De legale high is niet langer meer legaal. De EU liet haar spierballen rollen en drug mephedrone is in de hele EU verboden geworden. Op zich is het niks nieuws dat iets waar een mens belastingvrij plezier aan meent te beleven wordt verboden. Dat ligt nu eenmaal in onze cultuur besloten. Wel nieuw is dat vanuit onverwachte maar gezaghebbende hoeken geluiden komen dat niet iedereen even blij is met het rigide verbod. Sommigen stellen zelfs dat beschikbaarheid van 4-MMC, 4-Methylmethcathinone of mephedrone, zoals het goedje ook wel genoemd wordt, het aantal cocaïnegerelateerde dodelijke slachtoffers kan verminderen.

oorlog tegen drugs?
(Zonder opium zou Nederland nooit zo een welvarende natie geworden zijn en de oorlog tegen drugs was al verloren voor 'ie begon. Tijd om te herbezinnen)

Het was professor Sheila Bird van het 'Medical Research Council' te Cambridge die na het jarenlang gestaag klimmen van het aantal cocaïnegerelateerde doden opeens halverwege de eerste helft van 2009 die lijn zag dalen. Waarom? Zelf denkt ze dat veel gebruikers overschakelden op het nieuwe, toen nog legale, goedkopere en wat minder gevaarlijke mephedrone.

Het gerenommeerde medische vakblad The Lancet is ook niet zo blij met het verbod. Nu 4-MMC gecriminaliseerd is, zal de verkoop ervan zeker in handen vallen van straatdealers met alle ellende van dien. Zoals criminaliteit, omdat de prijs omhoog zal schieten en de kwaliteit van het spul zal dalen, zo menen zij.

Het 'European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction' is ook niet overtuigd dat een totaalverbod een handige zet is. Ook zij zien door het totaalverbod het ontstaan van een illegale handel met bijbehorende criminaliteit. Hoewel ze wel verwachten dat door het verbod de beschikbaarheid van 4-MMC flink zal dalen, is er de keerzijde dat dealers hun waar gaan versnijden of vermengen met andere, mogelijk gevaarlijke, substanties.

Decorte noemt een succesvol drugsbeleid een beleid waarbij de schade aan de volksgezondheid zo beperkt mogelijk is. ‘En die schade zal kleiner zijn in een systeem waarin drugs zichtbaar, controleerbaar en beïnvloedbaar zijn. Maar als het succes van een drugsbeleid louter afhangt van het aantal kilo's dat in beslag genomen wordt, kun je blijven beweren dat we goed bezig zijn. Maar welke illusie proberen we dan in stand te houden? Dat we het land drugsvrij krijgen? Meer scanners of niet, drugs zullen altijd binnengeraken, via anussen of andere openingen.' Bron

Hoe gevaarlijk 4-MMC nu werkelijk is weten we nog steeds niet. Volgens The Lancet is er nog onvoldoende bewijs om te bepalen hoe schadelijk de drug werkelijk is. Tot nu toe lijkt de schadelijkheid vergelijkbaar met de partydrug MDMA, maar er zal meer onderzoek moet komen wil men het zeker weten.

Het verbieden van drugs of er complete oorlogen tegen voeren lijken zinloze maatregelen, we doen het al jaren en er is nog nooit sprake van een afname geweest. Integendeel. Voor wat vandaag verboden wordt, is morgen alweer een alternatief; wat te denken van nieuwkomer methoxetamine bijvoorbeeld? (Tripreport hier, Eng.). Drugs zijn niet weg te denken, zelfs in streken waar drugsbezit en -gebruik zeer zwaar bestraft worden zijn het ook de leiders die er op los gaan.

Misschien is gedogen of reguleren toch zo slecht nog niet. Het zou de belastingbetaler enorm veel geld schelen, de criminaliteit zou dalen en het is nog nooit volledig bewezen dat de beschikbaarheid van drugs zou leiden tot meer drugsgebruik (of minder beschikbaar maken tot minder gebruik). Sommigen vinden nu eenmaal hun heil in de kerk, anderen halen hun lol uit sport en weer anderen menen iets te vinden in drugs.
wdawn: Het is eerder een selectieve "war on drugs", alle nuttige drugs (geest verruimend) worden verboden.

Drank tja dat drinkt iedereen en brengt genoeg geld op, en is geest vernouwend. Win Win.
triest zijn de "machtige", gelukkig zijn de domme.
Op --0 10:33:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nabuco0: De drugsoorlogen zijn er enkel om de prijs van de drugs hoog te houden. Mafia, en corrupte staatsfunctionarissen werken samen om de uiterst lucratieve drugshandel en productie in stand te houden.
Op --0 10:40:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: als je het zelf maakt vind ik dat je het mag gebruiken, als je er een of andere ongeschoren lamlul mee spekt of een mafia syndicaat of groepje authoriteit (wat het zelfde is als mafia) vind ik dat je verkeerd bezig bent.
Op --0 11:34:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wdawn: hmm daar heb je een punt, het probleem is alleen dat dat niet zo geaccepteerd is in de maatschappij en voor mij dus niet op een eerlijk en directe manier mogelijk is, zonder gezeur van naaste.

Anders had ik het allang gedaan.

Oplossing is dus stoppen, of NL moet het gaan legaliseren.

Aan de andere kant, waar verdienen autoriteiten tegenwoordig niet aan?
Met alles wat je koopt spek je een aantal lamlullen
(bericht gewijzigd op 24-12-2010 11:47:41)
triest zijn de "machtige", gelukkig zijn de domme.
Op --0 11:41:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lifetime: Blijft jammer dat er mensen zijn die het nodig hebben.... blijkbaar! De rede, te veel om hier neer te schrijven, maar ze gebruiken. Mooi meegenomen voor die mensen die het nodig vinden om er veel geld uit te slaan (verdienen). De rede, is een gemakkelijke beinvloedbare groep, die met van alles en nog wat bezig is, maar niet met die hun voorzien van ..! Van mij (maar wie ben ik) mag die handel vandaag vrij worden. Eens kijken wat er gebeurt, wedde dat er in No Time regels en voordelen komen voor mensen die niet gebruiken......! En dan begint de allende pas goed, controle over alles incl onze lichamen door die zelfdde maatschappij en overheden! Das misschien wel de volgende set! gebruikers tegen over niet gebruikers... Daar had zelfs Darwin niet van kunnen (durven) dromen al sselectie!
Live kost Time
Op --0 13:40:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wdawn: Ieder zijn ding ik ben de reactie's van mensen ondertussen wel gewend, en gelukkig stopt het nu een beetje, want ze weten toch dat ik doe waar ik zin in heb.

Altijd het zelfde verhaal,
Zij: je moet echt stoppen het is slecht
Ik: Dat weet ik, maar dat is drank ook
zij: toch vind ik weed anders, je moet gewoon stoppen
Ik: Als jij stopt met roken en alcohol drinken stop ik met blowen.

En dan is het einde gesprek , ik heb tot nu toe nog niemand gehad die zij OK daar hou ik je aan , hypocrisie noemen ze dat.

Van mij mag je best tegen drugs zijn, maar dan ben je ook tegen ALLE drugs en niet alleen de drugs die je zelf niet gebruikt.

Weed is not done, Coma zuipen is stoer. Dat soort mensen kunnen inderdaad geen begrip krijgen van me.
(bericht gewijzigd op 24-12-2010 14:20:33)
triest zijn de "machtige", gelukkig zijn de domme.
Op --0 14:14:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yiha:
wdawn:

Ieder zijn ding ik ben de reactie's van mensen ondertussen wel gewend, en gelukkig stopt het nu een beetje, want ze weten toch dat ik doe waar ik zin in heb.

Van mij mag je best tegen drugs zijn, maar dan ben je ook tegen ALLE drugs en niet alleen de drugs die je zelf niet gebruikt.

Weed is not done, Coma zuipen is stoer. Dat soort mensen kunnen inderdaad geen begrip krijgen van me.
Wat bedoel je dan met drugs, kan dat chocolade zijn?
Op --0 14:23:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wdawn: ik weet niet uit mijn hoofd of dat onder de narcotica wet valt, maar volgens mij niet . Maar dat maakt inderdaad ook endorfine aan, wat je in principe high maakt .

ik bedoel, als je zelf ook maar iets gebruikt is het hypocriet als je een ander zijn drug gaat verbieden, tenzij hij in het ziekenhuis beland. Maar iets zegt mij dat een alcoholist iets vaker het ziekenhuis ziet dan een stoner .

Het is MIJN verantwoording en dat heb je gewoon te respecteren, dat doe je ook bij mensen die alcohol nuttigen en tabak roken.
(bericht gewijzigd op 24-12-2010 14:40:22)
triest zijn de "machtige", gelukkig zijn de domme.
Op --0 14:39:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9:
Wdawn:

Het is MIJN verantwoording en dat heb je gewoon te respecteren, dat doe je ook bij mensen die alcohol nuttigen en tabak roken.

En hoe zit het met de velen mensen die geen maat kunnen houden en niet mt drugs om kunnen gaan ?

we moeten mensen tegen zichzelf beschermen...

en dan nog even over wiet:
zelf ben ik ook wietroker maar ik zal je dit zeggen ik zou willen dat ik er nooit aan was begonnen om mezelf "lekker te voelen " moet ik wietroken
mensen die nog nooit wiet hebben gerookt hebben daar geen last van.

en daarbij geeft het een zeer fout voorbeeld aan de jeugd als je drugs gaat legaliseren ik voorspel je dat binnen twintig jaar de mensen die op straat leven zal stijgen met honderden procenten..
Op --0 16:12:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wdawn: Nee we moeten niks, mensen dingen verplichten opdragen werkt averechts.
Een persoon die echt verslaaft is komt er pas vanaf wanneer HIJ ZELF inziet dat hij fout bezig is, als dat betekend dat hij hierdoor eerst op straat terecht moet komen is dat ZIJN verantwoording + als hij het zelf niet inziet dan zit hij er ook niet mee en vindt hij het hoogstwaarschijnlijk niet eens erg om op straat te leven zijn keuze.

Natuurlijk mag je mensen wel aanspreken en hen vertellen dat je vindt dat het niet goed met hem gaat, maar de keuze is aan de persoon zelf. Maar het werkt totaal niet om alleen te zeggen het is slecht voor je, dat weten de meeste ook wel maar het interesseert ze niks. Je moet op een eerlijke manier over drugs praten met zon persoon, en dus niet gaan ontkennen dat alcohol geen drug is en minder schadelijk die discussie win je toch niet . Noem de negatieve veranderingen op bij zon persoon, want hij ziet ze zelf waarschijnlijk niet. Dan pas kan hij veranderen, maar dan moet hij wel het nut ervan in zien.

Ik kan heel goed happy zijn zonder hash of wiet, het duurt misschien 3 dagen voordat ik over mijn "afkick" opvliegers heen ben maar daarna gaat het weer goed. ik rook trouwens geen wiet meer omdat dat wel op een gegeven moment je motivatie helemaal verpest .

En als je ooit wilt stoppen dan is een hete douche of sauna aan te raden + een hoop water drinken.

Alcohol is ook een Drug en is ook legaal.
Dus waarom Wiet dan niet ? Gewoon dezelfde leeftijdsgrens geven en ik zie niet in waarom wiet dan anders is als alcohol.

Beide hebben negatieve effecten op je lichaam, dus beiden moeten of verboden worden of gelegaliseerd worden. Niet meten met 2 verschillende maten

(bericht gewijzigd op 24-12-2010 16:37:21)
triest zijn de "machtige", gelukkig zijn de domme.
Op --0 16:33:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Legaal of illegaal, een percentage mensen raakt verslaafd, anderen kunnen maat houden. Er zijn zelfs mensen die af en toe een sigaretje kunnen roken. Dat kan ik absoluut niet, het is niet roken of een pakje per dag... (Sinds 3 jaar niet, en ik mis het nog elke dag.)
Is it electrickery?
Op --0 16:42:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9: @Wdawn
als je verslaafd bent heb je alleen maar oog voor korte termijn denken dat is de reden dat velen mensen ook als ze het proberen niet van hun verslaving afkomen.

daarbij is er een genetische factor die in zekere mate bepaald hoe "gevoelig" je bent voor verslaving.

en dan heb je ook nog soorten drugs waarbij je na 1 keer gebruiken al verslaafd bent ..

Als we jouw raad opzouden volgen en alles vrij zouden geven zou dat echt iets goeds zijn ?

ik denk het niet
Op --0 16:53:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
A. Hemelwandelaar: De vraag is niet of veel drugs slecht zijn voor je. De vraag is of jij zelf de keuze mag maken wat je in je eigen lijf stopt, of dat iemand anders dat beter kan doen.
"When an inner situation is not made concious, it appears outside as fate" ~ C.G. Jung
Op --0 20:00:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
A. Hemelwandelaar:
Tunnelforce9:
en dan heb je ook nog soorten drugs waarbij je na 1 keer gebruiken al verslaafd bent ..


Halve waarheid. Ik ken mensen die jarenlang af en toe heroïne gebruikt hebben en nooit structureel regelmatig. Het verschilt van persoon tot persoon. Drugs zijn middelen net als een auto een vervoersmiddel is. Je kan de auto gebruiken waar het voor bedoeld is, of je kan er iemand mee vermoorden. Zo kan je drugs gebruiken om je geest en je begrip van je levenservaring te verruimen, of om jezelf kapot te maken. Het gaat dus niet om de auto, maar wat de mens kiest om ermee te doen.

Er bestaan overigens ook "drugs" die verslaving genezen en algemeen genezende eigenschappen bezitten. Die zijn ook verboden, omdat ze psychedelisch zijn, niet vanwege enig wetenschappelijke onderbouwing.
"When an inner situation is not made concious, it appears outside as fate" ~ C.G. Jung
Op --0 20:05:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Narchya:

De vraag is niet of veel drugs slecht zijn voor je. De vraag is of jij zelf de keuze mag maken wat je in je eigen lijf stopt, of dat iemand anders dat beter kan doen.

Juist. Vrijheid en eigen verantwoordelijkheid.
Is it electrickery?
Op --0 21:07:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
welja:
wdawn:

ik weet niet uit mijn hoofd of dat onder de narcotica wet valt, maar volgens mij niet . Maar dat maakt inderdaad ook endorfine aan, wat je in principe high maakt .

ik bedoel, als je zelf ook maar iets gebruikt is het hypocriet als je een ander zijn drug gaat verbieden, tenzij hij in het ziekenhuis beland. Maar iets zegt mij dat een alcoholist iets vaker het ziekenhuis ziet dan een stoner .

Het is MIJN verantwoording en dat heb je gewoon te respecteren, dat doe je ook bij mensen die alcohol nuttigen en tabak roken.

Iedereen is zelf verantwoordelijk voor zijn eigen gezondheid. De gezondheid van een ander mag je natuurlijk niet in gevaar brengen. maar niemand heeft er wat mee te maken wat je doet als niemand daar last van kan hebben.
Laatst zag ik iemand gelukkig staan te wezen.
Op --0 0:04:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wdawn:
welja:

Iedereen is zelf verantwoordelijk voor zijn eigen gezondheid. De gezondheid van een ander mag je natuurlijk niet in gevaar brengen. maar niemand heeft er wat mee te maken wat je doet als niemand daar last van kan hebben.


Precies.
Er wordt wel verwacht dat wij eigen verantwoordelijkheid hebben voor ons werk, en ow wat willen wij graag manager zijn in deze samenleving.
Maar ECHTE verantwoordelijkheid dat willen wij niet, nee dat moeten we maar over laten aan de staat.

Nog een probleem is, dat mensen heel snel ergens last van hebben tegenwoordig . tenzij ze het niet weten dat je het doet, dan merken ze niks op .

Alleen ik vind het jammer dat ik daar niet gewoon open over kan zijn zonder hypocrisie .


(bericht gewijzigd op 26-12-2010 14:20:04)
triest zijn de "machtige", gelukkig zijn de domme.
Op --0 14:15:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
nabuco0:

De drugsoorlogen zijn er enkel om de prijs van de drugs hoog te houden. Mafia, en corrupte staatsfunctionarissen werken samen om de uiterst lucratieve drugshandel en productie in stand te houden.

zonder cocaine had bijvoorbeeld de CIA geen werk (en dan wil ik de speculaties dat de CIA zelf die drugs de VS binnensmokkelt laten voor wat het is, kuch clinton kuch)

en andere organisaties zoals de reguliere politie, maar ook vooral speciale afdelingen zoals de ATF (alcohol, tabacco and firearm) hebben zeer weinig te doen zonder "the war on drugs"...

en het is heel erg simpel, als jij bv. voor je werk ongedierte bestrijd dan zou je heel erg dom zijn als je al het ongedierte 100% uitroeit, want dan heb je geen werk meer
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op --0 17:28:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
wdawn:

Ieder zijn ding ik ben de reactie's van mensen ondertussen wel gewend, en gelukkig stopt het nu een beetje, want ze weten toch dat ik doe waar ik zin in heb.

Altijd het zelfde verhaal,
Zij: je moet echt stoppen het is slecht
Ik: Dat weet ik, maar dat is drank ook
zij: toch vind ik weed anders, je moet gewoon stoppen
Ik: Als jij stopt met roken en alcohol drinken stop ik met blowen.

En dan is het einde gesprek , ik heb tot nu toe nog niemand gehad die zij OK daar hou ik je aan , hypocrisie noemen ze dat.

Van mij mag je best tegen drugs zijn, maar dan ben je ook tegen ALLE drugs en niet alleen de drugs die je zelf niet gebruikt.

Weed is not done, Coma zuipen is stoer. Dat soort mensen kunnen inderdaad geen begrip krijgen van me.

zoals ik afgelopen week ergens las:

"als je 1 joint rookt ben een junk, maar als je 1 biertje drinkt dan ben je gezellig, als ik 5 gram wiet koop dan ben ik een grootverbruiker maar wanneer ik 80 liter wodka wil kopen dan is er niemand die me tegenhoud..."

(in zoiets of een beetje andere bewoording, maar ik vond het erg treffend, softdrugs in wat voor hoeveelheden dan ook word hoe dan ook volledig de grond in geboord, maar baldadige bezopen jeugd "hoort bij de leeftijd", tsja...)
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op --0 17:34:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Loppe:

Wat bedoel je dan met drugs, kan dat chocolade zijn?


cacao (niet het huidige product daarvan genaamd chocolade) heeft zeer zeker een tijd op de drugslijsten gestaan, want cacao is een ingrediënt van een hallucinerend drankje wat bepaalde zuid-amerikaanse stammen gebruiken tijdens rituelen...

http://en.wikipedia.org/wiki/Cocoa_bean#Health_benefits_of_cocoa_consumption

edit
http://www.quest.nl/braintainment/extra/genot/gratis-nieuwe-drug-cacaoine

http://www.google.nl/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial&channel=s&hl=nl&source=hp&q=cacao+drug&meta=&btnG=Google+zoeken
(bericht gewijzigd op 27-12-2010 17:45:59)
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op --0 17:44:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bramsan: aah joh doen we t toch lekker stiekem, is ook veel spannender
Op --0 0:13:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wdawn: Of gewoon niet meer ben gestopt.

Mijn mening blijft hetzelfde, ik ben uit mijn zelf gestopt omdat ik inzag dat de aantal negatieve effecten op mij niet opwogen tegen de positieve.

Hadden andere mij gedwongen om te stoppen, dan was ik nu nog niet gestopt.

triest zijn de "machtige", gelukkig zijn de domme.
Op --0 13:54:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wdawn: Ow en Cacao zelf is niet de drug, het remt het stofje MAO dat drugs helpt afbreken, je gaat er dus langer van trippen.
triest zijn de "machtige", gelukkig zijn de domme.
Op 01-01-2011 17:00:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden