Het is warm weer dus wat kan iemand 's nachts beter doen dan een graancirkel in een nabijgelegen veld maken? Die gedachte moet iemand uit Kroatië op 8 en 20 juni 2006 bezig hebben gehouden. Tenzij u natuurlijk gelooft dat buitenaardsen dit presteren, wat altijd een openstaande optie blijft totdat de daders zich kenbaar maken.

Net zoals bij vele andere graancirkels zijn er nu ook enkele geruchten die de mysteriemolen doen draaien. Een bordje dat wijst naar het graanveldNiet voor niets hebben lokale bewoners de plaats gemarkeerd met een bordje 'UFO', vergezeld van een afbeelding van een ruimteschip. De sfeer is er gezet doordat niemand de cirkel heeft opgeeist.
Volgens getuigen die niets gezien hebben was er een vreemd geluid te horen. Ook vond men het gedrag van de dieren onrustig in de nacht dat de cirkels werden gemaakt. 'Alsof de dieren iets gehoord hadden,' zei een lokale bewoner.

Een paar dagen later, de melding kwam op 21 juni, volgde nog een graancirkel in dezelfde streek. De gewasinscriptie zou gelijkaardig zijn aan de eerste, waar je hier de foto van ziet:

Graancirkel in Kroatie

De een ziet er drie bollen in, de andere de drie-eenheid, voor elke projectie wat wils. Volgens een bron is het graan, zonder te zijn geknakt, gebogen onder een hoek van 90 graden. Apart, op zijn minst. Mogelijk komt dit door het warme weer in heb gebied, waardoor gewassen neigen flenziger te worden en minder snel knakken.

Zijn het UFO's of mensen met planken aan de voeten? En wat is hun pretje, waarom doen ze het, die aliens of die mensen? Internationaal gezien valt alleszins op dat álle graancirkels van 2006 deze maand werden gevonden. Hebben de vakantieperiodes, het warme weer en de lange gezellige nachten daar iets mee te maken?

In Nederland zijn nog geen graancirkels gevonden, graancirkelmedium Robbert van den Broeke houdt zich schijnbaar gedeist. We houden zijn woonplaats Hoeven in de gaten, daar waren jaren na elkaar gekunstelde 'cirkels' te vinden die volgens het medium spiritueel met hem waren verbonden. Een tijd geleden vonden we een cirkel van Robbert via Google Earth.
In het Belgische Waterloo was het wel al raak. Daar vond men op 17 juni een mooie Yin Yang-achtige figuur:

Graancirkel in Waterloo, Belgie

Overige plaatsen waar graancirkels zijn gevonden, inclusief vele foto's, vind je op de website van het Dutch Crop Circle Archive.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden