UFO-rapporten over een onbekend object dat boven de grond zweeft of daadwerkelijk landt zijn niet dik gezaaid. Een uitstekend rapport van dit soort verschijningen - met multi ooggetuigen - is het Cherry Creek UFO Incident van 19 augustus 1965 in New York. Het Cherry Creek UFO Incident werd onderzocht door verschillende UFO groeperingen, waaronder het ondertussen ter ziele gegane National Investigations Committee On Aerial Phenomena (NICAP), de New York State Police en een vijfkoppige groep van de Amerikaanse luchtmacht.

Rond 20:20 uur bedient de 16-jarige William Butcher de melkmachine voor de 17 koeien in de schuur van de familieboerderij. William heeft op dat ogenblik drie familieleden en een andere getuige in zijn gezelschap. Als William zijn dagelijkse karweien uitvoert luistert hij altijd naar de uitzending van een lokale nieuwszender. Vandaag wordt die uitzending plots door statische ruis onderbroken. Op datzelfde ogenblik valt de tractor die de melkmachine aandrijft stil. De stier springt uit zijn rustpositie omhoog en begint woest aan zijn ketting te sleuren.

Butcher loopt naar een venster in een poging de bron van de storing te vinden. Hij schrikt als hij dicht bij de grond op ongeveer 400 meter afstand van de schuur een groot, ovaal voorwerp ziet (later zou hij de UFO ongeveer 15 meter groot en 6 meter hoog schatten). Butcher kon duidelijk een regelmatige pieptoon horen en een roodachtige rook onderaan het object zien. Nadat hij het object amper een paar seconden gezien had vloog de UFO terug de lucht in om tussen de wolken te verdwijnen.

Onmiddellijk neemt Butcher contact met het huis van de boerderij en vertelt de andere familieleden wat er zonet buiten gebeurd was. De familie komt buiten gelopen en het eerste dat ze waarnemen is een vreemde geur. Een groen gloeiende kleur in de wolken laat zien waar het onbekende voorwerp uit het gezichtsveld verdween.

Ongeveer een half uur later verscheen de UFO plotseling opnieuw, rondcirkelend boven de boerderij. De moeder van William belde onmiddellijk de politie. Twee politiemannen kwamen ter plaatse, stelden vragen en controleerden het bewijsmateriaal. Daarna verwittigden de politiemannen de luchtmacht.

De dag na de vreemde verschijning boven de boerderij van de familie Butcher komt Kapitein James Dorsey, Operations Officer, 4621st AF Group, met vier technici ter plaatse. Als ze de bodem onderzoeken ontdekken ze op verschillende plaatsen een vreemde, purperen vloeistof. Het gras is op verschillende plaatsen verschroeid en er worden stevige indrukken van circa 5 centimeter groot, 5 centimeter uit elkaar gevonden.

Nadat het team van Dorsey hun onderzoek hadden afgerond nam Jeffrey Gow van het NICAP) stalen van het verschroeide gras en de purperen substantie. De stalen werden voor onderzoek opgestuurd naar de Kawecki Chemical Company. De directeur van het bedrijf was een adviseur bij NICAP.

Uit de spectragrafische analyse van de purperen vloeistof bleek dat de belangrijkste elementen in de vloeistof aluminium, ijzer en silicium waren. In de stalen van het verschroeide gras werden sporen van fosfor gevonden wat volgens Gow voor een fosfaatgeur zou kunnen zorgen. Die geur zou de vreemde geur die de familie waarnam kunnen verklaren.

Vreemd genoeg ziet State Trooper Richard Ward de daaropvolgende nacht niet ver van de primaire waarneming in Cherry Creek een onbekend voorwerp met 8 lichten rond zijn perimeter op. Ward verklaarde dat het object tweemaal zo snel zoals een straaljager vloog en dat hij een vaag geluid - dat afkomstig was uit het object - kon horen.

Dr. Fred C. Fair en John Maxwell, van het NICAP New York Subcommittee No. 2, ronden het onderzoek verder af. Ze geloven - na hun analyse van alle bevindingen en eigen onderzoek - dat het Cherry Creek UFO Incident niet verzonnen is. En om nog wat esoterie aan het Cherry Creek UFO Incident toe te voegen: toen William Butcher vele later jaren opnieuw ondervraagd werd gaf hij toe dat de luchtmacht hem in duidelijke woorden ten kennis had gesteld om de gebeurtenissen in Cherry Creek met niemand te bespreken, anders zou hij de niet zo plezante gevolgen moeten dragen.

lifetime: Als hij die klinknagels nauw eens niet er in getekend had...dan misschien! In die oude SF filmpjes (in kleur) hadden de ufo´s ook altijd van die rode of groen rook .....! Jammer, weer niks...!? Gelukkig hebben we nu allemaal een mobieltje met fotocam... alleen nu horen, en zien we gelijk niks meer. De ufo´s zijn slim geworden, waarschijnlijk.!
Live kost Time
Op 14-10-2010 15:10:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker: Ik vraag me altijd af waarom mensen zouden liegen over zoiets. Geld? Roem?

En als ze niet liegen, wat hebben ze dan gezien? Het kan namelijk ook een geheim vliegtuig zijn die de Amerikanen aan het uittesten waren. Blijft de vraag waarom de piloot boven een boerderij gaat cirkelen en landen.
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 14-10-2010 18:58:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars: Zijn deze heren al gebeld?
Cannot kill the Battery!!!
Op 14-10-2010 19:23:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker:
Marsepars:

Zijn deze heren al gebeld?Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 14-10-2010 19:50:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
moonwalker:

Ik vraag me altijd af waarom mensen zouden liegen over zoiets. Geld? Roem?


Wat dacht je van: Voor de lol?

Als youtube geen bewijs is, van het feit dat mensen graag filmpjes maken voor de lol, en/of voor aandacht, dan weet ik het niet meer.
I might just be saying that to get you mad...
Op 15-10-2010 18:20:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker:
Clavius:

moonwalker:

Ik vraag me altijd af waarom mensen zouden liegen over zoiets. Geld? Roem?


Wat dacht je van: Voor de lol?

Als youtube geen bewijs is, van het feit dat mensen graag filmpjes maken voor de lol, en/of voor aandacht, dan weet ik het niet meer.


Met alle respect maar op youtube zijn de mensen altijd anoniem. Dus ze kunnen zichzelf ook niet belachelijk maken. Deze meneer en anderen die met het verhaal naar voren zijn gekomen, kunnen hun hele leven in een hel doorbrengen, als iedereen ze gaat uitlachen.

Daarom snap ik niet waarom ze zoiets zouden doen, als het niet waar is.
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 15-10-2010 23:32:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden