U staat met zweet op het voorhoofd en rode wangen in de woonkamer. Links liggen een aantal schroeven waarvan u niet meer weet waar ze thuis horen, Andrew NGrechts zit uw partner met een blik die u niet vertaald wilt horen. Bekende taferelen van een overmoedige poging om een doe-het-zelf wandkastje of boekenkast in elkaar te knutselen.

Onderzoeker Andrew Ng van de Amerikaanse Stanford universiteit voelt met u mee en werkt op dit moment samen met 30 collega computerexperts aan een robot die de klus voor u zal gaan kunnen klaren.

Andrew is op het idee gekomen nadat hij zelf twee Billy boekenkasten in elkaar had proberen te zetten. Ondanks zijn redelijke intelligentie kostte het hem veel bloed zweet en tranen voordat de kasten in elkaar waren gezet. Om er overigens vervolgens achter te komen dat 1 boekenkast niet helemaal volgens de planning was gelopen...

Billy - BoekenkastDoor zijn eigen frustratie en het feit dat de Billy boekenkastserie (foto rechts) één van de meest populaire items is van Ikea (wereldwijd 1 miljoen verkocht) besloot hij de Billy-robot te bouwen. Hij hoopt hiermee niet alleen de doe-het-zelf frustraties wat te temperen maar ook de belangstelling voor het gebruik van robots op te vijzelen.

Waarschijnlijk kunt u niet meer wachten tot de robot ook u kan gaan helpen. Helaas denkt Andrew met zijn team nog 3 jaar nodig te hebben voordat de robot daadwerkelijk in gebruik genomen kan gaan worden. Voorlopig nog even doorbijten dus.

Tenzij het naar monopolisme neigende Microsoft de concurrentie ook op dit gebied kan overschaduwen, want ook zij zijn bezig aan de ontwikkeling van robots.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden