Vroegah was het beter. Tenzij je 5.200 jaar geleden leefde want volgens glaciologen werd er toen een gigantische klimaatsverandering vastgesteld. Glacioloog Lonnie Thompson trok de hele wereld rond om ijs op te meten. Met lange buizen ging hij diep in de ijslagen om zo te kijken wanneer ze zijn gevormd. Blijkt dat veel lagen op onze planeet heel plots zijn gevormd, zo'n 5.200 jaar geleden. En laat dat precies de periode zijn die de Lange Telling-kalender van de voorspellende Maya's omschrijft. U weet wel, die kalender die laat weten dat het in 2012 met de pret is afgelopen...

Zon

Omdat de Lange Telling-kalender van de Maya's eind 2012 stopt of herbegint is hij in huidige tijden wellicht de meest bekende van hun astrologische hulpmiddelen. De kalender begon in 3.114 voor Christus, toevallig ook de periode waarin de grondvesten van de Egyptische beschaving werden gelegd. En niet alleen in Egypte was er toen veel activiteit. Hoe dan ook was het voor de Maya's een belangrijk moment, een geboorte van een nieuwe wereld. En dat is het uiteindelijk ook voor ons geweest.

Glacioloog Lonnie Thompson verzamelde ijs uit de hele wereld en op basis van de berg gegevens stelt hij, samen met zijn team van de Ohio State University, vast dat het klimaat plotsklaps en drastisch is gewijzigd. Niet alleen nu is dat proces aan de gang, ook 5.200 jaar geleden was er een klimaatpiek waardoor alles anders werd. Zo anders dat, volgens Thompson, toenmalige beschavingen er aan onderdoor gingen.

Om zijn punt duidelijk te maken wijst Thompson naar de Quelccaya-ijskap in de Peruviaanse Andes. Het ijs trekt zich daar terug aan een ongekende exponentiële snelheid, wat volgens de onderzoeker één van de bewijzen is dat er opnieuw een grote verandering zoals 5.200 jaar geleden zal plaatsvinden.
Hoe hij precies aan de datum kwam? Toen de glacioloog de planten onder het ijs liet dateren bleek dat deze 5.200 jaar geleden plots onder de witte laag kwam te liggen. In tegenstelling tot de meeste natuurlijke cycli gebeurde dit niet geleidelijk aan, maar wel in een zeer korte periode.

Zon

Als extra bewijslast brengt Thompson een onderzoek naar boomringen in Engeland aan. Op basis van de ringen van een boom, en hoe dicht ze bij elkaar liggen, kan men veel zeggen over het klimaat. Blijkt dat 5.200 jaar geleden Engeland een extreem droge periode te verwerken kreeg. Niet iets om een beschaving in te onderhouden.

Niet alleen Mexico en Engeland kenden 5.200 jaar geleden een zware periode met een (voor ons) extreem ongunstig klimaat. Onderzoek op de Afrikaanse Kilimanjaro toont dezelfde ongure tijdspanne. Dat geldt ook voor de Sahara die, als we het onderzoek op pollen van planten mogen geloven, van gunstig vruchtbaar gebied plots veranderde in de woestijn zoals we die nu kennen. In Antarctica en Groenland kon men op basis van het methaan in het ijs bepalen dat de methaan-uitstoot 5.200 jaar geleden op een dieptepunt was.

"Iets monumentaals gebeurde 5.200 jaar geleden," aldus Thompson, "toch was het voor mensen niet héél erg ingrijpend. Dat komt omdat we toen maar met 250 miljoen waren, terwijl onze populatie nu reeds 6,4 miljard hoofden telt."
Volgens Thompson wijzen alle bewijzen in de richting van een ingrijpend proces dat zich 5.200 jaar geleden heeft afgespeeld. "Het toont ook aan dat er zich gelijksoortige veranderingen in het heden ten daags klimaat afspelen. Volgens mij is het iets waar we ons ernstige zorgen over moeten maken," waarschuwt de glacioloog. 70% Van de wereldbevolking leeft in tropisch gebied en net daar zal deze klimaatverandering het meest ingrijpend zijn.

Zon 

Allemaal goed en wel, maar waar komt die klimaatstoring dan vandaan? Daar heeft Thompson ook een idee over. Volgens hem is de zon de hoofdverantwoordelijke. Als die een zonnevlam tjokvol geladen deeltjes richting onze Aarde stuurt dan verandert het klimaat drastisch en snel. Tussen 1.450 en 1.850 voor Christus was het wat men noemt de Kleine IJstijd. Die zou volgens de moderne wetenschappers gelieerd zijn aan twee periodes van erg weinig zonne-activiteit. Onderzoek toont aan dat er 5.200 jaar geleden ook weinig zonne-activiteit was, gevolgd door een korte periode van pieken. Volgens Thompson is dit de reden dat het klimaat op Aarde plots heftig begon te veranderen.

Hoe de toekomst er uitziet weet niemand, maar feit is dat men in 2012/2013 problemen met de zon verwacht. Overheden en regeringen lijken die bus te missen en houden totaal geen rekening met de gevolgen van een zonne-uitbarsting. Vreemd, want NASA waarschuwt er al vele jaren voor en de bewijslast wordt groter en groter. Zou het 5.200 jaar geleden ook zo geweest zijn?

Marsepars: 18+-content?
Right...
Cannot kill the Battery!!!
Op 26-09-2010 9:17:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
The Boognish: Dan hebben die 250 miljoen zielen toen der tijd wel heel veel fossiele brandstoffen verstookt om zo'n klimaat verstorend effect te kunnen bereiken. Maar goed dat onze huidige hoogstaande wetenschap geconcentreerd in het IPCC ons zal behoeden voor verder onheil.....
Op 26-09-2010 9:28:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
The Boognish:

Dan hebben die 250 miljoen zielen toen der tijd wel heel veel fossiele brandstoffen verstookt om zo'n klimaat verstorend effect te kunnen bereiken. Maar goed dat onze huidige hoogstaande wetenschap geconcentreerd in het IPCC ons zal behoeden voor verder onheil.....


Cannot kill the Battery!!!
Op 26-09-2010 9:42:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Callan:
Tim de Enchanter:

U weet wel, die kalender die laat weten dat het in 2012 met de pret is afgelopen...Dat laat die kalender helemaal niet weten.
Op 26-09-2010 0:06:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tru: Sneaky weer de 2012-bullshit gepusht. Dit keer op basis van een ruw geschat jaartal dat ongeveer overeenkomt met een interpretatie van de maya-kalender. Die kalender die in ieder geval laat weten dat het eind 2012 afgelopen is met dit soort nonsens. Can't wait.

Laatste nieuws:
Oh neee, het was 2015!
De kalender is toch goed maar we hadden de boel verkeerd gelezen.
We gaan nu in 2015 naar de knoppen.

En zo gaat het nog jaren duren ben ik bang.
Op 26-09-2010 0:09:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9: nasa houd echt wel rekening met zonnestormen er is zelfs een speciaal bureau opgericht die de zon dag en nacht in de gaten houd en de acitviteit monitoren..

16 minuten voor zo'n zonnestorm in slaat op aarde(moet ie wel precies onze kant op komen) word er een waarschuwing afgegeven en hebben ze nog de tijd om de stroom er af te halen zodat er niet zo veel schade zal zijn.

daarbij zijn al sinds 1998 de sattelieten die nasa de ruimte in chiet beschermd tegen zonnestormen.
(bericht gewijzigd op 26-9-2010 14:05:12)
Op 26-09-2010 14:03:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Wat er nu met de zon aan de hand is of vermoed wat er met de zon aan de hand is, is volstrekt normaal en ook in het verleden heeft de mens dit overleefd, dus waarom zouden we het nu ook niet overleven.???
De cyclus loopt ten einde en begint weer opnieuw.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 26-09-2010 15:41:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeBoodschapper:
Tru:

Sneaky weer de 2012-bullshit gepusht. Dit keer op basis van een ruw geschat jaartal dat ongeveer overeenkomt met een interpretatie van de maya-kalender. Die kalender die in ieder geval laat weten dat het eind 2012 afgelopen is met dit soort nonsens. Can't wait.

Laatste nieuws:
Oh neee, het was 2015!
De kalender is toch goed maar we hadden de boel verkeerd gelezen.
We gaan nu in 2015 naar de knoppen.

En zo gaat het nog jaren duren ben ik bang.


De essentie van het Maya gebeuren is te synchroniseren met de natuurlijke tijd. Gelijk lopen met het heelal waar we deel van uit maken als natuur.
De mens is het enige wezen op aarde dat zelf een inkijk heeft in de energie die is, die was en die komt. Dit doordat de Maya's de TzolKin (energie kalender) overgeleverd hebben evenals de Ha'ab (de zonne of consumenten kalender) en nog meer waaronder de lange telling.
De TzolKin (energie kalender) geeft iedere dag opnieuw aan (cyclus van 260 dagen) welke kosmische trilling er door het heelal gaat, als je je er een periode in verdiept verdwijnt mogelijk ook jouw scepsis als sneeuw voor de zon.
Al dat er is, is er ook niet wel.
Op 26-09-2010 17:21:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
kwast: Overheden en regeringen lijken die bus te missen en houden totaal geen rekening met de gevolgen van een zonne-uitbarsting. Vreemd, want NASA waarschuwt er al vele jaren voor en de bewijslast wordt groter en groter.

Daar ligt nu net het probleem, de boodschapper in dit geval "NASA" wordt niet serieus genomen omdat de overheden en regeringen dit liefst willen verzwijgen, daarom wordt het als een complot theorie afgedaan. Want als ze dit wel serieus nemen en de bevolking alarmeren over dit eventuele onheil, dan stort de economie direct in en raakt iedereen in paniek en is de ontstane chaos niet meer te overzien of te sturen. 98% van de wereld bevolking heeft er daarom ook geen weet van, dit komt door o.a. onze mainstream propaganda.
Op 26-09-2010 17:31:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Chris de Boden:

Wat er nu met de zon aan de hand is of vermoed wat er met de zon aan de hand is, is volstrekt normaal en ook in het verleden heeft de mens dit overleefd, dus waarom zouden we het nu ook niet overleven.???
De cyclus loopt ten einde en begint weer opnieuw.


'De mens' overleeft veel.
United as one. Divided by zero.
Op 26-09-2010 18:11:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plakband: Er stond onlangs nog een artikel + video op de website van de BBC over de komende zonne-uitbarstingen. Volgens mij hier gepost in 'zelf uw nieuws toevoegen'?
ech?
Op 26-09-2010 18:17:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Isis: "Na 10 jaar van relatieve rust, wordt de zon weer wakker – en zet het de astronomen op scherp. Deze week rapporteerden meerdere media in de VS dat de NASA waarschuwde dat de massieve zonne-uitbarsting eerder deze maand, die fantastische lichtshows veroorzaakte op de aarde een voorbode is van een kolossale zonnestorm die aan het opbouwen is en de potentie heeft om de complete energievoorziening op de aarde te verwoesten.

De eerste zonnestorm deze maand zorgde voor spectaculaire beelden – bron NASA

NASA heeft sindsdien de rapporten weer afgezwakt, en zegt nu dat het ergens tussen 100 dagen en 100 jaar kan komen, maar een australische astronoom zegt dat de ruimtewetenschappers gemeenschap eerder gokt op de 100 dagen dan de 100 jaar. Ondanks de ontkenning van de NASA zijn ze al sinds 2006 op de uitkijk voor deze storm en sommige rapporten van de VS vermelden dat de storm zou kunnen toeslaan op de meest populaire datum die er is voor rampen – 2012"

Van website Goto 2012
Had ik pas gelezen en dit gaat er ook weer over, dus is wel iets aan de gang... hmm maar wat precies?
Op 26-09-2010 19:19:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Plakband:

Er stond onlangs nog een artikel + video op de website van de BBC over de komende zonne-uitbarstingen. Volgens mij hier gepost in 'zelf uw nieuws toevoegen'?

Zoiets?
http://www.grenswetenschap.nl/nieuws/Sun-storm-to-hit-with-force-of-100m-bombs/
Denk het niet, maar toch...
Cannot kill the Battery!!!
Op 26-09-2010 19:55:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hoff: Gooi maar op de hoop bij de afkoeling, opwarming, stijging van de zeespiegel, einde van de mayakalender, marsmannetjes, new world order, chemtrails, graaiende bankdirecteuren, de VS, religieuze zwakzinnigen van zo'n beetje iedere achterlijke godsdienst, de nucliaire ambities van alle stinkende 3th world hellholes op de wereld, de luchtvervuiling, verdwenen ozonlaag, zure/zoute, zoete/overvloedige/afwezige regen en iedere conspirancy die je mensenlijkerwijs kunt verzinnen..allemaal met "sluitende" bewijsvoering ergens op het internet.
D'r zal er best eentje van waar zijn..of niet natuurlijk..
Ga ik in de tussentijd wat leuks doen.
(bericht gewijzigd op 26-9-2010 20:15:09)
Op 26-09-2010 20:12:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
todo: Ik vraag me serieus af of het een slechte zaak is als er ineens nog maar 2 miljard mensen op de Aarde zouden rondlopen.
Op 26-09-2010 22:00:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Picobyte: 5200 jaar geleden was ook dubbelglas piepschuim en steenwol nog niet uitgevonden...
Ik denk dat we er wel doorheen komen zo'n beetje weer.
Stroom moet vloeien.
Op 26-09-2010 23:01:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
sufi: het is hier in de tropen toch veel en veel te warm de laatste jaren...
Op 27-09-2010 7:35:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wdawn: Ach 5200jaar geleden hadden we geen elektronica, dus er waren relatief weing zaken die er last van hadden. Nu krijg je wereldwijde paniek als mensen elkaar niet meer kunnen bellen en weer met hun luie reed naar de persoon toe moeten lopen .
Een aantal jaartjes rust, geen elektronica zou ons best wel goed doen. kun je niet zonder dan ben je geen mens meer .

triest zijn de "machtige", gelukkig zijn de domme.
Op 27-09-2010 10:09:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plakband: Maar het wordt wel wat lastig als er geen water meer uit de kraan komt. Krijg je het recht van de sterkste/de meest gewelddadige. Dan worden we wat actiever met elkaar de hersens in slaan om water . En kunnen we ook niet meer op GW. Nog veel ergerder.
ech?
Op 27-09-2010 10:34:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pietje Puk: Wat ik wel apart vind is dat de 26000 jarige cyclus waar wel her en der over verteld wordt, gedeeld door 5200, 5 is.

Waarom 5?
Op 27-09-2010 10:56:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ceedee:
Pietje Puk:

Wat ik wel apart vind is dat de 26000 jarige cyclus waar wel her en der over verteld wordt, gedeeld door 5200, 5 is.

Waarom 5?Ik denk toeval, de bij benadering 26000-jarige precessie beweging is een eigenschap van de Aarde zelf en heeft geen fysische link met de zonneactiviteit. Maar deze heeft vermoedelijk ook een zekere invloed op het klimaat.
Op 27-09-2010 11:17:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeBoodschapper:
Pietje Puk:

Wat ik wel apart vind is dat de 26000 jarige cyclus waar wel her en der over verteld wordt, gedeeld door 5200, 5 is.

Waarom 5?Dit heeft te maken met het fractalistische principe van de TzolKin.
Deze bestaat uit 260 zegels, voor iedere dag 1. Opgedeeld bestaat die uit 5 kastelen die ieder periodes van 52 dagen bestrijken.
Dat is in het klein.
Wanneer we deze fractal uitzoomen zijn er 5 kastelen die ieder een periode in van 5200 jaar beslaan.
Het Rode Oostelijke Kasteel van Omwenteling
het Witte Noordelijke Kasteel van Oversteek
het Blauwe Westelijke Kasteel van Verbranding
Het Gele Zuidelijke Kasteel van Geven
Het Groene Centrale Kasteel van Betovering
Al dat er is, is er ook niet wel.
Op 27-09-2010 11:29:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ceedee:
DeBoodschapper:


Dit heeft te maken met het fractalistische principe van de TzolKin.
Deze bestaat uit 260 zegels, voor iedere dag 1. Opgedeeld bestaat die uit 5 kastelen die ieder periodes van 52 dagen bestrijken.
Dat is in het klein.
Wanneer we deze fractal uitzoomen zijn er 5 kastelen die ieder een periode in van 5200 jaar beslaan.
Het Rode Oostelijke Kasteel van Omwenteling
het Witte Noordelijke Kasteel van Oversteek
het Blauwe Westelijke Kasteel van Verbranding
Het Gele Zuidelijke Kasteel van Geven
Het Groene Centrale Kasteel van Betovering


Dat is natuurlijk ook een verklaring;-)
Van die Maya kalender historie ken ik nu wel niet veel.

Maar het is niet omdat bepaalde verhoudingen tussen cycli, welke niets met elkaar te maken hebben, toevallig een geheel getal benaderen, dat men niet beide zou kunnen opnemen in een kalender systeem, met bijhorende verhaaltjes.
Zo is het ook toeval dat er ongeveer 365 dagen in een jaar zijn, maar het is de basis voor onze kalender.
Op 27-09-2010 11:39:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeBoodschapper:
ceedee:

DeBoodschapper:


Dit heeft te maken met het fractalistische principe van de TzolKin.
Deze bestaat uit 260 zegels, voor iedere dag 1. Opgedeeld bestaat die uit 5 kastelen die ieder periodes van 52 dagen bestrijken.
Dat is in het klein.
Wanneer we deze fractal uitzoomen zijn er 5 kastelen die ieder een periode in van 5200 jaar beslaan.
Het Rode Oostelijke Kasteel van Omwenteling
het Witte Noordelijke Kasteel van Oversteek
het Blauwe Westelijke Kasteel van Verbranding
Het Gele Zuidelijke Kasteel van Geven
Het Groene Centrale Kasteel van Betovering


Dat is natuurlijk ook een verklaring;-)
Van die Maya kalender historie ken ik nu wel niet veel.

Maar het is niet omdat bepaalde verhoudingen tussen cycli, welke niets met elkaar te maken hebben, toevallig een geheel getal benaderen, dat men niet beide zou kunnen opnemen in een kalender systeem, met bijhorende verhaaltjes.
Zo is het ook toeval dat er ongeveer 365 dagen in een jaar zijn, maar het is de basis voor onze kalender.


Noem het maar toeval. In 1 jaar zijn er 13 volle manen. De gemiddelde omloop snelheid van de maan is 28 dagen. Wat gelijk is aan de menstruatiecyclus (natuurlijke tijd). 13 maal 28 is 364 + ieder jaar op (onze kalender) 25 juli de dag buiten de tijd.

sorry als het teveel of topic is, maar cycli welke niets met elkaar te maken hebben, bestaan niet. Het is allemaal onlosmakelijk met elkaar verbonden. (in deze context)

(bericht gewijzigd op 27-9-2010 12:25:42)
Al dat er is, is er ook niet wel.
Op 27-09-2010 0:17:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ceedee:
DeBoodschapper:


...

Noem het maar toeval. In 1 jaar zijn er 13 volle manen. De gemiddelde omloop snelheid van de maan is 28 dagen. Wat gelijk is aan de menstruatiecyclus (natuurlijke tijd). 13 maal 28 is 364 + ieder jaar op (onze kalender) 25 juli de dag buiten de tijd.

sorry als het teveel of topic is, maar cycli welke niets met elkaar te maken hebben, bestaan niet. Het is allemaal onlosmakelijk met elkaar verbonden. (in deze context)


Best mogelijk dat biologisch cycli zich afstellen op natuurlijke cycli. Zo is mijn slaapritme, alhoewel niet perfect gesynchroniseerd, gelijklopend met de dag-nacht cyclus. Maar hier is er sprake van een zekere interactie.

Maar wat betreft de precessie en zonneactiviteit cycli; hoewel ze beiden invloed kunnen hebben op Aardse klimatologische cycli, hebben deze onderling niets met elkaar te maken.
Rekenspelletjes met op het geheel getal afgeronde verhoudingen (wat een kalender ook is) impliceren nog geen oorzakelijk verband.
Op 27-09-2010 14:14:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: Uit artikel:

Blijkt dat veel lagen op onze planeet heel plots zijn gevormd, zo'n 5.200 jaar geleden.

Wat is eigenlijk de foutmarge bij die "zo'n 5200 jaar"?

Uit artikel:

En laat dat precies de periode zijn die de Lange Telling-kalender van de voorspellende Maya's omschrijft.


Het ene is precies 5200 jaar, het andere ongeveer 5200 jaar.

Ik krijg uit de twee quotes het gevoel dat er wat toevalligheden bij elkaar zijn gezocht.
No shit, Sherlock
Op 27-09-2010 14:24:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wdawn: We leven in NL, alleen 80% van de bevolking die het verschil tussen een boom en een plant niet kent weet geen water te vinden. Grondwater is zo aan te komen, en er zijn genoeg manieren om water op te vangen en te reinigen. Je kan inderdaad een Wilde Westen krijgen maar dat gaat uiteindelijk voorbij, en heeeeeeeel misschien leert de mensheid daarvan en gaan ze in plaats van te vechten met elkaar een oplossing bedenken tot deze ramp.

Dan een wederopbouw met gelijkheid in gedachte en we kunnen een hemel op aarde creëren.
Het wordt altijd eerst veel slechter voordat het beter wordt.

Het belangrijkste is is dat de plunderraars weten waar het meeste voedsel en water is te vinden en dat is bij de elite, zoek uit waar zij zich verschuilen en laad het volk de rest doen.
(bericht gewijzigd op 27-9-2010 16:02:37)
triest zijn de "machtige", gelukkig zijn de domme.
Op 27-09-2010 16:00:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pietje Puk:
DeBoodschapper:

ceedee:

DeBoodschapper:


Dit heeft te maken met het fractalistische principe van de TzolKin.
Deze bestaat uit 260 zegels, voor iedere dag 1. Opgedeeld bestaat die uit 5 kastelen die ieder periodes van 52 dagen bestrijken.
Dat is in het klein.
Wanneer we deze fractal uitzoomen zijn er 5 kastelen die ieder een periode in van 5200 jaar beslaan.
Het Rode Oostelijke Kasteel van Omwenteling
het Witte Noordelijke Kasteel van Oversteek
het Blauwe Westelijke Kasteel van Verbranding
Het Gele Zuidelijke Kasteel van Geven
Het Groene Centrale Kasteel van Betovering


Dat is natuurlijk ook een verklaring;-)
Van die Maya kalender historie ken ik nu wel niet veel.

Maar het is niet omdat bepaalde verhoudingen tussen cycli, welke niets met elkaar te maken hebben, toevallig een geheel getal benaderen, dat men niet beide zou kunnen opnemen in een kalender systeem, met bijhorende verhaaltjes.
Zo is het ook toeval dat er ongeveer 365 dagen in een jaar zijn, maar het is de basis voor onze kalender.


Noem het maar toeval. In 1 jaar zijn er 13 volle manen. De gemiddelde omloop snelheid van de maan is 28 dagen. Wat gelijk is aan de menstruatiecyclus (natuurlijke tijd). 13 maal 28 is 364 + ieder jaar op (onze kalender) 25 juli de dag buiten de tijd.

sorry als het teveel of topic is, maar cycli welke niets met elkaar te maken hebben, bestaan niet. Het is allemaal onlosmakelijk met elkaar verbonden. (in deze context)Staat er al ergens in de Astronomie omschreven wat deze 'onlosmakelijkheid' is?

Wat ik het vreemde vind, is dat er vanuit de Maya-telling etc.. bijzonder veel berekeningen komen als het gaat om cycly, echter ben ik die nog niet tegengekomen via de NASA.

Bijvoorbeeld:
Bron: http://www.goto2012.nl/nieuws2006/20060419.htm


Deze cyclus duurt 25920 jaren en is verdeeld over de 12 tekens van de zodiak.Staat een leuk berekening bij.
Op 27-09-2010 16:37:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeBoodschapper: Pietje Puk:
Staat er al ergens in de Astronomie omschreven wat deze 'onlosmakelijkheid' is?
-------

Weet ik niet.
Al dat er is, is er ook niet wel.
Op 28-09-2010 11:49:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bramsan: "In about 4200 BC Saturn dropped its coma (which had obscured Saturn and its companion planets), and in effect went nova. In a mass expulsion Saturn produced its rings and a new satellite, Venus, and Saturn lit up like a sun. To the humans of Earth, who had not clearly seen the Sun for thousands of years because of the enclosing plasmasphere of Saturn, this was the start of creation, the start of time, and the first showing of 'the land' and its resident Gods, the satellites of Saturn. Saturn was called "the sun."

In 3147 BC this configuration broke apart, with the large planets moving far away from the Sun, and the smaller planets assigned to a series of overlapping 'inner' orbits. The breakup produced a stupendous flood of the waters which had been held at the north pole by the gravitational attraction of Saturn for 3000 years. Flood stories are ubiquitous, found in over 500 independent 'myths' -- all with the same coherent details. The survivors included people far inland, those living already on mountain slopes, and certainly the people of the Nile delta and northern Mesopotamia."

http://saturniancosmology.org/
Op 28-09-2010 19:58:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Bramsan:

"In about 4200 BC Saturn dropped its coma (which had obscured Saturn and its companion planets), and in effect went nova. In a mass expulsion Saturn produced its rings and a new satellite, Venus, and Saturn lit up like a sun. To the humans of Earth, who had not clearly seen the Sun for thousands of years because of the enclosing plasmasphere of Saturn, this was the start of creation, the start of time, and the first showing of 'the land' and its resident Gods, the satellites of Saturn. Saturn was called "the sun."

In 3147 BC this configuration broke apart, with the large planets moving far away from the Sun, and the smaller planets assigned to a series of overlapping 'inner' orbits. The breakup produced a stupendous flood of the waters which had been held at the north pole by the gravitational attraction of Saturn for 3000 years. Flood stories are ubiquitous, found in over 500 independent 'myths' -- all with the same coherent details. The survivors included people far inland, those living already on mountain slopes, and certainly the people of the Nile delta and northern Mesopotamia."

http://saturniancosmology.org/

Mooie theorie en bedankt voor de link!
Cannot kill the Battery!!!
Op 28-09-2010 20:10:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Pietje Puk:

Wat ik wel apart vind is dat de 26000 jarige cyclus waar wel her en der over verteld wordt, gedeeld door 5200, 5 is.

Waarom 5?


pentagram/pentagon, de deling door 5 is vrij normaal, net als 1 2 3 5 8 13 enz... (fibonacci-reeks http://nl.wikipedia.org/wiki/Rij_van_Fibonacci)
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 28-09-2010 21:10:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:

als je die kant uit wilt dan roep ik nog maar eens een keer:
"sacred geometrics"

We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 28-09-2010 21:12:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Pietje Puk:

Deze cyclus duurt 25920 jaren en is verdeeld over de 12 tekens van de zodiak.Staat een leuk berekening bij.

okee, doe eens 12 keer 2160 (=25920)
elke sterrenbeeld duurt namelijk 2160 jaar, en officieel zijn er 12, dat is waar het getal van de tzolkin kalender vandaan komt... (het huidige sterrenbeeld vissen begon 100 jaar voor christus, de huidige telling loopt dus tot maximaal 2060)

1 long count van 5200 jaar duurt btw maar 5184 jaar, vandaar dat men wel eens "ongeveer 5200 jaar" zegt...

op basis hiervan kan je ook perfect uitrekenen hoelang een halve cyclus duurt, 25920 gedeeld door 2 is 12960 jaar geleden, zo ongeveer rond het einde van de laatste ijstijd.
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 28-09-2010 21:23:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
jspreen:
kwast:

Daar ligt nu net het probleem, de boodschapper in dit geval "NASA" wordt niet serieus genomen omdat de overheden en regeringen dit liefst willen verzwijgen, daarom wordt het als een complot theorie afgedaan.


Overheden en regeringen die het liefst dingen willen verzwijgen om paniek te voorkomen ? Aha, nou begrijp ik ineens waarom er nooit iets in de kranten staat, of gestaan heeft, over - als je het mij vraagt uit de duim gezogen - fenomenen als de mexicaanse-A-varkens-H1N1-griep, HIV=Aids, Al-Qaida, en ga zo maar door...

Ha, ha , ha, ha !!!!!!
Op 28-09-2010 21:24:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
jspreen:

kwast:

Daar ligt nu net het probleem, de boodschapper in dit geval "NASA" wordt niet serieus genomen omdat de overheden en regeringen dit liefst willen verzwijgen, daarom wordt het als een complot theorie afgedaan.


Overheden en regeringen die het liefst dingen willen verzwijgen om paniek te voorkomen ? Aha, nou begrijp ik ineens waarom er nooit iets in de kranten staat, of gestaan heeft, over - als je het mij vraagt uit de duim gezogen - fenomenen als de mexicaanse-A-varkens-H1N1-griep, HIV=Aids, Al-Qaida, en ga zo maar door...

Ha, ha , ha, ha !!!!!!

Overheden hebben inderdaad alleen maar baat bij angst en paniek. Het levert ze geld en macht (greep op het gepeupel) op
Iemand nog een broodje dioxinepaling?
(bericht gewijzigd op 28-9-2010 21:48:15)
Is it electrickery?
Op 28-09-2010 21:43:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Emie :

jspreen:

kwast:

Daar ligt nu net het probleem, de boodschapper in dit geval "NASA" wordt niet serieus genomen omdat de overheden en regeringen dit liefst willen verzwijgen, daarom wordt het als een complot theorie afgedaan.


Overheden en regeringen die het liefst dingen willen verzwijgen om paniek te voorkomen ? Aha, nou begrijp ik ineens waarom er nooit iets in de kranten staat, of gestaan heeft, over - als je het mij vraagt uit de duim gezogen - fenomenen als de mexicaanse-A-varkens-H1N1-griep, HIV=Aids, Al-Qaida, en ga zo maar door...

Ha, ha , ha, ha !!!!!!

Overheden hebben inderdaad alleen maar baat bij angst en paniek. Het levert ze geld op
Iemand nog een broodje dioxinepaling?

En ik maar denken dat het smaakversterker voor kip was...
Maar doe maar!
Nee geen boter er op, dank je.
Cannot kill the Battery!!!
Op 28-09-2010 21:47:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
degriezels: Betekent het dan ook dat dat je een cabriootje kunt rijden zonder dat je online het weerbericht van Helga van Scheur moet volgen om niet plotseling door een moddervloed meegesleurd te worden?

Moet dan niet op bio-ethanol lopen denk ik want dan gaat het niet goed met de plantjes die je nodig hebt als je door nieuwe-woestijn Nederland rijdt
Op 29-09-2010 0:49:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat: Ik blijf dit ook verdacht vinden, jaartallen ontlopen elkaar ook niet zo veel:

http://www.grenswetenschap.nl/blogs/Sodom-en-Gomorra-weggevaagd-door-asteroide/
"We're all mad here."
Op 29-09-2010 7:36:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bramsan: Hi Cherise... connecting the dots?
@Marsepaps... voor wat video kost,
check de episodes van Symbols of a aliens sky...
Op 29-09-2010 16:44:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Bramsan:


@Marsepaps... voor wat video kost,
check de episodes van Symbols of a aliens sky...


Dit heb ik al eens gezien.
Neemt niet weg dat ik er de moeite niet voor neem om het nog een keer te kijken.
Cannot kill the Battery!!!
Op 29-09-2010 19:11:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat:
Bramsan:

Hi Cherise... connecting the dots?
@Marsepaps... voor wat video kost,
check de episodes van Symbols of a aliens sky...


Aaaggh, so many dots
"We're all mad here."
Op 30-09-2010 8:08:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bramsan:
Cheshire Cat:

Bramsan:

Hi Cherise... connecting the dots?

Aaaggh, so many dots


''' PLUGH ! '''... Hairball
Op 01-10-2010 0:13:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat:
Bramsan:

Cheshire Cat:

Bramsan:

Hi Cherise... connecting the dots?

Aaaggh, so many dots


''' PLUGH ! '''... Hairball

A hairball is a false dot.
"We're all mad here."
Op 01-10-2010 15:10:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
A. Hemelwandelaar:
Tussen 1.450 en 1.850 voor Christus was het wat men noemt de Kleine IJstijd.


Moet dit niet NA Christus zijn?
"When an inner situation is not made concious, it appears outside as fate" ~ C.G. Jung
Op 02-10-2010 0:22:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Narchya:

Tussen 1.450 en 1.850 voor Christus was het wat men noemt de Kleine IJstijd.


Moet dit niet NA Christus zijn?

Volgens wiki wel:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kleine_ijstijd
Is it electrickery?
Op 02-10-2010 0:33:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden