Dat alcohol drinken en rijden niet verstandig is zou men via de uit Belgenland geleende BOB-campagne reeds moeten weten. In een dronken toestand bellen is ook al niet zo wijs en daar heeft LG Electronics iets op gevonden.

De mobiel van LGE uit de serie LG-LP4100 Om te voorkomen dat je lallend naar je werkgever, collega's of vrienden belt is er nu de mobiel met blaastest. Als de eigenaar van dit toestel boven de 0,8 promille alcohol in het bloed uitkomt dan is er op het digitale scherm een zwalpende auto te zien die tegen een obstakel botst. Een voorproefje zeg maar. Vervolgens worden alle nummers van de contactpersonen geblokkeerd.

Op voorhand kan de mobielbezitter aangeven welke nummers te blokkeren zijn en welke niet. Een taxi bellen blijft dus gewoon kunnen. Onhandig, denkt u? In Zuid-Korea zijn er al meer dan 200.000 exemplaren van dit toestel (serie LG-LP4100) verkocht. Het is dus kwestie van tijd vooraleer het overwaait naar onze contreien. 

Het bedrijf Siemens had eerder al een gelijksoortig concept: een mobiel met ingebouwde ademtest. Dan niet specifiek om te kijken of u teveel gedronken had maar eerder om te kijken of uw adem wel sociaal genoeg was. Deze mobiel kon ook de ozon in de lucht analyseren en rook detecteren. Astmapatiënten waren er dan weer bij gebaat doordat het apparaat de uitgeademde koolmonoxide kon meten en er zo tijdig gehandeld kan worden.

Siemens houdt zich nu minimaal bezig met mobiele telefonie, de bedrijfstak is afgestoten, dus hoe de plannen zich verder ontwikkelen is onduidelijk. LG Electronics zal vermoedelijk op het ingeslagen pad verder gaan.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden