De computer en het Internet, een magische materialistische combinatie die nu als alledaags beschouwd wordt. Het zou misschien teveel isoleren, en de mens zou verder van elkaar komen te staan door de opkomende mars der materie. Is het tegendeel echter intussen niet bewezen?

Internet is juist hét middel en dé ontmoetingsplek geworden die miljoenen met elkaar verbindt. Door alle blogs / websites / nieuwsgroepen / communities die je tegenwoordig kunt opzoeken zal voor elke interesse, hobby of juist probleem wel een klankbord gevonden kunnen worden.

Ook in de psychiatrie is men zich bewust van de voordelen van het internet en er wordt al gewerkt  met ‘gedeeltelijke chat-therapie’ die erg effectief blijkt te zijn aangezien cliënten zich veiliger en dus meer open voelen als ze thuis zijn.

Een voorbeeld van zo’n (in dit geval publieke) toepassing is pratenonline.nl, waar de hulpverlening  is gericht op jongeren (12 tot circa 20 jaar) die kampen met depressieve klachten. De site geeft online professionele hulp via 1-op-1 "chat". De hulpverlening is overigens anoniem (als de jongere dat wil) en kosteloos.

Steeds vaker hoor je ook verhalen van mensen die elkaar via het Internet hebben ontmoet, via datingsites, MSN of via een chatbox, maar ook frequenter via online spellen als secondlife.com en worldofwarcraft.com. Als zoekende vrijgezel is het zeker een aanrader om eens te kijken in de wondere wereld van secondlife.com, aangezien de virtuele wereld daar een hoog romantiek gehalte heeft!

Je kunt dus zeggen dat computers en uiteraard het daaraan gekoppelde Internet mensen juist meer met elkaar verbinden, en het is bij uitstek de ideale plek om eens de “virtuele stoute schoenen” aan te trekken en je grenzen eens echt te bekijken!Want zoals eerder gezegd durven de meeste mensen via het Internet meer, hierdoor vertel, hoor en doe je al snel dingen die je normaal gesproken niet zo 1, 2, 3 zou meemaken of ervaren.

Via uw virtuele grenzen kunt u dus ook gemakkelijker uw fysieke grenzen verkennen. En natuurlijk is fysiek contact altijd meer bevredigend, zeker omdat wij sociale wezens zijn zou de behoefte daaraan eigenlijk altijd vervuld moeten worden, maar voor de mensen die niet makkelijk dat soort contact kunnen aangaan is het een zegen, voor de rest een rijke aanvulling op de rest van hun sociale leven.

Computers, nulletjes en ééntjes, kabels, het tijdperk der materie, maar nog nooit was de mens juist zo verbonden met elkaar!

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden