Ook in Nederland is er nu aandacht voor: stemfraude via stemmachines. In Amerika werd er al langer aandacht aan besteed, zeker na de laatste 2 verkiezingen waarbij Boesj-junior beide keren als 'overtuigende' winnaar uit de bus kwam.

Nu is er een nieuwe site in de lucht waarvan Rop Gongrijp, medeoprichter van XS4ALL, wel een van de bekendste initiatiefnemers is. Via deze site, die meteel al veel gratis PR krijgt, proberen zij hun bezorgdheid over het stemmen via computers uit te dragen. Bezorgdheid?

Ja, bedenk eens: hoe kun jij, na het stemmen, erachter komen wat de computer registreert? Waarom mag men de broncode van de gebruikte software niet inzien? Het gaat tenslotte om een groot goed: onze democratie, waarin élke stem telt.

Om te laten zien wat er allemaal verkeerd kan gaan, plak ik de docu “Votergate” nog even onder deze blog. Kijk en huiver.

En bedenk dan, in november mogen wij weer op een knoppie drukken… (Let eens op het merk stemmachine, nadat je Votergate gezien hebt).

Àls je dan toch gaat stemmen vraag eens om een bewijsje van je stem in het stembureau. Je zult waarschijnlijk een paar hele rare gezichten zien.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden