De oude Romeinen zagen paddenstoelen als een gift van de goden, die daar groeide waar Jupiters bliksemschicht de grond raakte. Of Jupiters bliksem er iets mee te maken heeft weet ik niet zeker, maar ook ik heb de goden diverse malen bedankt voor paddenstoelen. Ik zal uitleggen waarom. Ik heb al jaren tijdens de wisseling van de seizoenen in het voor- en najaar last van vreselijke migraine-aanvallen. Tenminste, ik ging er vanuit dat het migraine-aanvallen waren. De aanvallen kwamen vrijwel altijd 's nachts en hielden ongeveer 2 tot 3 uur lang aan. Ik leed dan helse pijnen die van mijn linkerkaak, achter mijn linkeroog door tot in mijn schedel zich manifesteerden. Deze martelingen kwamen in een tijdsbestek van enkele weken 8 tot 10 keer voor, om daarna voor een maand of 6 weer te verdwijnen. Aspirine en dergelijke brachten geen verlichting en ook medicatie tegen migraine bleek zinloos. Totdat ik erachter kwam dat wat ik als migraine bestempelde helemaal geen migraine was.

clusterhoofdpijn

Ik raakte een tijdje terug met iemand in gesprek die leed aan clusterhoofdpijn. Het enige wat haar hielp was het medicijn Sumatripan dat ze via een auto-injector in haar lichaam spoot. Omdat een pilletje te langzaam zou werken om een aanval af te breken of te voorkomen moet het goedje ingespoten worden. We vergeleken onze kwaal en kwamen er al snel achter dat we op dezelfde wijze de clusterhoofdpijnen ervoeren. Ik besloot me meer te verdiepen in de achtergronden van de aandoening.

Volgens dokter Spierings (hoofdpijnspecialist, zie ook hier) lijden er ongeveer 7 op de 10.000 mensen aan clusterhoofdpijnen, waarvan 90% man is tussen de 20 en 40 jaar. Bij migraine lijden er 3 keer zoveel vrouwen als mannen aan de kwaal. Clusterhoofdpijnen zouden ontstaan als de bloedvaten in de hersenen zich verwijden. Waarom ze dat doen en wat de seizoenswisseling ermee te maken heeft is eigenlijk (nog?) een raadsel. Over clusterhoofdpijn is veel geschreven en er bestaan verschillende behandelmethoden die verlichting zouden bieden. Zo zou het antidepressiva-medicijn Lithium of de zware ontstekingsremmer Prednison kunnen helpen. Verapamil, een middel tegen hoge bloeddruk en angina, zou mits goed gedoseerd ook kunnen helpen. De nadelen van dergelijke medicatie zijn de vervelende bijwerkingen en de effectiviteit is doorgaans niet hoger dan 70%.

Ik wist me te herinneren uit mijn research-werk over de zogenaamde 'magische paddenstoelen' of paddo's dat de hallucinogene stof waarop men kan trippen ook een gunstig effect zou hebben op clusterhoofdpijnen. Op de website van MAPS kan je daar meer over vinden. Ik besloot om in geval van een opkomende clusterhoofdpijn de proef op de som te nemen.

Ik zorgde voor een voorraadje gedroogde en fijngemalen Psilocybe cubensis paddenstoelen en wachtte af. Toen dit jaar de lente aanbrak werd ik 's nachts ruw gewekt door een aanstormende aanval van clusterhoofdpijn. Ik strompelde naar de keuken en maakte van 1 1/2 gram gedroogde paddo's een kopje thee dat ik in één keer achterover sloeg.

Binnen een kwartier kreeg ik het gevoel alsof iemand een blusdeken over mijn clusterhoofdpijn had gelegd. Ik voelde op de achtergrond de latente aanwezigheid van de hoofdpijn, maar het deed geen zeer. In plaats daarvan was ik wat licht in het hoofd en ervoer een milde stonedheid die kenmerkend is voor het gebruik van paddo's. Voor mij is een dosis van anderhalve gram te weinig om te trippen en dus bleef het slechts bij een aangenaam gevoel.

Met het uitdoven van de effecten die de paddo had veroorzaakt verdween ook de hoofdpijn en na ongeveer 2 uur ging ik terug naar bed en sliep prima in.

De volgende aanval liet echter niet lang op zich wachten en een paar dagen later werd ik weer 's nachts ruw gewekt door een aanstormende clusterhoofdpijn. Ditmaal nam ik 1 gram gedroogde paddo om een kopje thee van te zetten. De werkzame stof psilocybine uit de paddo deed weer keurig zijn werk. Binnen een kwartier was de hoofdpijn nog slechts pijnloos en latent aanwezig en in zijn plaats was een zeer milde en nauwelijks waarneembare stonedheid gekomen. Na een uurtje merkte ik niets meer van de paddo en de hoofdpijn was verdwenen.

Mijn thee-recept. Droog zonder te verhitten paddo's totdat ze tot poeder fijngemalen kunnen worden. Breng water (voldoende voor een kop of mok) aan de kook en laat afkoelen tot ongeveer 60 graden Celsius. Voeg één a anderhalve gram gedroogde paddo toe en roer dit goed door. Na ongeveer 10 minuten de thee boven een zeefje uitschenken en opdrinken.

De werkzame stof in paddo's is psilocybine dat eenmaal in het lichaam omgezet wordt in psilocine. De risico's van het gebruik van paddo's is volgens het RIVM gering, zeker in vergelijking tot de door artsen aanbevolen medicatie. Zover bekend geeft psilocybine geen vervelende of blijvende contra-indicaties. Er zijn in de loop der jaren redelijk wat onderzoeken geweest naar de werking van psilocybine en de uitkomsten zijn minstens opmerkelijk (zie hier voor onderbouwing en bronnen). Zo vinden mensen die lijden aan een obsessieve compulsieve stoornis symptomatische verlichting bij het gebruik van psilocybine bevattende paddenstoelen en één gedocumenteerd geval bleef na gebruik zelfs vijf maanden symptoom-vrij.

Een ander onderzoek wees uit dat aan kanker lijdende terminale patiënten zich na gebruik van paddo's minder angstig voelen en dat naar hun gevoel de kwaliteit van leven was verbeterd. Dat laatste kwam ook al eens bij een ander onderzoek naar voren. Een gecontroleerde studie toonde aan dat het grootste deel van de proefpersonen het leven na gebruik van de paddo's positiever beoordeelde. Een onderzoek onder 48 clusterhoofdpijnlijders die paddo's gebruikten wees uit dat bij 25 proefpersonen een periode van aanvallen was voorkomen en bij 18 mensen een vermindering van aanvallen teweeg was gebracht. Sommige sjamanen van Noord-Amerikaanse stammen gebruiken succesvol paddo's om alcoholverslaving onder hun stamleden te genezen.

De vermeende gevaren van het gebruik van psilocybine bevattende paddenstoelen zijn doorgaans op niets gebaseerd. Er zijn geen gevallen bekend waarbij psilocybine de oorzaak was van een serieuze aandoening. Beginnende gebruikers kunnen bij een dosis hoger dan 3 mg psilocybine angstig worden door de intensiviteit van de trip. Pas bij extreem hoge doses psilocybine kunnen symptomen als koorts of ademhalingsproblemen de kop op steken. Voor zover bekend bestaan er geen gedocumenteerde gevallen van mensen die zijn komen te overlijden na gebruik van paddo's.

Er wordt veelal beweerd dat het gebruik van paddo's en aanverwante stoffen zoals LSD of mescaline een psychose kan opwekken. Onderzoeken wijzen echter uit dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat dergelijke middelen een psychose veroorzaken. Het gaat mis als mensen psilocybine bevattende paddenstoelen in combinatie met andere drugs (waaronder ook alcohol) gebruiken. Gebruik van paddo's door mensen met een psychiatrische aandoening wordt ontraden en ook het gebruik van paddo's en het deelnemen aan het verkeer moet vermeden worden.

Helaas is het zo dat psilocybine houdende paddenstoelen in Nederland verboden zijn. Psilocybine bevattende truffeltjes (Sclerotia) zijn (nog?) niet verboden in Nederland en gewoon te verkrijgen. Wie paddo's of truffeltjes wil proberen om clusterhoofdpijnen af te breken of te onderdrukken heeft ongeveer 1/3 nodig van een portie die men doorgaans gebruikt om te trippen (dus ongeveer 3 a 4 gram verse truffel).

Ik ben benieuwd of er nog meer mensen zijn die paddo's gebruiken als wapen tegen clusterhoofdpijnen. Mensen die iets zinnigs kunnen zeggen over migraine en paddo's kunnen in de comments hun boodschap kwijt.

Noot:

Psychedelica staat steeds meer en meer in de belangstelling van de wetenschap. Hoewel verder onderzoek nog nodig is begint men steeds meer te begrijpen van de helende kwaliteiten van bijvoorbeeld psilocine, MDMA en LSD . Voor diegenen die meer over dit onderwerp willen weten is er binnenkort een internationale conferentie in Amsterdam. Klik op onderstaande banner voor meer informatie.

Mind Altering Science Conference -  Amsterdam 2010

 

galaxy: Ik geef de voorkeur aan 15 gram.

Niet tegen hoofdpijn, maar gewoon om 3 a 4 keer per jaar eens lekker uit mijn dak te gaan.
Op 14-09-2010 9:17:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jawadde: Ik ken iemand die jaren last heeft gehad van clusterhoofdpijn, waartussen altijd maanden zaten. Tot hij er achter kwam dat hij allergisch was voor een bepaald soort stuifmeel, dat eens om de zoveel tijd in de lucht hangt. Hopelijk helpt deze tip anderen die hier last van hebben om het eens in een andere richting te zoeken. Ik zeg niet dat een oplossing altijd en overal in die richting te zoeken valt, maar hé, je weet maar nooit dat het sommigen verder helpt.
Op 14-09-2010 9:32:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lange wapper: Met alle respect (en meevoelen met de zieke), maar ik vrees dat we ons hier op een grens (sic) geval bevinden tussen "genezing" en "gebruik van verdovende middelen" ! Nogmaals, met alle respect, hoor !
Op 14-09-2010 9:45:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Mijn broer gebruikt zuurstof bij een aanval van clusterhoofdpijn.
Is it electrickery?
Op 14-09-2010 9:46:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
lange wapper:

Met alle respect (en meevoelen met de zieke), maar ik vrees dat we ons hier op een grens (sic) geval bevinden tussen "genezing" en "gebruik van verdovende middelen" ! Nogmaals, met alle respect, hoor !

En als je van verdovende middelen nou geneest?
Is it electrickery?
Op 14-09-2010 9:47:40 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:
lange wapper:

Met alle respect (en meevoelen met de zieke), maar ik vrees dat we ons hier op een grens (sic) geval bevinden tussen "genezing" en "gebruik van verdovende middelen" ! Nogmaals, met alle respect, hoor !

Entheogens zijn geen verdovende middelen, ze verdoven namelijk niets.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 14-09-2010 10:01:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
lange wapper:

Met alle respect (en meevoelen met de zieke), maar ik vrees dat we ons hier op een grens (sic) geval bevinden tussen "genezing" en "gebruik van verdovende middelen" ! Nogmaals, met alle respect, hoor !


"Met alle respect" wordt meestal gebruikt als excuus om iemand straffeloos te kunnen beledigen.
Een van de meest hypocriete excuses die er bestaan.
No shit, Sherlock
Op 14-09-2010 10:11:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Pieter:

lange wapper:

Met alle respect (en meevoelen met de zieke), maar ik vrees dat we ons hier op een grens (sic) geval bevinden tussen "genezing" en "gebruik van verdovende middelen" ! Nogmaals, met alle respect, hoor !


"Met alle respect" wordt meestal gebruikt als excuus om iemand straffeloos te kunnen beledigen.
Een van de meest hypocriete excuses die er bestaan.

Ook zo'n fraaie: "Ik wil me nergens mee bemoeien, maar..."
Is it electrickery?
Op 14-09-2010 10:39:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
welja: Ik begrijp het helemaal hoor en ik ben tenslotte ook maar een leek, normaal bemoei ik me nergens mee maar ik vind toch dat iemand het moet zeggen, je moet het me maar niet kwalijk nemen, je zult het misschien brutaal vinden, ik heb het niet gezegd hoor maar anderen, misschien moet je toch maar eens overwegen of je het wel goed ziet, niet dat ik het wel goed zie natuurlijk maar volgens mij is het toch wel zo.

In plaats van een mening ervaring delen vraagt minder omwegen. (volgens mij)
Laatst zag ik iemand gelukkig staan te wezen.
Op 14-09-2010 10:59:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sacroes: Zelf vind ik het een heel goed stuk ,
goed geschreven .
Wat ik me nu afvraag is of het ook kan helpen bij migraine daar heb ik redelijk veel last van . Ik ga de truffels ook eens proberen en hopelijk werkt het bij mij ook ,dank je wel voor de tip in ieder geval ..
Brake the rules, forgive quickly and kiss slowly.
Op 14-09-2010 0:14:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates:
Jawadde:

Ik ken iemand die jaren last heeft gehad van clusterhoofdpijn, waartussen altijd maanden zaten. Tot hij er achter kwam dat hij allergisch was voor een bepaald soort stuifmeel, dat eens om de zoveel tijd in de lucht hangt. Hopelijk helpt deze tip anderen die hier last van hebben om het eens in een andere richting te zoeken. Ik zeg niet dat een oplossing altijd en overal in die richting te zoeken valt, maar hé, je weet maar nooit dat het sommigen verder helpt.

Migraine is inderdaad in 75% van de gevallen een allergische reactie op omgevingsstoffen en/of voedingsmiddelen. Zelfs ben ik voor (bijna invaliderende) migraine onderzocht in een kliniek in Breda. Het bleek te gaan om een allergische reactie van uiteenlopende zaken. Waar ik het meest heftig op reageerde bleek wol en veren te zijn. Ook een aantal voedingsmiddelen bleken een reactie uit te lokken. Huis gesaneerd (o.a. veren kussens en wollen dekbedden vervangen door synthetische). Eén keer per dag een antihistaminicum tabletje en wat voedingsmiddelen vermijden. Dat is het dan. Na twintig jaar wekelijks een zware aanval, heb ik nu al jaren nergens last van, zelfs geen "normale" hoofdpijn. Dus: kijk zéker naar de mogelijkheid van een allergie! Het kan je leven dramatisch veranderen.
Op 14-09-2010 0:19:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lampie: Hier zal de pharmaceutische industrie niet blij mee zijn :-)
Op 14-09-2010 0:21:52 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
janh:
Sacroes:

Zelf vind ik het een heel goed stuk ,
goed geschreven .
Wat ik me nu afvraag is of het ook kan helpen bij migraine daar heb ik redelijk veel last van . Ik ga de truffels ook eens proberen en hopelijk werkt het bij mij ook ,dank je wel voor de tip in ieder geval ..


Een vriend van me sloeg bij een aanval van migraine zijn portie paddenstoelen vriendelijk maar beslist af, omdat de combinatie trippen en verschrikkelijke hoofdpijn hem niet zo'n beste leek en daar kon ik me wel iets bij voorstellen.
ik heb geen ervaring met migraine maar wel met gevoelens en gedachten die onder invloed worden uitvergroot.
Maar misschien moet ik hem dus eens een lage dosis aanbevelen. Iets wat farmahoer Ab Klink verbiedt, kan niet slecht zijn.
Op 14-09-2010 0:23:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Draconian: De farmaceutische industrie geneest niet. Het maakt je ziek of afhankelijk van medicatie met nieuwe bijwerkingen.
Hier kan eindeloos over gediscussieerd worden maar ontdek het eens zelf.
Antibiotica is troep. Knoflook als eeuwenoud recept is veel sterker en werkt waar de antibiotica het laat afweten. Knoflook schaadt ook niet de goede bacteriën welke antibiotica wel doet.

Kleine portie paddo's(geen trip) geeft je een eenhieds en vredelievend gevoel waardoor de pijnen voor even verdwijnen totdat het uitgewerkt is. Een trip is flink spiritueler en kun je echt diep in je ziel graven. Raadzaam om het op te nemen want er kan veel wijsheid en opgekropte gevoelens uitkomen welke onbewust waren maar wel invloed heeft op je lichaam.

Mensen hebben meer vertrouwen in de leugens van de pharmaceutische industrie en hun zogenaamde encyclopedieën.
.......
Op 14-09-2010 0:56:48 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lange wapper: Wie het schoentje past, trekke het aan : op schelden antwoord ik niet.
Op 14-09-2010 13:07:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
runen: Ik heb ook een aantal jaren aan clusterhoofdpijn geleden. Verschrikkelijk. Ik ging altijd onder de douche staan en draaide de kraan net zo lang heter tot mijn hoofd nek en schouders tegen het verbranden aanzaten. Bij die temperatuur lukte het me om de clusterhoofdpijn te verminderen. Nu ben ik er gelukkig overheen gegroeid en heb er geen last meer van. Maar had ik dit geweten: Het nuttige(n) met het aangename verenigen.
Op 14-09-2010 14:13:47 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9: als je iets drinkt kan het volgens mij nooit zo zijn dat je al na 15 minuten effect heb van paddo thee..

sowieso het duurt 1 uur voordat dingen in je maag weken.. bijvoorbeeld als je xtc slikt dan werkt het pas na een uur en meestal zelfs pas na 1,5 uur
(bericht gewijzigd op 14-9-2010 14:42:57)
Op 14-09-2010 14:41:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Tunnelforce9:

als je iets drinkt kan het volgens mij nooit zo zijn dat je al na 15 minuten effect heb van paddo thee..

sowieso het duurt 1 uur voordat dingen in je maag weken.. bijvoorbeeld als je xtc slikt dan werkt het pas na een uur en meestal zelfs pas na 1,5 uur

Drink eens een borrel (puur) en voel hoe snel de alcohol naar je hoofd stijgt. Eerder seconden dan minuten, zeker op een lege maag.
Is it electrickery?
Op 14-09-2010 14:46:52 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Mister Snock:
Emie :

lange wapper:

Met alle respect (en meevoelen met de zieke), maar ik vrees dat we ons hier op een grens (sic) geval bevinden tussen "genezing" en "gebruik van verdovende middelen" ! Nogmaals, met alle respect, hoor !

En als je van verdovende middelen nou geneest?

Dan is het een geneesmiddel!!!
Op 14-09-2010 14:58:52 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Mister Snock:

Emie :

lange wapper:

Met alle respect (en meevoelen met de zieke), maar ik vrees dat we ons hier op een grens (sic) geval bevinden tussen "genezing" en "gebruik van verdovende middelen" ! Nogmaals, met alle respect, hoor !

En als je van verdovende middelen nou geneest?

Dan is het een geneesmiddel!!!

My point exactly, maar leg dat eens uit aan de minister
Is it electrickery?
Op 14-09-2010 15:09:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9: @emie ja maar we hebben het over paddo's en dat duurt wel even voor dat werkt..
(bericht gewijzigd op 14-9-2010 15:18:18)
Op 14-09-2010 15:12:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Tunnelforce9:

@emie ja maar we hebben het over paddo's en dat duurt el even voor dat werkt..

Als je er thee van trekt, wat gebeurt er dan met het water...?
Ik lees dat Bert V. ervaringsdeskundig is, en daar hecht ik meer waarde aan dan aan wat 'het boekje' of wiki vertelt.
Is it electrickery?
Op 14-09-2010 15:17:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9: het boekje ? wiki ?

nee dat heb ik zelf ondervonden ;P

(bericht gewijzigd op 14-9-2010 15:19:33)
Op 14-09-2010 15:19:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Tunnelforce9:

het boekje ? wiki ?

nee dat heb ik zelf ondervonden ;P


Thee getrokken? Of paddo's geslikt?
In het eerste geval ben jij dus ook ervaringsdeskundig, maar heb je gewoon een andere ervaring. (Heb je het recept van Bert gebruikt?)
Is it electrickery?
Op 14-09-2010 15:23:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9: wel een kleine waarschuwing over het gebruik van paddo's en andere drugs ..

The recurrence of flashbacks without acute or chronic hallucinogen consumption has been recognized in the DSM IV criteria as the hallucinogen persisting perception disorder (HPPD). Perceptual disturbances may last for 5 years or more and represent a real psychosocial distress. We reported here a case of a 18-year-old young man presenting HPPD after a mixed intoxication with psylocibin and cannabis. This report shows symptomatic recurrences persisting more than 8 months. Various differential diagnoses were evoked and our therapeutic strategies were described.

Op 14-09-2010 15:46:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Die waarschuwing stond ook al in het artikel, TF9:

artikel:
Het gaat mis als mensen psilocybine bevattende paddenstoelen in combinatie met andere drugs (waaronder ook alcohol) gebruiken.
Is it electrickery?
Op 14-09-2010 15:54:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:
Tunnelforce9:

als je iets drinkt kan het volgens mij nooit zo zijn dat je al na 15 minuten effect heb van paddo thee..

sowieso het duurt 1 uur voordat dingen in je maag weken.. bijvoorbeeld als je xtc slikt dan werkt het pas na een uur en meestal zelfs pas na 1,5 uur

De effecten beginnen na ongeveer 20 minuten. Ik kan het weten, maakte meer als 100 trips op paddo's.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 14-09-2010 16:37:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Ik heb ook geregeld LSD-25, mescaline en DMT gebruikt. Maar nooit een flashback gehad. Ik denk dat ook dat eerder uitzondering dan regel is.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 14-09-2010 16:45:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tommiejay: Mijn beste,
Overduidelijk bent U gevoelig voor weer en druk wisselingen. Uw uitlaatklep is uw hoofd, uw zwakte zogezegd waarmede ik geenszins bedoel dat u zwakzinnig zou zijn. Begrijpt u mij.

Ik ben een bio magnetic touch healer en ik behandel mensen met zulke klacht. Het is prettig dat u paddo's hebt gevonden als een middel dat u helpt. Ik kan u verzekeren (indien u rookt) dat ook THC mits kwalitatief van hoog niveau en vooral puur, hetzelfde effect zou resorteren. Belangrijker is te weten dat de migraine slechts een uiting is van uw fysiek onbalans ten tijde van weers-en druk verschillen. U bent daar overgevoelig voor.

Tijdens deze perioden zou Bio magnetich touch healing uw klacht direct wegnemen aangezien uw energiebalans dan evenwichtig hersteld wordt, d.m.v het werken met uw sympathiek energie.

temeer daar BMTH een natuurlijke wijze van hulp is i.p.v. de chemische troep welke U uitprobeert en u geadvisseert wordt in het reguliere circuit.

tom janssen
BMTH healer , helaas voor U woonachtig in Praag republiek Tjechie..
Kan u verder helpen indien U interesse hebt... laat u mij dat weten..

Op 14-09-2010 17:05:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tommiejay: Mijn beste,
Overduidelijk bent U gevoelig voor weer en druk wisselingen. Uw uitlaatklep is uw hoofd, uw zwakte zogezegd waarmede ik geenszins bedoel dat u zwakzinnig zou zijn. Begrijpt u mij.

Ik ben een bio magnetic touch healer en ik behandel mensen met zulke klacht. Het is prettig dat u paddo's hebt gevonden als een middel dat u helpt. Ik kan u verzekeren (indien u rookt) dat ook THC mits kwalitatief van hoog niveau en vooral puur, hetzelfde effect zou resorteren. Belangrijker is te weten dat de migraine slechts een uiting is van uw fysiek onbalans ten tijde van weers-en druk verschillen. U bent daar overgevoelig voor.

Tijdens deze perioden zou Bio magnetich touch healing uw klacht direct wegnemen aangezien uw energiebalans dan evenwichtig hersteld wordt, d.m.v het werken met uw sympathiek energie.
tom janssen
BMTH healer , helaas voor U woonachtig in Praag republiek Tjechie..
Kan u verder helpen indien U interesse hebt... laat u mij dat weten..

Op 14-09-2010 17:05:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Tommiejay:
Belangrijker is te weten dat de migraine slechts een uiting is van uw fysiek onbalans ten tijde van weers-en druk verschillen.

En dit artikel gaat dus niet over migraine...
Zo jammer weer.
Is it electrickery?
Op 14-09-2010 17:09:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tommiejay: heel goed lezen en doorlezen ernie...
daar kun je wat van leren.....
Op 14-09-2010 17:10:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9: vind het toch een beetje vreemd het lijkt me niet echt positief om drugs te gebruiken als medicijn en al helemaal psychoactieve drugs kun je beter een joint roken (hoewel als je dat veel rookt je ook gek kan worden)

het is echt af te raden regelmatig paddo's te gebruiken.. je raakt verstrikt in je eigen wereldje..

waarom paddo's werken is omdat het ook een bloeverdunnend effect heeft, daarom werkt het, niet omdat het psychoactief is !!

je kunt er dus vanuit gaan dat elke soort bloedverdunner helpt (de ene wat meer dan de andere iedereen is uniek) maar ik zou in dit geval dus NIET aan de paddo's gaan
omdat je in dit geval beter een normale bloedverdunner kunt nemen.. en geen echte "drugs"
(bericht gewijzigd op 14-9-2010 17:26:21)
Op 14-09-2010 17:25:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
tommiejay:

heel goed lezen en doorlezen ernie...
daar kun je wat van leren.....

je leest zelf niet goed: EMIE, niet ernie.

Kijk nog eens naar de titel. Clusterhoofdpijn is echt iets anders dan migraine en dient dus ook anders behandeld te worden.
Is it electrickery?
Op 14-09-2010 17:26:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Tunnelforce9:

vind het toch een beetje vreemd het lijkt me niet echt positief om drugs te gebruiken als medicijn en al helemaal psychoactieve drugs kun je beter een joint roken (hoewel als je dat veel rookt je ook gek kan worden)

het is echt af te raden regelmatig paddo's te gebruiken.. je raakt verstrikt in je eigen wereldje..

waarom paddo's werken is omdat het ook een bloeverdunnend effect heeft, daarom werkt het, niet omdat het psychoactief is !!

je kunt er dus vanuit gaan dat elke soort bloedverdunner helpt (de ene wat meer dan de andere iedereen is uniek) maar ik zou in dit geval dus NIET aan de paddo's gaan
omdat je in dit geval beter een normale bloedverdunner kunt nemen.. en geen echte "drugs"

Hahahaaa!
'normale bloedverdunner... en geen echte drugs'
Hilarisch weer, TF9.
Is it electrickery?
Op 14-09-2010 17:28:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tommiejay: zucht...
U heeft niets beters te doen blijkbaar.
draag iets bij....
iets positiefs......

zal u helpen tegen .....hoofdpijn.....
Op 14-09-2010 17:31:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tommiejay: zucht...
U heeft niets beters te doen blijkbaar.
draag iets bij....
iets positiefs......

zal u helpen tegen .....hoofdpijn.....
Op 14-09-2010 17:31:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
tommiejay:

zucht...
U heeft niets beters te doen blijkbaar.
draag iets bij....
iets positiefs......

zal u helpen tegen .....hoofdpijn.....

Ik heb genoeg te doen, waaronder dit.
Je bijdrage mag postief bedoeld zijn, hij komt wat onnozel over. Alle spaghetti is pasta, maar niet alle pasta is spaghetti, immers.
Waarom post je alles 2x eigenijk?
P.S. ik droeg al positief bij; zie boven. Zuurstof
(bericht gewijzigd op 14-9-2010 17:37:36)
Is it electrickery?
Op 14-09-2010 17:35:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:
Emie :

Tunnelforce9:

vind het toch een beetje vreemd het lijkt me niet echt positief om drugs te gebruiken als medicijn en al helemaal psychoactieve drugs kun je beter een joint roken (hoewel als je dat veel rookt je ook gek kan worden)

het is echt af te raden regelmatig paddo's te gebruiken.. je raakt verstrikt in je eigen wereldje..

waarom paddo's werken is omdat het ook een bloeverdunnend effect heeft, daarom werkt het, niet omdat het psychoactief is !!

je kunt er dus vanuit gaan dat elke soort bloedverdunner helpt (de ene wat meer dan de andere iedereen is uniek) maar ik zou in dit geval dus NIET aan de paddo's gaan
omdat je in dit geval beter een normale bloedverdunner kunt nemen.. en geen echte "drugs"

Hahahaaa!
'normale bloedverdunner... en geen echte drugs'
Hilarisch weer, TF9.


Nou, die van dat 'eigen wereldje' vind ik ook erg leuk. Iedereen leeft toch in z'n eigen wereldje. Je moet knap stoned zijn om in iemand anders wereldje te leven.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 14-09-2010 17:38:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates: Waarom schrijft Tommiejay alles twee keer? Komt dat door de paddo's?

Op 14-09-2010 17:56:02 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
Tetzmol:

Ik heb ook geregeld LSD-25, mescaline en DMT gebruikt. Maar nooit een flashback gehad. Ik denk dat ook dat eerder uitzondering dan regel is.

Tja, als je alles verdunt...


De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 14-09-2010 19:01:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
Tunnelforce9:


waarom paddo's werken is omdat het ook een bloeverdunnend effect heeft, daarom werkt het, niet omdat het psychoactief is !!Gelukkig heeft de schrijver van het stuk linkjes naar de bronnen erbij gedaan... als je de bronnen leest dan kom je tot 2 opmerkelijke conclusies

1) Tunnelforce9, leest niets, kan zijn stellingen niet onderbouwen (in tegenstelling tot de auteur) en brengt alleen nodeloos verwarring.

2) Kennelijk is het mode om de eigen ongefundeerde meningen te laten prevaleren boven dat wat onderzocht is.

Lees, leer en geef commentaar... tenzij je een trol bent natuurlijk
Op 14-09-2010 19:32:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
Tetzmol:

Ik heb ook geregeld LSD-25, mescaline en DMT gebruikt. Maar nooit een flashback gehad. Ik denk dat ook dat eerder uitzondering dan regel is.


Het begrip Flashback is zóóóó seventies...
Tegenwoordig heet dat Post Hallucinogenic Perceptual Disorder

http://en.wikipedia.org/wiki/Hallucinogen_persisting_perception_disorder
Op 14-09-2010 19:38:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bert (auteur):
Tunnelforce9:

als je iets drinkt kan het volgens mij nooit zo zijn dat je al na 15 minuten effect heb van paddo thee..

sowieso het duurt 1 uur voordat dingen in je maag weken.. bijvoorbeeld als je xtc slikt dan werkt het pas na een uur en meestal zelfs pas na 1,5 uur


beste,

Tot op heden dienen mijn clusterhoofdpijnen zich ś nachts aan.
Dus de thee werd op een behoorlijk lege maag gedronken.. verder zei ik niet dat dat ik de hallucinerende werking bemerkte maar dat mijn hoofdpijn werd "geblust"... pas wat later bemerkte ik enkele lichte andere effecten.

In de regel zal men de psychedelische effecten van paddo's op een lege maag 20-40 minuten na inname bemerken (e.e.a. afhankelijk van de wijze waarop het is genomen (rauw, thee e.d.) en hoe het is genomen (goed kauwen, MAOI ingenomen e.d.)

Overigens is niet iedereen even gevoelig voor psilocine, ik meen dat een 1 of 2 procent van de mensen nagenoeg ongevoelig is.. ( op de website van MAPS staat het exacte getal genoemd)

Op 14-09-2010 19:58:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars: @ Bert (auteur)

Wat apart dat jij pijn in je knakker krijgt als de seizoenen veranderen.
Mijn kop zit dan vol met snot en ontstekingen en ik krijg dan meestal van die grieppoten.
Zo reageert elk lijf weer anders...

Cannot kill the Battery!!!
Op 14-09-2010 20:13:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bert (auteur):
lange wapper:

Met alle respect (en meevoelen met de zieke), maar ik vrees dat we ons hier op een grens (sic) geval bevinden tussen "genezing" en "gebruik van verdovende middelen" ! Nogmaals, met alle respect, hoor !


Het feit dat in 1971 psilocine werd opgenomen in de Opiumwet wil nog niet zeggen dat het een verdovend middel is of 'drugs'. Het is men nog steeds niet gelukt om scherp aan te geven wat een drug is en waarom.

Cafeïne, nicotine en alcohol zijn bijvoorbeeld geen drugs in de zin dat ze onder de Opiumwet vallen terwijl ze wel alle kenmerken hebben van wat we doorgaans verstaan onder 'drugs' danwel narcotica of verdovende middelen. Bij paddos is het precies andersom.

Truffels zijn niet bij wet verboden en vallen niet onder de bepalingen zoals die zijn opgenomen in het paddo-verbod van vaccinatie minister Ab Klink.

Tel daar bij op dat het niet binnen het bestek van het artikel valt om de juridische noch morele kant van de zaak te belichten.

Als groot voorstander van zelfbeschikking laat ik het aan een ieder om de gegeven informatie te duiden zoals men dat goed dunkt. Ik ga er nog altijd van uit dat de lezer zelf heel goed in staat is om op basis van de gegeven informatie inclusief linken zich een passend oordeel kan vormen.
Op 14-09-2010 20:14:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Grounded:
Tunnelforce9:

vind het toch een beetje vreemd het lijkt me niet echt positief om drugs te gebruiken als medicijn en al helemaal psychoactieve drugs kun je beter een joint roken (hoewel als je dat veel rookt je ook gek kan worden)

het is echt af te raden regelmatig paddo's te gebruiken.. je raakt verstrikt in je eigen wereldje..

waarom paddo's werken is omdat het ook een bloeverdunnend effect heeft, daarom werkt het, niet omdat het psychoactief is !!

je kunt er dus vanuit gaan dat elke soort bloedverdunner helpt (de ene wat meer dan de andere iedereen is uniek) maar ik zou in dit geval dus NIET aan de paddo's gaan
omdat je in dit geval beter een normale bloedverdunner kunt nemen.. en geen echte "drugs"


In de tekst werd al gezegd dat aspirine niet hielp; aspirine is ook een bloedverdunner.
Aspirine helpt overigens wel - vaak - tegen migraine.
God? Dat ben je zelluf!
Op 14-09-2010 20:34:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9: @Bert

ik bedoel te zeggen dat je met een paardenmiddel werkt.. ik zij ook al dat iedereen natuurlijk uniek is en anders reageerd op dingen

maar ik zou als ik jou was eerst het gebruikelijke lijstje bloedverdunners afgaan voordat je naar dit paardemiddel grijpt
Op 14-09-2010 21:45:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Tunnelforce9:

@Bert

ik bedoel te zeggen dat je met een paardenmiddel werkt.. ik zij ook al dat iedereen natuurlijk uniek is en anders reageerd op dingen

maar ik zou als ik jou was eerst het gebruikelijke lijstje bloedverdunners afgaan voordat je naar dit paardemiddel grijpt

Ik ben oprecht blij voor Bert dat hij een remedie gevonden heeft. Besef je wel wat clusterhoofdpijn is? Als je dit meemaakt, ga je echt niet 'een aspirientje' of 'de gebruikelijke bloedverdunner' nemen. Vanaf 30 sec. gaat het los. En zie je meteen waarom het ook wel the suicide headache genoemd wordt. Let wel, dit is time-lapsed. De echte aanval duurde uren.

(bericht gewijzigd op 14-9-2010 22:05:23)
Is it electrickery?
Op 14-09-2010 21:53:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : En meteen door naar Tommiejay: zie bovenstaand filmpje, hoe kan een bio magnetic touch healer hier helpen? (Ik bedoel op het moment van de aanval zelf, dat je 't zou kunnen voorkomen is een andere kwestie.)
Is it electrickery?
Op 14-09-2010 22:09:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Hubble: Oké, toch even serieus hierop reageren.
Mijn levenspartner had vele jaren last van clusterhoofdpijn. Lang niet geweten hoe ervan af te komen.
Soms was het op te lossen met een natte handdoek op het hoofd, thee drinken, zelfs het roken van joints.
Maar eigenlijk is er maar 1 oplossing: namelijk gezond leven!
Dus, regelmatig bewegen, bij tijds eten, niet teveel koffie, zeker geen stress, veel fruit en niet te vergeten.......sssssssss
Wie mooi is van binnen is ook mooi van buiten
Op 14-09-2010 22:23:26 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
todo: Heb zelf ook jaren last gehad van clusterhoofpijn, ook wel bekend als Syndroom van Horton of "suicide headache". De laatste jaren gaat het gelukkig goed (ik ben nu 50).
Het heeft te maken met luchtdrukwissellingen en je biologische klok.
Daarom komen de clusters altijd bij de seizoenswisselingen, en treden ze vaak rond dezelfde tijd van de dag op.
Bij mij hielp het om m'n lichaamstemperatuur omlaag te halen, met de blote voeten op de keukentegels gaan staan en zo. Douchen lukte niet, dat was te veel sensory input.
Wat ook hielp was een sjekkie met een heel klein beetje wiet er in. Ik haat het om stoned te zijn, maar het hielp wel. Waarschijnlijk hetzelfde effect als bij paddo"s, alhoewel cannabis natuurlijk allang een pijnbestrijdende werking wordt toegekend.
Aanvallen kondigen zich meestal tot een half uur vantevoren aan, dus dan kun je je maatregelen al nemen.
Er zijn ook bekende triggers, zoals alcohol, kaas, ham, en die specerij die altijd in Chinees eten zit, kan even niet op de naam komen. (Edit: ve-tsin). Vermijden dus.
Zuurstof en medicijnen heb ik nooit geprobeerd.
Er is maar èèn ding waardoor ik al die aanvallen heb uit kunnen zitten: het besef dat het na een anderhalf uur over zou zijn. Dat was mijn strohalmpje. Voor de rest is het een nachtmerrie. Ik heb wel eens op het punt gestaan om met een keukenmes die pijn uit m'n kop te snijden, gelukkig was ik toen niet alleen.
Luister maar naar Untill It Sleeps van Metallica.
Sterkte.

Oh, en nooit op het Amerikaanse Cluster Headache Forum zeggen dat je blowt, dan wordt je subiet geband.

(bericht gewijzigd op 14-9-2010 23:31:49)
Op 14-09-2010 23:19:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat: Ik heb iets wat tussen clusterhooftpijn en migrane zit.
(bericht gewijzigd op 15-9-2010 0:51:48)
"We're all mad here."
Op 15-09-2010 0:50:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
gunha3: @Bert
Heb je de docu "Inside LSD" van Nat Geo gezien? Daar wordt ook met Chuck uit bovenstaand filmpje van Emie gesproken en gaat over de preventieve werking van LSD voor clusterhoofdpijn. Wat jij hierboven beschrijft is vooral correctief gericht. Ik wordt ook regelmatig wakker van de clusterhoofdpijn en ik krijg het dan echt niet voor elkaar om thee te gaan zetten, nog niet misschien. Ik heb deze week geluk en slaap behoorlijk goed, maar het is helaas een kwestie van tijd voor het feest weer begint. Ik ga je tip dan ook zeker proberen.

In die docu hebben ze het over een stof Bromo, een soort extract of afgeleide van LSD zonder hallicugene werking. Ze hebben een test gedaan waarbij 5 vd 6 patienten geen hoofdpijn meer hadden dankzij preventieve inname. Er zijn dus idd steeds meer onderzoeken die focussen op de helende en preventieve werking van dergelijke middelen. Gelukkig vind ik het niet erg om paddo's te gebruiken, ik wil dus snel proberen of een flinke portie ook preventief kan werken ipv het te houden bij een kleine portie als correctief middel

Ik heb regelmatig paddo's en LSD gebruikt maar eigenlijk nooit gelet op de relatie met clusterhoofdpijnen, dat zal ik nu toch eens gaan doen. Ik heb er nu bijna 15 jaar last van en het lijkt elk jaar erger te worden, ik heb alle middelen al gebruikt maar ik trek de grens bij de Imigram-spuiten die ik nu heb gekregen, dat is puur vergif wat je ook maar 1x per dag mag gebruiken en als je te laat bent met je spuit gaat de pijn gewoon door, ik heb het helemaal gehad met die reguliere medicijnen Ik voel me af en toe gewoon proefkonijn, telkens andere pillen en middeltjes als het niet blijkt te werken Dokters doen mijns inziens ook maar aan multiple gok...dat kan ik misschien wel beter

De docu staat in zijn geheel op youtube, onderstaande link gaat gelijk naar het stukje over clusterhoofdpijn en het interview met Chuck.Iig bedankt voor je verhaal en tips

(bericht gewijzigd op 15-9-2010 23:58:59)
Op 15-09-2010 23:56:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
mira: Ik heb eens gehoord dat een eetlepel cayennepeper( van de biowinkel) opgelost in heet water ook werkt tegen migraine.
Of het ook zou werken bij clusters weet ik niet.
Heeft iemand hier ervaring mee?
En de wietolie van Rick Simpson?
Op 16-09-2010 10:17:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
B.A. Rabas: Ook ik heb de Imigram spuit gebruikt en moet zeggen dat het prima werkte. Ik ben blij dat die spuiten met Imigram er waren, want de pijn was ondragelijk en het werkte zeer snel. Uiteindelijk zijn de clusterpijnen weer net zo mysterieus overgegaan als dat ze gekomen waren en ik ben nu inmiddels al weer 2 jaar pijn vrij. Ik hoop dat ze wegblijven, maar mochten ze terugkomen ga ik zeker ook de paddo's eens proberen (misschien moet ik dat dan wel van te voren klaar zetten, want zoals gunha3 beschrijft, was ook ik niet in staat om thee te gaan zetten tijdens een aanval).
Ik denk, dus ik ben
Op 16-09-2010 11:38:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
Marsepars:

...
Mijn kop zit dan vol met snot en ontstekingen en ik krijg dan meestal van die grieppoten.
...


En eet u graag gezouten worst? En zoete deserts zei u?
Eens kijken...De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 16-09-2010 20:06:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Luk:

Marsepars:

...
Mijn kop zit dan vol met snot en ontstekingen en ik krijg dan meestal van die grieppoten.
...


En eet u graag gezouten worst? En zoete deserts zei u?
Eens kijken...Meestal duurt het maar een weekje.
Net als vogels die in de rui zijn, of beesten die naar hun wintervacht gaan. Een winterklaarmaakbeurt van het lijf.
Niks bijzonders, maar wel buitengewoon vervelend.

Maar dat sommige mensen er een barstende koppijn van/bij krijgen is nieuw voor mij.
Cannot kill the Battery!!!
Op 16-09-2010 20:21:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bramsan: kep een beetje last van 'najaarsmoeheid', reacties plus artikel laat ik maar aan me voorbij gaan voordat de hoofdpijn ook nog gaat opsteken...
Op 16-09-2010 21:29:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
gast: Ik ben zelf ook "ervaringsdeskundige" Bij mij komen de aanvallen ongeveer een uur na het in slaap vallen, wat de tijd van de dag ook is, dus zelfs bij middagdutjes. Het heeft dus iets met het REM-gedoe te maken. Stress is een aanjager (en ja, voorkom dat maar eens
Zo zuiver mogelijk eten is een pré.

Een aantal jaren geleden heb ik hulp gezocht bij een orthomoleculaire arts. Die schreef een soort poeder voor van gemixte, hoofdzakelijk chinese ingrediënten en hoge dosis melatonine (7 mg, alleen op recept te verkrijgen).
Na een aantal maanden waren de aanvallen in intensiteit behoorlijk verminderd en nu nog steeds.
Ik vermoed dat de kruiden een soort detox waren en de melatonine rustgevend.

Met mijn huidige levensstijl; zoveel mogelijk biologisch eten, aangevuld met mineralen supplementen heb ik er niet zo'n last meer van. Ik word nog regelmatig wakker van een aankomende clusterhoofdpijn, maar de intensiteit zoals gezegd is lang niet wat het geweest is.

Nu ik geen medicijnen gebruik, zelfs geen aspirientje, merk ik dat mijn lichaam zelf "pijnstillers" aanmaakt. Als het me lukt om rustig te blijven en de angst voor (de intensiteit) van een aanval te minimaliseren door bewust op de pijn te letten en daarin te ontspannen, ben ik er zo doorheen. Ik ben er nu aan gewend, het proces is bekend en er is goed mee te leven.

Onlangs las ik ergens dat magnesium tekort er ook mee te maken kan hebben. Magnesium wordt door het lichaam het beste opgenomen door osmose; (voet)baden met grijs zeezout.
Op 17-09-2010 10:14:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hano: Gaat het hier nou om de migraine of de magische kracht van paddo's?
In het laatste geval zou ik iedereen aanraden te lezen:
The sacred Mushroom van Allegro.

http://en.wikipedia.org/wiki/John_M._Allegro

Dan besef je weer eens dat we pas in de kinderschoenen staan......
Op 19-09-2010 2:08:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hano: Overigens is in mijn optiek de werkzame stof bij paddo's Gamma aminoboterzuur.
Op 19-09-2010 2:10:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
hano:
Gaat het hier nou om de migraine of de magische kracht van paddo's?

Het gaat om clusterhoofdpijn, beslist niet te verwarren met migraine.
Is it electrickery?
Op 19-09-2010 10:39:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
britt74: Hallo,
Na een periode van ongeveer 4 jaar lichte clusteraanvallen is sinds vorige week de hel weer los gebroken. Gister was de pijn zo erg dat ik er van moest spugen (ik heb geen migraine) na ongeveer 2 uur ernstige pijn is het afgezakt. maar ik voel zelfs nu nog (de volgende ochtend) waar de pijn allemaal heeft gezeten, het voelt als of mijn bloed warmer is en ik kan voelen dat het stroomt.
Morgen maar weer naar de huisarts, de injecties heb ik al eens gebruikt en daar moest ik destijds mee stoppen omdat ik vaak meerder aanvallen op 1 dag kreeg en ik dan moest kiezen wanneer ik de spuit ging zetten bv alleen op mijn werk.
zuurstof heeft mij nooit geholpen, en nu wil ik me serieus gaan verdiepen in pijnbestrijding in een kliniek, want met deze pijn kan ik niet leven. ben als de dood dat ik nu weer een clusteraanval krijg met mijn kindje erbij.
Mijn geheugen en concentratie zijn flink achteruit gegaan en met zinsopbouw heb ik veel moeite dus neem me niet kwalijk als het misschien onduidelijk overkomt.

Groet Britta
Op 05-10-2010 10:16:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
todo: Sterkte, Britta!
Op 05-10-2010 19:27:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars: @ britt74

Is het dan wel handig om naar je werk te gaan?
Dan bedoel ik eigenlijk meer te zeggen: is het wel handig om aan het verkeer deel ten nemen als je ineens zo'n aanval krijgt?
Voor je het weet overkomt je nog iets...

Ik weet niet hoe het is, dus vraag ik ernaar.
En nee, ik neem je niks kwalijk.

Sterkte!
Cannot kill the Battery!!!
Op 05-10-2010 19:35:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
britt74: hoi,

bedankt voor jullie reacties.
Autorijden dat doe ik niet is idd ook niet verantwoord.
Werken doe ik wanneer ik kan, heb een redelijk goede en rustige periode achter de rug dus kon lekker werken. Nu gaat het minder met me en ik ben gelukkig in de positie om het het rustiger aan te doen.
heeft er iemand ervaring met het lam leggen van het ganglion? ik ga zo naar de ha en zal ernaar vragen, voelt als laatste strohalm.

groet Britta
Op 06-10-2010 9:05:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
10i: Hoi,
Ik zit weer in een cluster dus het is weer feest snachts.
Toch maar besloten om wat truffels te bestellen en te proberen.
Maar ik heb wel wat vragen.
Kun je het vooraf klaar maken en bewaren (hoe lang)?
Zou een hoeveelheid waarmee je een trip ervaart een langere positieve werking hebben op de hoofdpijn?
Heeft iemand ervaring met preventief gebruik (bijvoorbeeld met hoeveelheden)?
Bedankt vast voor de moeite van het antwoorden!
Op --0 23:50:06 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden