Als internetgebruiker heb je ze ongetwijfeld vaak voorbij zien komen: samenzweringstheorieën. Alle theorieën komen er op neer dat een groep machtige individuen in het geheim een complot beraamt om hiermee een oneerlijk voordeel te bereiken, zoals meer macht, meer winst of een sinister politiek doel.
Is er een manier om er achter te komen welke theorieën onzin zijn en welke een nadere bestudering waard zijn?


(Samenzweringen opsporen doet u zo)

Buitenaardse reptielen, geheime concentratiekampen en de UFO-coverup
Samenzweringstheorieën zijn er in alle soorten en maten, van plausibel tot lachwekkend en van redelijk onschuldig tot ronduit diabolisch in omvang en impact.

Het Alziend Oog, een symbool van de Vrijmetselaars, op een Amerikaans dollarbiljet. Een bewijs voor een occulte samenzwering, vinden sommigen.

Keer op keer duiken bijvoorbeeld de Illuminati op: een groep samenzweerders daterend van de achttiende eeuw die volgens de samenzweringstheorie alle staten omver wil werpen om een occulte wereldregering te vestigen.

Volgens de beroemde 9/11 samenzweringstheorie zijn de aanslagen van 11 september door de regering-Bush in scène gezet om de VS in een politiestaat om te kunnen toveren. Door middel van tijdens het (inderdaad ooit bestaande) CIA-project MKULTRA gehersenspoelde "manchurian candidates" (volgens een andere variant radiografische besturing van de ramp-Boeings) zouden moslimextremisten de schuld kunnen krijgen.

Een andere, al even sinistere theorie beweert dat overal in de VS zogeheten FEMA-kampen worden ingericht om straks, na een staatsgreep door de samenzweerders, tegenstanders van de nieuwe wereldwijde junta, de New World Order, in op te kunnen sluiten.

Een meer grappige samenzweringstheorie stelt dat NASA de maanlandingen in scène heeft gezet en dat de maan hol is. Volgens een andere beschikt de Amerikaanse overheid al sinds eind jaren veertig over geheime UFO-technologie. En volgens David Icke zijn hoogwaardigheidsbekleders reptielachtige aliens die plannen voorbereiden om de aarde over te nemen en de mensheid in een slavenras te veranderen.

Het genre kent vurige gelovigen die proberen de "debunkers" te overtuigen van het wereldschokkende karakter van een bepaalde samenzweringstheorie.

Zijn alle samenzweringstheorieën flauwekul?

Samenzweringen bestaan onmiskenbaar. Zo probeerde een groepje Amerikaanse industriëlen en politici in de jaren dertig een staatsgreep te plegen om de VS te veranderen in een fascistische staat.

De machtige Italiaanse vrijmetselaarsloge P2 met meer dan duizend leden bleek plannen te smeden om Italië te veranderen in een autoritaire democratie, ongeveer zoals Italië onder Berlusconi nu steeds meer wordt.

Dichter bij huis kenden we de bouwfraude, gekonkelfoes bij de kabinetsformatie, de vele schandalen waar de verlopen echtgenoot van Juliana, Bernhard van Lippe-Biesterveld, de hoofdrol in speelde.
In het verdere verleden ging de gemiddelde Romeinse keizer door de vele samenzweringen aan het hof niet langer dan een paar jaar mee.

Slagen samenzweerders in hun opzet, dan zijn de gevolgen meestal uiterst onaangenaam. Kortom: alle samenzweringstheorieën op voorhand verwerpen is niet verstandig.

Tien kenmerken van een rammelende samenzweringstheorie
De meeste samenzweringstheorieën die de ronde doen deugen niet. Voldoet je geliefde samenzweringstheorie aan één of meerdere van de onderstaande kenmerken, dan betekent dit vervelend nieuws voor het waarheidsgehalte van de theorie.

  1. Er is geen concreet bewijs voor de samenzweringstheorie, slechts een opduikend "patroon" tussen causaal verbonden gebeurtenissen: gebeurtenissen die volgens de theorie logisch gevolg van elkaar zijn. Als er geen bewijs is voor deze causale verbanden behalve de samenzweringstheorie zelf of als het bewijs even goed op een andere manier geduid kan worden, is de samenzweringstheorie waarschijnlijk onjuist.

  2. Degenen die verantwoordelijk zijn voor de samenzwering moeten over bovenmenselijke macht beschikken om de samenzwering te laten slagen. Mensen zijn doorgaans een stuk minder machtig dan we vaak denken.

  3. De samenzwering is complex en om de samenzwering te laten slagen zijn veel elementen vereist.

  4. De samenzwering heeft betrekking op grote aantallen mensen die allen geheimhouding moeten hanteren. Hoe meer mensen betrokken, hoe minder realistisch geheimhouding wordt.

  5. De samenzwering houdt een groot doel in: controle over een heel land, een economie of een politiek systeem. De wereldheerschappij maakt de samenzwering nog irreëler.

  6. De samenzweringstheorie groeit van onbelangrijke gebeurtenissen die waar kunnen zijn tot grotere, veel onwaarschijnlijker gebeurtenissen.

  7. De samenzweringstheorie kent ontzagwekkende, sinistere betekenis toe aan dingen die waarschijnlijk onschuldige, onbelangrijke gebeurtenissen zijn.

  8. De theorie vermengt feiten en speculaties met elkaar zonder hiertussen onderscheid te maken en zonder de mate van waarschijnlijkheid of feitelijkheid aan te geven.

  9. De theorie verdenkt alle overheidsinstellingen of particuliere organisaties per definitie, wat suggereert dat de bedenker van de samenzweringstheorie niet in staat is om verschillen tussen ware en onware samenzweringstheorieën te nuanceren.

  10. De bedenker van de samenzweringstheorie weigert om alternatieve verklaringen in overweging te nemen, ontkent alle bewijzen die de theorie tegenspreken en zoekt overduidelijk alleen ondersteunend bewijs voor zijn vooraf al vaststaande mening.

Met deze sceptische checklist in de hand kunnen onwaarschijnlijke samenzweringstheorieën worden verworpen, zodat mensen hun aandacht kunnen richten op reële samenzweringen.

Hubble: De EERSTE maanlanding is imo daadwerkelijk in scéne gezet...

Genoeg bewijs dat het allemaal bullshit was om zogenaamd de eerste menselijke voet op de maan te zetten...

Echt.... ooit komt dit naar buiten en zal het blijken dat het op waarheid berust... Ieder mens met een laag IQ kan toch gewoon zien dat er van die foto's/schaduwen/donkereachtergronden niets klopt...

Leuk artikel trouwens :p
De 'mannelijke' versie van Hubble
Op --0 8:43:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lodewijck: De 10 punten gaan over de waarschijnlijkheid van een theorie. Een mechanisme voor het uitsluiten lijkt onhaalbaar. Misschien dat daarvoor filosofische grondbeginselen voorhanden zijn.

Punt 8 vind ik overigens juist een kracht van samenzweringstheorieen.
Don't grow up, it's a trap
Op --0 9:10:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tru:
Hubble:

Ieder mens met een laag IQ kan toch gewoon zien dat er van die foto's/schaduwen/donkereachtergronden niets klopt...


Blij dat m'n IQ hoog genoeg is om te weten dat het in scène zetten ongelooflijk veel moeilijker zou zijn dan echt naar de maan gaan. Nog een paar maanden en de maanlanders worden wel gespot door een maansatelliet. Als die beelden dan maar echt zijn ...
Op --0 9:18:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: Hoezo is de theorie dat de maan hol is een samenzwering ("om hiermee een oneerlijk voordeel te bereiken, zoals meer macht, meer winst of een sinister politiek doel")? Is de relativiteitstheorie dat dan ook?
Global warming, dat is er pas eentje!
(bericht gewijzigd op 7-1-2011 9:47:15)
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op --0 9:45:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aaaaaa: Complottheorieën zijn een natuurlijke menselijke reactie op onbeheersbare en ondoorzichtige situaties. Ze moeten dus serieus genoemen worden als psychologisch en mogelijk ook pathologisch verschijnsel, maar niet als plausibele opvattingen over de werkelijkheid.
Op --0 10:02:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aaaaaa:
Ja Horus:

Hoezo is de theorie dat de maan hol is een samenzwering ("om hiermee een oneerlijk voordeel te bereiken, zoals meer macht, meer winst of een sinister politiek doel")? Is de relativiteitstheorie dat dan ook?
Global warming, dat is er pas eentje!


Grappig toeval! Gisteren in het nieuws: de jongste data leert dat de maan een solide kern heeft van voornamelijk ijzer. Als je in dat licht nog volhoudt dat ie toch hol is, dan zit je al in de gevarenzone van de irrationaliteit.
Op --0 10:08:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aaaaaa: O, en wat David Icke allemaal beweert is vrijwel niet te onderscheiden van de verhalen van mensen met wanen en psychoses. Psychologen en psychiaters spreken dan van psseudologica fantastica en confabulatie. Kortom de man is rijp voor behandeling en zou niet los mogen rondlopen op het internet en in het lezingencircuit.
Op --0 10:11:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aaaaaa:
Hubble:

De EERSTE maanlanding is imo daadwerkelijk in scéne gezet...

Genoeg bewijs dat het allemaal bullshit was om zogenaamd de eerste menselijke voet op de maan te zetten...

Echt.... ooit komt dit naar buiten en zal het blijken dat het op waarheid berust... Ieder mens met een laag IQ kan toch gewoon zien dat er van die foto's/schaduwen/donkereachtergronden niets klopt...


Voor mensen met een laag IQ klinkt het wellicht heel geloofwaardig allemaal, jij zegt het. Maar wij die gezegend zijn met wat meer intelligentie lachen ons een kriek om dergelijke sprookjes.
Wie ga je dan geloven?
Op --0 10:15:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Grounded: "... 1. Er is geen concreet bewijs voor de samenzweringstheorie, slechts een opduikend "patroon" tussen causaal verbonden gebeurtenissen: gebeurtenissen die volgens de theorie logisch gevolg van elkaar zijn. Als er geen bewijs is voor deze causale verbanden behalve de samenzweringstheorie zelf of als het bewijs even goed op een andere manier geduid kan worden, is de samenzweringstheorie waarschijnlijk onjuist. ..."

Is het een samenzwering wanneer betrokkenen gezamelijk of achtereenvolgens er 'het zwijgen toe doen'?

Bijvoorbeeld wanneer politici zaken nalaten omdat dat hun lateren 'maatschappelijke' carrière kan schaden? Maar hier niet over aan de bel trekken? Of de vele 'managers' in de zorg die er vaak in de eerste plaats zitten om hun eigen kas te spekken en carrière aan te zwengelen? En hier dus niet over aan de bel trekken? Of bankiers die zaken doen ten koste van delen van hun clièntele? En over dit fenomeen niet aan de bel trekken?
God? Dat ben je zelluf!
Op --0 11:34:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op --0 11:38:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dagobert: De wetenschap is natuurlijk niet onfeilbaar. Veel theorieën steunen maar op een smalle basis en zijn tot op de dag van vandaag niet meer dan een goede aanzet tot een mogelijk finaal inzicht. Dat hierbij ook een nieuw paradigma nodig zal zijn, lijkt zo langzamerhand steeds waarschijnlijker te worden door het maar uitblijven van de grote doorbraak. Die doorbraak had al tientallen jaren geleden moeten plaatsvinden als wij afgaan op de grote toename van mensen en kapitaal t.b.v. het fundamenteel wetenschappelijk onderzoek.

Complottheorieën gaan er van uit dat deze wetenschappelijke benadering ten aanzien van het begrijpen van gebeurtenissen nauwelijks realiteitswaarde heeft. Een "geheime macht" manipuleert grote groepen mensen en bewerkstelligt "in het geniep" resultaten die leiden tot een heerschappij over de samenleving. Wie daarbij betrokken is, wat dat de betrokkenen op moet leveren en hoe dat altijd maar in stand gehouden kan worden, wordt nooit verduidelijkt...

Een complottheorie dient kennelijk om de onlustgevoelens van de betreffende aanhanger t.o.v. de samenleving een "aanwijsbare" oorzaak te geven. Het is in veel gevallen dus een projectie van de eigen onlustgevoelens.

Het omgekeerde van de complottheorie is de gedachte waarom er toch zo verschrikkelijk veel goed gaat in onze samenleving. Wie bij een multi-national werkt, zal zich - gelet op het niveau van al die managers - van tijd tot tijd afvragen hoe het mogelijk is dat de zaak niet al jaren geleden faliekant is ontspoord. Al die beslissingen vanuit de onderbuik...

In werkelijkheid speelt alles zich af volgens de wetmatigheden van moedertje natuur en iedere verklaring zal daar aan getoetst moeten worden. Complotdenkers geven gewoonlijk blijk daar geen boodschap aan te hebben.
Op --0 0:00:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jawadde: Eerlijk gezegd denk ik dat het én waar is. én niet waar is.
Waar, omdat er inderdaad allerlei mensen rondlopen die vanuit hun egoïsme, machtswellust of wat dan ook, er o uit zijn om anderen te manipuleren. En die hierin zover willen gaan als ze dat kunnen. We moeten realistisch zijn, en beseffen dat er mensen en groepen zijn die zo financieel sterk zijn, dat ze heel erg veel kunnen. Als voorbeeld, Watergate in de jaren zeventig, waar men, de machthebbers, toch wel heel ver gingen.

Niet waar, in de zin van heel erg overdreven. Er loopt hiernaast natuurlijk heel wat volk rond die vanuit hun eigen angsten van alles rondom zich heen beginnen te projecteren en die om het zo te zeggen: "spoken" zien waar ze niet zijn. Die zien overal wat achter, zelfs waar er helemaal niets te vinden KAN zijn.

Dit is zo een topic waarover je nooit uitgepraat kan raken, en waarbij de waarheid heen en weer schuift. Zowel met de realiteit, als met de fictie.

Enfin, het is misschien raar en enigszins filosofisch gezegd:
Maar wat waar is, is waar. En wat niet waar is, niet.
Of anders gezegd: Waar of niet waar is misschien niet de juiste vraagstelling. Maar wel: "Waar?", "waar wel?", "waar niet?"
En: "Is dat wat er wel is, schadelijk voor ons of niet?"
En ook: "Kunnen we er iets aan veranderen, als dit soort dingen (mensen die oneigenlijke middelen gebruiken om hun doelen te bereiken) nu eenmaal deel uitmaken van de menselijke geaardheid?"
Op --0 0:08:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Hypaspist:
aaaaaa:

Ja Horus:

Hoezo is de theorie dat de maan hol is een samenzwering ("om hiermee een oneerlijk voordeel te bereiken, zoals meer macht, meer winst of een sinister politiek doel")? Is de relativiteitstheorie dat dan ook?
Global warming, dat is er pas eentje!


Grappig toeval! Gisteren in het nieuws: de jongste data leert dat de maan een solide kern heeft van voornamelijk ijzer. Als je in dat licht nog volhoudt dat ie toch hol is, dan zit je al in de gevarenzone van de irrationaliteit.


Dat is natuurlijk de ufobasis van de aliens die in de maan wonen. Zie, alles valt langzaam op zn pek..
Op --0 0:09:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
welja:

Duidelijk en waarschijnlijk ook waar. Hoe harder er wordt geroepen hoe voorzichtiger je moet zijn. Maar ook stilte vraagt om extra aandacht. Niet eenvoudig om te doorzien wie de waarheid probeert te vertellen en wie verdeeldheid zaait als afleidingsmanoeuvre.
Laatst zag ik iemand gelukkig staan te wezen.
Op --0 0:18:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
welja: Je moet wel blind zijn om niet te zien dat er heel veel mensen met slechte bedoelingen rondlopen. Medicijnen in omloop die nooit echt goed onderzocht zijn op hun werking. Kwik in vaccinaties. Een levensgevaarlijk gif dat je als mens niet kunt afbreken. Gif containers uit China terwijl ze zelf mensen ter dood veroordelen die met babymelk knoeien. Dus wie flikt wat verboden is zonder straf en wie komt daar niet mee weg. Mensen die zo maar verdwijnen nadat ze iets liepen te vertellen dat niemand mocht horen. Oorlogstuig dat er door gedrukt wordt en de staat, dus ons geld, heel veel meer kost dan eerst beweerd. Zelfs als je er vanaf wilt kost het onnoemelijk veel geld. Er worden contracten getekend die voor de verkoper altijd winst opleveren en voor de koper verandert in een nachtmerrie. Ministers die blijken met 1 hand in een ander pot te zitten zodat ook daar van alles gebeurt wat niemand hoeft? te weten. En ga zo maar door. De grote complotten die er waarschijnlijk ook wel zijn, daar kun je je beter gewoon niet in verdiepen zolang je je eigen regering niet kunt vertrouwen. Zaak is gewoon dat we samen voor elkaar staan en samen de dingen beter proberen te doen. Begin bij jezelf om de wereld te verbeteren is gewoon een waarheid als een koe. De beschuldiging aan het adres van complot gelovers dat ze niets anders willen geloven geldt in feite natuurlijk ook voor degenen die er absoluut niet aan willen dat er zulke gemene lage individuen op deze wereld rondlopen die er hun hand niet voor omdraaien wat mensen links en rechts te vermoorden. Voorbeeld: Vietnam, Afghanistan, Irak, misschien Iran en/of Noord Korea zelfs WO II en ga zo maar
door. Burgeroorlogen zodat de mensen omkomen van honger ter meerder glorie van de bewindvoerders. Niemand grijpt in? Stel je voor dat er geen handel meer is met een land dat zeldzame grondstoffen levert en de slaven die dat delven. Wij kijken toe en doen er ook geen donder aan in feite. Deze wereld heeft duidelijk 2 kanten .
Laatst zag ik iemand gelukkig staan te wezen.
Op --0 0:38:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DaVince:
Hubble:

De EERSTE maanlanding is imo daadwerkelijk in scéne gezet...

Genoeg bewijs dat het allemaal bullshit was om zogenaamd de eerste menselijke voet op de maan te zetten...

Echt.... ooit komt dit naar buiten en zal het blijken dat het op waarheid berust... Ieder mens met een laag IQ kan toch gewoon zien dat er van die foto's/schaduwen/donkereachtergronden niets klopt...

Leuk artikel trouwens :p


Als het flauwekul was hadden de Russen nooit maar dan ook nóóit toegegeven of wil je beweren dat de Russen ook bij het complot inzitten? Misschien dat er met de camerabeelden gesjoemeld is, maar de maanlanding is en blijft een feit.
Religion, a placebo which causes damage.
Op --0 0:44:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
JArl-Vider:
Tru:

Hubble:

Ieder mens met een laag IQ kan toch gewoon zien dat er van die foto's/schaduwen/donkereachtergronden niets klopt...


Blij dat m'n IQ hoog genoeg is om te weten dat het in scène zetten ongelooflijk veel moeilijker zou zijn dan echt naar de maan gaan. Nog een paar maanden en de maanlanders worden wel gespot door een maansatelliet. Als die beelden dan maar echt zijn ...

Ha Ha Ha \Ha
Op --0 13:18:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Buddah67: Leuke discussie.

Een complot is een geheime afspraak tussen een bepaald aantal mensen om een doel te bereiken.

Een complot theorie is dus een theorie waarbij je ervan uitgaat dat bepaalde mensen geheime afspraken hebben gemaakt om hun doel te bereiken.

Ik heb maar 2 regels in het bepalen of een complot theorie echt is of niet:
1) Er gebeurt niets meer bij toeval
2) Indien iets toeval lijkt, dan treed automatisch regel 1 in werking.

Hoe kom je er dan achter wie verantwoordelijk is voor het complot??

Simpel: Follow the money.....

Iemand een gooi doen naar complot theorien die zeker niet waar zijn??

Op --0 13:51:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wdawn: Zodra mensen dingen belachelijk maken, dan zit er waarheid. Dus bedankt voor de verlichting .

Oeh nog een complot
(bericht gewijzigd op 7-1-2011 15:43:11)
triest zijn de "machtige", gelukkig zijn de domme.
Op --0 15:41:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pietje Puk: The reign of ritualism and of anthropomorphic cults was established and finally degraded the whole world, retaining supremacy tot the prsent civiised age. *1

Spartan: Is it to thee, or to God, that I must confess?
Priest: To God.
Spartan: Then, man, stand back!

We dance round in a ring and suppose,
But the secret sits in the middele and knows. *3

In those for whom knowledge of the true Self has dispersed ignorance, the Supreme, as if lighted by the sun, is revealed. *4

SELFISHNESS, the first-born of Ignorance, and the fruit of the teaching wich asserts that for every newly-born infant a new soul, separate and distinct form the Universal Soul, is "created" - this Selfishness is the impassable wall between the personal Self and Truth. It is the prolific mother of all human vices, Lie being born out of hte necessity for dissembling, and Hypocrisy out of the desire to mask Lie.*5 It is the fungus growing and strengthening with age in every human heart in wich it has devoured all better feelings. *6


Ons lijden komt uit onze eigen argeloosheid, welke een resultaat is van onze eigen hebzucht, welke weer resultaat is van onze eigen angsten.*7
*1 Blavatsky Collected Writings, (THE ROOTS OF RITUALISM IN CHURCH AND MASONRY - ii) xi PP. 67-68.
*2 Isis Unveiled, II p. 212 (quoting Laconic Apophthegms)
*3 Robert Frost: The secret Sits (Distich), in: The Poetry of Robert Frost(Ed.E.C> Lathem). London: Jonathan Cape, 1971; p. 362
*4 Bhagavad-Gita 5 vs. 16
*5 Cf. "There's daggers in men's smiles. "Shakespeare: Macbeth, act II, scene 3
*6 Blavatsky Collected Writings, (WHAT IS TRUTH?) IX p. 36
*7 Pietje Puk, Grenswetenschap datum 07-01-2011.
Op --0 16:41:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: niet alle samenzweringen zijn op een dienblad reeel, anders zouden het hele slecht ontworpen samenzweringen zijn en een samenzwering hoort juist goed inelkaar te zitten zodat het 't liefst nooit ontdekt wordt.

Met die checklist kun je ook de feitelijk bekende (als in, het waren écht) samenzweringen wel wegstrepen.
Op --0 18:20:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach: Ik ben benieuwd of iemand een samenzweringstheorie kan noemen die wél waar bleek te zijn?
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op --0 18:28:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
aaaaaa:

O, en wat David Icke allemaal beweert is vrijwel niet te onderscheiden van de verhalen van mensen met wanen en psychoses. Psychologen en psychiaters spreken dan van psseudologica fantastica en confabulatie. Kortom de man is rijp voor behandeling en zou niet los mogen rondlopen op het internet en in het lezingencircuit.


Omdat mensen in witte jassen dat zeggen?
Beetje kortzichtig, niet?
Cannot kill the Battery!!!
Op --0 18:30:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Meneer Glimlach:

Ik ben benieuwd of iemand een samenzweringstheorie kan noemen die wél waar bleek te zijn?

Daar hebben we George Carlin voor...

Cannot kill the Battery!!!
Op --0 18:32:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
Meneer Glimlach:

Ik ben benieuwd of iemand een samenzweringstheorie kan noemen die wél waar bleek te zijn?

Watergate?
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op --0 18:36:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
Hubble:
...
Ieder mens met een laag IQ kan toch gewoon zien dat er van die foto's/schaduwen/donkereachtergronden niets klopt...
...

En mensen mèt verstand weten dat het wèl klopt maar dat je er gewoon net dat ietsje verstand en kennis voor nodig hebt.Maar de echte believer (en (andere) mensen met een laag IQ) doorziet dit filmpje natuurlijk direkt (zie de grappige commentaren).

Sorry, is wel in het Engels.
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op --0 18:39:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
Marsepars:

aaaaaa:

O, en wat David Icke allemaal beweert is vrijwel niet te onderscheiden van de verhalen van mensen met wanen en psychoses. Psychologen en psychiaters spreken dan van psseudologica fantastica en confabulatie. Kortom de man is rijp voor behandeling en zou niet los mogen rondlopen op het internet en in het lezingencircuit.


Omdat mensen in witte jassen dat zeggen?
...Nee. Omdat het gewoon duidelijk zo ís.
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op --0 18:41:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:
Marsepars:

Meneer Glimlach:

Ik ben benieuwd of iemand een samenzweringstheorie kan noemen die wél waar bleek te zijn?

Daar hebben we George Carlin voor...Grappig filmpje, aardige redenatie.
Dat is de eerste Amerikaanse stand-up comedian die ik niet saai vond.

Armuth, kom er maar in...
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op --0 18:48:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plakband: Duidelijk de NWO die achter dit artikel zit. Verrassend deze spreekbuis . Ik mis Steenslagen...om de reptielen-theorie te staven met tal van 'bewijzen'...dat waren nog eens tijden!
ech?
Op --0 19:03:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wooki: wat vinden jullie hier van graag reactie
Op --0 19:32:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wooki: en dan nog even dit
Op --0 19:36:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plakband: Wooki: wild aan-elkaar-geplak videowerk waaruit zou moeten blijken dat er een nep-alien invasie wordt georchestreerd. Typisch conspiracy maar altijd iets om in je achterhoofd te houden. Ook al geloof ik er weinig van/net zoals met vele populaire conspiracy verhaaltjes.
ech?
Op --0 19:38:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Luk:

Marsepars:

aaaaaa:

O, en wat David Icke allemaal beweert is vrijwel niet te onderscheiden van de verhalen van mensen met wanen en psychoses. Psychologen en psychiaters spreken dan van psseudologica fantastica en confabulatie. Kortom de man is rijp voor behandeling en zou niet los mogen rondlopen op het internet en in het lezingencircuit.


Omdat mensen in witte jassen dat zeggen?
...Nee. Omdat het gewoon duidelijk zo ís.


Ik vind Icke anders zeer vermakelijk!
Ik ga niet zeggen dat ik een fan van hem ben, maar er zijn wel dingen die hij zei waardoor ik anders tegen dingen aan ben gaan kijken.
Maar om hem nou rijp voor het gesticht te noemen, gaat zelfs mij wat te ver.
Cannot kill the Battery!!!
Op --0 20:09:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Ja Horus:

Meneer Glimlach:

Ik ben benieuwd of iemand een samenzweringstheorie kan noemen die wél waar bleek te zijn?

Watergate?

Moord op Julius Caesar?
Cannot kill the Battery!!!
Op --0 20:10:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wooki: I keep an open mind, er komt van zelf wel weer iets boven water maar een samenzwering is er altijd al is het om een politiekleider/ dictator af te zetten of heeft Hitler ook niet bestaan?
Op --0 21:06:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
akadeechtesjaak:
deel 1 van 26

voor muziek..Movies
(8:00)
De lijst is te lang en de puzzel te groot... en voor veeel te donker...
Op --0 23:28:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:
akadeechtesjaak:

deel 1 van 26

voor muziek..Movies
(8:00)
De lijst is te lang en de puzzel te groot... en voor veeel te donker...

Kijk, dát zijn pas echte complottheorieën!
Goed voor lange winteravonden.
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op --0 9:44:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach: Hier een top 5 van samenzweringstheoriën door Discovery:
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op --0 10:45:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
"We're all mad here."
Op --0 11:12:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:

Grappig, naast de avatar van Armuth worden ook de afbeelding van Cheshire Cat, Luk, Marsepars en mezelf getoond.

Dát is pas een samenzweringstheorie! Ik ben betrokken bij een complot waar ik zelf geen weet van heb! Ik ben een marionet, een schaapje!
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op --0 11:25:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat:
Meneer Glimlach:


Grappig, naast de avatar van Armuth worden ook de afbeelding van Cheshire Cat, Luk, Marsepars en mezelf getoond.

Dát is pas een samenzweringstheorie! Ik ben betrokken bij een complot waar ik zelf geen weet van heb! Ik ben een marionet, een schaapje!

The GW-conspiracy!
"We're all mad here."
Op --0 11:31:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Inhetmidden: Als je goed kijkt en luistert naar alle soorten zaken zit er altijd wel feitelijke waarheden in en daar moet je op voortborduren de rest gewoon filteren en je komt al gauw tot de conclusie dat er veel dingen niet kloppen en dat de mensheid maar één brandstof nodig heeft om te overleven "het geld" tenminste zo worden we opgevoed geld geld geld, dus hierin geld de regel just follow the money and you shiver how humans are become!!! bekijk deze video maar eens dit zijn geen complottheorien meer dit zijn gewoon de feiten niet meer of minder:
Op --0 13:06:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach: Voor alle 9/11 complotdenkers:

"The terror of timeline - Paul Thompson"

Dit is de beste beschrijving van moment tot moment van wat er gebeurde rond 9/11.
Ik heb alleen de "bewegingen" van Bush jr. gelezen en vond dat er soms "knullige" acties tussen zitten. Vreemd, als je bedenkt dat het gaat om een grote aanslag en de veiligheid van de president.

Lees, en trek zelf uw conclusies en doe hier vrolijk verslag van op GW:
http://s3.amazonaws.com/911timeline/main/timelinebefore2001.html
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Terror_Timeline

Om het complot te voeden:
er wordt beweerd dat sommige terroristen die betrokken zijn bij 9/11 nog leven.
http://whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/hijackers.html
(bericht gewijzigd op 8-1-2011 13:48:51)
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op --0 13:36:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Cheshire Cat:

Meneer Glimlach:


Grappig, naast de avatar van Armuth worden ook de afbeelding van Cheshire Cat, Luk, Marsepars en mezelf getoond.

Dát is pas een samenzweringstheorie! Ik ben betrokken bij een complot waar ik zelf geen weet van heb! Ik ben een marionet, een schaapje!

The GW-conspiracy!

Da's dus gelul.

Of zou het toch...

Cannot kill the Battery!!!
Op --0 15:53:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
Inhetmidden:

Als je goed kijkt en luistert naar alle soorten zaken zit er altijd wel feitelijke waarheden in en daar moet je op voortborduren de rest gewoon filteren en je komt al gauw tot de conclusie dat er veel dingen niet kloppen en dat de mensheid maar één brandstof nodig heeft om te overleven "het geld" tenminste zo worden we opgevoed geld geld geld, dus hierin geld de regel just follow the money and you shiver how humans are become!!! bekijk deze video maar eens dit zijn geen complottheorien meer dit zijn gewoon de feiten niet meer of minder:


Heel goede docu inderdaad. De mensen die het officiele verhaal over 9/11 geloven zijn toch echt wel de meest maffe conspiracy lui die er rondlopen..

(bericht gewijzigd op 8-1-2011 16:22:42)
Op --0 16:21:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
jspreen: Samenzweringstheorie ? Die term is bedacht door luitjes die iets te verbergen hebben en dat woord als dodelijk wapen gebruiken tegen een ieder die de nattigheid heel fijntjes aanvoelt. De kudde meelopers maakt er trouwens ook handig gebruik van als dooddoener.

Kritikus : Hé, wist je dat AIDS, 911, H1N1-griep, chemotherapie, etc, etc, berusten op een hoop flauwekul ?

Bedrieger/scepticus/meeloper : Samenzweringstheoretikus !!

Einde van de diskussie. De bedrieger bedriegt lekker door, de scepticus voelt zich Heer op aarde en de meeloper, die blijft eeuwig dom.


(bericht gewijzigd op 8-1-2011 23:57:25)
Op --0 23:56:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
degriezels: AUB geen einde discusie, voor mijn part scoor je slechts 50%

AIDS is een resultaat van het experimenteren met RNA codes door pharma bedrijven

Chemotherapie heeft ook voordelen als je zwaar ziek bent
Op --0 1:46:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
degriezels: en 9/11; de twin towers waren structureel geen grap en ontworpen in een tijd dat er nog geen bescherming bestond voor het gebruikte staal. Ondertussen was het geupdate. Volgens de normen zijn blanke blanke stalen delen tenminste overgespoten met glasfibre wat een enorme bescherming biedt. Glas smelt (en geeft voor dat punt vrijwel geen warmte door) namelijk op hogere temperatuur dan staal, en staal kan eigenlijk al niet smelten bij de temperaturen van deze aanslag (aanslag?)

Begin jaren negentig heb ik de amerikaanse wetgeving gezien en verwerkt in een industrieel project om staal te beschermen voor Rockwool
Op --0 2:06:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
freddy-:
degriezels:

en 9/11; de twin towers waren structureel geen grap en ontworpen in een tijd dat er nog geen bescherming bestond voor het gebruikte staal. Ondertussen was het geupdate. Volgens de normen zijn blanke blanke stalen delen tenminste overgespoten met glasfibre wat een enorme bescherming biedt. Glas smelt (en geeft voor dat punt vrijwel geen warmte door) namelijk op hogere temperatuur dan staal, en staal kan eigenlijk al niet smelten bij de temperaturen van deze aanslag (aanslag?)

Begin jaren negentig heb ik de amerikaanse wetgeving gezien en verwerkt in een industrieel project om staal te beschermen voor Rockwool


ik heb weleens gelezen dat er in de wtc gebouwen asbest zou zijn gebruikt (de zdf had er meen ik info over, foto's of film, in een uitzending over samenzweringstheorien, jaartje geleden ongeveer). Hoezeer dit klopt weet ik niet, maar wikepedia zegt over asbest (oa) het volgende:

-spuitasbest: is tot 1978 veel toegepast als brandwerend- en isolerendmiddel in schepen en gebouwen.
-asbestisolatie: werd toegepast als brandwerende laag in onder meer vele gebouwen en schepen

boeiend wat je verteld, overigens.
Op --0 5:02:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
freddy-: vertelt met een t uiteraard
en wikipedia

of uiteraart
van sesamstaart
Op --0 5:04:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
freddy-: david icke heeft nog wel eens jeuk aan zijn neus.
Net als pinockio trouwens
Wat niet zegt dat hij complete onzin beweert; ik vind het een rjavascript:void(0);are man.
Op --0 5:11:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
freddy-: rare man

mijn computer doet wat gek
zal wel aan het topic liggen
Op --0 5:12:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
visionair.nl: Samenzweringstheorieën die wel waar bleken te zijn: bouwfraude etc.
De blik op oneindig
Op --0 0:46:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:
visionair.nl:

Samenzweringstheorieën die wel waar bleken te zijn: bouwfraude etc.


Inflatieberekening...
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op --0 13:15:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
freddy-:
Meneer Glimlach:

visionair.nl:

Samenzweringstheorieën die wel waar bleken te zijn: bouwfraude etc.


Inflatieberekening...

of een echte false flag: de poolse aanval op duitsland in 1939
Op 10-01-2011 6:43:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
jspreen:
degriezels:

AUB geen einde discusie, voor mijn part scoor je slechts 50%

AIDS is een resultaat van het experimenteren met RNA codes door pharma bedrijven


Welnee. De Aids theorie is gebaseerd op het fake virus HIV. Daar HIV onzin is, is AIDS een fantasiesyndroom

degriezels:

Chemotherapie heeft ook voordelen als je zwaar ziek bent


Ja, dat klopt. Je hoeft niet meer naar de kapper en het is een uitstekende vermageringskuur.
Op 10-01-2011 17:10:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
mindcon: Beste @Medemens, Lees hier verder:
©MINDCON’S THEORY OF INFOWAR AGAINST CIVILIANS !,
PLEASE HELP THE VICTIMS!
http://mindcon.wordpress.com/
Hoogachtend

(bericht gewijzigd op 11-1-2011 17:35:24)
Op 11-01-2011 17:33:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : mindcon: spam
Is it electrickery?
Op 11-01-2011 17:58:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Steenslagen: "The modern banking system manufactures money out of nothing. The process is perhaps the most astounding piece of sleight of hand that was ever invented. Banking was conceived in iniquity and born in sin. Bankers own the earth; take it away from them, but leave them with the power to create credit, and with the stroke of a pen they will create enough money to buy it back again. . . If you want to be slaves of the bankers, and pay the costs of your own slavery, then let the banks create money."
- Lord Josiah Stamp, former director of the Bank of England
Een van de belangrijkste samenzweringen is door Eustace Mullins en Ezra Pound beschreven in hun boek over de Federal Reserve, voor het eerst verschenen in 1952. Gebaseerd op de ontdekkingen van Mullins en Pound is G. Edward Griffin's 'The Creature from Jekyll Island'.

Hoe ingrijpend de gevolgen van de bankierssamenzwering zijn wordt uit de doeken gedaan door Dr. Joseph P. Farrell in zijn 'Babylon's Banksters; The Alchemy of Deep Physics, High Finance and Ancient Religion'.


http://www.amazon.com/Babylons-Banksters-Alchemy-Physics-Religion/dp/1932595791
Op 12-01-2011 0:40:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
mindcon:
Emie :

mindcon: spam

@medeEmie,
Leuk he?
Lees hier verder:
http://mindcon.wordpress.com/
Op 16-01-2011 16:53:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
degriezels:
jspreen:

degriezels:

AUB geen einde discusie, voor mijn part scoor je slechts 50%

AIDS is een resultaat van het experimenteren met RNA codes door pharma bedrijven


Welnee. De Aids theorie is gebaseerd op het fake virus HIV. Daar HIV onzin is, is AIDS een fantasiesyndroom

degriezels:

Chemotherapie heeft ook voordelen als je zwaar ziek bent


Ja, dat klopt. Je hoeft niet meer naar de kapper en het is een uitstekende vermageringskuur.


En die mensen gaan dood terwijl het slechts "fake" is, echt onvoorstelbaar jspreen
Op 16-01-2011 21:32:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
degriezels:
Steenslagen:

"The modern banking system manufactures money out of nothing. The process is perhaps the most astounding piece of sleight of hand that was ever invented. Banking was conceived in iniquity and born in sin. Bankers own the earth; take it away from them, but leave them with the power to create credit, and with the stroke of a pen they will create enough money to buy it back again. . . If you want to be slaves of the bankers, and pay the costs of your own slavery, then let the banks create money."
- Lord Josiah Stamp, former director of the Bank of England
Een van de belangrijkste samenzweringen is door Eustace Mullins en Ezra Pound beschreven in hun boek over de Federal Reserve, voor het eerst verschenen in 1952. Gebaseerd op de ontdekkingen van Mullins en Pound is G. Edward Griffin's 'The Creature from Jekyll Island'.

Hoe ingrijpend de gevolgen van de bankierssamenzwering zijn wordt uit de doeken gedaan door Dr. Joseph P. Farrell in zijn 'Babylon's Banksters; The Alchemy of Deep Physics, High Finance and Ancient Religion'.


http://www.amazon.com/Babylons-Banksters-Alchemy-Physics-Religion/dp/1932595791


Mensen zijn wel beperkt in staat om met hun papiergeld keuzes te maken in wat men koopt maar heeft er geen weet van wat er achter het papiergeld steekt
Op 16-01-2011 21:38:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:
degriezels:

Steenslagen:

"The modern banking system manufactures money out of nothing. The process is perhaps the most astounding piece of sleight of hand that was ever invented. Banking was conceived in iniquity and born in sin. Bankers own the earth; take it away from them, but leave them with the power to create credit, and with the stroke of a pen they will create enough money to buy it back again. . . If you want to be slaves of the bankers, and pay the costs of your own slavery, then let the banks create money."
- Lord Josiah Stamp, former director of the Bank of England
Een van de belangrijkste samenzweringen is door Eustace Mullins en Ezra Pound beschreven in hun boek over de Federal Reserve, voor het eerst verschenen in 1952. Gebaseerd op de ontdekkingen van Mullins en Pound is G. Edward Griffin's 'The Creature from Jekyll Island'.

Hoe ingrijpend de gevolgen van de bankierssamenzwering zijn wordt uit de doeken gedaan door Dr. Joseph P. Farrell in zijn 'Babylon's Banksters; The Alchemy of Deep Physics, High Finance and Ancient Religion'.


http://www.amazon.com/Babylons-Banksters-Alchemy-Physics-Religion/dp/1932595791


Mensen zijn wel beperkt in staat om met hun papiergeld keuzes te maken in wat men koopt maar heeft er geen weet van wat er achter het papiergeld steekt

Ik zeg het niet. Lees mijn ondertitel maar gewoon...
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 16-01-2011 22:06:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
degriezels: precies wat ik doe voor familie en bekenden, wat betreft onafhankelijkheid. Ik hoop dat men een oplossing vindt zodat de revolutie niet nodig is want dat gaat gepaard met een aantal zaken, denk aan de Franse revolutie.
Op 16-01-2011 22:15:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Nederland Vrij: Mensen die op voorhand aannemen dat samenzweringstheorien onzin zijn, zouden eigenlijk geen stemrecht moeten hebben. Maargoed, Nederlanders snappen bijvoorbeeld al niks van privacy. Typ 06 in op google en je vindt vrijwel elk mobiel nummer, van vrijwel elke Nederlander.
Een beetje slimme Internetter zet zijn eigen nummer niet op internet, maar neemt gewoon een anoniem gratis telefoonnummer op http://gratisdoorschakelnummer.com
Dat schakel je gewoon door naar je eigen telefoon of naar een digitale voicemail. En voila, je kan eindelijk anoniem gebeld worden.
Op 17-01-2011 5:15:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
Nederland Vrij:

Mensen die op voorhand aannemen dat samenzweringstheorien onzin zijn, zouden eigenlijk geen stemrecht moeten hebben. Maargoed, Nederlanders snappen bijvoorbeeld al niks van privacy. Typ 06 in op google en je vindt vrijwel elk mobiel nummer, van vrijwel elke Nederlander.
Een beetje slimme Internetter zet zijn eigen nummer niet op internet, maar neemt gewoon een anoniem gratis telefoonnummer op http://gratisdoorschakelnummer.com
Dat schakel je gewoon door naar je eigen telefoon of naar een digitale voicemail. En voila, je kan eindelijk anoniem gebeld worden.

MEDEDELING: Helaas moeten wij u mededelen dat per 28 februari 2011 de dienstverlening van Doorschakelnummer wordt gestaakt. U kunt daarom geen nieuw nummer meer aanvragen.
'Don't forget rule number 6'
Op 17-01-2011 9:54:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
jspreen:
degriezels:

jspreen:

degriezels:

AUB geen einde discusie, voor mijn part scoor je slechts 50%

AIDS is een resultaat van het experimenteren met RNA codes door pharma bedrijven


Welnee. De Aids theorie is gebaseerd op het fake virus HIV. Daar HIV onzin is, is AIDS een fantasiesyndroom

degriezels:

Chemotherapie heeft ook voordelen als je zwaar ziek bent


Ja, dat klopt. Je hoeft niet meer naar de kapper en het is een uitstekende vermageringskuur.


En die mensen gaan dood terwijl het slechts "fake" is, echt onvoorstelbaar jspreen


Ja, het virus is fake. Wat geen fake is, dat zijn de zeer ongezonde "medicijnen" waarmee in theorie het fakevirus, maar in de praktijk natuurlijk de patient, hardhandig wordt aangepakt. En die patient, die had het al niet gemakkelijk want die kreeg zojuist de boodshap "U hebt Aids" vor z'n kiezen. En natuurlijk, misschien was ie al ziek, in welk geval het nog oneindig veel moeilijker is om te genezen met al die onheils kraaiende en vergif spuwende "geneesheren" om je bed.

Op 17-01-2011 19:40:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
Nederland Vrij:

Mensen die op voorhand aannemen dat samenzweringstheorien onzin zijn, zouden eigenlijk geen stemrecht moeten hebben. ...


Je kan misschien preventief ruimen?
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 17-01-2011 20:22:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
Nederland Vrij:

Typ 06 in op google en je vindt vrijwel elk mobiel nummer, van vrijwel elke Nederlander.


Ik denk dat 06-nummers geen namen opleveren. Tenminste, niet de nummers die ik invoer.
Leg eens uit hoe het werkt?
No shit, Sherlock
Op 17-01-2011 20:35:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Tja, bizar hoor. In het telefoonboek kan je ook mensen hun adres ook opzoeken. Brrrrrrr! Wat een samenzwering.
Paranoïa kan een mens ook ziek maken.
Misschien een idee voor Nederland Vrij, verhuis naar het achterste gedeelte van het amazone bekken, daar komt bijna nooit iemand en anders is Siberië ook best wel afgelegen en veilig.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 17-01-2011 21:02:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
jspreen:

degriezels:

jspreen:

degriezels:

AUB geen einde discusie, voor mijn part scoor je slechts 50%

AIDS is een resultaat van het experimenteren met RNA codes door pharma bedrijven


Welnee. De Aids theorie is gebaseerd op het fake virus HIV. Daar HIV onzin is, is AIDS een fantasiesyndroom

degriezels:

Chemotherapie heeft ook voordelen als je zwaar ziek bent


Ja, dat klopt. Je hoeft niet meer naar de kapper en het is een uitstekende vermageringskuur.


En die mensen gaan dood terwijl het slechts "fake" is, echt onvoorstelbaar jspreen


Ja, het virus is fake. Wat geen fake is, dat zijn de zeer ongezonde "medicijnen" waarmee in theorie het fakevirus, maar in de praktijk natuurlijk de patient, hardhandig wordt aangepakt. En die patient, die had het al niet gemakkelijk want die kreeg zojuist de boodshap "U hebt Aids" vor z'n kiezen. En natuurlijk, misschien was ie al ziek, in welk geval het nog oneindig veel moeilijker is om te genezen met al die onheils kraaiende en vergif spuwende "geneesheren" om je bed.

Uh, in Afrika gaan er nog steeds hele volkstammen dood aan aids en dat zonder medicatie. Rara hoe kan dat?
Op 18-01-2011 0:33:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
jspreen:
Samblo:

Uh, in Afrika gaan er nog steeds hele volkstammen dood aan aids en dat zonder medicatie. Rara hoe kan dat?


Welnee joh. Aids, dat is alleen de naam op het etiketje dat sinds 25 jaar op een hoop patienten wordt geplakt. De mensen in Afrika waar jij het over hebt die gaan dood aan malaria, ondervoeding, broederstrijd, TBC, enz.
Op 18-01-2011 13:54:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
jspreen:

Samblo:

Uh, in Afrika gaan er nog steeds hele volkstammen dood aan aids en dat zonder medicatie. Rara hoe kan dat?


Welnee joh. Aids, dat is alleen de naam op het etiketje dat sinds 25 jaar op een hoop patienten wordt geplakt. De mensen in Afrika waar jij het over hebt die gaan dood aan malaria, ondervoeding, broederstrijd, TBC, enz.


Precies. Best te vergelijken met wat er nu gebeurt met de Mexicaanse griep. Ga met gelijk welke griepverschijnselen naar de huisarts en je zál te horen krijgen dat het mexicaanse griep is. Op die manier wordt de pandemie groter maar dat is niet per definitie op feiten gebaseerd.
United as one. Divided by zero.
Op 18-01-2011 14:06:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gizmo: hahah deze geloof OOK in samenzwering tégen haar............in denk een beetje gestoord

http://www.klachtenoplossing.nl/sanoma/klacht/onterecht-schorsing-weblog-httpisabelblanco1-web-log-nlblog-weigering-inzage-oplossing-2/
Op --0 16:28:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wdawn: Aangezien er zoveel tegenstand is tegen samenzweringstheorieën moeten er wel een paar waar zijn .

Als er goede mensen zijn zijn er ook slechte mensen, goede mensen zoeken geen macht door middel van onderdrukking en geld.

Slechte mensen zoeken wel macht met de hulp van alles als ze maar kunnen heersen.
De samenzweringstheorieën die gaan over grote groepen die macht proberen uit te oefenen op alles en iedereen, hebben een grote kans om waar te zijn.

Je herkent ze volgens mij aan. Onderdrukking, vergaren van veel geld, manipulatie.
triest zijn de "machtige", gelukkig zijn de domme.
Op --0 17:17:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:
jspreen:

Samblo:

Uh, in Afrika gaan er nog steeds hele volkstammen dood aan aids en dat zonder medicatie. Rara hoe kan dat?


Welnee joh. Aids, dat is alleen de naam op het etiketje dat sinds 25 jaar op een hoop patienten wordt geplakt. De mensen in Afrika waar jij het over hebt die gaan dood aan malaria, ondervoeding, broederstrijd, TBC, enz.


Je gaat niet dood aan AIDS, maar aan een (simpele) ziekte die je daar bovenop krijgt. AIDS tast je immuunsysteem aan, zodat je nauwelijks nog weerstand hebt.
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op --0 17:42:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
jspreen:
Meneer Glimlach:

AIDS tast je immuunsysteem aan, zodat je nauwelijks nog weerstand hebt.


Ja, dat is de officiële definitie, die ken ik ook wel. Maar als je iemand laat verhongeren, of met drugs/chemo verziekt, dan heeft die persoon ook geen weerstand. En d'r zijn tig voorbeelden te noemen die dezelfde symptomen geven.
Maar het verschil is dat AIDS, veroorzaakt door "HIV, het virus dat AIDS veroorzaakt" (dat wordt je elke dag 65498714 keer ingelepeld) aangepakt wordt met AZT, terwijl je de hongerlijder beter wat te eten kunt geven.

(bericht gewijzigd op 3-3-2011 18:46:24)
Op --0 18:45:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
- "There is no such thing as the occult, just an ignorant population." - Dr. Whodini, 2010
Op --0 2:43:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:


Jammer dat deze schrijver begint met het bespreken van theorie en hoe je een theorie kunt veranderen in een waarheid, maar zodra het over complotten gaat hij opeens niet meer over een complottheorie schrijft, maar over het complot zelf. Alsof vanaf het begin een complot al zou bestaan.
Nee, hij moet doorgaan met de theorie van een complot en dan het onderzoek om tot de waarheid van dat complot te komen. Hij moet niet beginnen met het afbranden van mensen die niet meteen in een complot geloven.

Kortom, een beetje zwak verhaal van die meneer.
No shit, Sherlock
Op --0 0:00:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
FreeElectron: Mwah ... ik interpreteer hem toch anders.

Hij zegt eigenlijk: waar rook is, is vuur.
En afgezien van affikkende versterkers en TV toestellen is dat meestal nog waar ook.
- "There is no such thing as the occult, just an ignorant population." - Dr. Whodini, 2010
Op --0 14:17:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
AntiSoof: Je moet wel heel erg dom zijn om niet te zien dat de wereld stikt van de complotten. Maar de complotters hebben altijd een voorsprong. De complotten bestaan altijd uit een pyramidevorm. Men ziet alleen de onderste lagen. Totdat men tot boven is, is de tijd meestal op. Het leven is nu eenmaal eindig.

Maar geld is een complot, zoals griepprikken, de meeste medicijnen, de televisie, de radio, de kranten. Etc etc.

En de mensen aan de top lachen zich helemaal gek om het feit dat wij zo dom en verdeeld zijn.
Op --0 14:59:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
AntiSoof:

Je moet wel heel erg dom zijn om niet te zien dat de wereld stikt van de complotten. Maar de complotters hebben altijd een voorsprong. De complotten bestaan altijd uit een pyramidevorm. Men ziet alleen de onderste lagen. Totdat men tot boven is, is de tijd meestal op. Het leven is nu eenmaal eindig.

Maar geld is een complot, zoals griepprikken, de meeste medicijnen, de televisie, de radio, de kranten. Etc etc.

En de mensen aan de top lachen zich helemaal gek om het feit dat wij zo dom en verdeeld zijn.


Krachtig argument: "Je moet wel heel erg dom zijn om niet te zien dat de wereld stikt van de complotten."

En dan kom je met de opmerking dat bijna alles om ons heen van complotten aan elkaar hangt. En dan bedoel je waarschijnlijk complotten die de gewone mens schaden.
Tja, ik mag dan dom zijn, jij ziet overal spoken. Jouw leven moet wel een hel zijn.
No shit, Sherlock
Op --0 15:15:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
AntiSoof:

Je moet wel heel erg dom zijn om niet te zien dat de wereld stikt van de complotten. Maar de complotters hebben altijd een voorsprong. De complotten bestaan altijd uit een pyramidevorm. Men ziet alleen de onderste lagen. Totdat men tot boven is, is de tijd meestal op. Het leven is nu eenmaal eindig.

Maar geld is een complot, zoals griepprikken, de meeste medicijnen, de televisie, de radio, de kranten. Etc etc.

En de mensen aan de top lachen zich helemaal gek om het feit dat wij zo dom en verdeeld zijn.

Rest de vraag: Wat doen we ertegen?
Vraag twee: Wat krijgen we ervoor in de plaats?
Cannot kill the Battery!!!
Op --0 15:27:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
AntiSoof:
Pieter:

AntiSoof:

Je moet wel heel erg dom zijn om niet te zien dat de wereld stikt van de complotten. Maar de complotters hebben altijd een voorsprong. De complotten bestaan altijd uit een pyramidevorm. Men ziet alleen de onderste lagen. Totdat men tot boven is, is de tijd meestal op. Het leven is nu eenmaal eindig.

Maar geld is een complot, zoals griepprikken, de meeste medicijnen, de televisie, de radio, de kranten. Etc etc.

En de mensen aan de top lachen zich helemaal gek om het feit dat wij zo dom en verdeeld zijn.


Krachtig argument: "Je moet wel heel erg dom zijn om niet te zien dat de wereld stikt van de complotten."

En dan kom je met de opmerking dat bijna alles om ons heen van complotten aan elkaar hangt. En dan bedoel je waarschijnlijk complotten die de gewone mens schaden.
Tja, ik mag dan dom zijn, jij ziet overal spoken. Jouw leven moet wel een hel zijn.

Mijn wereld is geen hel, maar bepaald vrolijk wordt men niet van het idee dat de mens geen eenheid wil zijn. En, je hebt gelijk, dat argument van 'dom' is een zwaktebod.

Maar jij? Kom jij dan eens met tegenargumenten?
(bericht gewijzigd op 4-3-2011 15:52:43)
Op --0 15:42:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
AntiSoof:
Marsepars:

AntiSoof:

Je moet wel heel erg dom zijn om niet te zien dat de wereld stikt van de complotten. Maar de complotters hebben altijd een voorsprong. De complotten bestaan altijd uit een pyramidevorm. Men ziet alleen de onderste lagen. Totdat men tot boven is, is de tijd meestal op. Het leven is nu eenmaal eindig.

Maar geld is een complot, zoals griepprikken, de meeste medicijnen, de televisie, de radio, de kranten. Etc etc.

En de mensen aan de top lachen zich helemaal gek om het feit dat wij zo dom en verdeeld zijn.

Rest de vraag: Wat doen we ertegen?
Vraag twee: Wat krijgen we ervoor in de plaats?

Tsja, wat doen we ertegen?
Goede vraag.
Er was eens een koning over allemaal dwazen. Zij namen pillen om zichzelf onder invloed te houden. Hij kon er niets aan doen. Totdat hij besloot ook maar die pillen te gaan gebruiken. Hij wilde bij zijn volk horen, want hij was zo eenzaam.

Maar wat wij er persoonlijk aan kunnen doen?
Ik zou naar zelfkennis willen wijzen. Leer uzelf kennen is het eerste gebod in deze. Er zijn manieren die daar bij helpen. Het non-dualisme is er één van. Of het Boeddhisme, Platonisme, e.a.
En ieder kiest zijn eigen weg naar geestelijke vrijheid. Elke reis begint met de eerste stap. Ook de reis naar binnen.
(bericht gewijzigd op 4-3-2011 15:49:56)
Op --0 15:48:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
AntiSoof:

Pieter:

AntiSoof:

Je moet wel heel erg dom zijn om niet te zien dat de wereld stikt van de complotten. Maar de complotters hebben altijd een voorsprong. De complotten bestaan altijd uit een pyramidevorm. Men ziet alleen de onderste lagen. Totdat men tot boven is, is de tijd meestal op. Het leven is nu eenmaal eindig.

Maar geld is een complot, zoals griepprikken, de meeste medicijnen, de televisie, de radio, de kranten. Etc etc.

En de mensen aan de top lachen zich helemaal gek om het feit dat wij zo dom en verdeeld zijn.


Krachtig argument: "Je moet wel heel erg dom zijn om niet te zien dat de wereld stikt van de complotten."

En dan kom je met de opmerking dat bijna alles om ons heen van complotten aan elkaar hangt. En dan bedoel je waarschijnlijk complotten die de gewone mens schaden.
Tja, ik mag dan dom zijn, jij ziet overal spoken. Jouw leven moet wel een hel zijn.

Mijn wereld is geen hel, maar bepaald vrolijk wordt men niet van het idee dat de mens geen eenheid wil zijn. En, je hebt gelijk, dat argument van 'dom' is een zwaktebod.

Maar jij? Kom jij dan eens met tegenargumenten?


Tegenargumenten? Waarom zijn die nodig?
Je moet mijn opmerkingen niet lezen als dat ik het helemaal anders zie. Ik ben er niet zo mee bezig, dat is alles. Want ik hou er niet zo van om negatief naar maatschappelijke gebeurtenissen te kijken. Ik probeer er zo goed mogelijk het beste uit te halen.

Misschien helpt het ook dat me nooit overkomt wat doemdenkers me proberen aan te praten
No shit, Sherlock
Op --0 16:05:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Luk:

Hubble:
...
Ieder mens met een laag IQ kan toch gewoon zien dat er van die foto's/schaduwen/donkereachtergronden niets klopt...
...

En mensen mèt verstand weten dat het wèl klopt maar dat je er gewoon net dat ietsje verstand en kennis voor nodig hebt.Maar de echte believer (en (andere) mensen met een laag IQ) doorziet dit filmpje natuurlijk direkt (zie de grappige commentaren).

Sorry, is wel in het Engels.

niet dat ik mij in deze discussie wil mengen, maar mythbusters zijn nou ook weer niet het beste bewijs

ik heb ze in meerdere gevallen toch wel heel erg kort door de bocht zien gaan om theorieen opzij te kunnen zetten, wat trouwens niet wil zeggen dat ik ze debunkers wil noemen, maar wel dat het voor het overgrote deel puberaal vermaak is met een beetje wetenschap, en natuurlijk explosies...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op --0 22:04:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: Om een einde te maken aan alle complottheorieën over 11 september 2001: de moeder aller foto's. Voortaan hebben we 't er niet meer over:Recycling, een Joods complot:

No shit, Sherlock
Op --0 22:10:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Pieter:

Om een einde te maken aan alle complottheorieën over 11 september 2001: de moeder aller foto's. Voortaan hebben we 't er niet meer over:Recycling, een Joods complot:huh, zit jij reacties samen te voegen ofzo, of ik zie dingen die er niet zijn

meende toch echt dat het er net anders stond...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op --0 22:20:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Pieter:

Om een einde te maken aan alle complottheorieën over 11 september 2001: de moeder aller foto's. Voortaan hebben we 't er niet meer over:Recycling, een Joods complot:Ik wist het!!!
Van die draken, dan...
Cannot kill the Battery!!!
Op --0 0:13:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
Pieter:

Om een einde te maken aan alle complottheorieën over 11 september 2001: de moeder aller foto's. Voortaan hebben we 't er niet meer over:Recycling, een Joods complot:
Dat is DUIDELIJK BEWIJS !

(Grapje, sorry)
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op --0 0:18:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden:
Pieter:

Om een einde te maken aan alle complottheorieën over 11 september 2001: de moeder aller foto's. Voortaan hebben we 't er niet meer over:Recycling, een Joods complot:
Geniaal verzonnen
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op --0 13:19:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
Ron B.:

Pieter:

Om een einde te maken aan alle complottheorieën over 11 september 2001: de moeder aller foto's. Voortaan hebben we 't er niet meer over:Recycling, een Joods complot:huh, zit jij reacties samen te voegen ofzo, of ik zie dingen die er niet zijn

meende toch echt dat het er net anders stond...


Je bent scherp!

Ik had ze eerst apart staan in een ander topic. Toen ik erachter kwam dat ze daar niet thuishoorden, heb ik ze samengevoegd en in dit topic geplaatst.

Hoe vind je m'n nieuwe avatar?
No shit, Sherlock
Op --0 17:43:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Pieter:

Ron B.:

Pieter:

Om een einde te maken aan alle complottheorieën over 11 september 2001: de moeder aller foto's. Voortaan hebben we 't er niet meer over:Recycling, een Joods complot:huh, zit jij reacties samen te voegen ofzo, of ik zie dingen die er niet zijn

meende toch echt dat het er net anders stond...


Je bent scherp!

Ik had ze eerst apart staan in een ander topic. Toen ik erachter kwam dat ze daar niet thuishoorden, heb ik ze samengevoegd en in dit topic geplaatst.

Hoe vind je m'n nieuwe avatar?

ik dacht het al, ben ik dus toch niet helemaal gek

wb je avatar, ik moet nog ergens zoiets hebben met een olifant ofzo, maar hij is leuk hoor
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op --0 20:34:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden