Af en toe trakteren wij van GW u op films waarvan wij vinden dat ze niet gemist mogen worden. Deze keer is het de beurt aan 'The Power of Nightmares´. In deze BBC-documentaire uit 2004 wordt de opkomst van zowel de fundamentalistische islam als de Amerikaanse neo-conservatieve beweging besproken. In het achter ons liggende decennium zijn die twee bewegingen tegenover elkaar komen te staan. Uit deze film blijkt dat deze twee strijdende partijen veel meer op elkaar lijken dan je op het eerste gezicht zou denken. Deel 3 behandelt Al Qaida en levert het bewijs dat deze 'organisatie' slechts een fictie is, geschapen om ons met nachtmerries onder de duim te houden. Deze documentaire bevat veel waardevol historisch filmmateriaal en uitstekende interviews en analyses. Een ware must-see voor iedereen iets wil begrijpen van de wereld waarin wij ons vandaag de dag bevinden.


Olav: Beetje laat, na 6 jaar, om deze docu aan te bevelen. Maar beter laat dan nooit.

De rode draad is: er wordt voortdurend angst gezaaid met allerlei dreigingen die voornamelijk ontspruiten aan hen die er belang bij hebben. Angst voor de Russen, angst voor de Islam. Wederzijds, angst van de Russen voor de Amerikanen, angst van de moslims voor Westerse verderfelijkheden.

Het mooiste stukje is nog wel de gefantaseerde niet-detecteerbare Russische atoomonderzeeërs. Toen die nergens te vinden waren, gewoon omdat ze niet bestonden, verklaarde de CIA dat als een bewijs van hun onzichtbaarheid.... en ging er weer een flink budget naar de US Navy om de dreiging af te wenden....

Al-Qaida bestond niet voor de CIA het uitvond. De Taliban werd door de CIA georganiseerd om tegen de Russen te vechten. Bin Laden werd (en word waarschijnlijk) betaald voor zijn goede verdiensten voor het Amerikaanse legerbudget. En ga zo maar door.

Nog steeds worden we elke maand zo ongeveer opgeschrikt door een of andere "terreurdreiging". Bij voorkeur geheimzinnige moslims, want die komen uit een oord waar olie zit. Elke keer worden de "terroristen" stilletjes weer vrijgelaten omdat er helemaal niks aan de hand is. Alles heeft een belang, en dat belang is meestal geld en macht.

De wereld laat zich gek maken. U, na het zien van deze docu, niet meer.
Op 13-10-2010 22:58:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : sorry, te flauw
(bericht gewijzigd op 13-10-2010 23:04:04)
Is it electrickery?
Op 13-10-2010 23:03:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden