Een afbeelding van de Marree ManDe Marree Man, gesitueerd in Australië en gevonden in 1998, is de grootste afbeelding ter wereld. Zó groot dat hij van uit de ruimte schijnt te kunnen worden gespot, al is dat met zijn 4,2 kilometer lengte misschien overdreven. Het heelal ligt nog niet aan onze voeten, dus wij gingen zoeken met een mooi alternatief: Google Earth.

Het gebied waarin de grote geoglyphe ligt is niet scherp gedigitaliseerd maar toch valt deze grote jongen meteen op. De menselijke figuur is onmiddellijk waar te nemen. Er circuleren op internet diverse afbeeldingen van de figuur, rechtsboven zie je er een van, maar eigenlijk is het moeilijk te zeggen wie of wat de Marree Man moet voorstellen. Om het geheel wat duidelijker te maken hebben we de zichtbare lijnen voor u rood gemaakt:

De Marree Man(De Marree Man, kmz downloaden)

U ziet, echt helder is het niet. Andere invullingen die aan de beeltenis worden gegeven ziet u hieronder. Ze maken duidelijk dat er veel ruimte voor interpretatie overblijft:

Marreemannen

Wie of wat de Marree Man op het plateau in Finnis Springs heeft gemaakt is onbekend. Het is alleszins geen restant uit de oudheid, zoals de Nazcalijnen dat wel zijn.  Algemeen wordt aangenomen dat het een man voorstelt met een stok of boemerang in de hand. De lijnen die de figuur vormen bestaan uit greppels van 30 cm diep en soms tot 35 meter breed. De gleuven zouden zijn gemaakt door een tractor met ploeg. Geen klus die in één nacht kan geklaard worden...

De makers van de Marree Man
Iemand die zoveel inspanning heeft gedaan en toch onbekend wil blijven lijkt een tegenstrijdig gegeven. Mogelijk heeft de maker via anonieme methodes geprobeerd om mensen te informeren. Zo ontving de eigenaar van een naburig hotel op een bepaald moment een faxbericht. Reeds voordat een vliegenier de figuur in 1998 opmerkte kreeg de hotelier een papier met daarop de figuur. De man dacht aan een grap en gooide de fax in de prullenbak.

Er zijn geruchten dat Amerikanen achter de Marree Man zitten. Nadat de ontdekking werd gedaan verschenen diverse Amerikaanse persberichten (van anonieme oorsprong) met daarin opvallend gedetailleerd informatie over de geoglyphe.  Bewijs is er echter niet. Net zomin voor de andere theorieen: dat het Amerikaanse leger ermee te maken heeft, of de Australische defensie. Mogelijk zijn het zelfs lokalen geweest die op deze manier hun gebied toeristisch attractief te maken, wie zat het zeggen. Andere hypotheses over de makers van de Marree Man vindt u op de Engelse Wikipedia

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden