Een tijdje geleden liet de bekende fysicus Stephen Hawking weten dat de mens zich in de ruimte moest settelen. Hij voorspelde een menselijke kolonie op de nabije planeet Mars tegen het jaar 2046. Volgens hem was dit noodzaak omwille van de slinkende voorraden. Ook de nucleaire dreiging en triggerhappy regeringen baarden de wetenschapper en astronoom zorgen. "Het risico dat de mens zichzelf vernietigt neemt met de dag toe, " dichtte hij toe.

Hawking is op bezoek in China, hij heeft er de status van ster en wordt diverse keren geinterviewd. Zijn hoofddoel is het bezoeken van een seminar over stringtheorie. Hij doet ondertussen enkele voorspellingen voor de Chinese pers. Dat de mens binnen de 20 jaar een kolonie op de Maan heeft is er een van.

De professor maakt zich ook zorgen om het verhoogd broeikaseffect en de opwarming van de Aarde. Tijdens een seminar zei hij bang te zijn dat de Aarde temperaturen gaat ontwikkelen zoals de planeet Venus. Die heeft een hitte rond de 250° Celsius en wordt geteisterd door zure zwavelregens.
Dat Hawking deze uitspraken in China deed is toepasselijk. Het land is de tweede grootste uitstoter van schadelijke gassen, natuurlijk ná de Verenigde Staten.

Op de vraag van een student hoe hij zichzelf ziet antwoordde Hawking: "optimistisch, romantisch en koppig."

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden