Vrouwen die tijdens een IVF-behandeling worden behandeld door clowns, of dus humor onder de gelederen krijgen, hebben meer kans om zwanger te worden. Willen die vrouwen nog iets bijleren tijdens het bezwangeren of zwanger zijn, dan kunnen ze onze site bezoeken. Dat is een logische afgeleide na recent wetenschappelijk onderzoek.

Monty Python, dat is ook humor.U leest het goed, de droge grapjas is soms in ons aanwezig. De kern van het verhaal blijkt volgens wetenschappelijk onderzoek echter te kloppen: clowns bevorderen de vruchtbaarheid. Men kwam tot deze conclusie in een ziekenhuis te Praag na 186 vrouwen te hebben onderzocht. Zij ondergingen allen een IVF-behandeling. IVF staat voor In Vitro Fertilisatie, ofwel kunstmatige bevruchting.

De helft van de onderzochte groep, 93 vrouwen, kreeg de humorbehandeling, de andere helft niet. In totaal kwamen er 33 zwangerschappen uit de humorgroep, tegen 18 bij de niet-lachers. Onderzoeker Shevach Friedler zei verrast te zijn door deze resultaten. Wij daarentegen vinden dit onderzoek, met zo weinig proefpersonen en geen vervolgonderzoek, weinig zeggen. Maar toch, de wetenschap beweert dat humor, en dus grenswetenschap.nl, goed is voor de vruchtbaarheid. Dat is positief nieuws.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden