Volgens twee Egyptische wetenschappers, een geoloog en een archeoloog, zijn de Bosnische piramides zeker met de hand gemaakt. Het zijn dus geen heuvels zoals andere, meer officiële, berichten ons nu nog laten geloven.

Een luchtfoto van de piramide

De geoloog Ali Abd Barakat zei eerder al dat het een primitieve piramide betrof. Nu hij er meer dan een maand veldwerk heeft verricht is hij zekerder dan ooit. Hij spreekt zich uit over de Piramide van de Zon: "voor mij, als een wetenschapper en geoloog is er geen twijfel over dat dit mensenwerk is. Ik denk dat men de stenen heeft losgeslagen van de rotsen, gepolijst, hervormd en als stenen blokken voor de piramide gebruikt heeft. Door deze toe te voegen aan de reeds bestaande heuvel kreeg het geheel de vorm van een piramide."

Volgens archeologe Lamia El Hadidi zijn er nog meer belangrijke zaken te ontdekken bij de Piramide van de Maan. Momenteel heeft ze nog geen flauw idee hoe oud de vondsten zijn, daarvoor is nog meer onderzoek nodig.

De inscriptieIn de regio zijn al diverse tunnels gevonden waarvan velen geloven dat ze onderling de piramides met elkaar verbinden. In een van die tunnels vond men een gepolijste monoliet met een inscriptie. In bovenstaand plaatje worden de aangetroffen tekens iets duidelijker weergegeven. Ze lijken op runentekens, maar hebben ook Griekse kronkels. Het is nog onduidelijk wat we precies van deze monolietkrassen kunnen denken. Ter vergelijking zie je hieronder het oorspronkelijk runenalfabet:

Het oorspronkelijk runenalfabet

Foto's die men van het Bosnisch antieke schrift heeft gemaakt werden voor nader onderzoek naar Egypte opgestuurd. Een specialist in oude talen zou het team bij de piramides nog versterken om hopelijk helderheid op dit vlak te brengen.
Nog iemand die de gelederen zal vervoegen is geoloog Dr. Robert M. Schoch. Hij deed reeds eerder studie naar de Sfinx in Egypte en de bekende onderwatergebouwen bij het Japanse Yonaguni-eiland. Van laatstgenoemde kun je op deze website prachtige beelden bekijken. 

Ze blijven dus nog een tijdje verder zoeken. Om zeker te zijn dat ze wat voort maken en in afwachting van nieuwe gegevens brengen we je alvast een webcam die naar de Piramide van de Zon kijkt. De webcam is afkomstig van deze website. Daar kun je ook een screenshot in jpg-vorm maken van hetgeen je ziet.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden