We brachten eerder al verslag van Daniel ´brainman´ Tammet, de wereldkampioen pi-onthouden en gezegend met een stel hersenen die nooit een rekenmachine nodig hebben. Hoewel geen normaal mens zal tippen aan de prestaties van dit wonderbrein is er toch iemand die hem op deze en vele andere gebieden zal verslaan: Kim Peek, de man die voor Dustin Hoffman als inspiratie diende tijdens het vertolken van zijn rol in de bekende film Rainman, waar Tom 'Scientology is good for you' Cruise ook in acteert. Of beter gezegd: de man waarop Rainman is gebaseerd.

Kim PeekKim Peek heeft een geheugen waar menig olifant met fotografisch geheugen jaloers op zou zijn. Hij onthoudt alles door het één keer te lezen. Aangezien hij veel heeft gelezen is hij dus een brein vol direct opvraagbare kennis. Citeren uit het telefoonboek, de bijbel, wetenschappelijke literatuur, encyclopedieën of wiskundige werken is voor de man geen probleem. Sneller, correcter en gefundeerder dan Google!

In één van de korte filmpjes (4:41) die we nu brengen zie je Kim Peek samen met Daniel 'Brainman' Tammet. Een ander filmpje van 6 minuten gaat alleen over Kim. Deze man is ongelooflijk en het doet me afvragen hoe dit 'talent' in de normale mens ontketend kan worden, want het lijkt me verdomd handig!Peek en Tammet samen:
Ja Horus: 58 jaar? Had met al dat gelees zeker geen tijd over om af en toe naar borsten te staren.
http://www.grenswetenschap.nl/nieuws.asp?n=4817
RIP, evengoed.
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 22-12-2009 17:37:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
B.A. Rabas:
blog:

het doet me afvragen hoe dit 'talent' in de normale mens ontketend kan worden, want het lijkt me verdomd handig!


Dit is een mooie docu, waarin ook talenten ontstaan na bijvoorbeeld geraakt te zijn door de bliksem:

Oliver Sacks Tales of Music & The Brain
Ik denk, dus ik ben
Op 23-12-2009 8:29:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden