Haal nou niet gelijk uw dak eraf want het gebeurde niet hier maar, hoe kan het ook anders, in Amerika. Bovendien regende het niet echt, maar ‘vielen’ ze naar beneden.
Op het eerste gezicht klinkt het niet erg grenswetenschappelijk, maar het verhaal wordt wat vreemder als je bedenkt dat binnen één week tijd 3 vrouwen van een klif vallen op verschillende locaties in hetzelfde natuurpark Pictured Rocks. Toeval?

De 43-jarige Juanita Richardson en haar man stonden te genieten van het uitzicht.De echtgenoot moest even naar het toilet en toen hij terugkwam was zijn vrouw verdwenen. Hij keek over de rand van het uitzichtspunt en zag haar roerloze lichaam 60 meter lager op de grond liggen...

Wat eerder die week, op 17 juni, was het Debbie Chamberlin die, op onverklaarbare wijze, van een 200 meter hoge klif was gevallen. Dat was dezelfde dag dat de 17-jarige Darcy Quick vermoedelijk naar beneden is gevallen vlakbij een ongeveer 110 meter hoge waterval.

Een parkwachter zei dat het de eerste keer in 40 jaar was geweest dat er mensen op deze wijze in het park verongelukken. De politie tast nog in het duister of het om moorden gaat of ongelukken.

Vreemd toeval?

Wat is de kans dat drie vrouwen binnen één week tijd onafhankelijk van elkaar hun dood tegemoet vallen in hetzelfde park? Toch gebeuren er vaker vreemde ‘toevalligheden’ die de grenzen van het waarschijnlijke ver te boven gaan. Een paar voorbeelden:

De krant 'Washington Post' wist ons op 9 december 2005 het volgende te melden: Twee vrouwen, beiden met de voornaam April en als tweede naam Dawn en beiden woonachtig in verschillende delen van Fairfax County zijn allebei aangeklaagd wegens het plannen van het ombrengen van hun vriendjes. De respectievelijke vriendjes van de dames zijn allebei 22 jaar oud. Het betreft hier twee totaal verschillende zaken, zowel de beide Aprils als de vriendjes kenden elkaar niet. De politie sprak van een 'bizar toeval'.

Zelfde namen, zelfde ziekenhuizen, zelfde…

HAARLEM - De toevalligheden stapelen zich op rond de geboorte van twee baby's met precies dezelfde naam: Sofie Bijster. De kinderen zijn donderdag geboren in het Haarlemse Kennemer Gasthuis, zo werd maandag bekend. Hun vaders hebben dezelfde naam, Dennis Bijster, en deden op precies hetzelfde moment aangifte bij de gemeente Haarlem.
Dennis Bijster uit Haarlem en Dennis Bijster uit Spaarndam wisten van het bestaan van hun naamgenoot, maar niet dat hun vrouwen allebei zwanger waren. Beide vrouwen waren twee weken over tijd toen ze hun kindje kregen, vertelde moeder Marita Bijster uit Spaarndam maandag.

In het Kennemer Gasthuis ontstond volgens haar enige verwarring onder het personeel na de geboorte van de tweede baby Sofie Bijster. De computer haalde in eerste instantie de gegevens van beide baby's door elkaar vanwege dezelfde naam van hun vaders.
"Het personeel heeft onze dochters uit voorzorg maar een eind bij elkaar uit de buurt gelegd om te voorkomen dat ze werden verwisseld", aldus moeder Marita. "De verpleegkundigen raadden ons aan alert te zijn vanwege dezelfde naam." De baby's en hun ouders hebben over belangstelling van de media niet te klagen. Volgens Marita zijn alle toevalligheden "wel een beetje eng". Ook omdat bleek dat de stellen als ze een jongetje hadden gekregen het kind ook precies dezelfde voornaam wilden geven. De bedenkers van die naam? De twee vaders, luisterend naar de naam Dennis Bijster.

Kruiswoordpaniek.

Kruiswoordpaniek in 1944 Vlak voor de landing van de geallieerden in Normandië (D-Day) verscheen er in de engelse krant “Daily Telegraph” een kruiswoordpuzzel. Het ‘toeval’ wilde dat de puzzel een groot aantal zeer geheime namen van de operatie bevatte zoals Omaha, Utah, Mulberry, Neptune en zelfs de allesomvattende code voor D-day zelf, Overlord. Er brak een golf van paniek uit in de hoogste militaire kringen en men vreesde dat onder het mom van een kruiswoordpuzzel de Duitsers op de hoogte waren gebracht. Leden van de engelse geheime dienst, M15, gingen gelijk op onderzoek. De bedenker van de puzzel bleek een zekere Leonard Dawe, een leraar die, zoals al spoedig bleek, de woorden per ‘toeval’ had gebruikt.

Toeval of niet het blijven rare zaken...
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden