Toen ik jong was, zo'n 10 tot 15 jaar geleden, deed ik veel 'stoute' dingen. Ik woonde toen nog in Belgie en daar is kattenkwaad net ietsje minder aan politiebanden gelegd dan in Nederland. Met teveel bier op bloembakken op raamkozijnen verwisselen, of schuldbekentenisbriefjes onder de ruitenwisser van een auto steken terwijl er niets aan de hand is. En dan vanop een afstand toekijken hoe de voertuigeigenaar tot in detail zijn vierwieler aan een inspectie onderwerpt. U leest het: het waren tijden van dikke lol die onder de noemer kattenkwaad een goede plaats in mijn lange-termijnsgeheugen vonden.

Kinderen, ze zijn zo lief...

Tegenwoordig, anno 2006, vermaken Belgische jongeren zich ietsje anders. Ideaal vertier voor de leeftijd tot 16-jarigen is het spannen van een touw over een fietspad. En dan bij voorkeur op nekhoogte zodat het na-effect zo 'grappig' mogelijk is. Zeg nu zelf: zie je dagelijks een man rochelend onder zijn fiets liggen met nog een stukje draad netjes geweefd rondom de slagader?

Gelukkig zijn de twee jongeren die de draad hadden gespannen gevonden. Na hun bekentenis mochten ze weer naar de camping om de vakantie te continueren. Het ging om een grap, ze hadden geen flauw idee van de mogelijk desastreuze afloop. Vreemd aangezien de draad zowat gespannen was op de meest dodelijke hoogte. U zal maar aan een snelheid van 40 km/u met de bromfiets langssnorren om zo in een bliksems tempo geschoren te worden. Jongeren die op hun 16e een moordpoging verwarren met grapjes. Teken des tijds, net zoals het tegelgooien, domme verveling of puur kickzoeken? Aan u te zeggen...

Update: de trend is gezet. Een 49-jarige limburger besloot zijn ergernis jegens wielrenners te temperen door ook een draad te spannen, dit keer op stuurhoogte.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden