Bekend acteur en regisseur Mel Gibson werd onlangs gearresteerd wegens dronkenschap achter het stuur. Mel GibsonDeze broeder van Jezus (voorheen Mad Max) liet tijdens de arrestatie zien in welke mate religie hem bezig houdt.

Mogelijk aangezet door de huidige oorlog rondom Israël kafferde hij de politieagent uit en schaamde hij zich niet om het woord fuck aan recordtempo in de mond te nemen. Omdat hij niet meewerkte werd Gibson in de boeien geslagen en getransporteerd naar het politiebureau. Onderwijl bonkte passionele Mel met het hoofd tegen de zetels, roepend "you motherfucker, I'm going to fuck you."

"Fucking jews," is nog zo'n gedachte die Gibson in beschonken momenten in de greep heeft, "the jews are responsible for all the wars in the world."
Na deze stelligheid te hebben geponeerd vroeg hij de politieagent of die joods was. Later zou Gibson meermaals gezegd hebben het leven van de agent zuur te maken. Hij kan dat, want naar eigen zeggen 'ownt' Gibson Malibu.

Het eerste rapport dat over deze zaak naar buiten kwam was bewerkt. James Mee, de agent in kwestie, moest zijn verklaringen wijzigen vooraleer ze de pers bereikten. Dat is mogelijk een illustratie van de plaatselijke macht van diepgelovige charismatische Mel Gibson. Dat Mels anti-semitische mening toch naar buiten kwam is te danken aan een andere agent die een boekje open deed. De helft van het officiele rapport is inmiddels al op internet (.pdf) te vinden. Gibson mocht na het betalen van een borgsom naar huis.

Gibson met enkele crewleden van Apocalypto
(Gibson met acteurs van Apocalypto)

Mel Gibson (die tijdens zijn hele vertoning blijkbaar vergat dat Jezus zelf ook jood was) is actief bezig met de film Apocalypto. De officiele site daarvan is Apocalypto.com. Hij acteert er niet zelf in, maar schreef het zoals The Passion Of The Christ zelf. De nieuwe prent gaat over een Maya-gemeenschap die 600 jaar geleden leefde, net voor de invasie van de Spanjaarden. De trailer kan via deze link alvast bekeken worden.

Update: Mel Gibson zegt sorry en is teleurgesteld in zichzelf. Als voormalig (?) alcoholicus strijdt de man tegen de fles. Ook voor de anti-semitische uitlatingen voelt hij berouw. Hij laat weten blij te zijn dat de agent zijn werk deed. Vreemd dat meneer van de politie dan eerst zijn verklaring moest wijzigen. Damage control?
Om dergelijke alcoholescalaties in de toekomst te vermijden liet Mel Gibson zich opnemen in een kliniek. Benieuwd of hij ook daar de rapportjes naar de hand weet te zetten.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden