Medewerkers van de ‘Dog and Cat shelter’ in Newcastle hebben een probleem om een nieuw baasje te vinden voor de driejarige Staffordshire Bull Terrier. Niet dat het beestje agressief is, integendeel. De bull, die de toepasselijke naam Duo heeft gekregen, heeft twee neuzen. Toekomstige baasjes vinden de hond een freak en laten Duo daarom links liggen. De dubbele neus van Duo is het gevolg van een extreme ‘hazelip’.

Nu we het toch over honden hebben, wat dacht u van deze. Ik kreeg onlangs onderstaande foto’s toegezonden waaruit het onvoorstelbare doorzettingsvermogen van een bullterrier blijkt. Kort voor de foto’s had de bull een Afrikaans stekelvarken aangevallen.


( auw )


( auw )

Helaas vertelt het verhaal niet hoe het stekelvarken het avontuur doorstaan heeft. Maar we wensen zowel het varken als de hond sterkte en beterschap.

Allergisch voor katten maar toch het feline soort als huisdier willen? Geen probleem. Het Californische bedrijf Allerca Lifestyle Pets hebben een ‘niesvrije kat’ gefokt. De hypoallergene kat is volgens het bedrijf de eerste kat die bij gevoelige mensen geen allergische reactie oproept. De liefhebbers die interesse hebben in een nies- vrije kat moeten wel diep in de buidel tasten, het nieuwe katten soort is te koop voor ongeveer 8.000 euro per stuk.


( wel miauw maar geen ‘katsjoe’ )

Oké, in een vorig blogje liet ik u al raden naar welk dier de grootste penis heeft. Ditmaal is de vraag welk beestje het langste sperma heeft? Om u maar gelijk uit de brand te helpen, het zaad van de Drosophila bifurca (een fruitvliegje) is het langst. Als je het in elkaar gedraaide zaad van de vlieg netjes zou uitrollen dan heeft het een lengte van 5 centimeter. Dat is dus bijna 1.000 keer zo lang als het zaad van een mens.


( fruitvliegjessperma )

En dan hebben we nog een vreemd beest dat op de gevoelige plaat werd gezet door een mevrouw uit Nebraska, die het beest in haar achtertuin zag. De Amerikaanse Mary Ann Carta keek verbaasd op toen ze op 13 juni 2006 een vreemdsoortig beest zag rondsluipen in haar tuin. Koelbloedig wist ze het dier op de foto te zetten. Een medewerker van het naburige Henry Doorly Zoo meent op basis van de foto dat het een soort kat is.


( Vreemd beest )


(Ook na bewerking geen duidelijkheid )

Crypto-zoöloog Loren Coleman weet niet wat voor dier het is maar het doet hem sterk denken aan de mysterieuze Shunka Warak’in. De Shunka heeft een soort hyena-achtig voorkomen en zou voorkomen in de Rocky Mountains.


( Shunka? Foto uit 1880 van een vermoedelijk opgezet exemplaar. )

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden