Ooit was ik er eens live bij: een bodybuildingwedstrijd. Aparte oliegeuren, stoffig talkpoeder en glimmende lichamen troef.

Dat mannen meer spieren hebben dan vrouwen is heel natuurlijk. Bodybuilders gaan er prat op, ze verkennen de grenzen van de spiermassa. Normaal gezien, op Eurosport en andere kanalen, zien we mannen in actie. Dat geslacht heeft immers de nodige spierbundels. Tijdens de zoektocht naar de uitersten traint/slikt een zonderling zelfs zoveel dat zijn spieren ontploffen.

Hitsige vrouwen schijnen het geweldig te vinden, zo'n mannen die lijken te zijn opgeblazen door een hormonale fietspomp. Ik heb zelf nooit een vrouw ontmoet die van zo'n overtrainde spieren houdt. Maar dat zegt weinig; als niet bepaald gespierd persoon zou het van een vrouw weinig tactisch zijn om adonissen in mijn bijzijn te adoreren.

Bodybuilden is een levensstijl die soms heel ingrijpend kan zijn. Uren trainen, speciale diëten en in sommige gevallen het gebruik van extra hormonen in de vorm van anabolen steroïden. Anabolen steroïden is een verzamelnaam van chemische stoffen die zijn afgeleid van het mannelijke geslachtshormoon testosteron met als doel om spiermassa te doen toenemen. Het gebruik van anabolen steroïden heeft bijwerkingen en kan bij vrouwen leiden tot onder andere mannelijke kenmerken zoals baardgroei, haaruitval en naast vergroting van de geslachtsdrift ook de vergroting van de clitoris. Op onderstaande foto valt dat duidelijk te zien: 

Clitoris op anabolen

Bij mannen kan het gebruik van anabolen leiden tot verkleining van de zaadballen en vergroting van de prostaat en soms ook penis. Ren nou niet gelijk naar de anabolen steroide winkel want buiten een paar extra centimeters kan je ook borstontwikkeling krijgen zodat je zowel een grotere onderboek als een BH kan kopen. Verder rapporteren de gebruikers langdurige en pijnlijke erecties en gedragstoornis zoals agressie. Er zijn nog meer bijwerkingen die je hier kunt lezen. De tempel van de ziel, het lichaam, met pantser voorzien is dus niet zo gezond. 

Bij mannen, de evolutionaire jagers, kan er altijd een stoere draai aan gegeven worden maar bij vrouwen ligt het anders. Waarom gaan vrouwen aan bodybuilding doen? Compensatie van een zelfbeeldverstoring? Want, laat ons eerlijk zijn, zo mooi is het niet. Of wel? Het woord borstkas zou, in het geval van vrouwelijke bodybuilders, misschien beter worden ontdaan van het woord borst. Daar is namelijk, bij iedere strakkere spier, steeds minder van te bespeuren.
Maar toch, voor de geinteresseerden: twee filmpjes waarin een dame o.a. haar bovenarm kundig demonstreert. Love it or leave it...

Update: Volgens Het Laatste Nieuws en professor Bruce Davies misbruiken steeds meer bodybuilders het kankermedicijn tamoxifen. Dit om te voorkomen dat de steroïden borsten bij de builder gaan ontwikkelen.
Om tot deze conclusie te komen werd onderzoek gedaan op 200 bodybuilders. 22% Gebruikte het gewraakte medicijn. Zes jaar eerder, tijdens een gelijksoortige studie, was dit nog maar 2%. Het mag duidelijk zijn dat een verkeerde toepassing van tamoxifen schadelijk is voor de gezondheid.

J.W.: vage mensen op deze wereld
Op 27-06-2007 20:26:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Oz: Zieek
Op 22-07-2007 11:48:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: De eerste dame vind ik wel meevallen en heeft het op de natuurlijke wijze gedaan lijkt mij en vind ik niet echt lelijk.

De tweede dame heeft het denk ik niet natuurlijk gedaan en doet mij aan als misvormd.

Ik vind het eenieders eigen keuze
Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 22-07-2007 0:38:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden