Een Japanse ingenieur heeft het eerste hemd-met-ingebouwde-airco ontwikkeld, zo schrijft de Mail on Sunday. De airco treedt in werking wanneer de temperatuur boven de 30 graden uitstijgt en begint dan koele lucht rond het lichaam van de drager te stuwen.

Hand met aircoIn feite helpt de uitvinding van Hiroshi Ichigaya het koelsysteem dat in ons lichaam is ingebouwd maar dat niet opgewassen is tegen wat we de jongste weken moesten doormaken. Normaal gesproken gaan we zweten als we het warm hebben en wanneer dat zweet oplost in de lucht, koelt dat ons af. Maar de kleding die we dragen, houdt de zweetdruppeltjes vast en werkt dat systeem dus tegen. Ichigaya's hemd zorgt voor een luchtlaag die rond het lichaam cirkelt en die het oplossen van de zweetdruppels versterkt. Dat gebeurt door middel van twee pompjes met een doorsnee van 10 centimeter die in de rug van het hemd zijn aangebracht. Ze werken op batterijen, kunnen ook worden opgeladen via de computer en de elektrische onderdelen kunnen gemakkelijk worden verwijderd als het hemd gewassen moet worden.

Wie zo'n hemd draagt ziet er echter wel uit als een Michelin- mannetje. Het wordt dus kiezen tussen comfort en esthetiek, wanneer de volgende hittegolf zich aandient. (bron)

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden