De bijbelse Noach is bekend door zijn ark waarin hij met het gezin en met een koppel van alle diersoorten op lange reis ging nadat de planeet door God was ondergeplast. God deed dit omdat de mensen stout waren en dood moesten, naar het schijnt. Noach en zijn naasten waren de enige waar de Opperomega nog vertrouwen in had.

Tegenwoordig loopt het iets anders, maar wel met de neus dezelfde richting op. Dankzij moderne wetenschap weten we dat het onmogelijk is om alle diersoorten in een houten ark te proppen. (Vooral houtworm gedraagt zich opstandig) Daarom is in Noorwegen besloten het zaad van zoveel mogelijk dier- en gewassoorten in een bunker te bewaren. Dat nog op te trekken gebouw wordt op een permanent bevroren eiland geplaatst en zal streng beveiligd worden.

Deze zaadbunker moet zijn functie bewijzen na een kernramp, atoomoorlog of een epidemie. Kortom: als de mens in stevige problemen zit en het overleven in gedrang komt. Hopelijk gebeurt dit niet voor september 2007 want dan is de bunker pas klaar.

Het is niet de eerste zaadbunker die gebouwd wordt. In totaal bestaan er ongeveer 1.400 stuks. Het nieuw exemplaar dient vooral als backup aangezien het bestaan van vele zaadbanken nu al in het gedrang komt.

Gerelateerd aan deze publicatie:
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden