Vooral tijdens warme zomerdagen is het een voordeel dat er zoiets als bier bestaat. Een nieuw ontdekte pré voor dit dorstlessend middel is dat het actief beschermt tegen prostaatkanker.

De laboratoriumonderzoekers van de Oregon State Universiteit kwamen er recentelijk achter dat het stofje xantohumol hiervoor verantwoordelijk is, een van de bouwstoffen van hop dat een kankergenererend eiwit remt.
Hop is een basisingredient van bier. Het is afkomstig van de hopplant uit de Hennepfamilie, ook wel Cannabaceae genoemd.

Bier beschermt tegen prostaatkankerEen kleine nuance is dat alleen doorwinterde alcoholisten de vruchten van plukken van het biermedicijn. De minimum consumptie vooraleer het heilzaam effect optreedt is ongeveer 17 biertjes per dag. De leverschade die hierbij een logisch gevolg is kan dan weer bestreden worden door veel koffie te drinken. volgens een ander onderzoek. Al is er ook een meer praktische en realistischer optie...

In Duitsland is men er al in geslaagd bier te maken met tien keer zoveel xantohumol als normaal. Daar wordt het verkocht als gezond bier, maar eigenlijk is dat nog niet bewezen. Ondertussen werkt men in diverse laboratoria verder aan een pil die geconcentreerd xantohumol bevat.

Volgens Richard Atkins, directeur van het Amerikaanse Nationale Prostaatkankercoalitie is tomatensaus ook goed als medicijn. Dat betekent volgens hem dat bier en pizza een uitstekend begin zijn om kanker te bestrijden.
Naast het maken van een grap pleit Atkins er ook voor dat meer mannen zich preventief laten onderzoeken op prostaatkanker. "Hoe gezond je ook eet, het is niet voldoende om de ziekte helemaal uit te bannen," zegt hij.

Gerard: gevarieerd eten: niet alleen tarweprodukten, maar ook andere graansoorten: haver, gerst, rogge, hop! ons lichaam heeft dat nodig! geen pillen!
'Don't forget rule number 6'
Op 14-11-2007 7:10:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden