Ik mag ze wel, die psychonauten. Ze hebben altijd wel iets bijzonders en zijn onbetwiste meesters in het neerzetten van een bijzondere sfeer. Psychonauten zijn mensen die van tijd tot tijd een trip maken om geconfronteerd te worden met nieuwe of andere vormen van realiteit. Daar waar anderen op reis gaan met een trein of vliegtuig gebruiken psychonauten psychedelica om daar te komen waar ze hopen te komen. Psychonauten weten doorgaans dat een behouden vaart afhankelijk is van wat men 'set and setting' noemt. Je gemoedstoestand (set) moet prima zijn en je omgeving (setting) aangepast aan het doel. Een warme, veilige omgeving met wat gedempt (kaars)licht is dan al een goede start. Een ander element dat de tripervaring kan verdiepen of verhogen is natuurlijk muziek. Onlangs was ik bij een stel psychonauten op bezoek en ze lieten me kennis maken met, wat volgens hen, perfecte tripmuziek is. Een trip zelf kan ik niet met jullie delen, de aparte klanken wel.

wow

Er bestaan behoorlijk wat groepen die speciaal voor de psychonaut muziek maken en wat je dan krijgt is een wonderlijke combinatie van klanken die vaak ook in nuchtere toestand tot de verbeelding kunnen spreken. Natuurlijk valt er over smaak niet te twisten en er bestaan zeker geen wetmatigheden van wat 'goede tripmuziek' zou moeten zijn. In deze donkere dagen waar de eeuwige top 2000 liedjes afgewisseld worden met eeuwige kerstkrakers kan het een verademing zijn om weer eens wat anders te horen en aangezien psychedelische muziek zelden of nooit op de radio te horen is vond ik het wel gepast daar eens over te bloggen.

Dankzij hokjesminnende mensen is ook de psychedelische muziek onder te verdelen in rock, trance, Goa, ambient en wat nog niet meer. Psychedelische muziek is niet nieuw. In de flower powered jaren '60 van onze vorige eeuw lieten veel muzikanten zich door bijvoorbeeld LSD inspireren om bijpassende muziek te maken. Pink Floyd, Jefferson Airplane en Jimi Hendrix zijn hier schoolvoorbeelden van. Maar de aparte muziekstijl is niet in de sixties blijven hangen en de luisteraars zijn tegenwoordig allerminst de hippies van weleer.

Psychedelische muziek kent vele verschijningsvormen maar er zijn ook overeenkomsten. Zo zijn er vaak aparte geluiden en ongebruikelijke klanken te horen, gebruikt men vaak elementen uit exotische folkloristische muziekstijlen en zijn de songteksten doorgaans allesbehalve standaard. Sommige muziekstukken uit het genre zijn door hun vele herhalingen, monotone beat en "piep-toet" geluidjes niet voor iedereen bestemd. Maar er zijn ook stukken bij die zelfs je grootje tot tranen kunnen roeren. Omdat ik geen zin heb om iedere stijl apart te benoemen hou ik het lekker bij mezelf en laat jullie hieronder mijn suggesties horen.

Op dit moment is naar mijn persoonlijke smaak de nog zo goed als onbekende band 'Hoopy Frood' één van de betere down-tempo bands die je van mij gerust onder de noemer psybient mag plakken. De naam Hoopy Frood slaat op twee termen die de schrijver van het boek 'Hitchhiker's Guide to the Galaxy' gebruikte om een 'toffe peer' te duiden. Natuurlijk kan ik schrijven wat ik wil maar jullie willen natuurlijk weten hoe het klinkt. Hieronder kunnen jullie luisteren naar het wat stevigere nummer Nlite.


Een ander mooi nummer van Hoopy Frood is 'Never Coming Down' en gaat over een psychonaute die 'net iets teveel' heeft ingenomen. De teksten spreken voor zich. Klik op play in het onderstaande videootje en laat je meevoeren. Er staan nog wat nummers van Hoopy Frood op Youtube dus als je meer wilt horen dan weet je waar te zoeken.Een andere band die alle aandacht verdient is de groep Asura. Asura is een term die in het Sanskriet "machtzoekende goden' betekent. In tegenstelling tot Hoopy Frood richten zij zich meer op de elektronische klanken al dan niet doorspekt met Oosterse invloeden. Geen muziek om zo maar even in een hokje te plaatsen en wederom zegt luisteren meer dan lezen. We beginnen met een wat meer naar psytrance neigend nummer met de titel 'Alexander A'.En nu we toch wat meer afdalen in de elektronische muziek, komen we vanzelf de band Vibrasphere tegen. Langzame meeslepende muziek die soms zelfs naar klassiek neigt en met een wat trieste grondslag uit Zweden, psybient pur sang. Neem bijvoorbeeld onderstaand nummer 'Ice Flow'.Een band met de naam Entheogenic kan eigenlijk bij voorbaat al niet tegenvallen. Ik heb hier een aantal CD's van de band liggen en in mijn oren zijn ze allen even goed. Luister zelf en probeer het onderstaande nummer maar eens.De naam Hol Baumann zal niet bekend in de oren klinken. Toch is er behoorlijk wat uit de koker van deze opmerkelijke muzikant gekomen. Hieronder het onnavolgbare nummer Radio Bombay.Natuurlijk zal lang niet iedereen de bovenstaande selectie even leuk of mooi vinden, over smaak valt nu eenmaal niet te twisten. Maar ik heb jullie nu laten weten op welke klanken ook ik het liefst weg drijf. Nu is het jullie beurt. Laat hieronder weten op welke muziekstukken jullie het liefst trippen, mediteren, relaxen of er gewoon naar luisteren.

Be hoopy be frood.

Speculukas: Shpongle hoef ik zeker niet mee aan te komen?Trouwens, hier in Groningen hoor ik geen top20000000 meer op de radio, laat staan kerstliedjes. Hoop voor je dat jouw radiozenders binnenkort ook zover zijn, Bert!

Groet,

Een Grunninger psychonaut
(bericht gewijzigd op 9-1-2011 8:41:27)
Ubi caritas et amor, Deus ibi est.
Op --0 8:38:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hertogbas: Relaxed wakker worden hoor!
Eat static erg fijn ! deze bvOf Leftfield


(bericht gewijzigd op 9-1-2011 10:56:23)
Nvdr: Aangepast ivm foute tag.
Op --0 9:16:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars: Ik ben meer van het steviger werk...


Doe mij maar:
Cannot kill the Battery!!!
Op --0 9:26:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Speculukas:


Ubi caritas et amor, Deus ibi est.
Op --0 10:03:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Speculukas: Hmm... never mind.
(bericht gewijzigd op 9-1-2011 12:12:09)
Ubi caritas et amor, Deus ibi est.
Op --0 11:00:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Draconian: [quote=hertogbas]
Relaxed wakker worden hoor!
Eat static erg fijn ! deze bv

[yt]

Of Leftfield

[yt]
[/quote]

Zal aan mij liggen maar ik vind dat herrie :-)

Geef mij maar zulke om te zweven
.......
Op --0 11:03:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:

The Magic Mushroom Band niet te vergeten.
Nog meer aanraders.
Porcupine Tree
Ozric Tentacles
Mooseheart Faith Stellar Groove Band
Sun Dial
Ik heb honderden nummers van zowel sixties als moderne psych bands. Het verzamelen ervan is één van m'n hobbies.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op --0 0:41:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:

Deze uit de 60s is trouwens ook erg leuk.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op --0 0:51:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
galaxy: Onderwerp wordt zeer gewaardeerd, en geeft gelegenheid mijn muziekverzameling weer eens uit te breiden.
*** krijgt spontane flashback ***
edit to add: luister zelf graag naar iets van Enigma als ik in orbit ben.
(bericht gewijzigd op 9-1-2011 13:18:50)
Op --0 13:05:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach: Wat een leuk draadje!
Ik ben niet bekend met het gebruik van psychedelische drugs, laat staan met muziek die daarbij past, maar ik vind het mooi dat ik via GW telkens mijn horizon kan verbreden!

Heb tot nu toe alleen het eerste liedje geluisterd, maar dat klinkt erg lekker.
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op --0 13:10:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lindaatje: En nu weet ik het weet niet meer. Van welke muziek word ik nu echt high?
CAUTE - Behoedzaamheid
Op --0 13:39:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nupeet:
Unity in the Heart of Diversity
Op --0 14:05:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
galaxy:

(bericht gewijzigd op 9-1-2011 14:24:33)
Op --0 14:23:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
NewDayNL: Leuk topic, interessante muziek. Dank. (Sphongle, echt helemaal te gek weet je...)

De juiste set en setting hebben we al tijden niet gevonden, wel nieuwe muziek voor when if... Voor wie het nog niet kent: instrument heet "hang", is van Zwitserse makelij en bij trips is een duet met een Australische didgeridoo wellicht helemaal far out (mhen) . Op YT staat het een en ander.

Voor nu een wat minder spacy riedeltje, de hang:
Het was altijd groter dan we dachten dat het was
Op --0 14:33:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:
galaxy:Jaaa! Heerlijke meditatie muziek! Krijg er energie van.
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op --0 15:19:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: Waar is eoi als je hem nodig hebt?

No shit, Sherlock
Op --0 15:22:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:
NewDayNL:

Leuk topic, interessante muziek. Dank. (Sphongle, echt helemaal te gek weet je...)

De juiste set en setting hebben we al tijden niet gevonden, wel nieuwe muziek voor when if... Voor wie het nog niet kent: instrument heet "hang", is van Zwitserse makelij en bij trips is een duet met een Australische didgeridoo wellicht helemaal far out (mhen) . Op YT staat het een en ander.

Voor nu een wat minder spacy riedeltje, de hang:


Waaa! Briljant!
(Meneer Glimlach raakt helemaal lyrisch over dit draadje, en dat zónder drugs! )
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op --0 15:23:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
galaxy:
Op --0 15:29:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
galaxy: Gratis software om een MP3 van een youtube te rippen:

http://www.dvdvideosoft.com/freemake/freevideoconverter.htm

Het kan ook online, dan doet een externe website het voor je, maar dat werkt niet altijd vlekkeloos.

Heb goede ervaringen met de software op de gegeven link..
Op --0 16:11:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: Ik doe het met http://youtubedownload.altervista.org/

Youtube updatet heel vaak de downloadmogelijkheden, maar deze downloader heeft altijd snel een update als antwoord.
Met dit programma kun je naar heel veel dingen omzetten en rippen, waaronder de mp3 uit het filmpje.
No shit, Sherlock
Op --0 16:16:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DogStar:

Niks is wat t lijkt te zijn, evenmin is het anders
Op --0 16:20:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
galaxy:
DogStar:Dogstar; je bijdrage wordt zeer gewaardeerd, en wordt zeker aan mijn verzameling toegevoegd.

En ja, ik weet het; ayahuasca is heavy..
Op --0 17:40:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: Niet alleen vanwege de muziek, maar tevens 1 van de mooiste muziekclips ooit gemaakt:
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op --0 18:24:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
runen: Er is er maar eentje waar je zelfs geen LSD bij nodig hebt en dat is Klaus Schulze
[/yt]
Op --0 18:33:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: Kan dit allemaal zomaar, Vakantieman?
No shit, Sherlock
Op --0 18:35:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
runen:

Er is er maar eentje waar je zelfs geen LSD bij nodig hebt en dat is Klaus Schulze

Geweldig Dali-esque artwork in die video!
Trouwens, je doet met je opmerking andere Duitse grondleggers van dit genre wel enigszins tekort...
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op --0 18:44:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Grounded: From the eighties: The Durutti Column! 'Never Know'.


(bericht gewijzigd op 9-1-2011 19:53:05)
God? Dat ben je zelluf!
Op --0 19:31:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:

Goeie ouwe psych rock, made in the 90s.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op --0 19:55:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
Tetzmol:

Goeie ouwe psych rock, made in the 90s.


Lekk0r.

Ben wel een beetje fan van iets psychedelisch en het mooiste dat ik ben tegengekomen is dit:

Deel1.Deel 2.

No shit, Sherlock
Op --0 20:04:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
welja: Uren luistergenot. Helemaal gratis en voor niks . Dankjewel allemaal. Je kon me geen groter plezier doen. Ik luister regelmatig naar de radio maar hoor veel te weinig van dit soort muziek. Ik ken alleen Enigma en die heb ik bijna allemaal. Feest!
Laatst zag ik iemand gelukkig staan te wezen.
Op --0 20:37:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: gewoon soma spacestation aanzetten, ben je klaar.
Op --0 20:51:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
M-a-r-k: deze voor altijddeze voor gekke dromen


(bericht gewijzigd op 9-1-2011 21:28:12)
Op --0 21:23:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:
welja:

Uren luistergenot. Helemaal gratis en voor niks . Dankjewel allemaal. Je kon me geen groter plezier doen. Ik luister regelmatig naar de radio maar hoor veel te weinig van dit soort muziek. Ik ken alleen Enigma en die heb ik bijna allemaal. Feest!

Die Top2000 werkte voor mij ook potentieverlagend.
Hou zelf bijv. wel van Folk music:
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op --0 21:32:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:
eoi:

gewoon soma spacestation aanzetten, ben je klaar.

Of het Technicolor Web of Sound, afgekort TWoS. The vinden op http://www.techwebsound.com en via iTunes radio te vinden onder Classic Rock.

(bericht gewijzigd op 9-1-2011 21:40:37)
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op --0 21:38:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
sufi:
welja:

Uren luistergenot. Helemaal gratis en voor niks . Dankjewel allemaal. Je kon me geen groter plezier doen. Ik luister regelmatig naar de radio maar hoor veel te weinig van dit soort muziek. Ik ken alleen Enigma en die heb ik bijna allemaal. Feest!


helemaal met je eens, er gaat hier een wereld voor me open. deze soort muziek kende ik nog niet nog niet.
Bedankt ook dus voor de rip links, ga er direct mee aan de slag.
Op --0 22:10:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
M-a-r-k: nog 1tje dan...

Op --0 22:27:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Princje: Edward Shearmur - Grand Central

name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="
type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/yt]
De realiteit van vandaag is de illusie van morgen.
Op --0 23:18:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
M-a-r-k:

nog 1tje dan...
PRACHTIG!!!111!!! Dank je wel.

(vergeef me de caps lock; die was met opzet).

Edit. Na drie keer luisteren heb ik deze clip toegevoegd aan mijn nummers met eeuwigheidswaarde. Fantastisch!
(bericht gewijzigd op 9-1-2011 23:31:37)
No shit, Sherlock
Op --0 23:25:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
freddy-: en dat dit allemaal geen reet met GW heeft te maken.
Wat me evenveel geen reet uitmaakt, leuke muziek
volgende week iets over AC/DC: "let there be rock" in het hoekje God en de schepping.
allemaal nog een fijne zondag. amen
Op --0 23:38:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
freddy-:

en dat dit allemaal geen reet met GW heeft te maken.
Wat me evenveel geen reet uitmaakt, leuke muziek
volgende week iets over AC/DC: "let there be rock" in het hoekje God en de schepping.
allemaal nog een fijne zondag. amen


Je mag gewoon "A whole lot of Rosie" posten, hoor. EOI kijkt toch niet en ik vind het het beste nummer van die elpee.
No shit, Sherlock
Op --0 23:41:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
freddy-:

en dat dit allemaal geen reet met GW heeft te maken.
Wat me evenveel geen reet uitmaakt, leuke muziek
volgende week iets over AC/DC: "let there be rock" in het hoekje God en de schepping.
allemaal nog een fijne zondag. amen

Het ging over psychonauten en hun muziek, als dat geen GW is, dan ben ik Mary Servaes bij leven en welzijn.
Verder dan een blowtje (al dan niet in combinatie met alcohol) ben ik nooit gegaan (ik ben van mezelf al redelijk psychotisch, niet veel nodig ) en in geval van stronken luister ik graag naar The Doors, of naar het heerlijk hypnotiserend dissonante "Waiting for my man" of iets anders van held Lou.
Is it electrickery?
Op --0 23:52:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
Emie :

freddy-:

en dat dit allemaal geen reet met GW heeft te maken.
Wat me evenveel geen reet uitmaakt, leuke muziek
volgende week iets over AC/DC: "let there be rock" in het hoekje God en de schepping.
allemaal nog een fijne zondag. amen

Het ging over psychonauten en hun muziek, als dat geen GW is, dan ben ik Mary Servaes bij leven en welzijn.
Verder dan een blowtje (al dan niet in combinatie met alcohol) ben ik nooit gegaan (ik ben van mezelf al redelijk psychotisch, niet veel nodig ) en in geval van stronken luister ik graag naar The Doors, of naar het heerlijk hypnotiserend dissonante "Waiting for my man" of iets anders van held Lou.Mooi man!
No shit, Sherlock
Op 10-01-2011 0:06:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Blij dat ik nog iemand plezier doe met een nummer dat vrijwel iedereen die ik ken bestempelt als 'herrie'.
Ik was vandaag met dochterlief in een paar kledingzaken à la 2011. Dát is pas herrie! (Wel geslaagd trouwens. 'April Evil' is haar merk. Hoe toepasselijk...)
Raar eigenlijk, totaal overprikkeld zijn en dan tot rust komen met The Velvet Underground.
Ik word oud en ik heb overal pijn en ik ben blind maar verder gaat het gelukkig goed.
Is it electrickery?
Op 10-01-2011 0:14:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: "April Evil"

Tnx voor de tip. Kan ik weer scoren bij m'n nichtjes.
(bericht gewijzigd op 10-1-2011 0:31:20)
No shit, Sherlock
Op 10-01-2011 0:30:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Pieter:

"April Evil"

Tnx voor de tip. Kan ik weer scoren bij m'n nichtjes.

Het is leuk spul, dat April Evil.
Die van 17-4-1997 in 't bijzonder
Is it electrickery?
Op 10-01-2011 0:37:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
Pieter:

M-a-r-k:

nog 1tje dan...
PRACHTIG!!!111!!! Dank je wel.

(vergeef me de caps lock; die was met opzet).

Edit. Na drie keer luisteren heb ik deze clip toegevoegd aan mijn nummers met eeuwigheidswaarde. Fantastisch!


Inmiddels dRank je wel.
Wat een fantastisch nummer. Waarom heb ik dit gemist?

@EOI. En hierom is het zo belangrijk dat mensen een jijbuisliedje posten. Dit had ik nooit van z'n leven zelf gevonden.
No shit, Sherlock
Op 10-01-2011 0:42:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : @Pieter, zonder te kijken doet dit heel erg aan Björk denken. Ook al eentje voor hier.
Is it electrickery?
Op 10-01-2011 1:20:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
Emie :

@Pieter, zonder te kijken doet dit heel erg aan Björk denken. Ook al eentje voor hier.Is waar. Ben ook fan van Björk, uit haar beginperiode dat ze nog weg kon komen met een minirok.

Edit. Haar gele minirok. Niet te verwarren met de gele zwembroek van een NL-would-be-zanger.
(bericht gewijzigd op 10-1-2011 1:28:29)
No shit, Sherlock
Op 10-01-2011 1:27:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Pieter:

Emie :

@Pieter, zonder te kijken doet dit heel erg aan Björk denken. Ook al eentje voor hier.Is waar. Ben ook fan van Björk, uit haar beginperiode dat ze nog weg kon komen met een minirok.

Edit. Haar gele minirok. Niet te verwarren met de gele zwembroek van een NL-would-be-zanger.

Chris de Boden? Oh nee, ik ben in de war. (Sorry Chris )
OK dan, een stukje Björk waar ik kippe(n)vel van krijg. Keihard meezingen in de auto bij 140 km/h: "I'm a fountain of blood... in the shape of a girl..."

(edit: betere audio)
(bericht gewijzigd op 10-1-2011 1:36:45)
Is it electrickery?
Op 10-01-2011 1:34:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
Emie :

Die van 17-4-1997 in 't bijzonder


Pourquoi?
No shit, Sherlock
Op 10-01-2011 1:34:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
Emie :

Pieter:

Emie :

@Pieter, zonder te kijken doet dit heel erg aan Björk denken. Ook al eentje voor hier.Is waar. Ben ook fan van Björk, uit haar beginperiode dat ze nog weg kon komen met een minirok.

Edit. Haar gele minirok. Niet te verwarren met de gele zwembroek van een NL-would-be-zanger.

Chris de Boden? Oh nee, ik ben in de war. (Sorry Chris )
OK dan, een stukje Björk waar ik kippe(n)vel van krijg. Keihard meezingen in de auto bij 140 km/h: "I'm a fountain of blood... in the shape of a gir..."Wat kunnen mensen toch mooie dingen maken...
Ik ben ook al vanaf 2002 fan van postbode Spinvis. Een nicht van mij heeft ooit een prijs gewonnen met het vertolken van een liedje van hem.
No shit, Sherlock
Op 10-01-2011 1:39:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Pieter:

Emie :

Die van 17-4-1997 in 't bijzonder


Pourquoi?

De april evil van die dag is mijn dochter

Ik hoor net trouwens pas in dat nr. van Björk in heur witte jurk: "I'm a whisper in water"...

Dat spreekt mij wel aan natuurlijk.
Is it electrickery?
Op 10-01-2011 1:39:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Spinvis, was die postbode?
Ik weet nog dat dat ene nummer (dinges) van hem mij vreselijk op de zenuwen werkte, totdat het kwartje eindelijk viel. Toen heb ik z'n CD gekocht!
Is it electrickery?
Op 10-01-2011 1:41:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
Emie :

Pieter:

Emie :

Die van 17-4-1997 in 't bijzonder


Pourquoi?

De april evil van die dag is mijn dochter


Mijn oudste zoon is van 20/4.

1990.

Maar mijn jongste zoon is van 1997.

Helaas zijn ze meer geïnteresseerd in Hammerfall.
No shit, Sherlock
Op 10-01-2011 1:45:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Damn! Bad trip... Really, really bad mkay...
Is it electrickery?
Op 10-01-2011 1:45:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
Emie :

Spinvis, was die postbode?
Ik weet nog dat dat ene nummer (dinges) van hem mij vreselijk op de zenuwen werkte, totdat het kwartje eindelijk viel. Toen heb ik z'n CD gekocht!Ik heb alle cd's van hem. Met handtekening.

*Trotse borst vooruit *
No shit, Sherlock
Op 10-01-2011 1:47:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
Emie :

Damn! Bad trip... Really, really bad mkay...Ook ik heb grenzen
(bericht gewijzigd op 10-1-2011 1:51:25)
No shit, Sherlock
Op 10-01-2011 1:50:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: @all above: bloody hippies!

(bericht gewijzigd op 10-1-2011 5:02:43)
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 10-01-2011 4:41:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
The Philosopher: De beste tripmuziek is ongetwijfeld:

OZRIC TENTACLES!!

Op 10-01-2011 8:33:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
The Philosopher: ...
(bericht gewijzigd op 11-1-2011 9:22:07)
Op 10-01-2011 9:01:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
The Philosopher: vaag, mijn post is niet zichtbaar?
Op 10-01-2011 9:19:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
The Philosopher: Vreemd, er staat wel dat ik in dit topic gereageerd heb, maar ik zie m'n reacties nergens staan

hier nog eentje om weg te spacen

Op 10-01-2011 9:40:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
B.A. Rabas:
Ja Horus:

@all above: bloody hippies!


Ja deze is geweldig....helemaal grijs gedraaid....
Ik denk, dus ik ben
Op 10-01-2011 10:53:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
galaxy:
freddy-:

en dat dit allemaal geen reet met GW heeft te maken.
Wat me evenveel geen reet uitmaakt, leuke muziek


Volstrekt niet met je eens. Het verkennen van je eigen psyche, (of andere dimensies, maar dat is weer een andere discussie) behoort mijns inziens bij de categorie GW.
Zoals in het hoofdartikel al is aangegeven zijn Set en Setting minstens zo belangrijk als het middel zelf.

Dat er een prettig draadje uit is voortgekomen, daar zijn we het in ieder geval over eens.. :-)
Op 10-01-2011 16:23:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
galaxy:
freddy-:

en dat dit allemaal geen reet met GW heeft te maken.
Wat me evenveel geen reet uitmaakt, leuke muziek


Volstrekt niet met je eens. Het verkennen van je eigen psyche, (of andere dimensies, maar dat is weer een andere discussie) behoort mijns inziens bij de categorie GW.
Zoals in het hoofdartikel al is aangegeven zijn Set en Setting minstens zo belangrijk als het middel zelf.

Dat er een prettig draadje uit is voortgekomen, daar zijn we het in ieder geval over eens.. :-)
Op 10-01-2011 16:51:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Mehdi:
An Ent der dagen ziet men vremde gezichten,...
Op 10-01-2011 17:51:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Mehdi:


An Ent der dagen ziet men vremde gezichten,...
Op 10-01-2011 17:56:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Mehdi:

:p
An Ent der dagen ziet men vremde gezichten,...
Op 10-01-2011 17:58:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
M-a-r-k: graag gedaan. nog 1tje?

dit is een nummer die ik de laatste week veel luister...

Op 10-01-2011 18:54:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: Hé, ik krijg de reacties na 4:41:04 in dit topic niet meer te zien. Ook al klik ik op de laatste reactie (hallo M-A-R-K), de laatste blijft dezelfde: die van Ja Horus om 4:41:04.
Kan iemand mij wijzer maken? Liefst via een pm, uiteraard niet in deze draad.
No shit, Sherlock
Op 10-01-2011 22:04:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Pieter:

Hé, ik krijg de reacties na 4:41:04 in dit topic niet meer te zien. Ook al klik ik op de laatste reactie (hallo M-A-R-K), de laatste blijft dezelfde: die van Ja Horus om 4:41:04.
Kan iemand mij wijzer maken? Liefst via een pm, uiteraard niet in deze draad.

Kwam omdat enkelen ongeldige youtubes-codes hadden geplakt. Is opgelost.
United as one. Divided by zero.
Op 11-01-2011 8:26:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
M-a-r-k: sorry?
Op 11-01-2011 10:48:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
M-a-r-k:

sorry?Ik klikte op jouw reactie, die op dat moment de laatste was, en zag 'm niet. Had te maken met deze vastgelopen draad.
No shit, Sherlock
Op 11-01-2011 11:40:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pietje Puk:

(bericht gewijzigd op 11-1-2011 12:13:14)
Op 11-01-2011 0:10:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
panna: luister dit anders eens , erg mooie muziek en lijkt me met drugs very trippy

Op 11-01-2011 14:18:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Nexus6: A Million Miles To Earth van Richie Hawtin en Pete Namlook.
Prachtig nummer...

(bericht gewijzigd op 12-1-2011 0:14:36)
Op 12-01-2011 0:10:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Nexus6: Global Communication - 14:31
Op 12-01-2011 0:18:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Nexus6: Aphex Twin - Icct Hedral (Philip Glass Orchestration)
Op 12-01-2011 0:20:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Nexus6: The Orb - Towers Of Dub.

Op 12-01-2011 0:23:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Fremdkörper: Leuk dat Hoopy Frood. Maar toch ook een beetje te gladjes en mainstream poppy her en der.

Ga eens luitseren naar http://www.somafm.com (met name GrooveSalad is té space!)
Respecteer de mens, maar niet zijn overtuigingen.
Op 12-01-2011 13:11:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Fremdkörper:

Leuk dat Hoopy Frood. Maar toch ook een beetje te gladjes en mainstream poppy her en der.

Ga eens luitseren naar http://www.somafm.com (met name GrooveSalad is té space!)


Waarom vind ik daar nou echt geen ruk aan? Geen idee. Ik vind Hoopy Frood trouwens ook niks aan. Welk substijletiket het ook heeft, ik vind het geen muziek. Muziek wordt gemaakt door zwetende, hardwerkende mensen die een echt instrument kunnen bespelen. (Dat doen ze ook wel, die Hoopy Froods, maar toch.)
Zo, opa is weer uitgemopperd.
(bericht gewijzigd op 12-1-2011 13:26:05)
Is it electrickery?
Op 12-01-2011 13:19:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nupeet:
Unity in the Heart of Diversity
Op 12-01-2011 20:40:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:

Ook te mainstream?
In 1966 brak de hel los met The 13th Floor Elevators. De eerste echte psychedelische band is nog nog altijd even controversieel als destijds. Hun teksten doorspekt met mystiek zijn zelfs nu nog tot de verbeelding sprekend.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 12-01-2011 21:03:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Dank je Tetzmol!
Is it electrickery?
Op 12-01-2011 21:18:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:

De vorige van de Elevators was pure energie.
Deze van Yesterday's Obsession is wat duisterder van intonatie.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 12-01-2011 21:33:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Geen youtube dus ik kan 'm niet embedden. Een klassiekert...

http://www.dailymotion.com/video/xz6ex_iron-butterfly-inagaddadavida_music
Is it electrickery?
Op 12-01-2011 21:46:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Is ook een goeie Emie, duurt ook lekker lang. Tijdens een trip heb je toch geen benul van tijd.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 12-01-2011 21:59:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Tetzmol:

Is ook een goeie Emie, duurt ook lekker lang. Tijdens een trip heb je toch geen benul van tijd.

Inderdaad
Deze is niet helemaal in sync maar bij de LP had je sowieso geen tv-beelden.
Dat waren trouwens nog eens no budget videoclips...
Is it electrickery?
Op 12-01-2011 22:05:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Fremdkörper:
Emie :

Fremdkörper:

Leuk dat Hoopy Frood. Maar toch ook een beetje te gladjes en mainstream poppy her en der.

Ga eens luitseren naar http://www.somafm.com (met name GrooveSalad is té space!)


Waarom vind ik daar nou echt geen ruk aan? Geen idee. Ik vind Hoopy Frood trouwens ook niks aan. Welk substijletiket het ook heeft, ik vind het geen muziek. Muziek wordt gemaakt door zwetende, hardwerkende mensen die een echt instrument kunnen bespelen. (Dat doen ze ook wel, die Hoopy Froods, maar toch.)
Zo, opa is weer uitgemopperd.


Grappig. Ik heb onlangs al het vroege werk van Status Quo gedownload. Dat kan bij mij ook. Eenkennig ben ik niet.
Respecteer de mens, maar niet zijn overtuigingen.
Op 13-01-2011 0:45:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
Emie :

Geen youtube dus ik kan 'm niet embedden. Een klassiekert...

http://www.dailymotion.com/video/xz6ex_iron-butterfly-inagaddadavida_music

Hoezoe 'geen youtube'? Er staan er vele, waaronder deze:
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 13-01-2011 3:44:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : @Ja Horus
Video'tje in kwestie is geen youtube, bedoelde ik. Op YT staan er inderdaad een hoop maar allemaal korte versies.
Is it electrickery?
Op 13-01-2011 11:03:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Ja Horus:

Emie :

Geen youtube dus ik kan 'm niet embedden. Een klassiekert...

http://www.dailymotion.com/video/xz6ex_iron-butterfly-inagaddadavida_music

Hoezoe 'geen youtube'? Er staan er vele, waaronder deze:


En deze...:


Cannot kill the Battery!!!
Op 13-01-2011 19:04:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Emie :

@Ja Horus
Video'tje in kwestie is geen youtube, bedoelde ik. Op YT staan er inderdaad een hoop maar allemaal korte versies.

En de volledige versie.


Graag gedaan!
Cannot kill the Battery!!!
Op 13-01-2011 19:08:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Hee bedankt Mars, ik heb weer niet lang genoeg gezocht. Stuk ongeduld...
Is it electrickery?
Op 13-01-2011 19:10:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars: Blijft lekker.

Cannot kill the Battery!!!
Op 13-01-2011 19:21:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:

Nog een sublieme band, Porcupine Tree. Check it out!
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 13-01-2011 19:33:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ishtar: Wat een fantastisch topic!
Ik wilde ook Porcupine Tree komen posten, maar Tetzmol was me al voor, yay!

Dan maar een andere topper, ook één van mijn favorieten, The Pineapple Thief. Kleine compilatie van hun nieuwste album:En hun nummer 'So We Row' (helaas een single edit)Het album 'What Have We Sown' is ook een grote aanrader, die klinkt weer heel anders.
Op 13-01-2011 21:14:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jeebee1969: Bedankt voor alle inspiratie, ik raad Canto Ostinato van Simeon Ten Holt aan, voor mij elke keer weer een geweldige trip. Lange versie meer dan 2 en half uur.
voorbeeldje van een stukje op youtube


(hoop dat ik de codes goed gesnapt heb voor het inbedden van de youtube video, evt dus

Op 13-01-2011 23:00:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bramsan: deze mag ook niet ontbreken:

Suns of Arqa:


en deze compilaties zijn ook heel fijn:
http://www.amorphousandrogynous.com/
Op 14-01-2011 16:49:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:

Speciaal voor Emie, wat virtuoos gitaarspel. Jimi Hendrix is niet dood, hij heet nu Gary ramon en is nu blank.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 14-01-2011 20:09:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden