Op 7 december wil men in Frankrijk een bankrun plegen. Een bankrun komt erop neer dat iedereen zijn geld op hetzelfde moment van de bankrekening haalt zodat de bank in financiële problemen komt. Dat is volgens sommigen in huidige tijden de enige manier om de banken op de knieën te krijgen. Om duidelijk te maken dat het systeem allang ontspoord is en er een einde aan moet komen. Het grote nadeel van een bankrun is dat iedereen, of zo goed als, moet meewerken. Met slechts honderd man is een bankrun zinloos. En het is pas zinvol wanneer er grote bedragen worden afgehaald, want van 100.000 euro zal een bank niet bloeden. In Frankrijk hebben ze goede hoop dat hun bankrun zal slagen. Al wordt ook gevreesd voor paniek en chaos.
Is er in tijden waarin slechts een minderheid zich zorgen lijkt te maken over 'het systeem' voldoende voedingsbodem om ook in Nederland (en België) een bankrun te organiseren? Wel volgens de mensen achter StopDeBank.nl...

Bankrun in de 19e eeuw

Heeft een bankrun in Nederland slaagkans? In sommige, zo niet alle banken zit een soort vertragingsmechanisme tegen dergelijke acties ingebouwd. Geld uit de muur halen, pinnen, kan slechts tot een maximumbedrag. Vaak is dat rond de 500 euro. Wie meer van zijn eigen geld wil moet bij de bankkantoren zelf terecht. Ook daar kun je niet al je euro's onmiddellijk opnemen. Banken hanteren alweer een maximum bedrag. Wie meer geld tot zijn beschikking wil hebben moet dat doen middels een afspraak. Personeel op de werkvloer bij banken wordt schaarser, er zijn door de automatisering en internet lang niet zoveel kantoren en balies meer als vroeger, dus het zal ook nog eens een hoop tijd in lange wachtrijen kosten.

Het kan dus prima om je rekening op relatief korte termijn te plunderen, maar het kost allemaal moeite. Ik vraag me af of men tegenwoordig wel voldoende aan te sporen is voor dit initiatief? We zullen het weten op 7 december, want dan is de Nederlandse bankrun gepland. Op dezelfde dag als Frankrijk dus. Meer info en vooral het waarom van een bankrun na de *klik*. Doet ú mee?


Tru: Ja slim. Check nog even bij de DSB-rekeninghouders hoe fijn de bankrun voor hen was.
Op --0 10:50:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Ik las op Zaplog een genuanceerdere versie van een bankrun, aangezien dit idd alleen maar tot chaos zal leiden.
Ipv een bankrun gaat iedereen ervoor zorgen dat ze geen schulden meer hebben bij de banken, iedereen lost dus zijn schuld af waardoor de banken de greep op ons verliezen en hun systeem ook in elkaar zal zakken aangezien het gebaseerd is op schulden (money as debt? ).
Ook de staat dwingen we tot het aflossen van haar/onze schulden en niet door bezuinigingen op de mensen die het toch al moeilijk hebben maar op het militair complex en het verhogen van de belastingen op Big Corp incl. de banken omdat deze ook verantwoordelijk zijn voor de huidige staat van onze wereld.

Bill Hicks zei dit lang geleden al:


(bericht gewijzigd op 26-11-2010 11:24:37)
Carpe diem homo universalis
Op --0 11:21:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: De weg is geplaveid met goede bedoelingen van ego's. Weer een wereld verbeteraar die zijn neus om de hoek steekt. Ik ben het zat om de zoveelste wereld verbeteraar met hun beloftes te horen gillen hoe ze het allemaal beter weten. Als je niet voor ze bent, ben je zeker tegen ze? Zei Bush dat ook niet? Wat is het verschil? Ik weet niet, maar mijn gevoel zegt dat er een groot gat zit in deze theorie. Er zullen een paar mensen hard gaan lachen en denk niet dat het de gewone mens zal zijn. Wie zei het ook alweer, dat ze nog één grote crisis nodig hadden en konden ze hun plannen zo doorvoeren?
Ik kan me wel vinden in het gedeelte van Lanoe. Zorg dat je geen schulden hebt.
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op --0 11:58:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
welja: Het lijkt me beter uit te zoeken welke bank nog te vertrouwen is.
Is er een bank binnen Nederland die je je geld kunt toevertrouwen en waar je nog een "eerlijke" rente betaald en/of krijgt. Waar niet de zakkenvullers met de winst gaan lopen maar de cliënten en goede doelen binnen de gemeenschap. Als we weten welke bank gaan we massaal naar die banken en kunnen de andere die bekend staan om diefstal van onze belastingcenten bv. het schudden.
Schulden hebben wij vorig jaar al ingelost omdat we dat ook al aan zagen komen. Op de lange termijn kost het een kapitaal. Dat steken we lekker in onze eigen zak. We zijn ver van rijk maar zijn ook niemand iets schuldig. Een heerlijk gevoel moet ik zeggen. Het moet natuurlijk wel mogelijk zijn. Als je schulden hoog opgelopen zijn is het niet eenvoudig. Wij zijn snel tevreden (hebben al zo veel gehad) en hoeven niet zo veel meer. Ook dat scheelt natuurlijk.
(bericht gewijzigd op 26-11-2010 12:09:57)
Laatst zag ik iemand gelukkig staan te wezen.
Op --0 0:04:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Casus: Lanoe: het is juist goed als er paniek en chaos ontstaat. Dat is de enige manier om te evolueren. Want op dit moment zitten we in een neerwaartse spiraal.
Op --0 0:10:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic:
Casus:

Lanoe: het is juist goed als er paniek en chaos ontstaat. Dat is de enige manier om te evolueren. Want op dit moment zitten we in een neerwaartse spiraal.

Paniek en chaos komen voort uit angsten. En angst is een slechte raadgever.
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op --0 0:31:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
toomuch: gaat ook niet lukken
na een paar grote opnames,zegt de bank gewoon dat ze geen geld meer in huis(of de kluis)hebben
bovendien moet je opnames boven een bepaald bedrag van te voren
aanvragen
Op --0 0:54:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Radiation: Ik kan onmogelijk afhalen wat er niet is.
Ge kunt er uw haar mee kammen!
Op --0 13:00:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Haplo: Ik snap dat schulden aflossen de beste manier is, maar iedereen die een huis heeft kan niet om schuld heen dmv hypotheek.

Wie kan er tegenwoordig nog contant een huis betalen?

Bij ons zeiden ze altijd: de beste schuld is geen schuld. Daar heb ik me altijd aan gehouden, maar toen ik een huis ging kopen kon ik moeilijk anders.

Verder is het volgens mij verstandig om niets op aflossing te kopen. Gewoon sparen voor je iets wilt hebben.

Overigens denk ik dat we bij een geslaagde bankrun allemaal slachtoffer worden. Je wilt toch gewoon eten op het einde van de dag? Ik zie niet in hoe we zonder banken kunnen leven in deze maatschappij. Dan is een politieke weg beter, maar ja, iedereen stemt toch op de gevestigde partijen die de banken maar blijven redden en helpen.
Wie zijn geschiedenis vergeet, is gedoemd het opnieuw mee te maken
Op --0 13:09:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: Dat er wat moet veranderen klopt, maar of een bankenrun de oplossing is?? Kijk maar is wat voor ellende en nasleep het geeft van de DSB bank, en of hier alle mensen mee zijn geholpen? Nee, uiteindelijk niemand! Er had vanuit de DNB, wet of andere instantie geforceerd moeten worden alle problemen op te lossen.
Dat een groep (egoistische) mensen een bank failliet willen laten gaan heeft meestal als reden dat ze zegmaar 'opgelicht' zijn door de bank. Dat deze mensen zelf hun grijze massa niet gebruikt hebben om eens logisch denkend naar alle voorwaarde en regels te kijken, of zich misschien is af te vragen of alles niet te mooi is om waar te zijn of te lui zijn geweest om vergelijkende offertes aan te vragen laten we hier allemaal maar even uit beschouwing. Deze mensen hebben bijvoorbeeld niet gedacht aan alle andere klanten van deze bank, die geen problemen met deze bank hadden en hun spaargeld aan deze bank toevertrouwd hebben, wat daar mee zou gebeuren. Leuk een bankgarantie, maar niet voor iedereen toereikend! Dat er ook genoeg mensen (veel) geld zijn kwijt geraakt door deze aktie horen we verder niet...he je zou maar een paar ton spaargeld hebben en bv van de rente leven... he bedankt jullie allemaal dat zo iemand maar een ton terug krijgt!
We weten nu de ellende van een klein bankje als DSB, nou probeer je nu eens voor te stellen dat een ING of Rabobank echt om zou vallen. Je moet niet alleen denken aan particuliere mensen, maar denk ook is door hoeveel bedrijven op een bank hebben kunnen staan. Stel je eens voor dat je als bedrijf een paar miljoen op zo'n bank heb staan? Stel je nu een voor dat dit gebeurd met duizende bedrijven. Begint het te dagen?
Oja, daarna hebben we nog dat de andere banken garant staan voor de bankgarantie. Als dit te veel wordt krijgen we domino...
Probeer eens te mogelijke consequentie te zien, het houdt niet op dat alleen de bank failliet is namelijk....
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op --0 13:17:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9: ik zou niemand aanraden mee te gaan in een bankrun.
we geven wel de schuld aan de banken enzo maar wij zijn ZELF de schuldige WIJ zijn het tenslotte die en masse het geld op de banken blijven storten,...
het is geen verplichting.

(bericht gewijzigd op 26-11-2010 14:06:34)
Op --0 13:49:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RB: Het probleem zit bij de banken en bij de banken alleen. Zorg ervoor dat je als bank 100% dekking hebt en er is niets aan de hand. Momenteel is de dekking in Nederland onder de tien procent en dat is spelen met vuur.

Geld = schuld. Met jouw hypotheek van een paar ton als onderpand kan een bank bij een grotere bank tientallen keren dat bedrag lenen. Met dat bedrag als onderpand kan die grotere bank weer een tientallen keren groter bedrag lenen. Enzovoort. Op deze manier wordt het kaartenhuis opgebouwd - totdat iemand het onderuit schopt. Door een 100 procent dekking aan te houden, kan het eenvoudigweg niet onderuit worden gehaald. Het heeft allemaal te maken met inhaligheid.
'It's lonely in the saddle since the horse died.'
Op --0 14:10:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9:
Haplo:

Wie kan er tegenwoordig nog contant een huis betalen?


Heel veel mensen kunnen dat gewoon eerst 10 jaar sparen en dan pas huis kopen maar het probleem is de hypotheekrenteaftrek...

daar zit het probleem waarom zou je een huis in 1 keer kopen als je minder hoeft te betalen als je een hypotheek neemt .
(bericht gewijzigd op 26-11-2010 14:16:17)
Op --0 14:15:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
stoner: Succes, hoop dat ze instorten, allemaal!
Op --0 14:20:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lindaatje:

CAUTE - Behoedzaamheid
Op --0 14:24:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bassie22: Met de teloorgang van Ierland, Griekenland, Spanje, Portugal en nu ook al Belgie, komt de bankrun vanzelf. De hele Europeesche gemeenschap valt uit elkaar... Al helpt een bankrun dan niet meer omdat het geld net zoveel waard is als het papier waar het op gedrukt is...

Ik investeer in mijn groentetuintje...
Nieuw Bewust Zijn
Op --0 14:41:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
RB:

Het probleem zit bij de banken en bij de banken alleen. Zorg ervoor dat je als bank 100% dekking hebt en er is niets aan de hand. Momenteel is de dekking in Nederland onder de tien procent en dat is spelen met vuur.

Geld = schuld. Met jouw hypotheek van een paar ton als onderpand kan een bank bij een grotere bank tientallen keren dat bedrag lenen. Met dat bedrag als onderpand kan die grotere bank weer een tientallen keren groter bedrag lenen. Enzovoort. Op deze manier wordt het kaartenhuis opgebouwd - totdat iemand het onderuit schopt. Door een 100 procent dekking aan te houden, kan het eenvoudigweg niet onderuit worden gehaald. Het heeft allemaal te maken met inhaligheid.

En met 100% dekking kan je geen hypotheek meer afsluiten of een lening openen voordat het geld bij de bank echt binnen is. Ok leningen zou ik niet erg vinden, maar voor een huis moet je gewoon een hypotheek afsluiten, anders kan bijna niemand een huis kopen.
Vergeet ook niet dat geld van hypotheken zeer is zijn aan inflatie.

Maar verder klopt je verhaal hoor. Ongeveer 10% hoort (wettelijk) op de bank te staan, de rest wordt inderdaad weer uitgeleend.
Voor de geïnteresseerden: http://www.courtfool.info/nl_Geheimen_van_geld_rente_en_inflatie.htm
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op --0 15:02:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
Tunnelforce9:

ik zou niemand aanraden mee te gaan in een bankrun.
we geven wel de schuld aan de banken enzo maar wij zijn ZELF de schuldige WIJ zijn het tenslotte die en masse het geld op de banken blijven storten,...
het is geen verplichting.


Ben het met je eens dat een bankrun een onzalig idee is, maar hoezo is het geen verplichting geld op de bank te storten. Lang geleden heb ik nog wel eens geprobeerd om bankloos te leven, maar vindt jij maar eens een werkgever die jou cash betaald... Zonder bankrekening krijg je niet eens een baan meer in Nederland. Hoezo niet verplicht.....
Op --0 15:15:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wdawn: ik ken nog maar weinig mensen die iedere maand een zakje met geld krijgen van een werkgever.
Als je wilt mee draaien in dit afzichtelijk iets dat maatschappij heet, dan moet je wel een bankrekening hebben.

Geld weghalen bij de bank heeft inderdaad geen zin, kleine banken en bedrijven gaan dan failliet en grote banken (de echt boosdoeners) die worden alleen maar NOG groter.

Dit werkt alleen als IEDEREEN zijn geld weg haald sterkte daar mee.
triest zijn de "machtige", gelukkig zijn de domme.
Op --0 15:47:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
A. Hemelwandelaar:
celtic:

Zorg dat je geen schulden hebt.


Iedere Nederlanders heeft zo'n 170.000 euro schuld op het moment dat ze geboren worden
"When an inner situation is not made concious, it appears outside as fate" ~ C.G. Jung
Op --0 16:02:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Fluwijn: Een bank is een commerciële instelling, en zal dus altijd voor z'n eigen gewin gaan. We kunnen winkels van hetzelfde 'beschuldigen', ketens genoeg die ook regelmatig in Kassa worden besproken vanwege lokkertjes e.d. Maar dat is nou eenmaal waar zo'n bedrijf voor bestaat.

Er zijn maar weinig mensen die in 10 jaar hun huis bij elkaar kunnen sparen, maar als iedereen voor z'n auto spaart in plaats van deze op afbetaling te kopen, dan zijn we al een heel eind. Hoeveel procent van de auto's in Nederland zijn afbetaald?
Op --0 17:40:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Mehdi: Wellicht word NESARA op 6 december gelanceert,.. hmm
An Ent der dagen ziet men vremde gezichten,...
Op --0 18:35:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Radiation:

Ik kan onmogelijk afhalen wat er niet is.

Goh, ik ben niet de enige die dat probleem niet heeft zie ik net!
Cannot kill the Battery!!!
Op --0 18:47:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jawadde: Het echte probleem is, dat wat wij als een probleem van de banken zien, eigenlijk een weerspiegeling van onze eigen hebzucht is. Mocht die er niet zijn, dit systeem zou onmogelijk kunnen bestaan. Zo simpel is het!
Op --0 18:50:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
Narchya:
...
Iedere Nederlanders heeft zo'n 170.000 euro schuld op het moment dat ze geboren worden


De erfzonde dus?

Ben je daar met dopen niet vanaf?De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op --0 19:26:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Mehdi:

Wellicht word NESARA op 6 december gelanceert,.. hmm

ik dacht meer aan de avond van 5 december
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op --0 21:28:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Luk:

Narchya:
...
Iedere Nederlanders heeft zo'n 170.000 euro schuld op het moment dat ze geboren worden


De erfzonde dus?

Ben je daar met dopen niet vanaf?Ik mag toch hopen van wel!
Cannot kill the Battery!!!
Op --0 21:29:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
drumstroker: @marsepars
Ik ben ook gedoopt, en ik moet gewoon betalen, Maarja, de dominee doopt je in water, en dagobert duck doopt je in geld (op de voorwaarde dat je het geld schoon houdt, en dat doen wij ook allemaal. Wij wassen onbewust het crypto criminele ''zwarte geld'' weer wit). We ploeteren alleen maar omdat we geloven in de waarde van geld, terwijl geld de meest variërende variabele is...

Jij leidt geen leven... Het leven leidt jou...
Op --0 21:57:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
drumstroker:

@marsepars
Ik ben ook gedoopt, en ik moet gewoon betalen, Maarja, de dominee doopt je in water, en dagobert duck doopt je in geld (op de voorwaarde dat je het geld schoon houdt, en dat doen wij ook allemaal. Wij wassen onbewust het crypto criminele ''zwarte geld'' weer wit). We ploeteren alleen maar omdat we geloven in de waarde van geld, terwijl geld de meest variërende variabele is...

Ik werk voor geld om te overleven.
Zonder geld geen eten, dak boven je hoofd, kleren aan je kont.
Wij zijn afhankelijk gemaakt van geld.
Hoe dat op te lossen?
Geen idee.

Nou, ik heb wel een idee. Maar dat is meer utopisch...
Helaas!
Cannot kill the Battery!!!
Op --0 22:16:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Ooit was geld een ruilmiddel. Nu is het een machtsmiddel.
De keuze is nu, laten we het zo, of maken we het weer een ruilmiddel?
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op --0 22:28:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wdawn: Ik ga voor de goede oude ruil handel. En een systeem dat ervoor zorgt dat hebzucht niet laat lonen omdat iedereen recht heeft op het zelfde salaris ondanks "niveau", hierdoor kan iedereen hetzelfde aanschaffen en is een systeem zonder geld in de toekomst mogelijk.

Jij werkt jij hebt recht op alle levensmiddelen, dak boven het hoofd en credits voor overbodige luxe, ieder product is 1 credit maakt niet uit wat.

Hierdoor creëer je efficiëntie in productie proces en ontwikkeling, en je zorgt voor een sociale samenleving die steeds betere prioriteiten gaat krijgen, zoals meer tijd voor elkaar, meer tijd voor je zelf, meer tijd om te genieten van de natuur " vrijheid " .

Uiteindelijk gebruiken we technologie waarvoor het bedoeld is en dat is ontwikkeling in efficiëntie, uiteindelijk kan alles zo gemaakt worden dat de mens zelf niet meer "hoeft" te werken (mag wel) en alles geautomatiseerd is.

Hierdoor is er minder opper vlak nodig, houden we meer ruimte over voor de natuur en het leven wat daar bij hoort en hebben we uiteindelijk een balans gevonden in Natuur, geloof en wetenschap.

En dan kan het echte leven beginnen.

Utopie maar zeker geen onhaalbare, het heeft alleen steun nodig.
triest zijn de "machtige", gelukkig zijn de domme.
Op --0 23:12:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
drumstroker: @wdawn
Helemaal mee eens, alleen hoe valt dat te realiseren... Automatisering ben ik al druk mee bezig :p.
Er is wel een bestaand systeem wat zo'n soort idee nastreeft, dat is het zogenaamde ''lets systeem''.

http://www.sdnl.nl/lets.htm

In denemarken is dit systeem reeds verboden, omdat het te hard groeide, en het werkte te goed naar de zin van de overheid. (heb ik ergens gelezen, hoeft dus niet te kloppen). Ik heb wel eens zo'n lets gast op tv gezien volgens mij...

Jij leidt geen leven... Het leven leidt jou...
Op --0 23:27:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pizza!:
drumstroker:

@wdawn
Helemaal mee eens, alleen hoe valt dat te realiseren... Automatisering ben ik al druk mee bezig :p.
Er is wel een bestaand systeem wat zo'n soort idee nastreeft, dat is het zogenaamde ''lets systeem''.

http://www.sdnl.nl/lets.htm

In denemarken is dit systeem reeds verboden, omdat het te hard groeide, en het werkte te goed naar de zin van de overheid. (heb ik ergens gelezen, hoeft dus niet te kloppen). Ik heb wel eens zo'n lets gast op tv gezien volgens mij...

Lets systeem is overheid normaal niet blij mee omdat ze er moeilijk belasting over kunnen heffen. Ik heb gehoord dat er in Nederland regel is die steld dat als waarde van goederen en diensten tussen 2 partijen die via lets systeem handelen boven 16duizend euro komt het aangegeven moet worden bij de belasting, hoewel het moeilijk blijft te controleren.
Op --0 23:41:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wdawn: leuk om te horen dat het dus werkt.
Maar wie bepaald de waarde van de goederen , zorg er gewoon voor dat je niks duurder maakt dan 16.000 euro, is ook een leuk streven voor efficiëntie. Als je gewoon kan aantonen dat dat product niet meer kost dan dat , ik welk product is er nu daadwerkelijk 16.000 euro waard ?
(bericht gewijzigd op 26-11-2010 23:54:29)
triest zijn de "machtige", gelukkig zijn de domme.
Op --0 23:49:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Zoekertje: Ik kan geen pakken afhalen, maar is dit wel veilig? Bepaalde ambachtslui halucineren bij de gedachte aan al die € onder de matras op 7 december: Supersint!
Wij verwachten rendement op ons geld. Door leningen aan bedrijven en partikulieren verdienen zij geld en schuiven daarvan een schaamlapje, meestal te laag om de inflatie te overleven, door naar ons.
Er zijn pro's en contra's.
Is er een alternatief? Betalingen gebeuren vlot. Zowel mijn water en gas als voor berdrijven aan buitenlandse partners.
Kunnen we zonder?
Op --0 0:23:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
welja: Als je beseft dat de bank ook enkel en alleen op papier werkt in plaats van met baar geld als het over betalingsverkeer gaat. Alleen als je geld opneemt krijg je met iets tastbaars te maken. Het blijft uiteindelijk een ruilmiddel dat gemakkelijk zijn waarde kan verliezen zonder dat wij daar iets over hebben te zeggen. We weten ook helemaal niet of ons salaris wel gedekt is door goud of zilver. Het is maar een ruilmiddel. Als we een ruilmiddel in de plaats krijgen wat door ons zelf een waarde krijgt toegekend wordt het toch heel anders. Je kunt dan ook met een soort tegoedbonnen werken buiten de beloning voor werk. Bijvoorbeeld een bon die is in te ruilen voor het lenen van een fiets of zo. Dan hoef je er niet meteen een aan te schaffen en ben je er toch van verzekerd dat je er een kan gebruiken. Er is een groot voordeel bij het verdwijnen van de banken en hun nep geld. Iedereen zal zich er meer bewust van zijn dat je alles het beste met elkaar kunt delen om samen een goed leven te hebben. Als niemand te kort heeft is er ook geen reden tot wantrouwen en jaloezie.
Laatst zag ik iemand gelukkig staan te wezen.
Op --0 11:36:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: Het is me nog niet duidelijk of en hoeveel mensen aan de bankrun zullen meedoen?
United as one. Divided by zero.
Op --0 13:08:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
degriezels:
wdawn:

leuk om te horen dat het dus werkt.
Maar wie bepaald de waarde van de goederen , zorg er gewoon voor dat je niks duurder maakt dan 16.000 euro, is ook een leuk streven voor efficiëntie. Als je gewoon kan aantonen dat dat product niet meer kost dan dat , ik welk product is er nu daadwerkelijk 16.000 euro waard ?


Als pizza gelijk heeft; het gaat om de "economische waarde" (omgerekend in werkelijke euro's dus) die wisselt tussen twee partijen. Tussen jou en de groenteboer bijvoorbeeld. Alleen zul je geen 16.000 euro bij 1 groenteboer uitgeven.

Maar de regel beperkt wel de handel tussen bijvoorbeeld een buurtsupermarktje en haar leveranciers zoals groothandels, die bedragen lopen behoorlijk op. Zo is het moeilijker gemaakt om ondernemingen binnen de Lets op te bouwen. Tenzij je een systeem maakt waarin de supermarkt bevoorraad wordt door tussenpersonen die nooit meer leveren dan een omgerekende waarde van 16.000 euro
Op --0 22:05:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
degriezels: En aub geen bankrun. Het levert alleen een heleboel ellende op
Degenen die er achter staan zijn waarschijnlijk ook tegen bailouts en dat is precies wat er na een bankrun zal gebeuren.

Er lopen zoveel rekeningen bij de banken dat als er banken vallen ook tegoeden van particulieren en ondernemingen geblokkeerd worden tenzij de overheid garant gaat staan. Anders vallen veel bedrijven om, niet alleen de slechte en raken particulieren spaargeld kwijt.

De boel moet wel sterk aangepakt worden maar dit is echt niet de manier
Op --0 22:33:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Ik doe niet mee en toch doe ik wel mee
Bewust doe ik er niet aan mee, maar tegen die tijd is mijn rekening al lang leeg, puur omdat de verhouding inkomen en uitgaven volledig uit balans is(en dan doe ik geeneens gekke dingen) en doe ik er onbewust toch aan mee, echter kun je mij iig niets verwijten als het toch mis mocht gaan, ik heb dit hebzuchtige-schulden-bankensysteem niet uitgevonden.

Met die geplande actie zal het systeem niet instorten, die paar rotcentjes die de gewone burgers op hun rekening hebben staan is daar veel en veels te weinig voor.
Letterlijk de enigste weg om het systeem te laten crashen is als iedereen het geleende geld massaal zou terug betalen, maar dit is zowel in theorie als in de praktijk onmogelijk.

Het enigste wat je kunt doen is zo snel mogelijk je schulden afbetalen, niks meer en NOOIT MEER iets bijlenen, geen nieuwe contracten meer aangaan en bestaande contracten ontbinden en vooral voor onafhankelijkheid en zelfstandigheid gaan.

We leven in een maatschappij dat we eenmaal een bankrekening nodig hebben, maar gebruik die rekening dat alleen nog maar als betaalmiddel, dus zorg ervoor dat er alleen geld op staat voor de noodzakelijke betalingen, de rest leg je contant in een kluis en sparen gewoon ouderwets in een spaarvarken of oude sok.

Dit duurt wat langer, maar lijkt mij vooral voor jezelf het beste en de banken zoeken het verders maar uit.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op --0 14:21:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh: Alleen als het volgende of backup plan reeds in werking is, is een bank-run ideaal.
Als we met z'n allen afscheid hebben genomen van de kracht van geld en bereid zijn te leven in een wereld zonder, zullen we de gevolgen van een massale bankrun overleven.

Tot die tijd (want volgens mij zijn we nog niet zover) is elke bankrun crimineel en een misdaad tegen de menselijkheid.
ALLES IS WAAR
Op --0 15:16:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nabuco0: Radiation zegt "Ik kan onmogelijk afhalen wat er niet is."
Maar de banken kunnen tegen interest uitlenen wat ze niet hebben!

Een interessante video over groei en dus ook over banken:


(bericht gewijzigd op 29-11-2010 12:05:08)
Op --0 11:59:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
akadeechtesjaak: Lieve mensen,
Het is weer even geleden dat ik mijn mening schreef hier. Onder een nieuwe naam mijn login zoek :-S enfin. Tip voor de komende maanden. Zorg dat je cash geld hebt. om een aantal maanden te overbruggen. De tijd zal vertellen waarom.
Trouwens... ik mis wat oude bekenden Steenslagen bijvoorbeeld iemand enig idee ?
Op --0 19:29:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:
Tunnelforce9:

Haplo:

Wie kan er tegenwoordig nog contant een huis betalen?


Heel veel mensen kunnen dat gewoon eerst 10 jaar sparen en dan pas huis kopen maar het probleem is de hypotheekrenteaftrek...

daar zit het probleem waarom zou je een huis in 1 keer kopen als je minder hoeft te betalen als je een hypotheek neemt .


Nee hoor, dat is een misverstand.
Het is wel degelijk veel goedkoper om een huis contant te betalen, ipv met een hypotheek af te lossen, en wel om 2 redenen:

1) Je betaalt bij een hypotheek niet alleen de lening terug, maar daarover ook rente. Alleen over die rente mag je een bepaald bedrag aftrekken, de hypotheekrenteaftrek. Je bent dus sowieso meer kwijt dan die lening alleen.

2) Je hoeft geen lening af te sluiten, dit kost ook geld aan bijvoorbeeld een tussenpersoon (hun auto's en huizen weleens gezien?).
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op --0 20:33:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
akadeechtesjaak:

Lieve mensen,
Het is weer even geleden dat ik mijn mening schreef hier. Onder een nieuwe naam mijn login zoek :-S enfin. Tip voor de komende maanden. Zorg dat je cash geld hebt. om een aantal maanden te overbruggen. De tijd zal vertellen waarom.
Trouwens... ik mis wat oude bekenden Steenslagen bijvoorbeeld iemand enig idee ?


Bekijk het topic WHO waarschuwt voor homeopathie maar eens
Is it electrickery?
Op --0 21:25:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
welja:
Meneer Glimlach:

Tunnelforce9:

Haplo:

Wie kan er tegenwoordig nog contant een huis betalen?


Heel veel mensen kunnen dat gewoon eerst 10 jaar sparen en dan pas huis kopen maar het probleem is de hypotheekrenteaftrek...

daar zit het probleem waarom zou je een huis in 1 keer kopen als je minder hoeft te betalen als je een hypotheek neemt .


Nee hoor, dat is een misverstand.
Het is wel degelijk veel goedkoper om een huis contant te betalen, ipv met een hypotheek af te lossen, en wel om 2 redenen:

1) Je betaalt bij een hypotheek niet alleen de lening terug, maar daarover ook rente. Alleen over die rente mag je een bepaald bedrag aftrekken, de hypotheekrenteaftrek. Je bent dus sowieso meer kwijt dan die lening alleen.

2) Je hoeft geen lening af te sluiten, dit kost ook geld aan bijvoorbeeld een tussenpersoon (hun auto's en huizen weleens gezien?).


Maar als je een ander huis wil kopen moet je wel eerst je huis verkopen. Is tegenwoordig ook niet eenvoudig lijkt mij. Mensen die een huis kontant kunnen betalen lopen niet met bosjes een huis te zoeken.
Laatst zag ik iemand gelukkig staan te wezen.
Op --0 21:50:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: Vandaag 7 december. 't Zal me benieuwen...
United as one. Divided by zero.
Op --0 8:41:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
AlfredJKwak: Het is niet mijn favoriete website, maar alleen Niburu bericht een klein beetje over de bankrun.

Draadje: http://www.niburunews.com/index.php?option=com_content&view=article&id=283:mediastilte-rond-geheim-noodplan-bank-run&catid=19:finance&Itemid=38

De media stilte lijkt te kloppen, of er moet op dit moment geen run gaande zijn. (geen idee) Ik ben ook benieuwd.
(bericht gewijzigd op 7-12-2010 11:40:58)
Op --0 11:40:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Ik heb geprobeerd mijn gehele schuld in een keer van de bank te halen. Werkte niet
Is it electrickery?
Op --0 11:42:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden