Er gaat geen maand voorbij zonder dat mijn partner, Kathleen McGowan, een e-mail of zo ontvangt waarin de schrijver stelt dat hij of zij de reïncarnatie is van Maria Magdalena of diens naaste familie, of dat hij of zij 'de Magdalena' channelt. Soms scheldt men haar uit om over Maria Magdalena geschreven te hebben zonder de schrijver te contacteren (hoe durft ze!), of dat de Magdalena aan de schrijver medegedeeld heeft dat Kathleen het helemaal fout heeft. Of grotendeels. Of bepaalde details. Enzovoort.

Ik ben de eerste die zal stellen dat ik geloof in reïncarnatie en channelling. Ik weet bijvoorbeeld ook dat ik ooit zes jaar oud was, maar ik ben er ook van overtuigd dat ik me vrijwel niets kan herinneren van wat ik op die leeftijd uitspookte! Maar ik weet dat ik ooit zes jaar oud was!

Ik heb channellings gezien die bijzonder indrukwekkend zijn. Maar in die channellings spreken die 'geesten' nooit over hoe iemand aanwezig was bij, of zelf een of andere historische figuur was. Dat vinden ze blijkbaar volledig onbelangrijk. Want dat heeft met ego te maken. Kathleen was ooit hypnotherapeut. Zij weet hoe gevaarlijk het is om dergelijke spelletjes te spelen. Hypnotherapie is niet ontwikkeld om historische waarheden uit ons onderbewustzijn te halen. Het is niet eens geweten of hypnose dat kan. We weten gewoon heel weinig omtrent hypnose.

Hoe dan ook, als al die brievenschrijvers gelijk hebben, dan is er duidelijk iets verkeerd met Maria Magdalena: zo stelt ze aan de ene dat zij 'exclusief' met hem praat, terwijl een andere dame duidelijk ook beweert met haar in contact te staan! En tegen nog andere personen - vaak mannen - deelt ze blijkbaar heel vaak informatie door omtrent tantrische seksrituelen! Interessant, maar onwaarschijnlijk dat dit waar is! Dan was er ook de dame die Anne Boleyn channelde, en stelde dat zij in haar visioen duidelijk zag hoe Anne een speciaal handschoen droeg om haar zesde vinger te verbergen. Helaas had Anne Boleyn geen zesde vinger - het was een oud verzinsel om haar belachelijk te maken, en iets wat al meer dan een eeuw geleden naar het land der fabelen gestuurd is. Maar misschien kan je het land der fabelen ook channelen?

Als ik rondkijk in een boekenwinkel, dan zie ik hoeveel gechanneld materiaal er nu de ronde doet. Van buitenaardse wezens, tot overleden grootmeesters, en veel meer. De enige interessante boeken in dit genre zijn die welke niet op een dergelijke historische tour gaan. En de meeste interessante boeken zijn van auteurs die niet geloven dat zij in een vorig leven Leonardo da Vinci waren (ik ken persoonlijk twee mensen die geloven allebei Leonardo te zijn!), of Nostradamus, of wie dan ook.

Ik hou van zon, haat vijgen en dadels, en zeg dus wel eens - lachend – dat ik in een vorig leven waarschijnlijk vijgenverkoper in een zonnig land was. Kreta? Het Midden Oosten? Hoewel het grotendeels als grappige anekdote bedoeld is, stel dat het wel zo was, dan is toch het meest belachelijke dat ik even in de Bijbel ga zoeken of daar een vijgenverkoper in terug te vinden is, en dat ik dan zou besluiten dat ik die kerel moet zijn geweest? Alsof er maar één vijgenverkoper was in het Midden Oosten?


(Vijgenverkoper in een zonnig land)

Waarom schrijf ik dit allemaal neer? Omdat ik, zoals ik reeds stelde, er van overtuigd ben dat channelling interessante resultaten kan opleveren, en reïncarnatie een werkelijkheid is. Maar momenteel lijden beide onderwerpen al te sterk onder het feit dat diegenen die er over spreken, al te... dom omspringen met hun theorieën en conclusies. Ze trekken het in het belachelijke, en doen zo niet louter oneer aan de twee disciplines, maar ook aan diegenen die puur historisch schrijven over Magdalena, Anne Boleyn, of wie dan ook. Neen, alternatieve wereld: omdat het gechannelde informatie is, betekent dat niet dat het automatisch de waarheid is!

Emie : Veel kaf, weinig koren.
Geldt ook voor mannetjes. (Als in: daar heb ik een mannetje voor.)
Is it electrickery?
Op 15-11-2010 9:52:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider: Beste Philip,

Daar hebben we een probleem, OOK IK hou van zon en haat dadels en vijgen.... Dus wie van ons was dan die ene verkoper uit de bijbel...?


Ik ben het met je eens en met Emie.. Veel kaf, weinig koren. Mensen die roepen die of die beroemdheid geweest te zijn zijn idd bezig met het ego en ik geloof ook dat dat aan gene zijde HELEMAAL niet belangrijk is. Ik denk dus dat je rustig die lui allemaal kaf kan noemen. ( Wil niet zeggen dat de rest allemaal koren is natuurlijk. )

Ik weet trouwens nog precies wat ik deed toen ik 6 was. Toen gooide ik ijsballen naar de mensen die uit de slager kwamen.
( dierenrechtactiviste in hart en nieren haha )
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 15-11-2010 11:07:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Mysta_XII: Meerdere soorten channeling?

De eerste soort put haar communicatie uit de perceptie van de 'ontvanger', zijn of haar beeld op zijn of haar eigen realiteit. Dus ook op wat zij individueel voor waar achten.

De tweede soort channeling ontstaat door een eenheidsprincipe van het universele, waardoor er een directe communicatie tussen zender en ontvanger mogelijk is. Het spreekt voor zich dat de zender zich in een andere dimensie bevindt omwille van de fijnstoffelijkheid.

Een andere soort is dan de normale channeling tussen zender en ontvanger binnen eenzelfde dimensie, telepathie dus.
Take the risk and fly...
Op 15-11-2010 0:11:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ZaZu: @ CCRider;

"Ik weet trouwens nog precies wat ik deed toen ik 6 was. Toen gooide ik ijsballen naar de mensen die uit de slager kwamen. "

Ik weet zeker dat je niet elke seconde nog kan herrinneren in het jaar toen je 6 was.. En dat is het, hoe meer tijd er verstrijkt, hoe meer je vergeet over je verleden. En wie weet hoe lang het geleden is dat je voor het laatste geincarneerd bent ;-)
wie wat bewaart die heeft wat, dat geldt ook voor geduld
Op 15-11-2010 13:55:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Ik schijn volgens meerdere paragnosten in mijn vorige leven in het oude Egypte een hoge geestelijke leider, hoge priester te zijn geweest, schijnt echt zo te zijn.

Hmmmm, had ik in mijn vorige leven ooit kunnen denken dat ik zo'n tegendraadse knorrige en vooral kritische man zou worden in het huidige leven???

Anderzijds: Tijd om te bekeren en me weer tot priester op te werken
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 15-11-2010 14:05:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider:
Waarom is iedereen toch altijd iets geweldigs geweest in zijn vorige leven?
Zoveel geweldige mensen zijn er niet en nooit geweest ook.

Als iedereen zo geweldig was dan was ik in mijn vorige leven een lowlife, scumbag, ignorant, good-for-nothing piece of trouble.
Veel leuker ook
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 15-11-2010 15:24:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden:
CCRider:


Waarom is iedereen toch altijd iets geweldigs geweest in zijn vorige leven?

Wie zegt dat het leven van een hoge priester zo geweldig is???
Weet je wat ik allemaal te kort ben gekomen aan sex in mijn vorige leven(en helaas ontbrak het mij destijds ook aan pedofiele gevoelens )???

Dat is in mijn huidige leventje al beter geregeld, ik hoef nu niet aan G.O.D. verantwoordelijkheid af te leggen als ik ff een nummertje gaan maken, en ik hoef me nu ook geen zorgen meer te maken dat er haar tussen mijn vingers gaat groeien als ik er zelf bij gebrek aan beter een slinger aan geeft.

Toch wel een wereld van verschil.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 15-11-2010 15:44:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan:
Chris de Boden:

Ik schijn volgens meerdere paragnosten in mijn vorige leven in het oude Egypte een hoge geestelijke leider, hoge priester te zijn geweest, schijnt echt zo te zijn.

Hmmmm, had ik in mijn vorige leven ooit kunnen denken dat ik zo'n tegendraadse knorrige en vooral kritische man zou worden in het huidige leven???

Anderzijds: Tijd om te bekeren en me weer tot priester op te werken


Oh dat kan best. Hoge priester klinkt vandaag de dag wel machtig enzo maar aangezien Egypte bijzonder spiritueel ontwikkeld was lijkt het mij waarschijnlijk dat er vele priesters en hogepriesters waren. Hogepriester is simpelweg een leider van priesters, een van velen.
(bericht gewijzigd op 15-11-2010 15:53:24)
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 15-11-2010 15:50:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars: Ik was in mijn vorig leven de paashaas.
Die info deel ik ook niet met jullie.
Soms is het wijs om dingen voor je te houden...
Cannot kill the Battery!!!
Op 15-11-2010 18:23:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dzyan: Als reïncarnatie zou bestaan dan zouden er net zo veel mensen uit het verleden als uit de toekomst moeten reïncarneren. Immers de Wheler de Witt vergelijking bepaald dat er in het heelal geen tijd nodig is. Dus het is een beetje vreemd dat mensen wel Napoleon geweest zijn, maar nooit Galbrecht die in 2395 Toch de slag om Betelgeuze 3c gaat winnen.....

Groet,

Dzyan
Op 15-11-2010 19:14:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Mysta: Curieus als iemand met dezelfde naam, op hetzelde tijdstip, dezelfde inhoudelijke reactie geeft!

Vanmiddag door omstandigheid niet kunnen reageren...

In ieder geval mag je vraagtekens zetten met welk soort channeling je te maken hebt...

Groet, Mysta
Op 15-11-2010 20:33:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan: Ik had onlangs een droom waar ik wist dat het 700 v.C. was en dat ik als een soort rebel vocht tegen de Romeinen. Toen ik wakker werd dacht ik van: "haha, dit kan niet want toen bestond het Romeinse rijk nog niet." Ik verbaasde me dan ook toen ik die avond op Wikipedia las dat het Romeinse rijk eigenlijk al in 750 v.C. bestond, alhoewel ze toen wel de pan in werden gehakt door de Galliërs. Het zou zo maar eens een beeld van een ander "vorig" leven geweest kunnen zijn, dromen zijn meer dan fantasie.
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 15-11-2010 20:36:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan:
Mysta:

In ieder geval mag je vraagtekens zetten met welk soort channeling je te maken hebt...

Groet, Mysta


Je zou je kunnen afvragen: Past het in mijn visie? Kan de boodschap inspireren tot wijsheid, liefde, of roept het bijvoorbeeld angst op? En wat is het motief van de channelaar?
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 15-11-2010 20:41:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk: Het zal wel toeval zijn, maar ik droomde onlangs nog dat ik Galbrecht zou zijn die in 2395 de slag om Betelgeuze 3c gaat winnen.
Dus heeft Napoleon (die ik al wàs) toch een belangrijke slag gewonnen.
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 15-11-2010 20:52:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Luk:

Het zal wel toeval zijn, maar ik droomde onlangs nog dat ik Galbrecht zou zijn die in 2395 de slag om Betelgeuze 3c gaat winnen.
Dus heeft Napoleon (die ik al wàs) toch een belangrijke slag gewonnen.


Cannot kill the Battery!!!
Op 15-11-2010 20:53:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Ik heb geen idee wie ik was in een vorig leven. Ik weet al amper wie ik ben in dit leven.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 15-11-2010 21:29:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach: Een tijd terug heb ik een bizarre "droom" gehad. Een vriendin van me had een regressie-therapie op youtube gevonden en ik was het slachtoffer. Ik weet niet wat ik daarvan moet geloven, maar sta er ook niet negatief tegenover. Ik "droomde" dat ik een Engelse jachtvlieger was in een luchtgevecht boven het Kanaal. Ik stortte met mijn vliegtuig in zee bij ondergaande zon. Het was heel heftig voor me. Ik voelde ineens een 'link' met mijn vlieg angst en angst om op open zee te zijn. In die "droom" dacht ik aan mijn luchtmachtbasis en herinnerde ik mijn familienaam.
Omdat ik deze droom en de namen nog herinnerde toen ik wakker werd, heb ik deze meteen even opgezocht in google. De basis bleek te bestaan en de familienaam bleek in die streek voor te komen.
Ook bleek het soort vliegtuigen (waar ik geen verstand van heb) dat ik "herinnerde" inderdaad in luchtgevechten boven het kanaal gebruikt te zijn.

Heel vreemd allemaal, want ik heb niks met Groot-Brittannië, noch gevechtsvliegtuigen, noch oorlog in het algemeen. Ook had ik de laatste jaren niets (bewust) over luchtgevechten boven het Kanaal meegekregen. Weet nog steeds niet wat ik hiervan moet vinden.
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 15-11-2010 21:51:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Kat: Meneer Glimlach: Gewoon alles in een schriftje schrijven,zoals Emie me voorstelde... Ik vindt het zelfs leuk om nadien na te lezen... Wat een rare hersenkronkels maak ik toch... Het vreemde in mijn dromen is, ik ben altijd aan het redden van iemand.. Misschien moet ikzelf gered worden ;-)

Ik denk dat in mijn vorige leven Lucrezia Borgia was..
Op 15-11-2010 23:12:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan:
Tetzmol:

Ik heb geen idee wie ik was in een vorig leven. Ik weet al amper wie ik ben in dit leven.


Je bent wie je denkt die je bent.
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 15-11-2010 23:31:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
welja:
CCRider:


Waarom is iedereen toch altijd iets geweldigs geweest in zijn vorige leven?
Zoveel geweldige mensen zijn er niet en nooit geweest ook.

Als iedereen zo geweldig was dan was ik in mijn vorige leven een lowlife, scumbag, ignorant, good-for-nothing piece of trouble.
Veel leuker ook

Als je het dan goed wilt doen dan toch een Cleopatra op zijn minst zou ik denken .
Laatst zag ik iemand gelukkig staan te wezen.
Op 15-11-2010 23:52:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
Maan:

Tetzmol:

Ik heb geen idee wie ik was in een vorig leven. Ik weet al amper wie ik ben in dit leven.


Je bent wie je denkt die je bent.


Ik denk het niet.
"Wie denk je wel dat je bent?"

De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 16-11-2010 1:12:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan:
Luk:

Maan:

Tetzmol:

Ik heb geen idee wie ik was in een vorig leven. Ik weet al amper wie ik ben in dit leven.


Je bent wie je denkt die je bent.


Ik denk het niet.
"Wie denk je wel dat je bent?"
Beter gezegd: Jouw persoonlijke identiteit vormt zich door jouw eigen gedachte over jezelf.

Wil je jezelf beter kennen wees dan meer bewust van je eigen gedachtes.
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 16-11-2010 2:57:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Meneer Glimlach:

Een tijd terug heb ik een bizarre "droom" gehad. Een vriendin van me had een regressie-therapie op youtube gevonden en ik was het slachtoffer. Ik weet niet wat ik daarvan moet geloven, maar sta er ook niet negatief tegenover. Ik "droomde" dat ik een Engelse jachtvlieger was in een luchtgevecht boven het Kanaal. Ik stortte met mijn vliegtuig in zee bij ondergaande zon. Het was heel heftig voor me. Ik voelde ineens een 'link' met mijn vlieg angst en angst om op open zee te zijn. In die "droom" dacht ik aan mijn luchtmachtbasis en herinnerde ik mijn familienaam.
Omdat ik deze droom en de namen nog herinnerde toen ik wakker werd, heb ik deze meteen even opgezocht in google. De basis bleek te bestaan en de familienaam bleek in die streek voor te komen.
Ook bleek het soort vliegtuigen (waar ik geen verstand van heb) dat ik "herinnerde" inderdaad in luchtgevechten boven het kanaal gebruikt te zijn.

Heel vreemd allemaal, want ik heb niks met Groot-Brittannië, noch gevechtsvliegtuigen, noch oorlog in het algemeen. Ook had ik de laatste jaren niets (bewust) over luchtgevechten boven het Kanaal meegekregen. Weet nog steeds niet wat ik hiervan moet vinden.

Waarom zou het niet waar zijn?
Cannot kill the Battery!!!
Op 16-11-2010 17:43:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.: hmm, er van uitgaande dat we allemaal sterrenstof zijn, en dat energie niet te vernietigen is, dat wij uit miljarden atomen bestaan die al duizenden malen onderdeel van een ander lichaam geweest zijn, en dan nog zeggen dat het vreemd is dat we vorige levens gehad hebben of die minimaal kunnen herinneren?

ik denk niet direct dat het echte levens van jezelf in een andere tijd zijn, maar eerder bijvoorbeeld genetic memory of iets dergelijks...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 16-11-2010 21:01:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden