Volgens een vragenlijst die door ruim 35.000 mensen is ingevuld vindt de gemiddelde Nederlandse man, Jan Modaal dus, dat hij te weinig seks heeft. Nederlandse man te weinig seksMaar liefst 45% was niet tevreden over de huidige geslachtsactiviteiten. Vera Steenhart, de seksuologe met toepasselijke naam, stelde het onderzoek samen met een collega.

Volgens de berichtgeving valt het de onderzoekers op dat 85% van de ondervraagde mannen pas tevreden is als de partner ook een hoogtepunt heeft bereikt. Maar is dat wel zo vreemd als het lijkt? 

Een heel natuurlijk iets.
Het uitvoeren van de geslachtsdaad zit behoorlijk ingebakken in ons leven. Of je nu in een indianenstam in Borneo zit, of temidden de drukke westerse stad, iedereen gaat van bil. Dat we met een groeiende 6 miljard de planeet bevolken is daar een prima voorbeeld van. Mannen en vrouwen zijn fundamenteel anders, ondanks de vele gelijkenissen en vage roep van het feminisme. Net door dit verschil kunnen ze 'samensmelten' om nieuwe kinderen te maken.

Het grootste verschil zit tussen de benen en in de onderbuik, in hoe de geslachtsorganen zijn gemaakt. Door deze fundamentele andere bouwmethode is het logisch aan te nemen dat mannen anders omgaan met seksbeleving dan vrouwen. Kort samengevat: mannen, de jagers met hun speer, geven. De vrouwen, de feestzaal afgesloten door klapdeuren met vochtscharnieren, ontvangen. Geven en nemen, de gang des natuur. Mannen willen dus een hoogtepunt geven, hun piek bezorgen. Vrouwen genieten al van de dans in de feestzaal, of er nu vuurwerk komt of niet.

Waarom zijn mannen dan pas tevreden als hun partner ook een hoogtepunt heeft, terwijl het evolutionair bepaald is dat seks voor vrouwen anders werkt dan voor mannen? Eenvoudig: projectie. Mannen met weinig inlevingsvermogen of onzekere gevoelens gebruiken hun eigen normen en waarden als uitgangspunt. Zij vinden coïteren pas goed na het bereiken van het orgasme, dus hun vrouw moet er vast ook zo over denken. Mindfucken, letterlijk... 

Er is ook goed nieuws voor vrouwen: 86 procent van de mannen weet de clitoris te vinden. De overige 14% van de dames raden we anabolen steroïden aan. Ook apart is dat 25% van de ondervraagden onuitvoerbare seksuele wensen heeft, bepaalde fantasietjes die ze bij de partner niet kunnen manifesteren. De barometer van de relatie, die seks volgens velen is, geeft dus niet zo'n goed signaal af. Persoonlijk, als Vlaming, heb ik er weinig last van, maar ik wens de Nederlandse mannen bij deze veel sterkte...

Update: Een tweejaarlijks onderzoek laat weten dat de gemiddelde Nederlander een kwaliteit-georienteerd seksleven wil. Als seks projecteren van de eigen wensen is, dan streven we met zijn allen naar geluk in bed. Minstens.
Het is verrassend dat de ultieme voldoening het vaakst voorkomt bij de groep 65-plus. Van de Nederlandse jongeren heeft slechts 41 procent geregeld een orgasme.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden