Wat zijn we toch blij met Google Earth, nu er ook enkele piramides in China zichtbaar zijn. Wat zeg ik, enkele? Een snelle blik levert meer dan 20 loepzuivere exemplaren in het gebied rond Xian Yang op!

De piramides in China werden lang in raadselen gehuld, het boek 'De Witte Piramide' van Hartwig Hausdorf bracht daar verandering in. Hausdorf beweerde dat er dagboeken bestaan van 2 Australische handelsreizigers die in 1912 een Boeddhistische monnik hebben ontmoet. Die vertelde aan hen dat er in 5.000 jaar oude geschriften al melding wordt gemaakt van deze piramiden.
Zoals het een goed slecht boek betaamt werden er allerlei wilde beweringen gedaan zonder maar enige vorm van bronvermelding, bewijsvoering of ander bruikbaar materiaal. Afrader dus. Het bracht wel de Chinese piramides dichter bij het Westen, dat was de grote verdienste.

Tegenwoordig is er al iets meer bekend over de piramides. Een en ander kun je lezen in dit artikel op DossierX.nl. Ben je meer voor plaatjes kijken, dan zit je goed. Hieronder zie je een verzameling van piramides die we op het eerste zicht hebben gevonden. De streek rond Xian Yang is niet volledig gedigitaliseerd, dan is te zien aan de allerlaatste piramide die grotendeels uit vage pixelblokken bestaat.

Een verzameling piramides in Xian Yang, gezien door het oog van Google Earth

Zelf kijken en meer piramides spotten? Dat kan, hier kun je de .kmz van het gebied downloaden.

Update: Archeologen hebben bij de graftombe van de eerste Chinese keizer een mysterieus onderaards gebouw ontdekt. Het dertig meter hoge gebouw bevindt zich binnen het mausoleum van keizer Qinshihuang die China ruim 2200 jaar geleden op wrede wijze tot een eenheid smeedde. Zijn tombe wordt 'bewaakt' door achtduizend krijgers van terracotta.

Deskundigen denken dat het trapvormige gebouw, dat met behulp van scan-apparatuur is ontdekt, was bedoeld als onderkomen voor de ziel van Qinshihung. De onderzoekers hebben de nog niet uitgegraven tombe zes jaar lang bestudeerd met behulp van speciale apparatuur. De autoriteiten hebben geen toestemming gegeven om het bouwwerk uit te graven. (bron)

dappadoo: het zijn zeker geen rijstvelden , ben er anderhalf jaar geleden geweest en zelf aan de voet van een van de bovenstaande piramides gestaan, het was een redelijke klim naar boven, vooral met een te ernstige kater... maar het gebied is gewoon vrij te bezoeken, je hoeft ook geen entree of iets dergelijks te betalen, wat ik wel opvallend vond waren de soort van sphinxen die de piramide's beschermden. En een egyptisch nagebouwde (kleine) piramide bij het terracotta leger, toeval of opzet?
Op 22-10-2007 13:00:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Picobyte: Het zou mij niet verbazen als die piramides gezamelijk een wereldwijd netwerk vormen.
Misschien zo iets als lofar maar dan met natuurkrachten die wij niet kunnen meten.
Misschien ook niet maar ik vindt het wel eigenaardig dat er zoveel moeite voor is gedaan dan moet daar een nut voor zijn.
Stroom moet vloeien.
Op 22-10-2007 16:51:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
dappadoo:
Picobyte:

Het zou mij niet verbazen als die piramides gezamelijk een wereldwijd netwerk vormen.
Misschien zo iets als lofar maar dan met natuurkrachten die wij niet kunnen meten.
Misschien ook niet maar ik vindt het wel eigenaardig dat er zoveel moeite voor is gedaan dan moet daar een nut voor zijn.


De piramiden in china worden tombes genoemd, omdat er keizers onder zijn begraven, zover het me duidelijk is geworden. De piramides van gizeh zouden ook als tombes hebben gediend voor Chefren, Cheops en M. Maar het blijft natuurlijk vreemd om zon bouwwerk als toekomstig begraafplaatst te laten bouwen.
Op 22-10-2007 18:06:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden