Nu de piramides in Bosnië nog als twijfelachtig worden bestempeld is het misschien goed om een gouwe ouwe uit de kast te halen. Hoe zit het met de piramides in Noord-Italië, vroeg ik me af? Op internetfora koppelen sommigen de makers van de Bosnische piramide zelfs al aan die van Italië. Zit daar iets in?

3 Piramiden in Italië?

Diverse bronnen op internet maken melding van drie piramides in het Italiaanse stadje Monteveccia, 40 kilometer van Milaan. Monteveccia betekent letterlijk 'Oude Berg'. Er zijn satellietbeelden en foto's, maar eigenlijk zien we weinig meer dan enkele heuvels. In de omgeving is niets gevonden dat maar enigszins duidt op een oude beschaving. De vermeende menselijke bouwwerken zijn niet gedateerd. Is het een luchtkast... eh -piramide?

Opgesteld volgens Orion?Er zijn naar het schijnt in 2003 opgravingen gebeurd. Wat er zich daarna heeft plaatsgevonden is vreemd genoeg nergens te vinden. Ook schatten diverse websites, om onduidelijke reden, een ouderdom van meer dan 3.000 jaar. Mogelijk heeft dit te maken met de opstelling van de bouwwerken. Deze schijnt identiek te zijn aan de drie piramides in Gizeh en van die wordt dan weer beweerd dat ze volgens de gordel van het sterrenbeeld Orion staan opgesteld. Hiermee zouden de oude bouwers gerefereerd hebben naar een bepaalde sterrenpositie die duidt op een eindtijd. Dit soort theorieen zijn en blijven grenswetenschap waarvan de feitelijkheid moeilijk te bepalen is. Draagt het uw interesse, dan zijn de werken van schrijvers Graham Hancock en Robert Bauval een aanwinst. Zoeken op piramidologie kan ook helpen.

De grootste van de Italiaanse piramides schat men rond de 150 meter, in Egypte was de grootste oorspronkelijk 146,6 meter. De piramides in Italië waren gebouwd onder een hoek van 42 tot 43 graden, die in Egypte 51 graden. Zoals aan de wereldwijd overgebleven piramiden duidelijk te zien is, is 43 graden de ideale hoek om een slechte piramide te bouwen. Net zoals in Bosnië kunnen we daarom vermoeden dat het om een primitief maar grootschalig bouwwerk gaat. Áls het al een menselijke constructie is.

Het meeste, de kleine feitjes, van bovenstaande informatie kwam van andere websites en tijdens het zoeken viel op dat het vooral nablaten was. Geen enkele kritische noot, dus brengen we die zelf maar. De satellietfoto's die op internet circuleren zijn al oud, 3 jaar, en tegenwoordig hebben we Google Earth. De streek van Monteveccia is verbazingwekkend scherp in beeld gebracht dus zelf zoeken naar de piramides is prima mogelijk. Zoeken is het goede woord, want het zien er gewoon geerodeerde en voor landbouw bewerkte heuvels uit:

Monteveccia door het oog van Google Earth

De .kmz om zelf te zoeken kun je hier downloaden. Ik vraag me af of iemand de 3 piramiden kan vinden? Hoe die gordel van Orion erbij is gehaald is ook onduidelijk, via Google Earth zie ik nergens iets dat er enigszins op lijkt. Zou de satellietfoto die de vele bronnen van elkaar kopieerden misschien van een andere streek zijn of kijk ik niet goed?

Een heuvel in Monteveccia

Is het een hoax, dat is de vraag. Naast Google Earth heb ik de site van het Monteveccia-park bezocht. Hierboven zie je een mooi plaatje van een van de lokale heuvels. Zij maken totaal geen melding van piramides in de streek, architectuur wordt wel besproken. Door stokoude bouwwerken te vergeten missen ze veel toeristische inkomsten. Of zijn ze het niet vergeten en is er geen sprake van piramides?

Typisch voor de streek is dat de boeren gebruik maakten van natuursteen om akkers op de heuvels platter te maken. Dat verklaart de gelaagdheid. Natuurlijk gebruikten Inca's lang geleden ook een dergelijke methode om hun akkers platter te maken, maar dat wil niet meteen zeggen dat er verbanden zijn. Als een boer een heuvel op een praktische manier wil bewerken dan heeft hij de keuze tussen ofwel de heuvel helemaal platgooien ofwel de hellingen in lagen te beboeren. Een heuvel platgooien is natuurlijk geen voor de hand liggend iets dus dan boerden ze maar in lagen. Piramides? Niet echt, gewoon praktisch werken.

Gezien het feit dat er geen vervolgonderzoeken zijn geweest, geen enkele officiele uitspraak (bijvoorbeeld van UNESCO) lijkt te zijn geweest, de moderne luchtfoto's weinig openbaren, lokaal toerisme niets meldt en het jarenlang veelvuldig terugkomen van telkens dezelfde berichtgeving ben ik geneigd te geloven dat het een hoax betreft. Iemand meer info over de heuvels van Italië? Dan hoor ik het graag.

Lanoe: Graham Hancock en Robert Bauval hebben hun rechtzaak tegen de BBC gewonnen en de BBC moet hun docu uitzenden en dit keer met de rectificatie's van de beide heren!!

http://zapruder.nl/portal/artikel/ooparts_deel_4_dissidenten_en_debunkers/

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 24-09-2007 8:53:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden