Na de nodige reacties op het eerste artikel 'Geesten: echt of verbeelding?' kon een tweede artikel niet uitblijven. Deze keer probeer ik zoveel mogelijk op jullie vragen of gegeven meningen te antwoorden. Feit is dat 80% van de gevallen met wat onderzoek perfect verklaarbaar blijken. De hamvraag blijft uiteindelijk: wat doen we met die 20% die wij, als Belgian Paranormal Investigators niet kunnen verklaren?


(Boe!)

Als we na ons onderzoek dingen vinden die we niet kunnen verklaren, gaan we terug en proberen we de fenomenen die we toen gevonden hebben, terug te manifesteren. Wanneer dit lukt gaan we kijken of we een wetenschappelijke of logische verklaring kunnen vinden, en wat we hebben moeten doen om dit te laten gebeuren.

Over welke fenomenen spreken we als we ze niet kunnen verklaren?

Wanneer mensen ons contacteren voor een bepaalde zaak, bijvoorbeeld een persoon ziet altijd iemand verschijnen aan de rand van zijn bed of hoort steeds een stem praten in de kamer, dan gaan we in die ruimte vragen stellen aan de hand van onze EMF-meter en en voicerecorders.

Wanneer we dan "reactie" krijgen via EVP (Electronic Voice Phenomenon), dus een elektronisch geladen stem die op de voicerecorder te horen is terwijl er op het moment zelf geen reactie op de vragen te horen was, gaan we terug naar de locatie en proberen we weer een reactie te krijgen om te zien waar de EVP’s vandaan komen. Kunnen ze ontstaan door mensen rond u?

Er zijn ook EVP-registraties die kunnen doorgaan voor bewijs van gene zijde. Ik schets de situatie: met mijn collega-onderzoeker zat ik in de kelder. We zijn wat aan het praten en horen niets. Compleet stil. Eenmaal thuis speelden we de opname op een PC af. Opeens kwam een kinderstem op de voicerecorder tevoorschijn. Het was niemand van ons en ik was met mijn collega alleen beneden. Een mooi voorbeeld van een EVP die we niet kunnen verklaren. Zelfs bij dit soort bewijs proberen we het te debunken. Dit keer lukte dat niet.

4 categorieën bewijs:

Paranormale activiteit: Onder de noemer "paranormale activiteit" plaatsen we fenomenen die we niet kunnen linken of labelen aan de overige drie haunting types. Dit komt vooral voor wanneer het gaat om geïsoleerde gevallen, waarbij slechts een beperkt fenomeen zich voordoet zonder een duidelijke oorzaak of reden en zonder enig gevolg. Zoals wanneer bijvoorbeeld een kraan uit zichzelf begint te lopen. We spreken in dat geval van paranormale activiteit, maar in de meest onschuldige zin van het woord.

Residual haunting: Bij een "residual haunting" heeft het fenomeen geen besef van tijd of plaats en zal steeds zijn zelfde routine gevolgd worden. Stel dat deze persoon bijvoorbeeld ’s avonds altijd op zijn dressoir een sigaar zou nemen, kan het zijn dat hij dit zal blijven doen na zijn dood en dat mensen zijn verschijning zien van hoe hij naar het dressoir loopt. Ook al staat het dressoir er niet. Je kan het met een film vergelijken die steeds opnieuw afspeelt. Dit is volstrekt onschuldig en zal nooit contact zoeken, of afwijken van zijn/haar patroon. Het wordt ook gezegd dat dit te wijten is aan een scheur of 'wonde' in het tijdsvlak en dat daardoor de film opnieuw en opnieuw wordt afgespeeld.

Intelligent Haunting: Een "intelligent haunting" is, in tegenstelling tot een residual haunting, op de hoogte van zijn dood en probeert contact te zoeken met de bewoners van het huis. Dit kan om een aantal redenen zijn: bescherming willen geven aan een vriend of familielid, nog een boodschap die moet worden overgebracht, mogelijk de naam zuiveren of iets willen mededelen over het overlijden.
Deze haunting kan persoons-, huis- of materiaalgebonden zijn. Meestal zien we dat dit soort hauntings beginnen wanneer men het huis aan het verbouwen is.

Poltergeist: Een "Poltergeist" is in tegenstelling tot de drie andere soorten kwaadaardig. Dit soort haunting hebben de leden van B.P.I. echter nog NOOIT meegemaakt! Deze vorm van haunting is vooral uit op wraak en bestaat grotendeels uit negatieve energie. Dit hoeft niet per se de geest te zijn van een psychotische moordenaar. Een leven lang negatieve energie opkroppen is genoeg om dit tot stand te brengen. Dit is dan ook de vorm welke het meest zal "communiceren" of toch op zo’n manier dat het opvalt. Het woord "Poltergeist" is afgeleid van het Duits waarbij "poltern" zoveel betekent als pesten.

Echte geesten?

Bij eensgezindheid in het team delen we de haunting in onder de goede categorie. Daarna delen we dat mee aan de persoon die ons om hulp vroeg. Als de klant nog meer hulp wil, of bang is, gaan we deze raad en tips geven hoe ze iets moet laten verdwijnen uit hun huis.
Zoals ik al zei bedraagt de kans dat we iets paranormaals meemaken op al onze interventies slechts 20%. En dat wil nog niet zeggen dat het geesten betreft. Zoals voor velen op GW al duidelijk bleek uit hun reacties op het vorige artikel: de wetenschap staat nog maar in hun kinderschoenen en door ons onderzoek hopen we een licht te kunnen schijnen op deze donkere materie.

Horatio: Wens iedereen een geestig 2011!!
Op 01-01-2011 10:05:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Ik heb al jarenlang last van spoken in mijn huis (oud herenhuis). Radio's die midden in de nacht aangaan, lampen die veel te snel kapot gaan, dingen die omvallen, etc. Vooral allerlei elektrische apparaten die aan en uit gaan. Wasmachine die spontaan gaat draaien, afwasmachine net zo, wekkerradio's die onverwacht afgaan, etc. Mijn kinderen zien ook vaak schaduwen over de muren "wegglijden".

Gelukkig is er niemand bang maar het is wel bizar af en toe.

Ik moet wel zeggen dat het de laatste 3 maanden heel rustig is, misschien zijn we er eindelijk eens van af...

Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 01-01-2011 11:15:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sacroes: In Zeeland had ik er ook echt veel last van . Stemmen als ik totaal alleen was altijd hele zware nachtmerrie`s ik was gewoon bang om te gaan slapen , ook echt een gevoel van onheil en misschien gek maar toen ik verhuisde zagen mensen gewoon dat ik veranderden en dat ik er beter uitzag in twee weken tijd zag je op foto`s een zo`n groot verschil dat het mij zelfs opviel. . Ik heb altijd gedacht dat er iets in mijn huis was wat niet blij was. Toen ik klein was en in den haag woonde hadden we entiteiten maar met name in de gang . Gelukkig was ik toen niet de enige die het voelde en zag dus ik kon er wel over praten met familie . Geesten bestaan en sorry ik ben er bang voor . Heb ook denk ik niet de lieve geesten in mijn nabijheid gehad .
Brake the rules, forgive quickly and kiss slowly.
Op 01-01-2011 11:49:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vailixi:
Niemand buiten onszelf kan over ons innerlijk heersen. Wanneer we dit weten worden we vrij.
Op 01-01-2011 11:51:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vailixi: Heb al eens een orb door mijn slaapkamer zien vliegen en een verschijning naast mijn bed gehad. Dus ja ze bestaan!
Plus mijn hele leven al wel dingen gezien in mijn ooghoeken.
Niemand buiten onszelf kan over ons innerlijk heersen. Wanneer we dit weten worden we vrij.
Op 01-01-2011 11:58:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach: Laatst hadden we het kort over het fenomeen "slaapverlamming", hier heb ik soms "last" van. Dit verklaarde voor mij wel veel van mijn "paranormale" ervaringen.

Slaapverlamming wikipedia:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Slaapverlamming

Artikel over Lucide dromen op GW:
http://www.grenswetenschap.nl/blogs/Alles-over-Lucide-Dromen/
Met alle respect voor de schrijver (ik vind het wel een interessant artikel), maar moet denken aan "wij van WC-eend adviseren WC-eend".
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 01-01-2011 0:41:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker: Nou bij mij thuis hebben de geesten last van mij. Ze hebben al een uitdrijver erbij gehaald, maar het hielp ze niets.

Even zonder gekheid: Interessant artikel. Mooi dat mensen uit het veld ook blogs schrijven, om ons te vertellen hoe het in het echt is. Bedankt!
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 01-01-2011 13:17:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Richa: Dat Residual haunting heb ik eens meegemaakt toen ik in mijn nieuwe huis kwam wonen. Ik werd s'ochtends wakker gemaakt door een vrouw die zei dat het bijna 7 uur was en dat ik eruit moest. Het was ook bijna 7 uur. Ik had niet het idee met een geest te maken gehad die een bewustzijn heeft, maar meer met een gewoonte. Die vrouw heeft jaren en jarenlang iemand om 7 uur wakker gemaakt. En het was haar gewoonte die was blijven hangen. Heel apart dat ik het nu kan plaatsen adhv dit artikel.
Op 01-01-2011 14:24:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9: Ten eerste: De AllerBeste Wensen voor 2011 !!!

dan nog ff een vraagje aan dhr. Coppens,
Is het mogelijk de opname te horen waarover u spreekt in het artikel degene waar een stem van een meisje op zou staan, ik ben namelijk erg nieuwsgierig

Richa:

Dat Residual haunting heb ik eens meegemaakt toen ik in mijn nieuwe huis kwam wonen. Ik werd s'ochtends wakker gemaakt door een vrouw die zei dat het bijna 7 uur was en dat ik eruit moest. Het was ook bijna 7 uur. Ik had niet het idee met een geest te maken gehad die een bewustzijn heeft, maar meer met een gewoonte. Die vrouw heeft jaren en jarenlang iemand om 7 uur wakker gemaakt. En het was haar gewoonte die was blijven hangen. Heel apart dat ik het nu kan plaatsen adhv dit artikel.


Is dat niet een beetje kort door de bocht ?
als we allemaal zo redeneren dan is de aarde plat..

micchien was je gewoon nog niet helemaal wakker ..

(bericht gewijzigd op 1-1-2011 14:33:46)
Op 01-01-2011 14:31:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Verbeelding is echt.
Is it electrickery?
Op 01-01-2011 15:40:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
Emie :

Verbeelding is echt.


Raar is leuk.
Gewoon, dat is zo saai.

No shit, Sherlock
Op 01-01-2011 16:07:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
The Philosopher: Dit filmpje sluit mooi aan bij het artikel ;-)
Derren Brown Investigates GhosthunterIk heb me kapotgelachen met die EVP's.
Opnames op een voicerecorder waarop wat ruis te horen is, die volgens de demonoloog stemmen van de doden zijn, iets dat voor de beste meneer het hardste bewijs is voor het bestaan van geesten. hahaha lol Ook hiervoor haalt Derren een expert erbij die haarfijn uitlegt dat het niks te maken heeft met paranormale activiteit. Dan zegt de ghosthunter: "so I must be a nut"...... waarop de expert meteen atwoordt: "I won't argue you on that one. " lol lol :-)
Op 01-01-2011 19:29:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk: Net zoals we visueel orde in dingen willen zien en zo in willekeurige patronen (of vochtvlekken en tortilla's) nog al eens gezichten denken te moeten herkennen, lijkt het me dat er ook mensen zijn die dit ook in het audio-gebeuren zo willen: in ruis stemmen horen.
Vooral het feit dat ze dit willen zegt veel.
Hoor ik, in de ruis der dingen van al wat is.

En zoals een filosoof hierboven opmerkt: dat dan gebruiken als het bewijs...
Bewijst dat wij zoogdieren wel geestig kunnen zijn, dat wel.


(bericht gewijzigd op 1-1-2011 19:39:21)
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 01-01-2011 19:38:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
The Philosopher:

Dit filmpje sluit mooi aan bij het artikel ;-)
Derren Brown Investigates Ghosthunter...Heb het (helemaal, soms dat gaat makkelijker dan anders ) bekeken en beluisterd.
Grappig dat die Lou massa's (nietszeggende) geluidsopnamen, video, foto's heeft, maar dat we "en ik heb mensen gezien die leviteerden" gewoon op zijn woord moeten geloven.
In filmpje 1 (rond 6:30) heeft men het over "opression" (als ik het goed begrepen heb). Dat zal het zijn waar ik last van heb. Hevige reakties op religieuze teksten en zo. Weet ik dat ook weeral.
De duiveluitdrijver in filmpje 3 ("Father Joe" kijkt opvallend veel linksboven, als je erop gaat letten. Was dat geen teken van... ?
Funny.
Spijtig dat de geesten deze ghosthunter Lou niet gewaarschuwd hebben dat hij zo jong ging overlijden. Maar ja, "zo werkt het niet" natuurlijk. Hopelijk staat zijn overlijden niet in de weg dat hij alsnog zal inzien dat het allemaal inbeelding was.

(bericht gewijzigd op 1-1-2011 20:51:43)
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 01-01-2011 20:50:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
sufi: Het heeft helemaal geen nut om niet gelovers over te halen.

Geen enkele tape of verhaal zal ze van gedachte doen veranderen.
Op 01-01-2011 23:55:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
sufi:

Het heeft helemaal geen nut om niet gelovers over te halen.

Geen enkele tape of verhaal zal ze van gedachte doen veranderen.


Dat kan je niet stellen. Van de tot hiertoe hier genoemde tapes en verhalen is er niets overtuigends te halen, maar wat niet is kan nog komen. Zo gauw we betrouwbaar en geloofwaardig materiaal zien of horen hoeft men ons ook niet over te halen, we zullen dan zelf wel zien en conclusies trekken.
Ben benieuwd.
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op --0 2:18:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach: In mijn verbeelding ben ik best geestig.
(Want in mijn hoofd was dit grappiger. )

Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op --0 3:39:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
LightRider:
Luk:

Net zoals we visueel orde in dingen willen zien en zo in willekeurige patronen (of vochtvlekken en tortilla's) nog al eens gezichten denken te moeten herkennen, lijkt het me dat er ook mensen zijn die dit ook in het audio-gebeuren zo willen: in ruis stemmen horen.
Vooral het feit dat ze dit willen zegt veel.
Hoor ik, in de ruis der dingen van al wat is.

En zoals een filosoof hierboven opmerkt: dat dan gebruiken als het bewijs...
Bewijst dat wij zoogdieren wel geestig kunnen zijn, dat wel.


Ik zou willen zeggen dat het me ten eerste onmogelijk om uit de chaos van ruis willekeurig stemmen die zinnen maken te gaan horen.
Bovendien is het al wat is al tijdsloos, dus het idee van karaktertrekjes die bij een bepaalde plaats blijven is niet zo gek. De energie van de overledenen heeft blijkbaar een energetische echo achtergelaten in een ruimte.

Het maakt inderdaad niet uit wat je bewijs is, niet-gelovers zijn niet over te halen. Geesten, maar ook bijvoorbeeld buitenaardsen komen niet alleen meer voor in de wereld van uitgesproken ervaringen. Maar voor iemand om het hele fenomeen te kunnen internaliseren heeft men een voorstellingsvermogen nodig dat het waar zou kunnen zijn. Zolang dat er niet is, kun je schedels van aliens, foto's, films, overeenstemende getuigenissen, geluidsopnamen, etc. etc. erbij halen wat je wil: The disbeliever won't believe.
Op --0 17:35:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach: @Lightrider:

De fakers veroorzaken ruis
en veel believers lijken iets tegen duidelijke onderbouwing te hebben.

Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op --0 18:40:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
LightRider:
...
... kun je schedels van aliens, foto's, films, overeenstemende getuigenissen, geluidsopnamen, etc. etc. erbij halen wat je wil:...


Zijn die er dan?

Stel je voor!

(Oh ja, dat hoort zo).
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op --0 19:13:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Haalt de redactie een geintje uit? Bij het openen van dit topic hoor ik zeegeluiden uit mijn laptopspeakers komen.
Tamelijk Spooky. (Sue was nergens te bekennen.)
Is it electrickery?
Op --0 22:23:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
dennnis: Gelukkig ben ik niet de enigste die in geesten geloofd ,en dingen heeft mee gemaakt.
Op --0 0:26:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Kat:
dennnis:

Gelukkig ben ik niet de enigste die in geesten geloofd ,en dingen heeft mee gemaakt.

Komaan Dennnis,vertel........ Ikbeneenenaloor ;-)
Op --0 0:40:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
The Philosopher:
LightRider:

Luk:

Net zoals we visueel orde in dingen willen zien en zo in willekeurige patronen (of vochtvlekken en tortilla's) nog al eens gezichten denken te moeten herkennen, lijkt het me dat er ook mensen zijn die dit ook in het audio-gebeuren zo willen: in ruis stemmen horen.
Vooral het feit dat ze dit willen zegt veel.
Hoor ik, in de ruis der dingen van al wat is.

En zoals een filosoof hierboven opmerkt: dat dan gebruiken als het bewijs...
Bewijst dat wij zoogdieren wel geestig kunnen zijn, dat wel.


Ik zou willen zeggen dat het me ten eerste onmogelijk om uit de chaos van ruis willekeurig stemmen die zinnen maken te gaan horen.
Bovendien is het al wat is al tijdsloos, dus het idee van karaktertrekjes die bij een bepaalde plaats blijven is niet zo gek. De energie van de overledenen heeft blijkbaar een energetische echo achtergelaten in een ruimte.

Het maakt inderdaad niet uit wat je bewijs is, niet-gelovers zijn niet over te halen. Geesten, maar ook bijvoorbeeld buitenaardsen komen niet alleen meer voor in de wereld van uitgesproken ervaringen. Maar voor iemand om het hele fenomeen te kunnen internaliseren heeft men een voorstellingsvermogen nodig dat het waar zou kunnen zijn. Zolang dat er niet is, kun je schedels van aliens, foto's, films, overeenstemende getuigenissen, geluidsopnamen, etc. etc. erbij halen wat je wil: The disbeliever won't believe.


lol
Ivm die EVP's kijk aub dat filmpje van Derren Brown Investigates :-) hilarisch
als ze nou eens met overtuigend bewijs kwamen dan zou ik t graag geloven..... :-)
(bericht gewijzigd op 3-1-2011 1:07:54)
Op --0 1:05:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
The Philosopher:

...
Ivm die EVP's kijk aub dat filmpje van Derren Brown Investigates :-) hilarisch
als ze nou eens met overtuigend bewijs kwamen dan zou ik t graag geloven..... :-)


Dat is het hem nu net: ze beweren dat dàt overtuigend bewijs is.
(Zoals "de foto die het bestaan van geesten bewijst" (die met die sigarettenrook). Dat is dus dé foto van iemand die duizenden foto's heeft (en filmpjes en EVPs en die vele levitaties gezien heeft. Juist ja, gezien, maar toevallig camera niet bij.))
En die verwijten "ons" dan dat we het niet willen geloven .

Voorstellingsvermogen!

De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op --0 1:27:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
LightRider:
...

Het maakt inderdaad niet uit wat je bewijs is, ...


Jawel hoor.
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op --0 1:29:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
WIM BPI: Hey gasten, zeker eens kijken naar onze youtube account daar vind je zaken van onze onderzoeken...

Greetz... ;-)
The paranormal Investigated!
Op --0 10:37:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
WIM BPI:

Hey gasten, zeker eens kijken naar onze youtube account daar vind je zaken van onze onderzoeken...

Greetz... ;-)

Spammer.
United as one. Divided by zero.
Op --0 10:39:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
welja: Waarom proberen mensen die niet geloven in het paranormale, of geesten, anderen er zo van te overtuigen dat ze gelijk hebben. Jullie maken dezelfde fout waar je de mensen die er van overtuigd zijn dat geesten wel bestaan,
van beschuldigd. Zo is het een welles nietes verhaal. Heel veel mensen hebben dingen meegemaakt die voor hen het bestaan van geesten een realiteit maakt. Als je nooit, ook maar bij benadering zoiets hebt meegemaakt, begrijp ik ook wel dat het moeilijk is te aanvaarden dat er een voor ons onzichtbare wereld bestaat. Omdat het heel moeilijk is iemand te overtuigen van iets wat niet zichtbaar is doen mensen soms rare dingen . Daarbij is het natuurlijk voor oplichters heerlijk er misbruik van te maken. Maar als er geen bewijzen zijn kun je iemand geen oplichter noemen. Hooguit ongeloofwaardig. Iedereen heeft recht op het voordeel van de twijfel. Tegenargumenten, ja. Beschuldigen van oplichterij of plat liegen, nee.
Eerst maar eens afwachten of er voor het ene of andere echte zichtbare bewijzen komen. Ondertussen denkt ieder er het zijne gewoon van. Ik , voor mezelf, ben overtuigd van de voor ons onzichtbare wereld.
Laatst zag ik iemand gelukkig staan te wezen.
Op --0 11:34:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wdawn: ik sta overal voor open en heb ook al het één en andere ervaren, maar Casper moet ik nog tegen komen.
triest zijn de "machtige", gelukkig zijn de domme.
Op --0 13:42:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
manke: Geesten bestaan. Wou het ook weten, ging dus spelen met bandstemmen, en had gelijk contact, kort daarna vlogen ze naar m'n hoofd en sindsdien hoor ik ze constant.
Geesten zijn nooit mensen geweest, het zijn demonen, veel doen zich voor als mens.
Op --0 16:08:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
welja:

...
Maar als er geen bewijzen zijn kun je iemand geen oplichter noemen. Hooguit ongeloofwaardig. Iedereen heeft recht op het voordeel van de twijfel. Tegenargumenten, ja. Beschuldigen van oplichterij of plat liegen, nee.
...

Lijkt mij een geval van "poging tot omgekeerde bewijslast".
Dat diegenen die beweren dat er "iets is wat er duidelijk niet is" (en daar soms ook nog grof geld aan verdienen) dat maar bewijzen. Anders kunnen het best oplichters en leugenaars zijn. En dat zou je dan niet mogen zeggen?
Waarom moet je met tegenargumenten komen als er geen enkel geloofwaardig argument 'pro' is?
Voor de triljardse keer: bewijzen dat iets er niet is kan niet.
Maar dat wil niet zeggen dat het er dan wél is.
En dan komen dingen als gezond verstand, wetenschap om de hoek loeren. En daar houden we niet van hoor, nee, "die willen ook maar hun gelijk bewijzen maar hebben het ook niet. Welles nietes". En die redenering klopt dus niet. Maar maak het jezelf vooral wijs. 't Is nodig.
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op --0 18:36:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Het gebeurt nu weer! Ik open dit topic, hoor ik het ruisen van de zee uit m'n speakers komen.
Heeft iemand anders dat ook? (nou ja of het van de zee is... het is een duidelijke ruis, die doet denken aan de zee)
(bericht gewijzigd op 3-1-2011 19:21:30)
Is it electrickery?
Op --0 19:20:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
Emie :

Het gebeurt nu weer! Ik open dit topic, hoor ik het ruisen van de zee uit m'n speakers komen.
Heeft iemand anders dat ook?

Je beschikt blijkbaar over voldoende voorstellingsvermogen. Dat is al een begin (van het einde).
Zo lang je niet 'Viva Beëlzebub !' hoort niks aan de hand.

Is dat ruisen er niet gewoon 'altijd'?
Ik hoor in elk geval niks speciaals gebeuren bij het openen van dit topic (behalve het geruis van mijn kokend bloed, natuurlijk, maar dat klinkt anders dan een ruisende zee, denk ik).
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op --0 19:25:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Luk:

Emie :

Het gebeurt nu weer! Ik open dit topic, hoor ik het ruisen van de zee uit m'n speakers komen.
Heeft iemand anders dat ook?

Je beschikt blijkbaar over voldoende voorstellingsvermogen. Dat is al een begin (van het einde).
Zo lang je niet 'Viva Beëlzebub !' hoort niks aan de hand.

Is dat ruisen er niet gewoon 'altijd'?
Ik hoor in elk geval niks speciaals gebeuren bij het openen van dit topic (behalve het geruis van mijn kokend bloed, natuurlijk, maar dat klinkt anders dan een ruisende zee, denk ik).


Een goed voorstellingsvermogen heb ik absoluut, Luk. Dankjewel.
Deze keer hoorde ik het trouwens niet. Ik dacht even dat het expres was ingebouwd, omdat het bij het topic past.
Is it electrickery?
Op --0 19:33:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Na het plaatsten van de reactie weer wel!
Het komt echt uit de speakers, het is niet het ruisen van de koeling, die klinkt heel anders.
Is it electrickery?
Op --0 19:35:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:
Emie :

Na het plaatsten van de reactie weer wel!
Het komt echt uit de speakers, het is niet het ruisen van de koeling, die klinkt heel anders.

Kan je het geluid uit je speakers opnemen?
Ik ben wel benieuwd.
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op --0 20:27:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Meneer Glimlach:

Emie :

Na het plaatsten van de reactie weer wel!
Het komt echt uit de speakers, het is niet het ruisen van de koeling, die klinkt heel anders.

Kan je het geluid uit je speakers opnemen?
Ik ben wel benieuwd.

Ik zou niet weten hoe ik dat moet opnemen. En de laatste 3 keren dat ik dit topic opende, was het geluid er ook niet.
Is it electrickery?
Op --0 20:43:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:
Emie :

Meneer Glimlach:

Emie :

Na het plaatsten van de reactie weer wel!
Het komt echt uit de speakers, het is niet het ruisen van de koeling, die klinkt heel anders.

Kan je het geluid uit je speakers opnemen?
Ik ben wel benieuwd.

Ik zou niet weten hoe ik dat moet opnemen. En de laatste 3 keren dat ik dit topic opende, was het geluid er ook niet.

Hmmm...
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op --0 20:45:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Tja, het kan toeval zijn, een storinkje, een dingetje, allicht een zeer aardse verklaring. Maar wel frappant dat het dan juist dit en alleen dit onderwerp uitkiest.
Is it electrickery?
Op --0 20:51:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
Emie :

Meneer Glimlach:

Emie :

Na het plaatsten van de reactie weer wel!
Het komt echt uit de speakers, het is niet het ruisen van de koeling, die klinkt heel anders.

Kan je het geluid uit je speakers opnemen?
Ik ben wel benieuwd.

Ik zou niet weten hoe ik dat moet opnemen. En de laatste 3 keren dat ik dit topic opende, was het geluid er ook niet.

Met zo'n "ultra-gevoelig de stilte oppompend tot een disco" EVP-recordertje natuurlijk. En zelfs dàn gaan "wij" het waarschijnlijk nog niet horen.

De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op --0 21:02:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Met gespitste oren en het volume open nog maar eens dit topic geopend. Niets te horen...
Is it electrickery?
Op --0 21:48:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:
Emie :

Met gespitste oren en het volume open nog maar eens dit topic geopend. Niets te horen...

Ik vind het al opmerkelijk hoe jij je oren kan spitsen!

Ziet dat er zo uit?
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op --0 22:13:56 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Wronk, Mr. Smileyface. I'z catpeople. Like so:
Is it electrickery?
Op --0 22:28:58 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:
Emie :

Wronk, Mr. Smileyface. I'z catpeople. Like so:Ach ja!
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op --0 22:44:28 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
WIM BPI: Hey allemaal,
Als jullie graag evps willen opnemen een goede raad:
Ga naar mediamarkt ofzo en koop jullie een duur of een goedkoop dictafoontje. Stel een paar vragen en laat hem een nacht opnemen op een plaats waar je je in huis niet goed voelt of waar je een angst gevoel van krijgt... Je gaat verschieten.... PS mensen die hun evp willen laten beluisteren kunnen dit via ons doen.... ;-)
The paranormal Investigated!
Op --0 7:28:37 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Emie :

Meneer Glimlach:

Emie :

Na het plaatsten van de reactie weer wel!
Het komt echt uit de speakers, het is niet het ruisen van de koeling, die klinkt heel anders.

Kan je het geluid uit je speakers opnemen?
Ik ben wel benieuwd.

Ik zou niet weten hoe ik dat moet opnemen. En de laatste 3 keren dat ik dit topic opende, was het geluid er ook niet.

Update: ik hoorde het net weer... toen ik nu.nl opende. Het heeft dus in elk geval niets met dit topic te maken
Is it electrickery?
Op 10-01-2011 19:59:24 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
praaten: ik hep er last van maar ben er aan gewent dus als je iets te vragen hept ik weet het andwoord ik praat altijd met hun je hoeft er niet bang voor tezijn je ziet ze aleen niet ( ik wel )
ze zijn bij je dat is tog altijd leuk je kan met ze praaten dan weet je dat ze er altijt zijn (OOK BIJ JOU EN MIJ ) je kan veeel met hun doen je kan vraagen stellen of spelen of praaten of knuffelen enz.

dus word er niet bang van je kan ook zeggen dat ze weggen moetten gaan dat helpt ook maar op een lieve manier
er is altijd iemand bij je (ook als zie je men of zijn niet )

dus als je iets te vraagen hept stel ze maaar ik weet ales
Op 02-06-2013 9:58:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Buff:
praaten:
ik hep er last van maar ben er aan gewent dus als je iets te vragen hept ik weet het andwoord ik praat altijd met hun je hoeft er niet bang voor tezijn je ziet ze aleen niet ( ik wel )
ze zijn bij je dat is tog altijd leuk je kan met ze praaten dan weet je dat ze er altijt zijn (OOK BIJ JOU EN MIJ ) je kan veeel met hun doen je kan vraagen stellen of spelen of praaten of knuffelen enz.

dus word er niet bang van je kan ook zeggen dat ze weggen moetten gaan dat helpt ook maar op een lieve manier
er is altijd iemand bij je (ook als zie je men of zijn niet )

dus als je iets te vraagen hept stel ze maaar ik weet ales


Kan je ze misschien ook vragen je te helpen je taalvaardigheid wat te ontwikkelen; je bent slecht te volgen, Praaten...
Ik ben ook gek... :P
Op 02-06-2013 12:07:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden