In de wondere wereld van de grenswetenschap blijft bijna geen onderwerp onbesproken. Ik zeg 'bijna' want er is in ieder geval één onderwerp waar men met een grote boog omheen lijkt te lopen en dat is seksualiteit. Dat is vreemd want als we Freud mogen geloven zijn onze drijfveren in hoge mate te herleiden tot sex.

Maar er is meer. 2000 jaar Christendom heeft een zware stempel gezet op onze cultuur en persoonlijke opvattingen over seksualiteit. En hoewel de meeste mensen zich keurig volgens het sociaal aanvaardbare seksuele plaatje lijken te gedragen sluimeren in veel zielen diepere en soms duistere verlangens en fantasieen. Uit angst door omgeving onbegrepen of voor gek versleten te worden verschuilen we ons achter maskers of drukken we onze heimelijke verlangens weg. Maar voor hoelang? Tijd om weer eens af te dalen in de krochten van de ziel.

Tamponmaniak belaagt Groningse studentes.
In Groningen is sinds enkele maanden een tamponmaniak actief die in vuilniszakken op zoek is naar gebruikte tampons en maandverbanden. De man, een 40-jarige Groninger, heeft het vooral gemunt op tampons van studentes en jonge vrouwen, zo meldde een woordvoerder van de politie in Groningen dinsdag. Zomaar een recent artikeltje uit de Telegraaf waaruit blijkt dat iemand zijn fantasie en verlangen kennelijk niet langer kon verbergen.

Parafilieën.
Vroeger was je nog gewoon een viespeuk of pervers maar tegenwoordig gebruikt men het woord Parafilie. Parafilieën betekent zoveel als "verkeerde vormen van liefde".
Op de website van de NVSH kunnen we lezen dat we allemaal parafiel zijn omdat ons seksuele gedrag veel meer kanten heeft dan wat de buitenkant laat zien. Paradoxaal genoeg laat de NVSH weten dat elke parafilie gepaard gaat met een parafobi, de angst voor de lust die zich keert tegen afwijkingen en soms juist tegen de norm.


( parafilie is van alle tijden )

Parafilie is overigens niet iets wat zich beperkt tot mensen. Zo won in 2003 de bioloog Kees Moeliker een Nobelprijs voor zijn observaties van 'homoseksuele necrofilie bij de Wilde Eend'. Moeliker werd enige jaren geleden opgeschrikt door een harde bons tegen de glazen gevel van het Natuurmuseum Rotterdam, waar de bioloog werkzaam is als conservator. Een wilde eend, achtervolgd door een soortgenoot, was in volle vlucht tegen de spiegelende ruit gevlogen. Het dier viel vervolgens twee meter verderop dood neer. De conservator, die het verse raamslachtoffer aan de museumcollectie wilde toevoegen, was vervolgens ooggetuige van een opmerkelijk tafereel. De dode woerd werd door zijn achtervolger, ook een mannetje, bestegen en daarna vijf kwartier doorlopend bruut ‘verkracht’. Sectie op het kadaver wees later uit dat het inderdaad een woerd was.

Als we inderdaad allemaal parafiel dan zal een deel daar een uiting aan willen geven. het Internet biedt wat dat betreft veel mogelijkheden. Neem bijvoorbeeld het geval van de Duitse Kannibaal Armin Meiwes. Zijn duistere verlangens zetten hem ertoe aan om een advertentie op het Internet te plaatsen waarin hij op zoek was naar iemand die zich vrijwillig zou laten opeten. Vreemd genoeg krijg hij meer dan 200 reacties van lieden die zichzelf voor dat doel aanboden.


( Sex is alleen vies als een ander het doet )

Een exces? Nee hoor, iedere dag weer staat het Internet vol met nieuwe oproepjes van mensen die de een of andere seksuele neiging in praktijk willen brengen. En denk nou niet dat het louter om griezels gaat. De kans is groot dat uw buurman of vrouw, uw nicht of neef of uw collega schuil gaat achter de hotmail e-mail account. Om u enig idee te geven hier een paar willekeurige recente oproepjes:

"ik bied aan voor heropvoeding, mijn slaaf, tevens echtgenoot.
een goed verzorgde 49 jarige slanke man. ik zoek een strenge domina die mijn slaaf een heropvoeding wil geven in het onderdanig zijn naar mij toe.
hij is een prima slaaf die vreselijk veel kan hebben , maar soms eens uit zijn rol kan schieten als hem iets niet zint, waarschijnlijk omdat wij getrouwd zijn gebeurd dit makkelijker als bij een vreemde domina, vreemde ogen dwingen zeg ik altijd maar.
daarom zoek ik voor tijdelijk een domina die de onderdanigheid wat zou kunnen aanscherpen bij mijn slaafje."
Aldus Meesteres Silvia 1957 die duidelijk een voorkeur voor SM heeft .

Of deze van de 21 jarige Jurry die weer graag baby wil zijn en aan luiersex doet: "hoi ik ben baby jurry ik ben 1 jaar ik woon in amsterdam west. Ik doe ales wat u wil. Ik zoek een mamma van 18 tot 40 jaar. Plassen in een luier en poepen verschonen en in bad doen."

Maar je kan ook op andere manieren zien dat mensen graag hun duistere verlangens tot uiting willen brengen. Zo zijn er in Nederland al meer dan 34 succesvolle parenclubs die ieder weekend druk worden bezocht. Daar kan je dezelfde stellen tegenkomen die bijvoorbeeld ook in de rij van de supermarkt staan. Toch zullen veel van deze club bezoekers niet 's maandags op het werk vertellen wat zij dat weekend gedaan hebben. Het verlangen en de fantasies zijn dan weer even bevredigd en de maskers gaan weer op. Maar voor hoelang?

 

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden