Conservatief kardinaal Alfonso Lopez heeft in het officiele Vaticaankrantje laten weten sterk tegen stamcellenonderzoek te zijn. Iedereen die er aan meewerkt moet zich volgens hem bewust zijn van een kerkelijke verbanning, de zogeheten excommunicatie. Dokters, wetenschappers, schrijvers, het maakt niet uit: alle onderzoek wordt verboden voor zover mogelijk.
Stamcellenonderzoek doet men om op medisch niveau meer ziektes te begrijpen en genezen. Blijkbaar iets dat alleen aan Jezus van Nazareth was voorbehouden.

Gelukkig heeft de Kerk geen directe inspraak, toch zal de onrechtstreekse invloed zich laten gelden, minstens in de vorm van discussies. Katholiek georienteerde wetenschappers zullen sowieso beinvloed worden door deze Rooms dwang, die het onderzoek op gelijk niveau schaart met abortus.

In België is reeds ontsteld gereageerd over de verscherpte mening van het Vaticaan. Zowel wetenschappers als politici lieten weten zich niet de wet te laten voorschrijven. Italiaanse onderzoekers vergelijken deze actie met de Taliban, die ook bekend staat om de religie-gebaseerde censuur of onderzoeksgrenzen.
In tegenstelling tot de Europese wetenschappelijke openheid is Amerika, met George Bush voorop, sterk tegen embryonaal stamcellenonderzoek.

Via deze link kunt u meer informatie vinden, afkomstig uit de Belgische krant De Morgen.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden