Op de internetsite van computable verscheen vandaag een opmerkelijk bericht over de KPN en haar nieuwe RFID-plannen.

"De pilot omvat het logistieke proces van mobiele telefoons: van het moment dat een mobieltje het distributiecentrum van TNT Logistics binnenkomt totdat het apparaat in de winkels ligt voor verkoop. De mobiele telefoons worden voorzien van een RFID-tag, waardoor ze voortdurend ‘gevolgd’ kunnen worden."

Dat lijkt op het oog een handig hulpmiddel in de logistiek, maar wie verzekert mij, als klant, dat die RIFD er ook weer uitgehaald wordt? Over de privacygevaren van RFID kunt je hier en hier meer lezen.

Life is a playg: KPN is bezig met de ontwikkeling van een dienst die de reiziger persoonlijk informeert op het moment dat men in- of uitstapt met de OV-chipkaart. Dit voorbeeld impliceert dat KPN toegang verwacht te krijgen tot uw persoonlijke reisgegevens. Wie volgt?

'Op het moment dat een reiziger in of uit een trein, bus, vliegtuig of tram stapt en gebruikmaakt van de OV-chipkaart is zijn locatie bekend. Als de reiziger toestemming geeft deze positie te gebruiken, kan op de locatie afgestemde reisinformatie worden verstuurd naar de mobiele telefoon van de reiziger.'
Bron: http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=1969101
Op 11-03-2008 21:13:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden