Volgens Liam Gallagher spookt het in zijn huis, hij voelt het. Hij hoort onverklaarbare voetstappen en maakt mysterieuze verdwijningen mee. Teveel last van de wonderwall die hij ooit bezong?
De zanger van de groep Oasis heeft bijstand gevraagd aan actrice Gwyneth Paltrow, zij had eerder gelijksoortige ervaringen. Een joodse rabbi zal het excorcisme, de duivelsuitdrijving, volgens de tradities van de Kabbala uitvoeren.

Om de geest het huis uit te jagen wordt gebruik gemaakt van een kabbalistisch reinigingsritueel. Welk ritueel het dit keer betreft is onduidelijk, maar dat zuiveringsrites volgens kabbalistische traditie gepaard gaan met dierenoffers en aparte stokoude slachtmethodes is een feit.
Kabbalistische rituelen worden vaak uitgevoerd met behulp van de zogeheten Sleutels van Salomo. Dat is een relatief besloten kennis waar weinig gedetailleerde gegevens over naar buiten komen. Daarmee kunnen volgens gelovers zowel demonen, dat zijn bepaalde negatieve energieën, worden opgeroepen als verdreven.

Excorcismezegel van Salomo

Het zegel hierboven, een venus-georienteerd pentakel, dient onder andere om opstandige geesten te bedwingen. Eventjes afdrukken, of overtekenen op papier is natuurlijk niet voldoende om aan de zware eisen van de traditie te voldoen. Net zoals alle instrumenten van de kabbalist bepaalde handelingen hebben doorstaan geldt het ook voor het materiaal waaruit het zegel gemaakt moet worden. In dit geval moet het perkament uit de huid van een geit worden gemaakt en worden beschreven door een witte ganzenveer met groene inkt. Zo snel laten die geesten zich dus niet verjagen...

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden