EVP (electronic voice phenomena) is een term die je de laatste jaren steeds vaker ziet opduiken. Bij EVP wordt er vanuit gegaan dat als mensen overlijden ze 'over' gaan naar de andere kant, de hemel, naar andere sferen, of hoe je het zelf ook wilt noemen. Het leven zou daar echter niet ophouden maar verder gaan.

Het idee is dat die ziel geworden mensen, vervolgens vaak entiteiten genoemd, nog steeds contact kunnen leggen met het leven hier op aarde. Dat soort contact zou over het algemeen echter voorbehouden zijn aan mediums die via hun spirituele gevoeligheid/gave een 'open kanaal' met boven hebben en daardoor kunnen communiceren.

Omdat entiteiten geen stembanden meer hebben (immers het lichaam is er niet meer) moeten ze als ze willen communiceren van andere technieken gebruik maken. Aangezien geluid een trilling is en wij onze stembanden gebruiken om die trillingen om te zetten in klanken, hebben entiteiten dus een vervanger nodig voor de stembanden. Een vervanger die dus ook goed trillingen kan omzetten.

evp-patroon
Niets is dan minder geschikt als de frequentie van een radiokanaal of tv. Het schijnt dan ook dat entiteiten daar heel goed mee kunnen werken en zich zo (met een vanaf onze kant geoefend EVP oor/oog) kenbaar kunnen maken. De technieken die nu bekend zijn om met EVP te werken zijn te danken aan een aantal nieuwsgierige en voor hun tijd vooruitstrevende mensen.

Het is voor zover duidelijk allemaal begonnen met Thomas Alva Edison die met behulp van een chemisch apparaat gevuld met kaliumpermanganaat stemmen probeerde op te vangen van overleden mensen ofwel entiteiten zo je wilt. Wat zijn drijfveer was geweest is niet direct bekend.

Thomas Alva Edison

Er zijn na de pogingen van Edison nog vele EVP pioniers opgestaan. Attila Von Szalay, een Amerikaanse fotograaf probeerde bandstemmen op te nemen op zelf gemaakte grammofoonplaten, later probeerde hij het nog eens met een Sears-Roebuck draadrecorder.

En b.v. Marcello Bacci, die zou stemmen hebben opgevangen via een vacuümbuizenradio. Na veel uitgeprobeer en geknutsel zijn er verschillende technieken uitgevonden die erg goed werken.

Ook jij zou vandaag de dag met relatief simpele apparatuur contact kunnen maken met andere sferen. Mocht je geïnteresserd zijn en het eens uit willen proberen, even Googlen op EVP zou je de nodige informatie kunnen verschaffen.

White Noise

Waarschijnlijk hebben de meeste mensen pas wat over EVP gehoord tijdens de film White Noise. Daarin maak je (uiteraard op spectaculaire Hollywood wijze) kennis met EVP. Laat je overigens vooral niet afschrikken door heftige scènes uit de film aangezien het zelden schijnt voor te komen dat het zo uit de hand loopt.

Mocht je alsnog de fictie uit de film tot je werkelijkheid willen gaan maken? wees voorzichtig maar vooral ook veel plezier met je eigen EVP avontuur...
Picobyte: Ghmm ik kom bij dit topic via google.
En ik wil er aan toe voegen dat in mijn beleving je alleen stemmen zal horen als de zielen daadwerkelijk contact willen maken.
Ook maakt het niet uit wat je als medium gebruikt omdat als het nodig is men om het welk object en zelfs de lucht zelf op subatomair niveau nog kan laten praten.
Men zal het om het er niet te dik op te leggen echter niet zomaar ff een paar "tover" kunstjes laten zien zoals radio's die uit hun zelf gaan spelen zonder dat de stekker in het stopkontact zit.
De zielen zijn daar om overduidelijke redenen erg spaarzaam mee,de wereld is immers wel een speeltuin voor jongere zielen maar geen speelfilm.
Al wordt de aarde door sommigen wel gezien als de langst lopende soap ooit.
Als je in zielen of geesten gelooft is er nog Jezus die van water wijn maakte en over water kon lopen.
Materie instant omzetten in andere materie zonder nuke reactor straling en warmte das al knap en hoe kan je over water lopen?? door je eigen gewicht erg laag te maken en dus de zwaartekracht te manipuleren.
Eigenlijk wil ik gewoon zeggen dat iedereen de doden kan horen met of zonder hulpmiddelen.
Je moet alleen echt willen luisteren en de mazzel hebben dat iemand met je wil praten.
Stroom moet vloeien.
Op 03-06-2009 16:14:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
manke: Hier is het helemaal misgegaan, na 4 dagen evp's maken hoor ik ze in m'n hoofd. EVP is dus echte communicatie met lagere geesten of demonen
Op 06-01-2010 16:50:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nupeet: Erg herkenbaar, hulpmiddelen dragen ten langen leste bij tot waarnemen zonder meer,wat ook zorgvuldiger is, dromende zielen?
Unity in the Heart of Diversity
Op 06-01-2010 17:57:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden