, the thingking's

Ach, het zijn zomaar wat thin(g)kings van een ster-veling die al een poosje los is van de stamboom dus als het je niet ligt maak je toch gewoon een nieuw figuurtje van licht,
Op 23-09-2010 22:20:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
el Vinci:

...

Het woord heeft als voornaamste functie ...... alvast (volgens mij) niet wat jij ermee doet.

De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 24-09-2010 1:22:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: casus doe geen moeite, ik ga er beter ook niet meer op in.
Mischien dat el vinci een boek kan schrijven die niemand vervolgens zal lezen, heeft hij ook wat te doen.. het is niet leuk om alleen in de war te zijn in het leven, je moet ook jezelf kunnen uiten.. daarom ga ik het niet tegenspreken..
Op 24-09-2010 1:47:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
el Vinci: mijn schrijfsels zijn eigenlijk ook niet bedoeld om te lezen want van lezen wordt je lazy en neem je de moeite niet meer om zelf zaken uit te zoeken.
en tsjaah wat is in de war zijn, hoe interpreteer je zoiets ?

ben je in oorlog ?
verkeer je in een complex netwerk van moeilijk te ontcijferen psychische en/of fysieke elementen en verbindingen ?
Heb je alle draden nagelopen, geordend en gerangschikt of heb je gekozen om het deel wat je niet snapt voor dood te beschouwen en slechts net dat stukje draad uit het war weten te vergaren dat je daarvan a-dress hebt kunnen breien waarmee je je eigen ikki kunt verwarmen en anderen het warhoofd kunt bieden ?

tsjaah ach, het zijn allemaal maar woorden (=god)
oh en eeh, enkel voor de god van het woord heb je een naam en voor niets of niemand anders, voor mij ben je slechts een schim op mijn beeldscherm. Voor hare majesteit en haar boek-AN-niers/bankiers ben je slechts een naam en een rekeningnummer. verwarrend he ?!
(bericht gewijzigd op 24-9-2010 3:52:44)
Op 24-09-2010 3:42:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars: @ el Vinci

Jij bent niet je naam. Tenminste, niet voor mij.
Als ik jouw nick zie denk ik: Hé, daar heb je die rare snuiter weer!
En dat is een goed teken, want ik hou van rare snuiters.
Daarom ben jij een van mijn favoriete GW-ers.
Bud was dat ook, maar die moest even een weekje stoom afblazen en daarna is ie weggebleven. Jammer.

Maar dat wil niet zeggen dat ik het per sé met jou eens ben.
Gelukkig niet zeg! Anders worden de discussies hier wel heel kort en saai.

Ik ben ook niet bang voor deze of gene groepering die de macht hebben, of willen krijgen, of wat dan ook.
Alles is een spel en degenen die het een beetje door hebben zijn de toeschouwers.
Cannot kill the Battery!!!
Op 24-09-2010 16:53:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
el Vinci:
Marsepars:

@ el Vinci

Jij bent niet je naam. Tenminste, niet voor mij.
Als ik jouw nick zie denk ik: Hé, daar heb je die rare snuiter weer!
En dat is een goed teken, want ik hou van rare snuiters.
Daarom ben jij een van mijn favoriete GW-ers.
Bud was dat ook, maar die moest even een weekje stoom afblazen en daarna is ie weggebleven. Jammer.

Maar dat wil niet zeggen dat ik het per sé met jou eens ben.
Gelukkig niet zeg! Anders worden de discussies hier wel heel kort en saai.

Ik ben ook niet bang voor deze of gene groepering die de macht hebben, of willen krijgen, of wat dan ook.
Alles is een spel en degenen die het een beetje door hebben zijn de toeschouwers.


haha tjsaah je bent nu eenmaal een rare snuiter als je net even buiten de box gluurt. Het is wat het is en gelukkig zijn er nog mensen die niet al te ver zitten ingebakken in hun MAL.
Dat woord MAL is een woordje wat me al een poosje een doorn in het oog is en daarmee bedoel ik dan de Maritime Admiralty Law, die ons allemaal in zijn greep heeft en waarvan de kopstukken wel degelijk een enorme bedreiging voor ons vormen.

maar later daarover misschien meer, wie ik hier ook wel mis is Dodeca jammer genoeg, die gozer had ook wel e&a in zijn mars maar waarschijnlijk nog net iets te weinig geduld.
fijn weekend allemaal
Op 24-09-2010 18:09:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Klaar?
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 24-09-2010 18:15:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
el Vinci: nee uiteraard, klaar ben ik nooit, maar gewoon weekend en ik heb niet veel tijd de komende dagen vandaar alvast een fijn weekend gewenst.
Op 24-09-2010 18:24:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
el Vinci:

nee uiteraard, klaar ben ik nooit, maar gewoon weekend en ik heb niet veel tijd de komende dagen vandaar alvast een fijn weekend gewenst.

U ook een prettig weekend!
Cannot kill the Battery!!!
Op 24-09-2010 18:30:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Goed weekend.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 24-09-2010 19:01:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
eoi:

wat een dom gelul, dit krijg je nou als je een monotheisme forceert uit een polytheisme, als je een god een man of vrouw wilt noemen hangt het er af over welke god van de honderd (of meer?) je spreekt.

Tja EOI, je hebt wel een klok horen luiden, maar....
Vrijwel elke vorm van polytheisme heeft een monotheistische kern, lees de upanishaden maar of verdiep je in de Egyptische religie. Verschil met de polytheisten en de monotheisten is dat de eerste ruimte laten voor verschillen manifestaties. Elke van de honderden goden is echter ook weer deel van de Godheid achter de verschijningen.
Op 25-09-2010 20:49:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden