Wakker worden is voor de meeste mensen telkens weer een uitdaging. En ontwaken voordat uw lichaam er eigenlijk klaar voor is kan 'erg traumatisch' zijn. Zeker als gebruik wordt gemaakt van de welbekende schreeuwende alarmwekker is het vaak schrikken. Er zou toch een betere en meer humane manier moeten zijn?

De Axbo WekkerEr was al de dageraadsimulator die een natuurlijk verloop van avond- en ochtendlichtval na bootst, en er zo voor zorgt dat je in een natuurlijk tempo in slaap valt en wakker wordt. Nu is er de aXbo Sleep Phase Alarm Clock die precies kan uitrekenen wanneer het voor jou het meest gunstig is om te ontwaken.

De aXbo Sleep Phase Alarm Clock is het laatste model in een serie van klokken die het slaappatroon kunnen volgen om zo te kunnen beslissen wanneer het lichaam in een lichte slaap toestand ofwel in de wake-up fase komt.

De naam aXbo komt van de uitvinders: Axel Ferro en Boris Eis die veel studie hebben verricht in de verschillende slaapfasen, REM (Rapid Eye Movements), en ze hebben ook meegewerkt met Dr. Georg Dorffner, de CEO van de Siesta Group Sleep Analysis Co. Ze zijn tot de conclusie gekomen dat de manier waarop iemand wakker wordt gedurende de hele dag invloed kan hebben. Met het verkeerde been waarmee u uit bed stapt wandelt u dus de ganse dag rond.

Hoe werkt het? Bij de aXbo Sleep Phase Alarm Clock zitten 2 polsbandjes, één voor elke partner. De klok berekent apart voor elke partner wanneer de ideale tijd om te ontwaken is. Wie single is kan uiteraard gewoon één polsbandje gebruiken.
In de bandjes zit een sensor die de lichaamsbewegingen bijhoudt. Deze informatie wordt vervolgens draadloos naar de aXbo-module doorgestuurd. Die maakt een rekensom om het gunstigste moment van ontwaken vast te stellen.

Jammer genoeg is het vernuftige apparaat aan de prijzige kant. Het kost rond de 200 euro. Even een nachtje over slapen wordt dus aangeraden.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden