Een regenboog van vuur, een zee van melk en een meteorietinslag met de kracht van een atoombom. Nee ik hallucineer niet maar dat waren de gebeurtenissen die onlangs hier op aarde plaats vonden.

Waren deze zaken u ontgaan? Geen nood, ik zal deze opmerkelijke fenomenen nog even de revue laten passeren, natuurlijk met foto’s!

Een regenboog van vuur.

4 juni 2006, grens Washington/Idaho, VS.
Ze noemen het een ‘circumhorizon arc’, een vrij zeldzaam fenomeen waarbij op een hoogte van minimaal 600 kilometer ijskristallen zich in een horizontale positie hebben gemanoeuvreerd. Als de zon dan ook nog een op minstens 58 graden boven de horizon gaat staan ontstaat er een fantastisch en zeldzaam fenomeen. Over een oppervlakte van honderden vierkante kilometers lijkt de lucht op te gaan in kleurenpracht dat in het Stedelijk Museum niet zou misstaan.


( De vuuregenboog boven Washington/ Idaho )

Deze ‘regenboog van vuur’ was afgelopen zaterdag dus te zien. Dr. J. Fox, van het US National Weather Service te Spokane zei dat het fenomeen spectaculairder was dan het Noorderlicht en prees zich gelukkig dat hij getuige was geweest van het zeldzame fenomeen. Het fenomeen was enkele uren aan de hemel zichtbaar geweest. Een ander verslag en foto van een ‘çircumhorizon arc’ kunt u hier op de website van Urania bekijken.

Een zee van melk.

Een ‘zee van melk’ is een mysterieus fenomeen dat meestal alleen wordt waargenomen door zeelieden die op volle zee verrast worden door een fantastische lichtgevende zee. Men neemt aan dat bioluminiscente bacteriën verantwoordelijk zijn voor het fenomeen. Vroeger nam men ook wel aan dat verslagen van een oplichtende zee te wijten waren aan een optisch illusie of de notoire drankzucht van zeelieden. Maar dankzij een haarscherpe satelliet opname van een enorme zee van melk voor de kust van Somalië weten we nu beter.


( Satellietopname van de zee van melk voor de kust van Somalië )

Volgens Steve Miller, Satellite Meteorologist, Naval Research Laboratory, Monterey, Californië zijn er minstens 40 biljoen - triljoen bacteriën nodig om een oppervlakte zoals voor de kust van Somalië te verlichten. Het fenomeen van de zee van melk wordt nog niet goed begrepen door de wetenschappers. In de literatuur werd al vaker melding gemaakt van het fenomeen. Zo kunnen we in ‘Moby Dick’ van H. Melville, ‘20.000 mijlen onder zee’ van Jules Verne en het reisverslag van Charles Darwin ‘Voyage of the Beagle’ lezen over een oplichtende zee.

Meteoriet ramt Noorwegen met de kracht van een atoombom.

Noorwegen, 7 juni 2006. Diverse inwoners van het noordelijke gedeelte van Troms keken verwonderd op toen ze in een flits een vuurbal voorbij zagen razen. Enkele minuten later om 02:13.25 registreerde het Geofysisch en Seismologisch Instituut NORSAR in Karasjok een luidde knal en seismische activiteit. De veronderstelde meteoriet was ergens in de bergen van Reisadalen in noordelijk Troms ingeslagen.
De grond beefde en huizen in die regio stonden op hun grondvesten te schudden.


( Het streepje is de meteoriet die later in Troms zou inslaan )

Astronoom Odegaard wist aan de Noorse krant ‘Aftenposten’ te melden dat de meteoriet was ingeslagen met een kracht vergelijkbaar met een atoombom zoals die destijds door d

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden