Zo'n 20 miljard €uro, dat is wat de Homo Marginalis de Nederlandse samenleving in 2004 heeft gekost. Er werden zo'n 5 miljoen delicten tegen onschuldige burghers gepleegd en 4 miljoen tegen bedrijven en instellingen. Het aantal processen-verbaal is de afgelopen 9 jaar met 8% gestegen en het aantal personen dat de politie aan (kruis)verhoor heeft onderworpen is met maar liefst 44% omhoog gegaan.
Deze gegevens komen uit het onderzoek 'Criminaliteit en rechtshandhaving 2004' dat door het ministerie van Justitie werd vrijgegeven.

Conclusie? De politie vindt meer mensen sneller verdacht dan enkele jaren geleden, de kleine criminaliteit wordt harder aangepakt, en verder loop je steeds meer kans om zelf slachtoffer te worden van geldlustige wolven. Wat zegt dat allemaal? Hoofdzakelijk dat de overheid (in brede zin) zijn vat op de burger kwijtraakt. Om maar te zwijgen van onze Homo Marginalis die zich verliezen in de ellende van de situatie en ontsporen, zoals we dat noemen... Sydney, Frankrijk, het is allemaal zó ver niet.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden